1
okt
Seneste opdatering: 2/10-12 kl. 1409
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Kristelige, danske dialogfætre arbejder for en stormoské

“Religionsdialog, hvad er der at snakke om?” spurgte den tidligere biskop i Roskilde, Jan Lindhart for nogle år siden. Jeg tror han var lidt religionspolitisk uopdateret. Selvom jeg ikke husker der nogensinde har “været behov for en stadig dialog mellem kristne og jøder i Danmark,” så befinder vi os nu i en dialogtid, der ikke eksisterede da Lindhardt blev præst i en mere mediterende tid.

I diplomatiet findes tommelfingerregelen, at så længe der snakkes, dræber man ikke hinanden. Derfor er dialogen meget vigtig. Det er mere underordnet hvad der snakkes om, bare der ikke bliver tavshed på linjen. Alligevel siges der noget forståeligt af Hr. Asmat Mojadeddi, Danmarks Muslimske Råd: “Her i samfundet har nogle politikere skabt flere grøfter end broer mellem muslimer og ikke-muslimer, derfor må vi vise at vi kan arbejde sammen.” Det kan godt afkodes, det kan f.eks. betyde at Pia Kjærsgaard har gravet grøfter mellem jøder og muslimer eller noget andet i den retning.

Personligt foretrak jeg de gamle, kedelige dage, hvor der ikke var ret meget at snakke om, som Lindhardt indledende antyder, men de kommer aldrig tilbage, som Mona Sahlin så rigtigt sagde. Det gør de ikke, fordi vi nu lever i tider med mange ‘fordomme’ og fordomme skal bekæmpes, og kamp kræver masser af dialog for ikke blive blodig.

Bag det tynde forhæng af ord findes mørket og volden, skibskatastrofer og pludselig død. Dét er ånderne, dialogfætrene og kusinerne vil mane bort med deres kodesprog, let truende og bebrejdende (islam), og undskyldende og retirerende (de kristne). 105.000 kristne dræber islam om året, ikke et ondt ord om det fra pastor Mads Christoffersen. Vi lever i mørkerædde tider, spagfærdige, let lurede folk taler på vores vegne. Vi ønsker overhovedet ikke nogen stormoske i Danmark, tak. Vi ønskede heller ingen masseindvandring, men til alt held for dialogfætrene så man stort på det syv gange Gallup- dokumenterede folkeflertal imod det fra 1983-2001.

En dialogkonference i København og Beirut med bla. de danske deltagere Prof. Jørgen S. Nielsen, Prof. Jakob Skovgaard-Petersen, Pernille Bramming, Imam Abdul Wahid Pedersen, Biskop Karsten Nissen, Domprovst Anders Gadegaard. – SE også Kirkefolk vil arbejde for, at vi får stormoskéer i Danmark.Konferencen vedtog en fælleserklæring. Her står der blandt andet:

”Vi forpligter os til at støtte hinandens indsats for at udvikle religiøse faciliteter såsom byggeri af moskéer og kirker. I København støtter vi specifikt Muslimernes Fællesråds bestræbelser på at bygge en stormoské”.

Virker MAD (Mutual assured destruction) på Iran?

Morten Things Malmø-nazister

Jeg har fotos, men når de ikke er dømt, og gerningen ikke er grovere, holder jeg dem for mig selv:

De två 18-åringarna kunde gripas efter att vittnen noterat registreringsnumret på en bil. De anhölls på fredagen skäligen misstänkta för grov skadegörelse men släpptes alltså senare samma dag. Stefan Dzudovic, född 1993, Goce Gjoreski, född 1994 Malmö tingsrätt, B 9501-12, Misstänkta för attacken mot judiska församlingen släppta

Gjoreski skulle være makedoner.Dr. phil Morten Thing kom med følgende ekspertanalyse af den antisemitiske chikane forleden, der allerede da den blev fremsat, var noget ude på Lars Tyndskids mark, hvor RUC jo også ligger. Havde den ikke drejet sig om de formodede gerningsmænd i Malmø, men om svenske højreekstremisme i almindelighed, kunne man ikke sige den noget på.

Årsagen kan være, at Sverige aldrig har haft et naturligt brud med nazismen, som man har i Danmark, mener dr.phil. Morten Thing, der forsker i jødisk historie på Roskilde Universitet.Nazisterne stod ikke over for et opgør efter Anden Verdenskrig, fordi Sverige ikke har været i krig som Danmark. Derfor har svensk nynazisme en ubrudt historie. Mange nazister… lang tradition for antisemitisme… var stærk allerede i 1800-tallet… stor modvilje mod jøderne fra de fastboende…Forskellen på indvandrerdebatten i Sverige og Danmark spiller også en rolle.

Det højreorienterede miljø i Sverige adskiller sig meget fra det danske. Dansk Folkeparti er pro-israelsk og har aldrig villet sige noget ufordelagtigt om jøderne, så de har været fredet her i landet. Sådan har det ikke været i Sverige, siger Thing. …Han tvivler på, at episoder som den i Malmø kunne ske i Danmark. Der har været tilfælde, men ikke i samme stil. Der er kun små nazistiske miljøer herhjemme, de udgør kun en lille kraft. Bombe mod Den Jødiske Forening i Malmø – Dr.phil. Morten Thing: “Årsagen kan være… nazismen”

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
15 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
HH
HH
9 years ago

Det där var mycket intressant, Bergfast! Tack för det! Och vi ska inte glömma att de första kristna faktiskt var av judisk härstamning. För de kristna har Messias kommit, judarna väntar på sin. Kanske denna längtan, som det judiska folket har, är och har varit en starkare drivkraft? Ett par böcker vill jag rekommendera: Singers “Shosha” som beskriver de förfärliga tiderna strax före andra världskriget. Historiskt finns Perry Andersons “Övergångar från antiken till feodalismen” Cavefors förlag. Mkt intressant är också H D F Kittos bok “The greeks” där jag finner klarare beskrivet grekernas storhet. Bl a för att inte hade… Read more »

Bergfast
Bergfast
9 years ago
Reply to  HH

Tack till HH för intressanta referenser, och perspektiv på Dacke.
Ja, det var nog dramatiska tider och strider mellan katolicismen och protestantismen på den tiden, likväl som idag på sina håll…
Skall verkligen försöka få tag på dessa böcker.

Bergfast
Bergfast
9 years ago

Helighet Det är intressant att reflektera över människans olika religioner och dessas språk och de föreställningar och bilder, (samt traditioner, seden och bruk), som de religionerna i sin tur skapar, (både i samhälle, mellan människor, och också inom människor). Det är också intressant att se att många religioner kan likna varandra och inneha liknande föreställningar om ”Gud”, (”Skaparen”, ”Fadern”, ”Danaren”, ”Alltet”, ”Elohim”, ”Jahve”, ”Allah”, ”Helheten”, Heligheten”, osv.) Att fundera över orden HEL-, och HEL-IGHET, samt orden TRASIG- och TRAS-IGHET är också intressant…. Att befinna sig i ett HEL-igt FÖRBUND, (som t ex inom judendom, men även inom andra monoteistiska religioner… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
9 years ago

Sprogligt korrekt tror jeg der skal stå at – islam dræber 105.000 kristne om året-, i en oversættelse af indholdet i det første link.

Gunnar Biering
9 years ago
Reply to  Peter Buch

Hvordan kan præster samle ind til en moske? Siger Jesus ikke: Gå hen og gør alle folkeslag til mine disciple. Han siger IKKE: Gå hen og saml ind til en moske til de ikke-troende.

Og står der ikke i præsteløftet, at en præst i Folkekirken skal: ” bekæmpe sådanne lærdomme, som strider mod folkekirkens trosbekendelse; samt at jeg troligt vil arbejde for ungdommens kristelige oplysning og vejledning.”

Hvis alt dette blev taget alvorligt af de kompetente myndigheder, ville der da være basis for en tjenestemandssag mod de involverede præster, incl. domprovst Gadegaard?

Marit
Marit
9 years ago
Reply to  Gunnar Biering

I Norge har biskoper og prester forlengst omfavet islam. Dhimmituden råder her. Til og med på det sted i historien hvor landet ble kristnet i 1030, ved slaget på Stiklestad, hvor Olav den Hellige falt, er tatt i bruk for “dialog” med den fascistiske ideologi islam. Flere imamer fra Midt-Østen og Nord-Afrika ble invitert hit, for å “samtale” med en biskop emeritus.Det føles som en skjending at dette stedet som er nærmest hellig for mange av oss.Men dårskapen er sikkert klarert med høyeste politiske hold.hos AP. En sogneprest har sagt til en avis at om hundre år er islam og… Read more »

Marit
Marit
9 years ago
Reply to  Marit

Eh, unnskyld ! Det skal være 3500 muslimer, ikke 35000 !

Prudentius
9 years ago

Der blæser en stinkende og ildevarslende dhimmi-vind fra “danish-arab conference”-halløjet. Den kølige konvertit Helene Larsen er et tydeligt bevis på hvem der konvertere hvem, i det lille post-kristne Dannevang. Kunne den danske delegation have medbragt et bedre eksempel på hjemlandets kultur-moral nihilisme? Netop de mange dialog-kongresser og deslige med latterlige-venlige-ukristelige-kristne og fornærmede muslimer er en god illustration af hvem der har bukserne på og krumsablen i bæltet. Og iøvrigt også af hvem der tror på en blodtørstig dæmon og hvem der tror på en vissen-fjoget floskel-humanisme ophængt i lyserøde snore i det der engang var en kristen kirke. Evangeliets vigen… Read more »

Frank P
Frank P
9 years ago

Og så er Tyskland jo mange gange værre end Sverige og England hvad angår censur:

http://www.pi-news.net/2012/09/rtl-surfstick-blockiert-pi/

Flere netselskaber blokerer uden videre for islamfjendtlige sider.

Frank P
Frank P
9 years ago

Så lige denne sag på PI: http://www.pi-news.net/2012/10/ulla-dahmen-wz-hakenkreuze-am-jobcenter/#more-279428 Marokkaneren Ahmet C. dræber 32-årig ansat ved tysk jobcenter. De tyske medier vil ikke rigtigt røbe hans baggrund og sagen får ikke rigtig opmærksomhed. Nå, men efter mordet blir der på muren ved jobcentret natten over skrevet: “Eine Deutsche weniger, das wird nicht die letzte sein.” (=En tysker mindre, det bliver ikke den sidste) og en masse hagekors over alt. Og så går medierne amok og leverer gerne illusionen af nazister – uagtet at morderen er marokkaner. Ikke nok med det, men Statsschutz er nu ogs på banen og der efterforskes for anti-semitismus… Read more »

Morani ya Simba
Morani ya Simba
9 years ago

Det er ret ufint at opstille den forstaaelsesramme at i Danmark er de hoejreorienterede ikke antisemitter fordi “DF er pro-israelsk..” En anden, og nok mere praecis, fortolkning er at DF og andre der er bekymrede over udviklingen, ikke er “staerkt hoejreorientede” men blot almindelige patrioter der toer sige hvad de mener men intet har med nazister og andre fanatikere at goere. Den fortolkning er dog ikke formaalstjenestelig for kultur-radikale….

T. Snorrason
T. Snorrason
9 years ago

Det er et fedt, nazisme og islamisme er jo ideologier med samme indhold.

Peter Andersen
9 years ago

Det kunne jo godt have været nazisme.

Ud af to mulige scenarier, var islamismen måske den mest sandsynlige. Men så skal man jo ikke henvende sig til RUC, for på det felt har de ikke den store kompetence.

Nils
Nils
9 years ago

Det må jo nok kategoriseres som bevidst misinformation.

Jernhesten
Jernhesten
9 years ago

Hvis det havde været nazister, så ville der nok komme et stort fakkeltog.

Det elsker svenskerne jo – bare spørg Julia Caesar:

http://snaphanen.dk/2011/12/19/julia-caesar-var-kastrerade-sorg/

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x