24
sep
Seneste opdatering: 24/9-12 kl. 2331
1 kommentar - Tryk for at kommentere!

Jeg kender det fra mig selv, det er ubehageligt. Vilks’ egne følelser og intellekt virker mere stoisk end de fastansatte i kunstbranchens. De kører ikke i 30 år gamle SAAB’ er, de ejer deres egne huse, de er uden livvagter, men de er alligevel mere pirrelige end Vilks:

Lars Vilks har varit inbjuden till Norrtälje konsthall för att under rubriken ”Vad är konst?” hålla ett föredrag om konst och konstbegreppet den 24 oktober 2012. Lars Vilks är förutom verksam konstnär fil. dr i konstvetenskap och har varit professor i konstteori vid konsthögskolan i Bergen.

Den uppståndelse som Vilks deltagande i den av SION (Stop Islamazation of Nations) anordnade konferens i New York den 11 september har gjort att förutsättningarna för föreläsningen förändrats. Andra frågor kring Lars Vilks står nu i fokus.

Norrtälje kommun värnar om det fria ordet men på grund av de förändrade omständigheterna för föreläsningen, den svårighet att såväl känslomässigt som intellektuellt förstå Lars Vilks förhållande till SION, samt med hänsyn till en överhettad internationell situation med upptrappade våldshandlingar kring religionspolitiska frågor, har beslut tagits att ställa in föreläsningen med Lars Vilks i Norrtälje.

Cecilia Möller, förvaltningschef Kultur- och fritidskontoret, Björn Ahlsén, kulturchef, Daniel Werkmäster, konsthallschef, Norrtälje stoppar Vilks-föreläsning, Lars Vilks föreläsning ställs in

Daniel Pipes: En Muhammed-tegning om dagen, tak

Da Salman Rushdie gjorde grin med islamiske fromhedssymboler i 1989 i sin magisk realistiske roman De Sataniske Vers, gjorde ayatollah Khomeini noget forbløffende originalt: Han udstedte en dødsdom over Rushdie og alle dem, der var forbundet med fremstillingen af hans bog. Hermed forsøgte Khomeini at påtvinge Vesten islamiske skikke og love; vi fornærmer ikke profeten, sagde han kampberedt, og det kan I heller ikke.

Jeg forudser det sidste, at udgivelsen af en Muhammed-tegning dagligt eller en koranskænding med jævne mellemrum vil gøre det vanskeligere for islamisterne at mobilisere de muslimske masser. Skulle dette blive tilfældet, ville vesterlændinge igen kunne behandle islam som de behandler alle andre religioner – frit, med ret til at kritisere uden frygt. Det ville vise islamisterne, at vesterlændinge ikke vil kapitulere, at de afviser islamisk lov, at de er parate til at forsvare deres værdier.

Så dette er min bøn til alle vestlige redaktører og udgivere: udgiv Muhammed-tegningen dagligt, indtil islamisterne vænner sig til det faktum, at vi laver hellige køer om til bøfsandwich. En Muhammed-tegning om dagen

Lars Gule: Norges første internationale terrorist

Idag er han ‘ekspertkommentator på højrefløjen og var forsvarets vidne i Breivik-sagen. Stadig venstre, men med lidt mindre eksplosivt testosteron. En respektabel ældre herre. Højre vidnerne, der skulle frames i den politiske forestilling, meldte jo afbud på stribe da de indså, de ikke var vidner til noget som helst. Gule og anarkisten Mattias Gardell fik scenen for sig selv. All the world’s a stage – As You Like it. Gule kunne lide den.

Samfunnsdebattanten Lars Gule er blitt kalt «Norges første internasjonale terrorist». For 33 år siden sto han på flyplassen i Beirut med 800 gram sprengstoff i sekken. Her er hans dramatiske historie.

Alt i alt ser det fra mitt ståsted ut som om ungdom er mindre engasjert i politikk, og særlig utenrikspolitikk, enn på 60- og 70-tallet. Så da sier gjerne vi noe eldre at dagens ungdommer er mer selvopptatte enn vår generasjon var. Men det kan jo godt hende ungdommen er engasjert, selv om det er i andre ting enn det jeg mener er viktig. Men bevares, det var forskjell på folk på 70-tallet også. Det var slett ikke alle som var opptatt av internasjonale forhold, antiimperialisme og solidaritet, avslutter han. NORGES FØRSTE INTERNASJONALE TERRORIST

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Prudentius
9 years ago

“…at vi laver hellige køer om til bøfsandwich.” Netop! Respekten for islam er fuldstændig misforstået. At muslimer overhovedet kræver respekt for deres ideologi, afslører ikke blot dennes totale fallit på ideernes frie marked, men burde lande dem en total afvisning og yderligere, grov, latterliggørelse. Istedet sender Vesten en regn af kugler ned i egne fødder, i forsøget på at smiske og smaske for blodtørstige teokrater. Det er Vesten alene der gør islam-kritik til et problem. For uden Vestens kujoneri og eftergivenhed, gad muslimerne da ikke skabe sig. De ville uden udsigt til indrømmelser istedet være beskæftiget med deres sædvanlige myrderier… Read more »

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x