20
sep
Seneste opdatering: 22/9-12 kl. 0011
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Videoen af SVT Debatt mellem minister Ullenhag og Åkesson lægges på, når den foreligger. Den handler også om snus, nok så vigtigt i TV, hvor al palaver har bærer vægt og ikke må vare over ti minutter. Jeg rækker ud efter min u-svenske pibe og skænker et glas rødvin fra en fri dansk vinhandler. DDR i Sverige – Systemet – deres fremragende udvalg er løgn og propaganda – og priserne er højere. Deres blodige priser går til sossen Anitra Steens pension på 5.5 millioner om året. 55 milllioner hvis hun bliver gammel nok. Lighedsamfund….åh, hold op! – Hele programmet kan ses her.

Sveriges hemmelige grundlovsændring

Svenske politikere tager ikke grundloven alvorligt, mener politologen Bo Rothstein. I november 2010 blev den svenske grundlov ændret. Uden at befolkningen var blevet informeret, rottede rigsdagen sig sammen om en ny tekst, der betyder, at Sverige ikke kan forlade EU uden at overtræde sin egen forfatning, og at alle etniske grupper får ret til at beholde deres egen kultur og deres eget samfundsliv. Det sidste medfører, at Sverige ikke længere er svensk, men multikulturelt, og det vil tage mange år at ændre på den beslutning.

Det skal være svært at ændre en grundlov, ellers kunne politikerne træffe underlige beslutninger baseret på pludselige sindsstemninger. I både Danmark og Sverige kræver en forfatningsændring to rigsdagsbeslutninger – med et valg imellem. Men i Danmark skal der desuden holdes folkeafstemning, og hvis befolkningen stemmer nej, kommer der ingen ændring.

I Sverige kan man holde folkeafstemning, hvis det kræves af mindst en tiendedel af rigsdagens medlemmer, og hvis mindst en tredjedel af medlemmerne stemmer for. Men eftersom alle syv partier i den svenske rigsdag var enige, blev der ikke stillet et sådant krav.Var der blevet udskrevet folkeafstemning, ville politikerne have risikeret et alvorligt tilbageslag. Folkeafstemninger om grundlovsændringer er nemlig bindende til forskel fra andre folkeafstemninger, der blot er vejledende.

Svenskerne anede intet om, at rigsdagen i juni 2010 genemførte den størte forfatningsændring siden 1974. Beslutningen blev fortiet af medierne, og den blev ikke nævnt under den senere valgkamp, men i september 2010 fik rigsdagen et parti, der var modstander af ændringerne. Ingrid Carlqvist, Dispatch International På svensk: Den svenska grundlagen ändrades i hemlighet

Søvndal holder på Krag

At tænke sig, der er også nok at holde fast i. Jeg følger det ikke i TV, da jeg ikke har det, snart er RAF og SF historie alligevel. Jeg holder på radioen og nettet.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Morten - - -
9 years ago

Lad os holde os til at kalde dem asylansøgere. Det er nemlig, hvad de er.

Der er desuden kortere vej for de knapt så hovedstærke til at forstå, at El Dorado‘s politik kan tiltrække strømme af asylansøgere, end til at den kan resultere i strømme af flygtninge.

Flygtninge bevæger sig jo væk fra noget. Asylansøgere, derimod, hen til noget. Vi må ikke gøre det for svært for de enfoldige at forstå, at de mennesker, der søger asyl her, naturligvis ikke er på over-hals-og-hoved-flugt.

– – –

Frank P
Frank P
9 years ago

Tænk, at man (i det skjulte) kan vedtage:

“Att ingen som har blivit svensk medborgare någonsin kan fråntas sitt medborgarskap, oavsett vilka terroristbrott personen begått.”

Og hvor er medierne dog dybt sammensvorne. Min foragt for Sverige som stat og nation er stadig fornedadgående. Hvornår kommer reaktionen? Kan det passer at meningsmålinger stadig kun indikerer 6-7 %’s opbakning?

Man har således styrket muligheden for en islamisk magtovertagelse, ja undskyld, jeg siger det.

Vagn Henning
Vagn Henning
9 years ago

Jeg så lidt af en “debat” (gåseøjnene fordi de var fuldstændig enige) mellem Mona Sahlin og Fredrik Reinfeldt forud for valget i 2010 hvor de diskuterede Sverigedemokraterne, og ingen af dem lagde skjul på deres antidemokratiske indstilling eller nogen dæmper på dæmoniseringen, og hvis jeg ikke husker meget galt, stoppede deres modbydelige og uoplyste tilsvining ikke ved Sundet. Det var så grelt at jeg mener at ethvert anstændigt individ burde have vendt dem ryggen. Men Sverige stemte alligevel på dem. Det handlede ikke om, hvilke oplysninger pressen har forholdt befolkningen; det var er moralsk valg. Alle med hjertet på rette… Read more »

Santor
Santor
9 years ago

@ Sveriges hemmelige grundlovsændring.

Jo men, hvad nytter det at have en grundlov når politikerne ved lusk alligevel finder en vej rundt om loven. Vi så det ved EU-afstemningerne og vi vil sikker opleve det igen når eliten mener at vide bedst.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x