23
sep
Seneste opdatering: 23/9-12 kl. 1758
40 kommentarer - Tryk for at kommentere!


Uhrskov: Sverige forandres for altid

Det er svært ikke at rystes over udviklingen i Sverige. Indvandringen til Sverige har et enormt omfang takket være meget lempelige regler. Integrationen har mere end svært ved at følge med. Statistikken over vold, voldtægter, ghettoer, jødeforfølgelser, overfald på brandmænd og andre myndighedspersoner samt manglende integration i skoler taler deres eget tydelige sprog. Selv om mange indvandrere fra ikke-vestlige lande ikke er kriminelle, så er de slet ikke integrerede.

Man bliver temmelig hærdet når man deltager i debatten om den førte udlændingepolitik i Europa. Men Sverige udgør på en eller anden måde en undtagelse. For mit eget vedkommende er jeg måske særlig opmærksom på at det er sådan, fordi jeg hvert år flere gange opholder mig i Skåne.

Ingen plads til debat: Mens jeg skriver disse linjer, vælter det ind med kommentarer på www.avpixlat.info, der har valgt at bringe min seneste blog om Sverige på JP. Jeg siger ikke, at kommentarerne er repræsentative for svenskerne som helhed, men 56 kommentarer på lidt over en time er mange. Der udtrykkes stor vrede mod de svenske politikere hos næsten alle.

Hjerteskærende er de, hvor unge svenskere skriver, at de ikke tør få børn i Sverige, men må udvandre, hvis de vil stifte familie. En enorm indvandring er ved at forandre Sverige for altid (Från homogenitet till kaos)

Hotad av svensk polis idag

Af Filippa von Platen

Jag har nyss blivit hotad av en svensk polisman mitt framför näsan på uppretade muslimer som inte gillar yttrandefrihet. Och tydligen gjorde inte polismannen det heller.

Jag kom från Triangeln vid ca 14.40 och skulle in på gågatan när jag möts av ett stort demonstrationståg med röda och svarta fanor. Man skrek på arabiska och det lät stundom väldigt hatiskt. Först gick några män och sedan en mängd kvinnor och barn med plakat på arabiska och svenska och engelska. På plakaten stod det att man inte får kränka profeten Muhammed och att yttrandefriheten alltså inte gäller honom.

Längs med sidorna på demonstrationståget – men alltså inte med i själva tåget där det som sagt går kvinnor och barn – finns en mängd arabiska män. Deras funktion skulle jag snabbt bli varse. De kollade in de vanliga människorna på gågatan – de som shoppade eller satt på utecaféerna. Jag hörde dem ropa något till kvinnorna i tåget som lät som anvisningar. Tanken slog mig att männens funktion var att intimidera eventuella personer som vågade visa sitt missnöje med demonstrationen. Det visade sig strax att det stämde.

Jag är för yttrandefrihet. Utan yttrandefrihet kan vi inte ha ett modernt demokratiskt samfund. Vi skulle inte kunna ha den vetenskap eller medicinska forskning vi har idag utan yttrandefrihet och fri diskussion. Det är vår yttrandefrihet som har byggt det rika västerländska samhället som bl.a. arabvärldens muslimer drömmer om att flytta till.

Mohammed är heller inte min profet. Jag blir oerhört kränkt när andra upphöjer en krigsherre och pedofil till profet. Men jag erkänner muslimers rätt att kränka mig dagligen: yttrandefrihet är yttrandefrihet.

Så jag tog lugnt och stilla till en tyst protest mot demonstrationstågets kränkning av västerlandets heligaste princip och gav dem fingret när jag passerade tåget.

En man med en armbindel som verkade vara någon intern vakt gick hotfullt fram till mig men när han såg att jag lugnt och stilla tittade tillbaka och inte lät mig skrämmas gick han förbi. Sen blev jag omringad av några storvuxna arabiska män i 20-30- åldern. De skriker okontrollerat och en tar tag i min arm och rycker våldsamt flera gånger. Jag säger till honom att han bryter mot svensk lag och att han inte har rätt att angripa mig.

Då kommer mannen med armbindeln tillbaka. Nu i sällskap med en blond polisman. Polismannen säger till mig att “vi har yttrandefrihet här i Sverige” och att det är förbjudet att visa fingret. Jag säger att jag till skillnad mot demonstranterna är för yttrandefrihet och att jag har rätt att visa mina åsikter så länge jag inte stör demonstrationens rätt att få fram sitt budskap.


Då säger polismannen till mig att jag just har brytit mot lagen om hets mot folkgrupp. Han vägrar att uppge hur jag på något vis skulle ha uppträtt rasistiskt trots att jag ber honom. Under tiden står de arabiska männen i närheten och hör hur jag blir upptuktad av svensk polis. Jag säger till polismannen att jag nyss blivit attackerad av några män och att de var nära att slå mig. Då säger polismannen att om jag på något vis visar mitt missnöje med demonstrationen ska ha han personligen se till att “något värre händer mig”. Detta är inget annat än ett hot. Jag ber att få hans namn eller identifikationsnummer och säger att jag ska anmäla det som nyss har hänt. Han verkar inse att han gått för långt och börjar sen tala om hur barnslig jag är. Det är ju som sagt möjligt – men inte på något vis olagligt. En annan polisman har nu kommit fram men till skillnad från sin kollega uppträder han inte hotfullt mot mig.

Jag får gå därifrån utan att bli gripen av polis – vilket jag senare läser i Sydsvenskan händer en man som först blivit slagen av demonstrationståget

Jag erkänner villigt att jag faktiskt gav fingret på nytt åt demonstrationens budskap när jag gick därifrån. “Hora!” “Hora!” skrek några beslöjade kvinnor gällt efter mig. De blev varken misshandlade av förbigående eller gripna av polisen.

Men “Hora!” är ju faktiskt ett passande epitet. Men det är inte jag som säljer mig.

Filippa von Platen

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
40 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Fredrik tar oss med till Rosengård och då till ”Drömmarnas hus” och till Malmö stadsbibliotek där han intervjuar Filippa, kulturradion som enligt vad de själv säger hittade  henne genom att googla på ”förändring” ”identitet” och ”Malmö”. Man hade under en tid läst Filippas blogginlägg och texter och kanske man även tagit del av det ”rabalder” det blev efter hennes intervju med Henrik Rönnkvist och Vilks konstutställning (min not.) Första gången som jag kom i kontakt med Filippa var efter den arga kränkta tusenhövdade islamistdemonstration i Malmö förra året, söndagen den 23 september. Vi var båda där och iakttog men… Read more »

Onkel Bub
Onkel Bub
9 years ago

Nästa gång musslorna demonstrerar kommer jag att videodokumentera det. Vi måste gemensamt protestera med Filippa von Platen som förebild. Till dess måste det inpräntas att ett finger i luften bara är en sund motreaktion och ingen “hets mot folkgrupp”. Det polisen sa borde leda till avstägning och ett kraftigt löneavdrag. Klart olämplig för yrket
Därefter skall han sättas på skolbänken för att lära sig svenska lagar. OM det mot förmodan skulle kunna anses som “hets mot folkgrupp” är det SÅ uppenbart att detta är en gummiparagraf som saknar varje form av legitimitet.

trackback

[…] Nedan finns hennes berättelse om vad som hände därefter. Kopierad text med benäget tillstånd av Steen på Snaphanen: Hotad av svensk polis idag Af Filippa von […]

God hates us all
God hates us all
9 years ago

En videoupptagning från demonstrationen – https://www.youtube.com/watch?v=CiIJAoG5cco

Filippa von Platen
Filippa von Platen
9 years ago

Stort tack alla ni som skrivit och gett mig uppmuntran! Tro mig, det behövs och jag uppskattar det verkligen. Jag har lämnat in en skriftlig anmälan som riktar sig både till polismannen och männen som attackerade mig. Jag ville prata personligen med en polis men de kallar mig till “förhör”. Konstigt ord i sammanhanget. Vi lever i ett egendomligt samhälle där polisen utreder sig själv vid misstanke om polisövergrepp. Poliskvinnan som tog emot min anmälan kunde inte upplysa mig om jag får ta med mig ngn vän som stöd eller om jag får spela in förhöret. Det finner jag egendomligt… Read more »

Marit
Marit
9 years ago

En takk og hilsen til deg, modige Filippa, fra Norge. Vi følger med hva som skjer i våre naboland/grannland. Det er den samme herskermentaliteten over alt. I Oslo var det også store krenkelsesdemonstrasjoner. Jihadister ropte at jøder skulle drepes og “Viva Osama !” Biskopen holdt tale MOT vår ytringsfrihet. Likeså Oslos ordfører. Full underkastelse ! Man blir skremt og rasende ! Og masseinnvandringen av uintegrerbare individer fra muslimske land bare fortsetter og fortsetter. De liker så godt velferden vår, for da slipper de å jobbe.Og mange er analfabeter så hvilken jobb kunne de hatt ? Men jo flere barn de… Read more »

GandalfGrå
GandalfGrå
9 years ago
Reply to  Marit

Hej Marit vi håller noga koll på vårt grannland Norge också..speciellt efter det tragiska som skedde på Utöya och i Oslo…Breivik har förstört så mycket för så många..utan honom kanske vi hade haft en chans att hejda invasionen i våra länder nu verkar det som om våra politiker fullständigt har tappat kontrollen..nu ska destruktionen av våra länder gå ÄNNU snabbare..allt p.g.a en enda galning..! Att ingen vill se sanningen är vårt största problem….skickar med en videolänk som jag hoppas att du kan sprida i Norge…och att ni norrmän även går in och läser på avpixlat.info och gör er röst hörd… Read more »

Invandrare1957
Invandrare1957
9 years ago

Tack Filippa att du vågar. Fler borde göra det terrorns makt är stark. Svenskarna visade svaghet mot tyskarna i andra världskriget. Nu gör dom det mot muslimer. Det är bara det att svenskarna kommer att få krypa ut från Sverige till slut det är sorgligt att ett folk inte har mera stolthet och självkänsla. man blir bara ledsen över dumheten fler behöver vara som Filippa då skickar man dom rätta signalerna till politikerna. Det handlar egentligen inte rasism för invandring det slipper aldrig Sverige utan den ska vara lagom och med krav. Sen behöver inte svenskarna vara så förbannar effektiva… Read more »

Martin
Martin
9 years ago

Hittade en bild och en film där några ur tåget misshandlar en person som vågade säga emot demonstrationen. Det är alltså denna som enligt PK-media ska ha attackerat verbalt (!).
http://i.minus.com/ib12nXxRaNYms5.png
Filmen: http://minus.com/lRwCJ8U5L63N6

Det är, tro det eller ej, en av ledarna för demonstrationen. Dels känner man igen honom på armbindel, men även i övriga filmer på youtube är han med. Kolla 0:23 in i följande där han leder demonstrationståget: http://www.youtube.com/watch?v=CiIJAoG5cco

GandalfGrå
GandalfGrå
9 years ago
Reply to  Martin

Lägg märke till att muslimerna har skickat fram sina kvinnor först och det är dom som skriker..männen ska låtsas vara tillbakadragna och dom låter sina kvinnor gå främst..dessa som inom islam alltid är nummer två…men bara för att man är i feminismens Sverige gör man på det här sättet..! Allt dessa förbannade muslimer gör är att visa den bild dom vill att samhället ska ha av dem..men alltid är det samma falska bild som dom förmedlar…!

Eva-Marie
Eva-Marie
9 years ago
Reply to  GandalfGrå

Hej GandalfGrå, det ligger mycket i det du skriver. Jag pratade med en av de unga kvinnor som delade ut deras flygblad och då jag sa att det skrek kvinnoförtryck om henne då svarade hon att hon och de andra kvinnorna i demonstrationståget var inte förtryckta för de fick ju gå främst i tåget. Häpp!! sedan stod de längst bak på Möllevångstorget och männen främst.
Hela denna manifestation gav mig kalla kårar. Brrrr…..Grrrr

Kolla in bilden som Martin längre upp i kommentarsfältet länkar till, det rätta ansiktet visas där.

Thomas Ferraton Nilsson
Thomas Ferraton Nilsson
9 years ago

Filippa von Platen Du har min sympati och tråkigt nog så är Sverige i fritt fall utför.
Under min tid i Lund på Kanikgatan pratade jag då och då med en Gunilla von Platen (om inte minnet sviker mig) och denna vackra kvinna hade alltid raka och klara åsikter och besked om alla rödgardister och imrpoduktiva knallkorkar.
Vi måste anordna ett demontrationståg mot alla våldsmännen och även mörkermännen snarast möjligt.
Undrar just om vi får tillstånd till en sådan demonstration?

Niklas
Niklas
9 years ago

Filippa! Jag kan bara stämma in i Din hyllningskör. Dock ytterligt tragiskt att samhälls- och debattklimatet har tillåtits komma till den här kritiska punkten. Det är också min bestämda uppfattning att Du ska polisanmäla både Polisen och den som slet Dig i armen – även om det kanske inte leder någon stans.

World Traveller
World Traveller
9 years ago
Reply to  Niklas

Jag haller med. Allt sant haer maste polisanmalas. Och ynkryggen till polis borde namnges pa naetet sa att han faar skaemmas (om han har forstand till det).

World Traveller
World Traveller
9 years ago

Jag fick precis foljande e-mail: A man, whose family was German aristocracy prior to World War II, owned a number of large industries and estates. When asked how many German people were true Nazis, the answer he gave can guide our attitude toward fanaticism. ‘Very few people were true Nazis,’ he said, ‘but many enjoyed the return of German pride, and many more were too busy to care. I was one of those who just thought the Nazis were a bunch of fools. So, the majority just sat back and let it all happen. Then, before we knew it, they… Read more »

Josefine
Josefine
9 years ago

Tack för detta inlägg.

Martin
Martin
9 years ago

Bra gjort! Anmäl polisen!

Anne Marie Buch
Anne Marie Buch
9 years ago

Jeg undrer mig over hvem alle de svenskere er, der stemte de aktuelle politikere ind? Sjovt nok er der megen jammer og klage over svenske politikere paa diverse blogs etc. Men naar de skal i stemmeboksen, saa stemmer de igen paa de samme politikere, som promoverer denne udvikling.

Et demokratisk folk har den skaebne det fortjener!

Farbror Pelle
Farbror Pelle
9 years ago

Så sant, men tyvärr, det är allt för ont med alternativ till de politiker vi har i alla frågor, och det hänger dessvärre samman med valsystemets utformning. Det är medvetet utformat sså som det fungerar nu – det finns en anledning till att 4%-spärren finns. Det allra mest demokratiska hade förstås varit majoritetsval i enmansvalkretsar, för då hade säkerligen folkopinonen spelat in på ett helt annat sätt. Men, då hade det väl blivit nya sätt att manipulera valet så att man hade säkrat en stabil majoritet, helt klart. Den representativa demokratin har begränsningar, helt klart. Men, man skall inte gnälla,… Read more »

World Traveller
World Traveller
9 years ago

Forst ett stort tack till Filippa och sen en fragan till er poliser som laeser haer: Hur kan ni ha jobba tillsammans med sana som den ryggradslose inkvoterade polis som hotade Filippa? Jag borjar forsta att allt fler inom polisen springer islams arenden. Det finns fortfarande kvar manga bra poliser men ni tvingas vael snart bort till formaan for politiskt korrekta svenskar eller inkvoterade muslimer. Sverige ar riktigt illa ute.

trackback

[…] kvinna som gav fingret. Även hon attackerades av aggressiva muslimer. Filippa, som kvinnan heter, skriver om händelsen på Snaphanen. En polis ska dessutom gått över gränsen mot henne: Då kommer mannen med armbindeln tillbaka. […]

trackback

[…] kvinna som gav fingret. Även hon attackerades av aggressiva muslimer. Filippa, som kvinnan heter, skriver om händelsen på Snaphanen. En polis ska dessutom gått över gränsen mot henne: Då kommer mannen med armbindeln tillbaka. […]

Oeran Alqis
Oeran Alqis
9 years ago

Helt otroligt att folk kan bli provocerade av ett långfinger.

Bra gjort, äcklig polis. Riktigt irriterande att fjant-religonen Islam – som är en mycket våldsam religon – kan ha så stort inflytande på dagens Sverige.

Niklas R.
Niklas R.
9 years ago

Det har gått så långt att till och med poliserna är hjärntvättade att tro att alla som inte frivilligt böjer sig för islams hatiska budskap är rasister. Om inte de är på samhällets sida så har vi större problem än vad vi tror.

XY
XY
9 years ago

Pöbeltåg och patetiskt ynkryggad polis. Medlöpare och antidemokrater. Det är ingen överdrift att hävda att dessa aggressiva, uppfordrande muslimer är ett hot mot yttrande- och åsiktsfriheten, ett hot mot hela västerlandet. Aldrig möter man någon kompromissvilja eller ömsesidig respekt; de bara forsar och klyver sig in, högljudda, hotfulla och våldsbenägna.

terylene
terylene
9 years ago

För jävla illa att man inte får visa fingret men man får tuta, vissla, skramla och skrika?!

GandalfGrå
GandalfGrå
9 years ago

Jag hade också vilja ha varit där och gett dem fingret…deras ideologi har inte i Sverige att göra…! Deras profet borde spolas ner i en toalett..likaså deras allah och allt det som dom står för…!

Benny L
Benny L
9 years ago

Bra gjort Filippa! Nästa gång, spela in händelsen på mobilen om du har en med dig, men tänk på att hålla den gömd! Inspelningen gäller i rätten!

Gunnar Eriksson
Gunnar Eriksson
9 years ago

Hatten av för dig Filippa. Händelser som dessa talar för sig själv. Nu är det vår tur att förvandlas till dhimmier i vårt eget land. Makt är numera rätt, polisen kryper för muslimska våldsverkare. “Arrangörerna för den här demonstrationen ska ha en eloge. Den har skötts exemplariskt”, säger polisens yttre befäl Jesper Ingvert i Sydsvenskan.
Och ytterligare hundratusentals anhängare till denna stenåldersideologi är på väg hit för att ta över och kräva respekt, som idag, importerade av vår Quislingregering.

Kalleman
Kalleman
9 years ago

Starkt gjort Filippa, mycket starkt!
Om fler var av din kaliber skulle säkert situationen i vårt land vara betydligt bättre.
Tack för ditt orädda initiativ, jag är stolt!

Eva-Marie
Eva-Marie
9 years ago

Filippa jag kom att tänka på en sak. Har du tänkt på att vid SD torgmöte då är det många som räcker fingret? Vi är många som har bildbevis på det men gör polisen något då…svar NEJ. Hoppas att du tar fighten med polisen, det har jag gjort men du kommer att mötas av nedläggning i ärendet för det är inget allmänintresse säger dom. Polisledning har valt sida med hjälp av regeringen….att ligga lågt och att framför allt att inte trampa de lättkränkta på tårna. Vi måste anmäla alla övertramp från polis(ledning) vi måste hjälpa oss själv. Du Filippa gjorde… Read more »

Marie
Marie
9 years ago

Det är helt otroligt att du blev behandlad på det här viset, beundrar dig för ditt mod, att du ens vågade befinna dig där, strongt gjort av dig. Klart att man äcklas över hur det här får lov att gå till, sanslöst sjuk mentalitet och dessutom då av vår egen polis som försökte anklaga dig för något påhittat. Är övertygad om att där finns många sådana här historier som aldrig kommer fram, mycket då för man inte vet sina rättigheter och blir rädd när man blir hotad av någon i uniform. Att dessutom bli kallad för hora gång på gång… Read more »

Stefan K
9 years ago

Respekt Filippa.
Hoppas du inte ger dig och att du väljer att konfrontera poliskåren i Malmö med frågor om yttrandefrihet och om det enligt svensk lag är förbjudet att visa sin avsky mot något man inte gillar.
Polismannen som hotade dig bör väl få veta det, både av dig och hans chefer?

Jørgen Duus
Jørgen Duus
9 years ago

Det er altså kriminelt at give et muslimsk demonstrationstog fingeren, mens det er helt okay at råbe “luder” efter en svensk kvinde. I sverige.
Vi lever i interessante tider.

Eva-Marie
Eva-Marie
9 years ago

Filippa skönt att läsa att du sa ifrån och att du var en av oss som reagerar på det som sker i vårt land. Jag var också där och det var inget roligt att skåda, jag gav tummen ner när medeltidsmänniskorna passerade mig.
http://petterssonsblogg.se/2012/09/23/muhammedfoljare-pa-vara-gator/

trackback

[…] kvinna som gav fingret. Även hon attackerades av aggressiva muslimer. Filippa, som kvinnan heter, skriver om händelsen på Snaphanen. En polis ska dessutom gått över gränsen mot henne: Då kommer mannen med armbindeln tillbaka. […]

LarsS
LarsS
9 years ago

Filippa von Platen, du har min største respekt.

Det er mennesker som dig der gør en forskel.

XXXXX
XXXXX
9 years ago
Reply to  LarsS

Filippa von Platen

Du er en helt.

Du har mere “Balls” end mange mænd.

Pas nu på dig selv! Politiet gør det ikke!.

Dag Selander
9 years ago

Det som Filippa von Platen beskriver är precis vad som hänt i Luton vilket Tommy Robinson och hans vänner varit med om sedan 2009, att polisen vid islamdemonstrationer attackerat folk som bara med ord gett uttryck för yttrandefriheten.
//Dag Sr

40
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x