23
maj
Seneste opdatering: 11/9-14 kl. 0129
32 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Interview med Theodore Dalrymple af Lars Hedegaard

I mere end én forstand er England et land på sygedagpenge, og den engelske kulturkritiker Theodore Dalrymple ser ikke mange chancer for helbredelse.

Fisk og samfund har noget til fælles: Når de går i forrådnelse, starter råddenskaben i hovedet og breder sig derfra.

I bog efter bog og artikel efter artikel har den engelske samfunds- og kulturkritiker Theodore Dalrymple skildret Englands – og særligt den engelske arbejderklasses – opløsning i normløshed, dårlige og selvdestruktive vaner, moralsk deroute, grimhed, uvidenhed og dumhed. Men det startede ikke på samfundets bund. Forrådnelsen begyndte i toppen – hos eliten – hvorfra den har inficeret resten.

Sappho har længe ønsket at få en samtale med manden, hvis litterære produktion i mange henseender kan sammenlignes med George Orwells og Charles Dickens’, og chancen bød sig lørdag den 20. maj, da Dalrymple var i København for at tale til Borgerligt Netværk. Læs videre på Sappho


Fotos kan klikkes op i helskærm. En disclaimer på til annalerne: Frokosten bestod af sild og biksemad (pytt i panna), dertil en fadløl og en norsk Linje Akvavit. Fotografen fik måske to. Det blev indtaget på Restaurant Sankt Annæ skråt overfor den svenske ambassade. Dalrymple kunne gå ved egen kraft de 100 meter rundt om hjørnet til Odd Fellow Palæet, hvor han skulle holde foredrag kl. 15. Fotografen kom hjem med et signeret eksemplar af “Not With a Bang But With a Whimper – The Politics and Culture of Decline.”

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
32 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Theodore Dalrymple: Is Society Broken? on RN Breakfast with Hamish MacDonald on RN, Tuesday 27th December. Se også Theodore Dalrymple i Danmark. […]

trackback

[…] Benders til ære for Sverige og de nyudnævnte genus-professorer i Uppsala og Englands vej fra klasse- til kastesamfund fra den dag jeg var så snydeheldig at spise frokost med ham på Sankt Annæ – lige over for […]

trackback

[…] den er fra at forstå en sygdom og kunne helbrede den, desto flere kure findes der mod den. Lægen Theodore Dalrymple søger dog sandheden, hvis man kan sige der er én, og fejer de falske diagnoser af […]

trackback

[…] der desværre ikke synes at være nogen video fra besøget i København i lørdags, er der her en nyuploadet ældre sag fra The Harvard Club in New York i november 2001. Der er […]

Frank P
Frank P
9 years ago

Overskriften: fra klasse- til kastesamfund?

Er det også en henvisning til Larry Taubs teser fra “The Spiritual Imperative”.

Nå.. http://www.idag.no/aktuelt-oppslag.php3?ID=12770

“Mediene viktig for fremme av multikultura- lismen”

Endnu mere ekstrem udgave af Europarådet.

“Må styre statskanalene”

“Mediene skal ikke bare rapportere hva som skjer, de bør også bevisst promotere anerkjennelse, forståelse og aksept for kulturelt og religiøst mangfold i samfunnet, hevdet han. ”

“Mangfoldet – etnisk, kulturelt og religiøst – må gjennomsyre mediene, skal vi lykkes i å fremme det multikulturelle samfunnet, mente hun. ”

Altså igen… gør som Sverige… vi skal have SVENSKE TILSTANDE

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

Ha, så er det herude på Ydre Nørrebro det sker 😀 http://politiken.dk/indland/ECE1634333/sultestrejkende-iranere-besaetter-kirke-paa-noerrebro/ I protest mod livet bag asylcentrenes mure sultestrejkes der landet over. 10 iranere, der har fået afslag på asyl, er i dag flyttet ind i Stefanskirken på Nørrebro. I protest mod tilværelsen i asylcentrene har de 10 tilsluttet sig en sultestrejke, som mere end 60 iranere og syere landet over de seneste uger har taget del i. Dermed er der nu mindst 73 personer, der nægter at indtage mad. Inden de 10 gik ind gennem den åbne dør med en kuffert i hånden, hængte de skilte med ordene… Read more »

JensH
JensH
9 years ago
Reply to  Bjovulf

Så har ‘die gut-menshen’ endnu en mulighed for at komme i medierne. Som vi ved, så er behover for at offentligt udstille egen godhed nærmest umættelligt hos visse grupper i samfundet. Skal vi gætte på, at der snart vil blive afholdt støtte-koncert på Rådhuspladsen for disse afviste asylansøgere???

Frank P
Frank P
9 years ago
Reply to  JensH

Desværre er Svend ikke mere… så kan han ikke fra en spækket Rådhusplads gjalde “i disse så racistiske tider….”

Morten - - -
Morten - - -
9 years ago
Reply to  Frank P

Har du hørt ham gøre det?

(Selv har jeg kun hørt ham glad konstatere, at ungdommen blev mere og mere “tilgængelig for anti-racistiske budskaber” – i forhold til en fortid, hvor unge ikke brød sig om indvandringen (70erne og de tidlige 80ere). Det gør de da heldigvis nu).

– – –

JensH
JensH
9 years ago
Reply to  Frank P

“Desværre er Svend ikke mere”

“For de gamle, som faldt, er der ny overalt………….”.

Mon ikke Anne ‘Mangfoldighed’ Vang og Mogens ¨vi skal give plads til islam’ Jensen kan tage over for Svend Auken, og føre sen ‘humanistiske’ Socialdemokratiske fakkel videre???

Frank P
Frank P
9 years ago
Reply to  Frank P

Det blir gentaget her: http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/article1618518.ece

Næsten det samme: “….disse rædselsfulde, næsten racistiske tider…”

Men vi ved jo hvordan han bliver ekstrem foran et stort publikum. Så kort forinden blev det sagt på Rådhuspladsen 2009 i forbindelse med Kirkeasyl arrangementet hvor han talte – dokumenteret i den rædselsfulde helgenkåring af en dokumentar, der blev vist tidligere i år. Hvilken anden soc.dem ville sige sådan noget? Pernille Theil, Vang, Jens Joel, Mogens “Gør-plads-til-islam” Jensen?

Marie
Marie
9 years ago
Reply to  Frank P

I disse år er der en stærk tendens til at helgenkåre afdøde kendisser. Personligt har jeg altid ment, at SA havde nogle udprægede psykopatiske træk, men det kan man jo dårligt være bekendt at skrive. Dog må det stadig være tilladt at mene det privat. Vi har endnu ikke fået indført tankepoliti, selv om der arbejdes hårdt på det. Noget sandhedsvidne var han i hvert fald ikke, womanizer om en hals, siger nogen. Ikke ved jeg. Men at den politiske nok sagt Akdogan ikke blev genvalgt i 2011 var en god sag. Hun er letgenneskuelig, og hvilket had har hun… Read more »

Frank P
Frank P
9 years ago

Så hænger vi lige en svensker ud: http://www.expressen.se/nyheter/nio-ars-fangelse-for-drap-pa-ellinor-23/

Men havde han været udlænding, så ville han være blevet af-etnificeret, måske hvidpixeleret, og helt sikkert anonymiseret… helt i Europarådets ånd…

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

Europarådet fremturer i bedste Mogens “Gør Plads til Islam i Europa” Jensen stil Hvem er de idioter egentlig? Og hvem F. i H. har bedt dem om at blande sig den slags ting? Og hvornår har lige de fået ret til at diktere og kritisere vores indvandrings og flygtningepolitik? Tænker de mon nogensinde over konsekvenserne for de ufrivillige værtsbefolkninger og deres kulturer af deres frelste holdninger og diktater? Eller er de bare helt ligeglade, når bare de kan fremvise deres velpudsede humanistglorier foran alle PK-vennerne? Synes de ikke snart, at vi har rigeligt med islam-relaterede problemer i Europa allerede? Man… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Reply to  Bjovulf

Gør plads til islam i Europa

Mogens Jensen, Socialdemokraternes kulturordfører og medlem af Europarådets parlamentariske forsamling

Offentliggjort 23.06.10 kl. 03:01

Det er realistisk at forestille sig fremkomsten af en særlig europæisk islam. [ 😀 ]

http://jp.dk/opinion/kronik/article2106181.ece

Marie
Marie
9 years ago
Reply to  Bjovulf

Er der ikke almindelig enighed om, at feerne med de gode gaver ikke stod i kø ved Mogens Jensens vugge?

Og hvad formanden for Europarådet Thorbjørn Jagdland angår, skal du ikke forvente dig andet, end det værste. Han har kig på os og er en norsk ildsjæl. GOD BARE GOD!

Arve Henriksen
Arve Henriksen
9 years ago
Reply to  Marie

Hver gang Thorbjørn Jagland uttaler seg, dør jeg litt innvending, og ønsker jeg var født på Madagaskar eller hvor som helst bare ikke i Sverige.

Absurdistan strikes again.

Marie
Marie
9 years ago
Reply to  Marie

Det er du ikke ene om, Arve.

Fhv. australsk udenrigsminister om Thorbjørn Jadland: “You cannot help a fool”.

“This Thorbjorn Jagland was a real party-political player. He was Labour, we were Liberal. He good, we bad. What a surprise; the same man has made the worst decision in Nobel Peace Prize history as he hated George W. Bush and Barack Obama is an African-American. He has done real damage to the institution. You cannot help a fool.”

http://hodja.wordpress.com/2009/10/17/forhenv%C3%A6rende-australsk-udenrigsminister-om-nobelkommite-medlem-thorbj%C3%B8rn-jagdland/

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Reply to  Marie

Tak for det link, Marie 😉

Ja, helt utroligt, hvad folk af hans (selv)gode type kan finde på,
når de mener sig særligt udvalgte til at frelse hele verden –
på andres bekostning!

“Godgutten” 😀 ( huskede den lige igen )

Marie
Marie
9 years ago
Reply to  Marie

Selv tak. “Godgutt” er skam ikke noget, jeg har fundet på. Ordet anvendes bl.a. ifm.ros og ris i børneopdragelse. 🙂

Har du set mit bidrag til Hodjanernes filarkiv med Valentino som ørkensheik (forleden aften)? Man har helt ondt, når man har grinet sig igennem, selv om haremsdamen ser noget nedrakket ud.

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Reply to  Marie

Aha, tak – så lærte jeg noget nyt 😉

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Reply to  Marie

Haha, ja, nu har jeg – en ren perle, tak 😉
Det ligner jo næsten noget fra “Voldsmose”.

“This fort unfair to Arabs” LMAO

Nå ,så de havde også selvmordsbombere dengang?
Interessant – det er altså ikke noget, de bare lige har fundet
på de sidste 20-30 år under indtryk af hjernevask fra
bindegale og hadefulde imamer?

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Reply to  Marie

Nå, nu forstod jeg, hvad du mente, Marie 😉

Jeg troede, at det var tegnefilmen med Pelle Gris som fremmedlegionær,
du hentydede til – haha.

Ak, ja – Valentino – ham havde jeg næsten helt glemt. Men stilen
virker mystisk bekendt fra vor tid 😀 – især hvordan hans begær
efter hvide, “vantro” kvinder gør det næsten umuligt for ham at
styre sig.

Marit
Marit
9 years ago
Reply to  Marie

I Norge ler vi av den patetiske, tidligere AP- politikeren Thorbjørn Jagland. Vi skattebetalere måtte bekoste hans sjarmoffensiv rundt i Europa for å bli leder i Europarådet. At han i tillegg er leder av den norske Nobelkomiteen, er en katastrofe. Han gjør Norge til latter internasjonalt. Mannen virker i det store og hele som mindre begavet.

Frank P
Frank P
9 years ago
Reply to  Bjovulf

Mogens “Gør-plads-til-islam” Jensen… den kan absolut ikke gentages for ofte! Det er den danske pendant til Mona Sahlins “Vi har kun latterlige traditioner i Sverige” og Reinfeldts “Ur-svensk er barbariet… al udvikling komme udefra” & “Med sådanne holdninger, så må man forvente sådan noget (legitimerer voldelige overfald på Sverigedemokrater)”.

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Reply to  Frank P

Ja, hvordan kunne det dog gå så galt, at uvidende naivister som MJ begyndte at sætte kursen i S – Og hvor mange mon sidder der af hans type i Europarådet med frelste, virkelighedsfjerne PK-holdninger og pådutter os dem og tyranniserer DK og de andre europæiske befolkninger, helt uden bare så meget som bare et eneste sekund at overveje de meget alvorlige konsekvenser for de indfødte befolkninger og deres kulturers sammenhængskraft og stabilitet. Det er ghm. også tosserne i Europarådet, der udpeger dommerne i Den Europæiske Menneskeretttighedsdomstol, hvilket sikkert forklarer en hel del af de domme, der er faldet de… Read more »

Marie
Marie
9 years ago
Reply to  Frank P

Bjovulf. Ja, det der er vigtigt at understrege. Den religiøst selvgode hr. Jagland har indflydelse på valget af dommere til vor overnationale domstol. Også i det forhold ser vi, hvordan oliepenge kan korrumpere og få vore forhold til at rådne. Flere af vore juridiske kapaciteter har påpeget, at disse dommere kan undergrave vor retstradition. Det er bl.a. sket i kronikker i de store dagblade. Der har været tale om kraftige advarsler. Det er en kendt sag, som nordmænd selv påpeger, at Norge ikke har tøvet med at købe sig til internationale topposter. Eksempelvis også i FN, hvor en anden fhv.… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Reply to  Frank P

Ja, just præcis, hvad jeg har “tænkt” mig frem til.

Der foregår altså mystiske ting og sager på det felt – nok noget et par raske
danske journalister med lidt gåpåmod skulle kunne afdække, men da de jo selv
er en del af det spil – og endda medlemmer af foreningen de “rette” humanistiske
holdninger – , så skal vi næppe regne med at det kommer til at ske 😉

Marie
Marie
9 years ago

Vi, der livet igennem har haft et kærligt forhold til England, som har boet der og for det meste været der flere gange om året, har i årtier set de gennemgribende forandringer komme bl.a. som en kulturel forarmning. Derfor har jeg en vis svaghed for Tommy Robinson, selv om jeg ikke tror, at han har en stor politisk fremtid foran sig. At gøre oprør er langt mere respektabelt end blot at flyde med strømmen. Robinson har ganske vist ikke mange strenge at spille på, men han bruger dem, han har, og det er minsandten det vigtigste. Jeg kan sagtens se,… Read more »

Crass Børsting
9 years ago

Dalrymple er en skarp observatør og en fin skribent. Han har i høj grad fortjent sin frokost med øl og snaps.

Erling
Erling
9 years ago

Så har vi fået endnu en diskursivt beskyttet befolkningsgruppe: engelsktalende ‘arbejdere’ – i klarsprog Travellers – organiserede irske kriminelle. http://jp.dk/indland/article2784591.ece I Irland er man mildest talt træt af deres plattenslageri, vold, hærværk, tyveri og generel antisociale aktiviteter så de er i det store hele jaget ud af landet, men i England har de fået tilsnakket sig status af etnisk minoritet med alle de særrettigheder og beskyttelse mod loven som dette medfører. Deres glansnummer er at opkøbe grunde der er udlagt til naturzone, bygge huse og derefter foranstalte klynkeseancer i medierne, når myndighederne med planloven i hånden forsøger at sætte dem… Read more »

JensH
JensH
9 years ago
Reply to  Erling

“Ritzaus sprogpolitiske signal indikerer, at man ikke behøver at være muslim for at være nyde godt af parnassets velvillige beskyttelse”

Men skader just ikke at være det, (jvf. Europa-rådets ‘anbefalinger’ til Danmark igår):

,

32
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x