28
jul
Seneste opdatering: 29/7-12 kl. 1749
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Shostakovich – Jazz Suite No. 2: VI. Vals har mange lag indbygget i den sørgmodige, slaviske jazz, blandt andet det makabre som man ikke mindst kan takke Stalin for. Den skal være opført første gang i Vesten så sent som i 1988. Jeg tror dog mange kender den, uden at kende den – altså kende komponisten og omstændighederne. Det er ‘statsjazz’ lavet efter at Stalin i 1936 forbød musik, der ikke hyldede partiets idealer. Shostakovich tog udfordringen op og byggede den ind i valsen. En lumsk ørehænger med mange allusioner, ironi, sorg, militær sejrrigt, cirkus, Berlinekabaret og tilbageblik til Johans Strauss – og tilføj selv, hvad I kan høre. Centralkomitteen må have siddet og gynget glad med. “Rigtig kommunistmusik.”

Det er ikke så underligt at geniet Stanley Kubrick forelskede sig i den til sin allesidste film, “Eyes Wide Shut”, der bygger på Arthur Schnitzlers Traumnovelle fra 1926. Schnitzler er en af skønlitteraturens utroligt mange, fortjenstfulde læger i en række der går tilbage til antikken. “Eyes Wide Shut” har flere lag end man kan overskue på den tid, det tager at lave en gennemsnitlig dansk film. Kubrick døde yderst tilfreds med sin film.

I Marseille trumfer burkaen politiet

Marseille er 40 % muslimsk nogenlunde som Malmø. Foragt fransk lov, overfald politiet, og de slipper dig løs samme aften som en ‘appeasement gestus i Ramadanen,’ i det frankmændene meget passende kalder ‘landets Kalashnikov-hovedstad.’ ‘Det er ekstremt bekymrende’, siger formanden for politiets fagforening, men så kom maskingeværerne i det mindste ikke i brug i den anledning. Staten kan ikke appease islam, kun skubbe en konflikt portionsvis foran sig et stykke ud i fremtiden ad gangen. Det ved betjenten på gaden godt. Op ad i systemet regerer drømmerne, tøsedrengene og de snedige, der har ‘kuffertten pakket og klar:

In the restive port city of Marseille, police fear that the release of four people arrested for allegedly attacking officers during an ID check on a woman wearing an Islamic veil will undermine their fight against violent crime in the city.

Marseille police say three of its officers were injured in the early hours of July 25 when a mob of some 50 people tried to prevent them from checking the identity of a woman who was wearing a full Islamic veil.

According to the police, the woman was stopped just after midnight near a city mosque and refused to cooperate with the officers. The woman refused, saying: “I don’t obey the laws of the French Republic” and allegedly bit one of the officers. Scuffles then broke out with around 50 people present including the woman’s partner. Three officers were lightly injured. A man accompanying her as well as a large group of bystanders came to her aid and three officers were “lightly injured” in a scuffle. After police reinforcements arrived, four people, including the 18-year-old woman named only as “Louise-Marie”, were arrested for allegedly assaulting the officers – but were promptly released with a warning on the orders of the city prosecutor. According to an AFP source, the decision was “a gesture of appeasement during the holy [Islamic] month of Ramadan.” Mob ‘attacks’ police during Islamic veil ID check, French police injured in row over burka, La Burka plus forte que la Police ! Marseille Juillet 2012SUN Video on Muslims not obeying the French burka ban.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Agricola
Agricola
9 years ago

Når burkakvinden siger “I don’t obey the laws of the French Republic”, hvad i alverden laver hun så i Frankrig? Har hun har udenlandsk statsborgerskab, er det hjem med det samme. Har hun opnået fransk statsborgerskab, har hun forbrudt det. Det er frustrerende at bevidne den ene efter den anden af sådanne episoder, vidende at idiot-eliten lader indvandringen fortsætte, samt at jo længere der går, før der bliver gjort op med problemet, des mere bider det sig fast, og des grimmere bliver opgøret. Jeg ønsker bestemt ikke et voldeligt opgør, men jeg kan se, at det er der, vi er… Read more »

Morten - - -
9 years ago

Den har jeg hørt opført af Pavlovskijs Balalajka-orkester. Live, såmænd, i forbindelse med orkestrets jubilæum. Ak ja … Sjostakovitch kunne også lave umiddelbart iørefaldende musik. Men det er også lækkert at høre hans dybe strygere, selvom øret skal tilvænnes. Det skal bare helst være live og tæt på, så man rigtigt kan fornemme instrumentet. Når jeg genhører det på Youtube, kan jeg næsten ikke forstå, at jeg har kunnet sætte pris på den cello.

Men at være i rum med den er altså noget andet.

– – –

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x