1
apr
Seneste opdatering: 2/4-12 kl. 1136
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Den russiske dissident og journalist Olga Romanova fik igår Sappho-prisen ved et velbesøgt møde i Trykkefrihedsselskabet på Vartov. Foruden særligt Ruslandskvalificerede som prof. Bent Jensen og Marie Krarup var der bla. tre forhenværende og to nuværende folketingsmedlemmer. For at danne sig en indtryk af forholdene i Putins og Medjedevs mafiøse, korrupte parodi på et demokrati, er det nok at høre journalist på Weekendavisens Anne Libaks introduktion på engelsk (13 minutter) og den første halve time af Romanovas tale for at begribe omfanget af den russiske katastrofe.

Der er færre uskyldigt fængslede i Rusland end i Sovjet, nu kun omkring 500.000 pĂĄ frit opfundne, vilkĂĄrlige anklager. Pressefriheden er lige sĂĄ elendig og korruptionen er formentlig værre, Rusland er pĂĄ niveau med Uganda. Meget er som det var i Sovjet-tiden – men i dag findes internettet, der endnu er ucencureret. Vi tager det som en selvfølge, men kun en brødel af denne verdens beboere er sĂĄ heldige som vi. Af 192 selvstændige stater, er kun 28 demokratier i vores forstand, og af dem er mange ganske smĂĄ. Vi er en ø i et historisk og geografisk hav, og vi kan forsvinde som to dugdrĂĄber for solen, hvis vi tolererer Ă©n trussel for meget mod vores privillegium og bedrift. Et citat fra sidste gang, Rusland var pĂĄ Vartov:

“Historians say that communism has killed about 95 million people. More or less, it’s not important. But nobody has yet counted how many souls have been killed, how many minds have been twisted, corrupted, polluted. The number is innumerable, and we are a people with dead souls and corrupted minds”.Rusland på Vartov, maj 2009.

Det kan være tungt at høre det hele, for det forgår på russisk uden manuskript og med en dansk tolk. Så i første omgang satser vi på en ren russisk version til det hårdt trængende russiske marked, så må vi se om nogle af de 5-6 tilstedeværende eksilrussere kan hjælpe med en kortere tekstet version uden oversætter. (Video II her min 28:49) (klik fotos f. helskærm. alle © Snaphanen.) 02.04.2012: Det hele er oversat og udkommet i Holland i dag.

Artikler om Romanova pĂĄ engelsk fra det seneste ĂĄr: Husband of Russian activist jailed for 5 years, Russian activist’s husband jailed, ‘Political Prisoners’ Return to Russian Politics, Opposition Organizer Olga Romanova on Russia’s Rotten Justice System, In Kafka’s court system. Journalist Olga Romanova apprehended in Presnensky courthouse.


0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

11 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Olga Romanova in Copenhagen Hundreder af reaktioner pĂĄ Olga Romanovas Sappho-pris […]

Thomas Nydahl
12 years ago

Intressant att se med vilken frenesi Putins pojkar angriper pristagaren. Inte ska hon stĂĄ oemotsagd och framför allt inte i full frihet. DĂĄ kommer de gamla KGB-pojkarna farande för att berätta “sanningen”. Jag är sĂĄ innerligt tacksam för att nĂĄgon lyfter fram de modiga och fria rösterna, som Romanova!

Greg Sedov
12 years ago

Olga Romanova prestigious auction Author: Anton moons made a, 3/29/2012 06:31:01 Wife cheaters with Swamp area sells bandits place on the list of political prisoners The scandalous history of the support pillars of the Russian Mafia kingpins of the pravozašity are well known since the 1990 ‘s. The most distinguished himself there old Maverick, the Chairperson of the Commission on human rights of the Supreme Council of the Russian State Duma deputy and future patron of Chechen terrorists Sergey Kovalev, a defender of the thief in the Act of Vyacheslav Ivankova (“Ă‚ponÄŤika”). Funny, that his client was not only one… Read more »

Greg Sedov
12 years ago

Olga Romanova protected 3 islamic terrorists who were trained in the Taliban camp. And now she defends islamic drug criminals from Tambov. Could she prove now all what she was talking about in Copenhagen ?

Roman
12 years ago

Olga Romanova just mislead people. Her husband Kozlov never ever was jailed because of political reasons. He was jailed for economical crime and fraudulant acts.

PK
PK
12 years ago

Om ikke at få smidt Fiz Fizzerne ud af Danmark, så må forklaringen være de radikale.
Og igen bøjer socialdemokraterne sig.
De gjorde de ogsĂĄ i 80-og 90.erne, til ufattelig skade for landet og befolkning.

Bare man kunne forbyde farlige partier lige som f.eks. cigaretter.
P.S. Hvad får ,især, kvinder til at støtte udenlandske forbrydere ?
Er kvinderne på venstrefløjen og radikale omvandrerne bomber af ondskab?

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago

Søren Pind: “De kriminelle udlændinge(S) bedste ven…” http://sorenpind.blogs.berlingske.dk/2012/03/31/de-kriminelle-udlaedninges-bedste-ven/ … Stor var min forbløffelse, da jeg opdagede, at den var god nok. Regeringen har i størst mulige stilhed, langt inde i et høringsdokument, foreslĂĄet, at den regel, jeg i sin tid indførte som integrationsminister, der skulle sikre, at bl.a. typer som den sĂĄkaldte Fiz-Fiz skulle ryge ud af landet, bliver fjernet igen. Hvad gjorde og sagde Socialdemokraterne dengang? De stemte for lovændringen, der pĂĄlagde danske domstole at gĂĄ sĂĄ langt vi kunne, og kun undlade udvisning af kriminelle udlændinge, hvis det med sikkerhed var i strid med internationale konventioner. Hensigten var… Read more »

Thomas Nydahl
12 years ago

Det hedrar Trykkefrihedsselskabet att man sätter ljuset på den skrämmande utvecklingen i Ryssland. Hoppet om en demokratisk ordning släcktes rätt snabbt med Putin vid spakarna. De modiga människor som står upp och berättar hur det verkligen förhåller sig behöver allt stöd de kan få. Olga Romanovas pris kan säkert ingjuta lite hopp i andra medborgare som vill se en annan utveckling i det gigantiska landet.

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x