7
jul
Seneste opdatering: 12/7-12 kl. 1352
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Hit the road, blog! Pit-stop hos venner i Sorø inden turen går til ‘kontinenten’, som de siger I Sverige. Ved indkørslen til Helsingborg på E 4 eren står der “Porten til kontinenten.” Det er altså øen Sjælland. Hvad skal der stå på den danske side ? Porten til Jokkmokk?

Jeg og ledsageren fandt et skur på Sorø Campingplads midt imellem villa-teltene bygget sammen med campingvognene på op til 150 kvm, med deres komfurer, bogreoler og tv antenner. Køjeseng, kaffemaskine og internet.

Lørdag er det de tyske motorveje, stau, varme, – uændret siden tresserne, bare nu dobbelt så brede og forstoppede. I grunden hader jeg at rejse, men hvis målet som i dette tilfælde er lokkende nok, overtaler jeg mig selv, fortryder med det samme, men glemmer det som regel i løbet af nogle dage. Når jeg ser turister, tænker jeg altid “at de dog gider.” Måske blir vi hængende ved Osnabrück, måske når vi frem til et roligt hotelværelse i Europas hjerte, hvor vi skal hen. I Sorø forsømte jeg i foråret Sorø Klosterkirke fra 1140, Hvideslægtens gravkirke med de to berømteste grave, Absalons og Ludvig Holbergs, og det til trods for at jeg var i selskab med to nordmænd.

På de to nederste billeder ser man biskop Absalons bispering og hans kalk, der blev taget fra hans grav en af de gange, den blev åbnet. Kalken lå i Absalons foldede hænder og ringen i guld og Ceylon safir lå i kalken.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
silver price
9 years ago

Nu finns Julia Caesars båda böcker att köpa. Världsmästarna – När Sverige blev mångkulturellt 442 sidor. och Fler ministrar borde gråta – Tjugoen oönskade krönikor 277 sidor. Här beställer man böckerna: Via email: order@books-on-demand.com eller telefon 46498213360 eller fax 46498213329 Inget förlag har velat ge ut böckerna, och Julia Caesar har därför själv bekostat tryckningen av båda böckerna. De läsare som vill ge ett bidrag till tryckkostnaderna kan göra det via PayPalkonto.

Robin Shadowes
Robin Shadowes
9 years ago

Ett anspråkslöst förslag från undertecknad: Porten til Muselmanien. 😀

Crass Børsting
9 years ago

Smukke billeder. Sorø er altid et besøg værd. På hjemturen: Se det genåbnede kunstmuseum.

Steffen Richter Nielsen.
Steffen Richter Nielsen.
9 years ago

På den anden side af skiltet i Helsingborg burde der stå : “Her begynder Asien” (og det bør stå på dansk!)

Morten - - -
Morten - - -
9 years ago

Så man får det indtryk, at Asien begynder i Danmark?- Er det tværtimod skiltet hinsides Helsingborg, således at Helsingborg netop ikke skal henregnes til Asien, der tænkes på?

Eller hvorledes?

– – –

Peer Pedersen
Peer Pedersen
9 years ago

“Skuret” ser bare hyggeligt ud 🙂 God ferie…

Ole Burde
Ole Burde
9 years ago

De bedste campingoplevelser er altid lidt udenfor lands lov og ret . Et tomandstelt som lige akkutat er stort nok til at få en god solid luftmadrass ind geenm teltåbningen . Ikke mere udstyr end man slæbe på ryggen hvis det bliver nødvendigt .
I år tager vi en tur til Rocky Mountains , omkring ved 2500 m ¨s højde må klimaet være perfekt . Det bliver spændende at se om der komer en bjørn hist og pist for at stjæle vores mad…. hmmm…. ka’ bjørne finde ud af at bruge dåseåbner ?

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x