8
nov
Seneste opdatering: 8/11-12 kl. 0507
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Trods det man kan bebrejde Romneys valgkamp, var der en faktor intet kunne have ændret på. Hispanics blev udslagsgivende, 7 af 10 stemte demokratisk. Hvide amerikanere er nede på 72 % af befolkningen, og kurven er lodret nedadgående. Vi vidste det godt, men en desillusioneret ven kan jeg citere for, at “den 3. verden valgte en 3. verdenspræsident.” Alt taget i betragtning klarede republikanerne sig bedre end man kunne forvente og bedre end de kommer til om fire år. Amerikansk demografi synes at have passeret et tipping point, det har Europas endnu kun gjort i storbyerne.

I Europa stemmer indvandrere i endnu højere grad socialistisk, hvad enten det er i Danmark, Sverige, Frankrig eller England. Republikanere i USA har den trøst, at det ikke vil blive halvt så ubehageligt for dem at skulle apellere til latinoer, som det vil blive for europæisk centrum-højre, at skulle please muslimske stemmer.

I Sverige, der insisterer på langt den største indvandring af noget europæisk land, vil Reinfeldt altså i løbet af ret kort tid save den gren over, han sidder på og gøre sit eget parti uvælgeligt, så har multikulturen da været godt for noget. Der hvor hans parti i dag har 30 %, befinder sig om en generation Det Muslimske Samlingspartiet. De eventutelt tilbageværende svenskere har fordelt sig i Socialdhimmikratiet, Center- Folke- Vänster- og Miljø-Dhimmikratiet.Record number of Hispanic and Asian voters head to the polls to help Obama secure second term – as his support among whites plummets, For få hvide til en republikansk sejr

Bent Jensen: Efterår i Europa

Mens vi kører ad vejene nordpå, taler vi om, at Italien med dets rige fortid ikke vil eksistere ret længe endnu. Det samme gælder de andre europæiske lande. Demografien taler sit ubønhørlige sprog. Der fødes alt for få italienere, tyskere, franskmænd, englændere osv. Fra Bruxelles, hvor en tredjedel af indbyggerne er muslimer, kommer det sanseløse råd, at løsningen er import af snesevis af millioner fra stater i Mellemøsten og Nordafrika, som er ved at bryde sammen under vægten af korruption, uduelighed og befolkningseksplosion.

Selv i de små norditalienske byer er Nordafrika og Mellemøsten allerede ankommet. Tildækkede arabiske kvinder ses alle vegne. Opfordringen fra Bruxelles er en opfordring til kollektivt selvmord. Italien og andre europæiske lande vil synke ned i den sump af forfald og fattigdom, der præger de muslimske lande. At et samfund fungerer, at der er gode hospitaler og plejehjem til de syge og gamle, at borgerne uden frygt kan begive sig ud på gaden, er ingen selvfølgelighed. Et civiliseret samfund er en skrøbelig organisme. Basis for det hele er frihed og borgernes ret til uden frygt at ytre sig, fravær af tabuer og mulighed for gedigen undervisning og fri forskning. Ellers går det i forfald.

Vi kører over grænsen til Schweiz. Grænsen? Ja, grænsen – en rigtig grænse i det grænseløse Europa. På begge sider af grænsen er der kontrol, bilerne bevæger sig i skridtgang, nogle bliver kaldt til side for at blive nærmere undersøgt. Det føles betryggende. Den danske justitsminister og andre kloge danske hoveder er imod grænsekontrol; den virker alligevel ikke, siger de. I stedet for skal man have internationalt politisamarbejde. Det er schweizerne altså for dumme til at forstå. Ud over den nationale grænsekontrol samarbejder politiet i Schweiz naturligvis også med andre landes politi.

Mens vi nærmer os Skt. Gotthard taler vi om, at Schweiz faktisk ikke burde kunne eksistere. Hvor ofte har vi ikke fået at vide af vores EU-politikere og -eksperter, at små europæiske nationer ikke kan eksistere uden for EU, og at nationale valutaer er gammeldags og uhensigtsmæssige. Men det ved schweizerne heller ikke, så de lever lykkeligt videre i deres lille, velstående nationalstat og er med rette stolte af deres valuta, den schweiziske frank. De skal ikke bidrage til at fylde de bundløse huller i den græske statskasse eller til de mange desperate bestræbelser på at redde den dødssyge euro.

Schweizerne har endnu et stort gode i de mange folkeafstemninger. Da befolkningen i et hvilket som helst land som regel er klogere end de ”visionære” politikere, betyder folkeafstemninger, at man har snor i politikerne og derfor kan forhindre mange ulykker. Det er derfor, vore politikere frygter folkeafstemninger. Kronik: Efterår i Europa AF BENT JENSEN, PROFESSOR DR. PHIL.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
18 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Varmt Konservativ (kr)
Varmt Konservativ (kr)
9 years ago

OT:

Det kan vara intressant att göra en uppföljning av rapporteringen kring den ökände “norske” brottslingen och terroristen Arfan Bhatti och hans krigsturistande. Han befinner sig just nu av allt att döma i vapen (som vanligt) i Afghanistan:

http://www.dagbladet.no/2012/11/07/nyheter/innenriks/arfan_bhatti/terror/demonstrasjon/24239447/

Det kan i sammanhanget vara värt att notera att Anders Behring Breivik, som för övrigt bara är 1-2 år yngre än Bhatti, under tonåren umgicks i pakistansk “hiphop”-miljö i Oslo.

Breida Blikk
Breida Blikk
9 years ago

Den felles bakgrunn for Bhatti og Breivik, i et spenningsfylt, multikulturelt Oslo, forklarer dem begge. I motsetning til de fleste nordmenn vil jeg se paa Bhatti ikke foerst og fremst som “islamist” eller “muslimsk ekstremist”, akkurat som Breivik ikke er “hoeyreekstrem”. Baade “islamismen” og “hoeyreekstremismen” er ad-hoc forklaringer, eller tilnermet psykotiske tilstander som ikke er utgangspunkt, men endestasjon. Men ingen av dem er psykisk syke eller gale etter mitt syn, eller var det iallfall ikke fra naturens side. Bhatti maa forstaa sammen med sin blodsbror Breivik som to uttrykk for det samme oedelagte Oslo: paa fremmedgjoeringen i det kalde, hatefulle… Read more »

Bergfast
9 years ago

Presidentvalet i USA visar på många olika saker och fenomen kring vad det kan innebära att försöka vara en nation? Här är ett utdrag ur en artikel på Avpixlat: ”Ett kommunalråds tankar om den inkonsekventa politiska hållningen hos Sveriges statsminister” Magnus Olsson Kommunalråd Sverigedemokraterna Malmö ”Om man tittar lite närmare på vilken politik USA bedriver kontra vilken politik SD bedriver så förstår ni vad jag menar. Statsministern säger sig inte ha problem med att samarbeta med varken Obama eller Romney, eller USA för den delen. USA är ett land som nyligen bedrivit krigshandlingar i Irak men tagit emot färre flyktingar… Read more »

Bergfast
9 years ago
Reply to  Bergfast

Ps. Förutsättningarna för att kunna lyckas med en Ny Nationsbildning i Europa, kräver nog just nationsdyrkan och nationalistisk självdyrkan liknande den i USA. I och med att många européer alltsedan andra världskriget har vants av med, eller mer eller mindre förbjudits, att hysa några som helst nationalistiska känslor, så innebär nog det stora svårigheter att verkligen kunna skapa en välfungerande sådan Ny Nationsbildning av Europas gamla nationalstater. Förmågorna att bli lika nationsdyrkande som amerikaner är bortträngda, och därmed lämnas plats för inre stridigheter av olika slag i Europas nationer. Allt större grupper av ursprungsinvånare upplever nödvändigheter att försvara sina gamla… Read more »

JensH
JensH
9 years ago

Her er en glimrende kommentar til valget i USA fra Daily Mail skrevet af en kommentator ved navn Richard Littlejohn. Han gør opmærksom på hvilken betydning den “entitlement culture” som er ved at vokse hastigt frem i USA har gjort for udfaldet af valget, (nogle af de vigtige svingstater Obama vandt har faktisk massivt hvidt flertal): “Striking an almost defeatist note, he concluded: ‘I’ll never convince them they should take personal responsibility and care for their own lives.’ Romney’s leaked remarks caused a predictable storm of confected outrage, but his analysis was bang on the money. Just as Gordon Brown… Read more »

PK
PK
9 years ago

I går morges mellem 05-06 er vores bedste damejournalist på skærmen, tv2,
og Ulla Terkelsen siger denne gyldne sætning.” Obamas valg viser , at racisme er på retur
i US, men I Europa er det på vej frem”.
Har ikke sætningen ord for ord, men er tæt på..

Tænk , denne dame er totalt ligeglad med volden mod europæerne i snart 30 år.
Men hun er jo også en progressiv og måske følsom humanist?

Morten - - -
Morten - - -
9 years ago
Reply to  PK

Hun ved godt, det ikke er sandt. Men det rigoristiske i at insistere på noget, der helt åbenlyst er i strid med de konstaterbare realiteter – og samtidig dækket af en social konsensus – gør nogle mennesker en form for liderlige. Man kan se det på, at de ligesom bliver “stramme i betrækket” og “bobler over” idet de siger dét, der jo ikke skulle være noget lidenskabeligt forbundet med at fastslå, hvis det blot var trivielle kendsgerninger, de ville dele med os.

– – –

Frank P
Frank P
9 years ago
Reply to  Morten - - -

Njaaa… Tror du hun læser om eller støder på de konstaterbare realiteter? Selv folk i mediebranchen kan være uvidende. Bare tag interviewet med Paul Weston forleden og ham BBC-journalisten. BBC-journalisten anede jo faktisk ikke noget, og jeg tror ikke det var for at “drille” Weston at han stillede en hærskare af irriterende spørgsmål, der ellers er en velkendt taktik for ligesom at ødelægge debatten, ved hele tiden at få Weston til at definere dette og hint, altså at starte ved den dybe tallerken. Måske er det en ubevidst mekanisme, en slags før-fortrængning, man går ubevidst uden om, så man aldrig… Read more »

HH
HH
9 years ago

En sak slog mig från valet i USA – republikanska röster från vanligt folk och det som kom fram: ordet frihet! Jag tror att vi som – i varje fall i Sverige – ser staten som den gode givaren inte riktigt förstår hur en amerikan ser på sitt samhälle. För det var ju denna frihet som människor sökte och fann i Amerika. Närmare 1,5 miljon svenskar emigrerade till löftenas land. Självklart följde en massa bråte med, men grundbulten i deras färd var ordet FRIHET! Frihet från överhet och tvång och i viss mån värnpliktstjänstgöring… Jag tycker inte detta kommit riktigt… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
9 years ago

Bent Jensen tager meget alvorligt og kritisk fejl: Basis for det hele er ikke “frihed”. Basis for det hele er slet ikke en doktrin. Tror man det, er man på linje med konstruktivisterne i Bruxelles. Så skal man bare give de nyankomne “frihed” – så bliver de jo så gla-a-ade, for så skal vi allesammen spise en masse chokola-a-ade, tralala. Det er ren Marianne Jelved. Basis for det hele er Kultur. En kulturel modningsproces. Demokrati og velstand er baseret på, at kulturen kan rumme eet bestemt paradoks, afkaldsparadokset. Afkaldsparadokset er det, der i Danmark er udtrykt i “ikke pr. høved,… Read more »

JensH
JensH
9 years ago

Der har siden det stod klart tirsdag, at Obama vandt, været en udbredt tendens blandt Republikanernen til at klandre Mitt Romney (“Monday morning quarterbacks”), og i den forbindelse bl.a. fremhæve hvordan Ronald Reagan vandt præsident-valg i 1980’erne. New Jersey Guvernøren Chris Christie har også fået ‘hug’ for sin “omfavnelse” af Obama kort før valget i.f.m. orkanen ‘Sandy’, som ramte New Jersey hårdt. Jeg hørte i går aftes ‘The Sean Hannity’ radio show, hvor han bl.a. havde Ann Coutler igennem for at kommentere valget. Nu kan jeg egentlig ikke fordrage Ann Coutler, men hun ramte faktisk hovedet på sømmet da hun… Read more »

Steinadler
Steinadler
9 years ago
Reply to  JensH

Romney var det nærmeste GOP kom en kompromisskandidat som kunne ha vunnet valget. Hadde partiet sluttet opp om en kompromisslinje som den Romney personlig representerer ville han sannsynligvis ha vunnet. Det er feks en kjent sak at han som guvernør gikk inn for styrking av det offentlige helsevesenet etter en modell som ikke ligger så langt unna “Obamacare”. Det fikk han fint lite uttelling for da GOP sentralt ikke støtter en slik politikk. Det samme gjelder klimapolitikk og satsing på fornybar energi. Også her førte Romney en utpreget pragmatisk politikk som guvernør og han la ikke skjul på at han… Read more »

Peter Andersen
9 years ago
Reply to  JensH

Altså slap nu lige af folkens. En amerikansk præsident skal, som regel, gøre meget skidt for ikke at blive genvalgt. Republikanerne troede ikke på at Obama kunne væltes efter én valgperiode. Man mente simpelthen at han var for populær til, at man gad at spilde det helt store krudt på dette valg. Derfor endte det med en fuldstændig anonym Romney, som visse republikanere rent faktisk frygtede ville vinde tilsidst. Deres plan var nemlig at opstille nogle egnede kanoner i 2016 – og hér ville Romney komme noget ubelejliget i vejen. Så at valget overhovedet blev en lille smule spændende, må… Read more »

Breida Blikk
Breida Blikk
9 years ago

Den amerikanske droem er over. Naa gjelder det ikke aa jobbe seg fram fra vindusvasker til bankdirektoer ved hardt arbeide. Naa gjelder bare matbonger og sosialstoenad slik at jeg kan slenge gatelangs og gi blaffen – bare jeg har mine rettigheter!

Prudentius
9 years ago

Amerika som vi kender det er givetvis færdigt og vil, det er mit bedste bud, gå i stykker og drive fra hinanden i forskellige etno-stater. De sorte vil vel fortsat bebo forskellige byzoner, mens et “større Mexico” vil tage form i syd-vest og en slags “hvid republik” opstå i det nordøstlige, måske i fusion med den europæiske befolkning i Canada. Sammen med de ustabile franske republikker er/var USA et af de mest betydningsfulde og varige resultater af oplysningenstiden og dens idealer. Idealer der synes at have fundet deres sidste giftige udtryk i multikulturen. Den abstrakte fornufts triumf over naturen. Universelle… Read more »

Morani ya Simba
Morani ya Simba
9 years ago
Reply to  Prudentius

Det er noget sludder. Oplysningstiden er ikke “abstrakt fornufts triumf over naturen.” Konservatismen er en vigtig linie der ligger helt indenfor oplysningstiden og som netop vil have at man ser paa om noget virker i praksis. Multikulturalisme er en giftig ideologi men det er netop fordi den strider mod oplyste idealer og lader muslimer leve som barbarer i Danmark og behandle deres kvinder som om de stadig var i Mellemoesten. Oplysningstiden gav dig repraesentativt demokrati, afskaffelse af tortur og slaveri og ytringsfriheden. Det er netop fordi folk er ligeglade med den arv, og for kujonagtige til at forsvare den, at… Read more »

Prudentius
9 years ago

Mjahh, jeg er bestemt ikke uenig i at oplysningstiden gav os en masse gode ting. Ting som multikulturen helt rigtigt tramper rundt på i sin nihilisme. Men…

Jeg mener det er oplysningstidens radikale ånd vi ser gå igen i multikulturen og dens basale lyst til at storme himlen og bringe den ned på jorden.

Konservatismen, som du nævner, opstod netop via kritikken af denne radikalisme-rationalisme.

Morani ya Simba
Morani ya Simba
9 years ago
Reply to  Prudentius

Det kan jeg godt foelge. Det 20. aarhundrede gav os mange perversioner af oplysningstiden, fx. multikulturalisme der fornaegter at kultur er det der binder et samfund sammen. Og kommunisme der tror at mennesker kun skal have en bolig, et arbejde og mad for at fungere. Begge benaegter menneskets psykologiske natur. Men begge er netop modstandere af egenlig oplysning, personlig frihed, ytringsfrihed, repraesentativt demokrati, osv. Multikulturalismen indirekte ved ikke at forsvare dem. Det er et kolosalt svigt der sker i disse aar.

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x