12
sep
Seneste opdatering: 12/9-12 kl. 0008
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

af Kjell Håkansson

I senaste numret (#4 aug 2012) av tidningen Amos, beskrivs en ”ickevåldsmässa”, där ett antal kristna aktivister demonstrerade utanför SAAB Microwaves fabriksgrind, och sedan bröt sig in på fabriksområdet för att plantera vinbärsplantor. Enligt siten Plogbillsaktioner ägde händelsen rum den 27 maj, men arrangörerna planerar även för framtida upprepningar. Aktionerna föranleds av att företaget producerar radarsystem som kan upptäcka fienden och därmed användas i krig. Jag citerar från Amos:

”Vad?
Gudstjänst som protest mot krigsmaterialproducerande företag. Tanken är att bygga upp den ickevåldsbetonade mässan som tradition kopplad till kyrkoåret och kyrkans liturgi. Att försöka ta sig över stängslet är frivilligt.

Var?
Denna gång utanför SAAB Microwaves område i Mölndal, med arrangörernas förhoppning om att det blir fler gånger.”
Därefter kommer ett antal rutor, varav fyra är förbockade:

[ ] Lugnande, [x] Spännande [ ] Otäckt, [x] Andligt, [x] Inspirerande, [ ] Svårt, [ ] Våldsamt, [x ] Udda.

Det är skönt att veta att aktionerna varken är otäcka eller våldsamma men ändå spännande, och för den som hyser betänkligheter mot att begå lagbrott måste det kännas som en lättnad att prästerskapet inte tvingar någon att begå olagligheter.

Arrangörerna kommer, enligt artikeln, från Svenska Kyrkan, kyrkosamfundet Gemensam Framtid och Kristna Freds smeder. Tidningen Amos sägs vara fristående men betalas av Svenska Kyrkan på de orter där den distribueras i brevlådan. Ansvarig utgivare är Anders Ahlberg, också chefredaktör för Kyrkans tidning.

Jag inleds ännu en gång i frestelsen att säga upp mitt medlemskap i Svenska Kyrkan, men väljer ändå att stanna kvar. Till skillnad från kyrkans mångkulturförespråkande ledning tror jag på en helig allmännelig kyrka.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Johannes Brahe
Johannes Brahe
9 years ago

Tack för den här artikeln. Kyrkan bör konservativa och nationella aldrig ge upp. Där måste vi hänga oss fast och kämpa precis som i riksdag, kommunförvaltningar, poliskåren, militären, media, skolan, gator, torg och den öppna slätten.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x