18
nov
Seneste opdatering: 20/11-12 kl. 0441
87 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Af Julia Caesar:

Copyright Julia Caesar, Snaphanen och HRS. Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snaphanen!

Här har du min sorg och min vrede, Fredrik Reinfeldt. Jag vet att du inte vill ha den, men var så god – här är den. Jag är en av de röster på nätet som du väljer att kalla “djungeltrummor”. Vi som till din förargelse kommer till tals, trots att maktens medlöparmedia gör allt för att stänga oss ute. Du avskyr oss, för du vill inte ha motstånd. Motstånd gör dig osäker och arg. Du vill ha blind lydnad, du vill härska utan störande inblandning av röster ur folkdjupet. Illa döljer du diktatorn inom dig, och du kan vara lugn – antipatin är ömsesidig. Jag säger det rent ut: du är en katastrof, Fredrik Reinfeldt. En mer katastrofal statsminister har Sverige aldrig haft.

Du är en liten man med ett stort och splittrat ego. Det kunde vara din personliga tragedi. Men när en person i ledande ställning överför sin inre splittring på det land han eller hon styr blir det hela landets katastrof. På bara sex år har du och dina kolleger i alliansregeringen förvandlat Sverige till ett splittrat land som bit för bit faller isär inför våra ögon. Ett land där grupper av invånare hugger varandra i strupen och vill varandras död. Lukten av blod är varm och söt. För den som har fått upp vittringen är den vanebildande. Den ger en skön känsla av mening och inflytande. Den har dessutom fördelen att den liksom osökt tränger undan allt utom den söta klibbiga blodsmaken. Rovdjursdriften tar över. Rovdjuret vill jaga. Hela dess existens är jakten, drevet, slita bytet i stycken.

Sveriges statsminister i ett nötskal

Och sedan? Vad återstår när blodsmaken har kallnat till unken vämjelighet och självgodhetens stinkande andedräkt? Då återstår verkligheten. Jag ska återkomma till den. Jag förmodar att du har haft en nöjsam vecka. Du har tagit en liten tripp till Burma. I Lunchekot i radions P1 i början av veckan hör jag tre huvudnyheter:

• Var fjärde svensk ungdom är arbetslös.
• SAS är nära att gå i konkurs.
• Du besöker Burma och utlovar ökat bistånd.

Ja, och så är det alla varsel som står som spön i backen. I all sin enkelhet svensk politik och Sveriges statsminister i ett nötskal. Under ditt styre förvandlas svenska folket snabbt till ett hunsat, förnedrat och utsuget folk som håller på att arbeta ihjäl sig för att finansiera dina utspel och försörja invällande illiterata tredjevärldenmedborgare medan du åker runt i världen och putsar på godhetsglorian. Din godhet gäller aldrig svenskarna. De gamla, sjuka och arbetslösa har du redan sålt ut. Nu är det ungdomarna som du berövar en framtid och ett liv genom att acceptera att 25 procent av dem går arbetslösa och ett okänt antal tvingas bo kvar hos föräldrarna eller flytta runt till andra-, tredje- och fjärdehandsboenden. För att du hellre ger bort allmännyttans lägenheter till invandrare från tredje världen. Hur länge till kommer svenska ungdomar att acceptera det?

Varje svensk måste försörja 2,33 personer

En ny rapport, ”Försörjningskvoter i olika delar av Sverige – scenarier till år 2050”, skriven av konsulten Christer Anderstig på uppdrag av Framtidskommissionen, visar att vi blir allt färre som måste försörja allt fler. Vi som arbetar kommer de närmaste fyrtio åren att tvingas dra ett allt tyngre lass.

Till år 2050 stiger försörjningskvoten från 1,14 till 1,33. Det betyder att varje arbetande person om fyrtio år inte bara måste försörja sig själv utan dessutom ytterligare 1,33 personer.

”Det betyder att det kommer att bli allt svårare att klara av välfärden” säger Mårten Blix som är ämnessakkunnig på Framtidskommissionen. Den ökade försörjningsbördan motsvarar en skattehöjning med 8 kronor per hundralapp fram till 2050. Det är naturligtvis på grund av det här framtidsscenariot du talar så entusiastiskt om att vi ska arbeta till 75 års ålder. För ingen tror längre på att de massimporterade analfabeterna någonsin kommer i arbete. De måste försörjas på livstid av oss.

När makten används för att kompensera inre konflikter

I familjer som präglas av missbruk och misshandel händer något egendomligt. Barnen, som enligt all logik borde hålla ihop och skydda varandra, gör ofta precis tvärtom. När föräldrarna faller ur sina föräldraroller splittras hela familjen, och barnen spelar ut varandra, anger och angriper varandra ur bakhåll. Antagligen i en förhoppning om att kunna slita till sig en liten gnutta uppskattning och kärlek ur bristens karga träskmarker.

Samma sak utspelar sig på meganivå. I ett land är statsministern – eller ska vara – en symbolisk fadersfigur, landets ledande auktoritet. Den som har en så viktig post måste vara en någotsånär hel människa. Han eller hon måste ha löst sina inre konflikter, sina barndomstrauman och tidiga förluster och tillkortakommanden. Risken är annars överhängande att makten används för att kompensera det obearbetade gods som ligger och skvalpar och skaver inuti själens skrymslen. För en person med makt som bär på olösta inre konflikter blir landet och dess befolkning bara brickor i ett spel. De upphör att vara levande människor med egna behov, önskningar, förmågor och oförmågor, längtan och drömmar.

Du är en ytterst farlig politiker

Det är i skenet av detta jag betraktar dig, Fredrik Reinfeldt. Jag ser att för dig är vi bara brickor i ett spel som du tar dig friheten att hantera som du vill. För dig och människor med din läggning är makten ett berusningsmedel som vida överträffar både vad Systembolaget och apoteket kan tillhandahålla. Makt har en förmåga att kompensera för gamla sår av mobbing och utanförskap. Den slätar över känslor av underlägsenhet. Den får er att äntligen känna er som betydelsefulla och viktiga personer. Konsekvenserna av ditt maktspel intresserar dig inte, för det inre trycket är så starkt att det sätter förnuftet ur spel. Du säger det själv. Det visar att du inte har någon kontroll över vilka krafter som styr dig. Det gör dig till en ytterst farlig politiker. Människor som inte är medvetna om sina drivkrafter är farliga människor.

Så talar en gnällig tvååring mitt i analfasen

I ditt anförande på Stockholms universitet nyligen säger du rent ut att det var för att straffa Sverigedemokraternas väljare som du kastade dig och din regering i armarna på miljöpartiet och ingick en överenskommelse med dem om asyl- och migrationspolitiken.

“Effekten av SD var att vi fick en politik i motsatt riktning”, sa du.

Du sa också att “vi ska isolera dem från inflytande”.

Så talar en maktberusad diktator – en statsminister som drivs av primitiva hämnd- och straffmotiv. Så talar också en gnällig tvååring mitt i analfasen, det som brukar kallas trotsåldern – den fas då allt utom den egna viljans triumf utlöser raseri. Med andra ord: du sätter fullt medvetet landets och folkets framtid på spel för att få utlopp för ditt hämndbegär mot det enda parti som inte stämmer in i sjupartiets lovsång till massinvandring och mångkultur, Sverigedemokraterna. Du har fantastisk hjälp av en prostituerad journalistkår i ditt splittringsprojekt. Vem trodde att det fria ordets riddare så energiskt skulle göra sig till vapendragare för den politiska makten och bedriva ställningskrig mot det egna folket?

“Vid olydnad kommer ni att bestraffas – hårt och skoningslöst”

En av de röster som har vittnat om dina tyrannfasoner är Anne-Marie Pålsson, docent i nationalekonomi och före detta moderat riksdagsledamot. I åtta år satt hon i riksdagen och såg ditt sätt att utöva makt.

“Spelreglerna innebär: bit ihop, ifrågasätt inget, svälj förtreten att behöva stödja något du inte gillar och rätta in dig i ledet! Kort sagt: var lydig! Stöd mig och jag belönar er! Men så snart som jag ser tecken på olydnad kommer ni att bestraffas – hårt och skoningslöst”

skriver hon i boken “Knapptryckarkompaniet”, där hon avslöjar dina härskarmetoder i den moderata riksdagsgruppen.

Maktdemonstrationer, mobbing, straff, utstötning, ett iskallt kalkylerande. Det är vad som enligt Anne-Marie Pålsson präglar den moderata riksdagsgruppen. Den som har fräckheten att ha en egen mening eller erinrar sig att han eller hon befinner sig i riksdagen på uppdrag av sina väljare hamnar utanför nådens cirklar, placeras i frysboxen och hålls effektivt borta från alla möjligheter till inflytande. All makt utgår från partiledaren, och ingen ska opponera sig mot honom. Mönstret är detsamma som i ditt sätt att behandla svenska folket.

Sådana uttalanden skapar ett klimat

I det tal du höll på Lilla Torg i Malmö den 14 september 2010 anslog du tonen.

Ditt tal hade föregåtts av flera brutala attacker mot enskilda SD-politiker och störningar av partiets valmöten, en smutsig och hatfylld valkampanj som saknar motsvarighet i svensk historia. Det var då du fällde ditt remarkabla yttrande om att

“de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant händer.”

Som statsminister har du alltså fastslagit att det är okej att misshandla politiker om de tillhör ett visst parti. De ska inte bli förvånade “om sådant händer”. De ska rentav vänta sig att sådant händer. Med andra ord: landets högste politiske ledare har inget att invända mot misshandel av medlemmar av ett parti därför att han personligen avskyr partiet. Betydelsen av sådana uttalanden ska inte underskattas. De skapar ett klimat. De sår frön som vi alla får skörda. Du också, Fredrik Reinfeldt.

Du förklarar krig mot invånare som är dig misshagliga

En statsminister ska vara en sammanhållande kraft för hela folket. Det är du inte. Du anstränger dig inte ens att låtsas. Du stryker de jasägande lakejerna medhårs och visar öppet din avsky och förklarar krig mot grupper av invånare som är dig misshagliga – vi som inte vill dansa i din koreografi utan förbehåller oss rätten att tänka själva. Du kallar oss föraktfullt “djungeltrummor”. Du är uppenbart störd av vår existens. Vi glider ur ditt maktgrepp och dina tyrannfasoner. På oss projicerar du hela det misslyckande som präglar din politiska gärning. Om du alls blir ihågkommen blir det som svikare, splittrare, landsförrädare.

Från vem emanerar “vi- och domtänkandet”?

Från vem, Fredrik Reinfeldt, emanerar det “vi- och domtänkande” som du så gärna talar om? Vem är det som söndrar och skadar landet genom att bedriva en hämningslös massinvandringspolitik – och härskar genom att trycka ned och huta åt ursprungsbefolkningen och sätta den i strykklass gentemot de nya kolonisatörerna?

Vem och vilka skapar ett klimat där inflyttade pretton i den svenska PK-eliten tävlar om att mest bombastiskt påstå att Sverige är deras land? Ett “folkligt uppror” iscensatt av samhällets etablissemang – hur löjligt kan det bli? Även i helt nyktert tillstånd hävdar jag att Sverige är svenskarnas land, och det kommer jag att fortsätta hävda till min död. Jag är inte ensam om det, och du kan inte göra någonting åt saken.

Vem skapar en samhällsanda där drivkrafterna är desamma som får klassens gunstling att gå omkring med ett självbelåtet flin och en särskild svansföring?

Statssekreteraren uppmanar svenskarna att flytta

Vad är det för land där din integrationsministers statssekreterare, bosniern Jasenko Selimovic, som den värsta kolonialfurste uppmanar svenska folket att flytta på sig? För nu är Sverige hans land, och han har för avsikt att forma framtiden här, trumpetar han i Expressen:

“Hade jag inte haft två barn med ett utländskt efternamn hade jag tvekat inför ert motstånd att debattera. Men jag och mina barn ska leva här. Så vill ni inte ta det ansvaret är det bara att flytta på sig. Vi är många, inte minst invandrare, som vill. Som inte passivt accepterar främlingsfientligas uppgång som något som ändå måste ske. Som inte tar rasismen för givet. Vi är många som inte fruktar vår gemensamma framtid. Som i stället tänker forma den.”

Det är fina och ödmjuka tongångar från en vars hemland har brutit samman i inbördeskrig på grund av mångkultur och som nu vill tvinga samma misslyckade koncept på Sverige.

Den som sår splittring får skörda strid

Om det blir inbördeskrig i Sverige – tanken känns inte längre osannolik – tror jag inte att striderna kommer att stå mellan svenskar och invandrare. De kommer att stå mellan grupper av svenskar när hatet har vuxit i den statsstyrda splittringens mylla och utplånat viljan att förstå och respektera varandras ståndpunkter. Så mycket split och hat, så mycket söndring och förtryck som kräver upprättelse har du och dina politikerkolleger, med benäget bistånd av journalistkåren, lyckats så bland invånarna i det land som för inte alls länge sedan var homogent och fredligt. Det är just så man lägger grunden till inbördeskrig. Otaliga exempel i världshistorien visar att den som sår splittring får skörda strid.

Jag tror att du i hemlighet förbereder din reträtt, och det gör du alldeles rätt i. På valnatten 2014 kommer förhoppningsvis ett plan att stå startklart på Arlanda för dig och dina hantlangare. Varför inte pröva Saudiarabien? När du har bott där ett par veckor, pröva då att påstå att Saudiarabien är ditt land. Och se vad som händer.

Litteratur:
Anne-Marie Pålsson: Knapptryckarkompaniet.

Af Julia Caesar


Tidligere kronikker af samme forfatter

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

87 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] lögn. För att uppnå sitt syfte för­fals­kar ARS grovt det jag har skri­vit. I krö­ni­kan “Djun­gel­trum­mans talan” den 18 novem­ber 2012 beskri­ver jag den til­l­ta­gande pola­ri­se­rin­gen i Sve­rige, […]

san
san
11 years ago

Rövfeldt skrämmer mer än något annat, när man ser hans vansinniga blick så förstår man hur illa ställt det är. Tänk att denna schizofrena och hatiskt vansinniga person leder ett land som Sverige, helt ofattbart. Jag är övertygad om att en öppen och våldsam konflikt kommer allt närmare. Det går inte att trampa på en stor del av svenska folket hur länge som helst, snart är klockan slagen.

neon
neon
11 years ago

Det här var nog den sämsta smörjan jag läst på länge. Fullproppad med faktafel, bristande källhänvisningar och rena lögner.

Johannes Brahe
Johannes Brahe
11 years ago

! Tack för den här artikeln, Julia Caesar. Den har det i sig. Ja, det var en stor del av vad som behövde sägas till Reinfeldt, Sveriges kanske mest oansvariga ledare genom tiderna.

trackback

[…] Men det mentala kriget har trappats upp, hetsen mot oliktänkande ökar märkbart för varje dag. En åsiktsfascismens ångvält, driven av Sveriges motsvarighet till Stasi – Expo – och en politiskt korrekt journalistkår manglar dagligen svenska folket. Någonting har hänt sedan regeringen Reinfeldt kom till makten 2006. Jag skissade lite av bakgrunden i min förra krönika, “Djungeltrummans talan”. […]

Osvuret
11 years ago

Bra karaktäristik, på kornet.

snowflinga
snowflinga
11 years ago

Vad som har hänt med Sverige är tragiskt. Man vill förändra landet till en mångkulturell röra genom att låtsas att landet är en nybyggarland som USA eller Canada och under tiden försöker etablissemanget tysta de som inte vill förändra deras land genom att använda knep och propaganda som hör hemma i det forna Sovjet och DDR. Sverige är i en svår och utsatt situation och behöver ett politiskt parti som kan kanalisera och ge uttryck för folkets ökande oro över vart landet är på väg. Det som hände sommarsnatten år 2010 med två blivande Sverigedemokratiska riksdagsledamöter var mycket olyckligt och… Read more »

Argus
11 years ago

Angela, du för in en tidsdimension, som inte finns i den här krönikan, när du beskriver den dekadens och kravlöshet som följt av den alltför långvariga socialdemokratiska dominansen inom svensk politik. Det finns förvisso allt skäl i världen till självrannsakan för oss svenskar. Så tillvida var maktväxlingen välkommen, när den äntligen skedde 2006. Vi har aldrig haft den välgörande växling vid makten man haft i Danmark. Nej, Angela den tidsperiod Julia Caesar beskriver, handlar om de sex år Fredrik Reinfeldt suttit vid makten och som präglat hans maktutövning, när han manövrerat ut motståndet inom det man kallade bunkergänget från Carl… Read more »

Viktor Larsson
Viktor Larsson
11 years ago

Jag har läst flera av fru (?) Caesars krönikor. Några med rent nöje, men att tala om ett ev. inbördeskrig är ett lågvattensmärke. Detta är en typ av retoriska grepp som ju flitigt användes under 1920 och 30-talen. En tid av oförsonligt hat mellan totalitära ismer. Jag fattar att ni kanske inte medvetet vill piska upp den redan till randen kokande gryta som Sverige idag mer och mer framstår som. Men ta er i akt, ni som besitter en så vass penna har också ett mycket stort ansvar. Gränsen mellan klarsynta analyser och någon slags självuppfyllande domedagsprofetior är oönskligt flytande… Read more »

Angela
Angela
11 years ago
Reply to  Viktor Larsson

“… men att tala om ett ev. inbördeskrig är ett lågvattensmärke. Detta är en typ av retoriska grepp som ju flitigt användes under 1920 och 30-talen.” Är det? Den som sett de dokumentärer som skidrat Sverige i SVT kanske fått en annan uppfattning. Att det var endast med s-ledarens ingripande som det inte blev något inbördeskrig. Och vad som menas med inbördeskrig kan diskuteras. Idag förs krigen på annat sätt med andra ord. De är mer sofistikerade lokväl får de samma resultat i slutänden. Hur många vet t ex om att Sverige för krig med konventionella stridmedel i annat land.… Read more »

rolf
rolf
11 years ago
Reply to  Viktor Larsson

Är det inte redan försent att spara på orden? Se 6500 våldtäkter/år, barn/äldrerån, mordbänder, stenkastning mot bussar, polis/brandmän/ambulanspersonal – mordförsök, misshandel, hemfridsbrott mot folkvalda.
Se rödbrunas åsiktsförtryck med Ohly som mer eller mindre sympatiserar med dessa, för att inte glömma tystnade bland 7klöverns politruker.

Osvuret
11 years ago

Välskriven krönika, Julia, och på kornet. Att den stora invandring vi har i Sverige pga kultikultipolitiken fr.o.m. 1974 och den falska doktrinen om alla kulturers/civilisationers lika värde oavsett konsekvenserna av dem leder Sverige till stupstocken. Att statsministern driver en totalitär regim är uppenbart. Att den stora muslimska invandringen innebär ett latent hot mot judar är väl numera klarlagt, det är inte bara i Malmö som den muslimska antisemitismen växer. Regeringens invandringspolitik är alltså (med stöd av hela 7-klövern) klart antisemitisk. Att även den kristna befolkningen i vårt land är latent hotad tycks inte dock stå klart för de flesta, men… Read more »

HH
HH
11 years ago

Till Maja Dacke! Givetvis var det ironiskt menat och det förstod du ju också. Men efter läsningen av Huntfords bok om det totalitära Sverige har jag börjat förstå en annan sak. Hedenmo och alla andra i svenska media uppvisar någonting de flesta av oss inte riktigt förstått. DE KÄNNER ÅNGEST! På något annat sätt kan man inte beskriva attackerna mot en konstnär som Vilks eller för den delen rubrikerna och tjatandet om en och samma händelse som rör Sverigedemokraterna. Om Vilks och hans medställande konstnärer om och om igen måste utfrågas om sina roller som konstnärer, förvånas jag över en… Read more »

Angela
Angela
11 years ago
Reply to  HH

HH, mediernas metoder och beteenden kan tyckas vara märkliga. Ett tag trodde jag att de var tagna som gisslan av makthavarna. En del kanske är det för man kan se på dem dem att de känner sig obekväma i sin position. De låter också lite dämpade. En del kan inte dölja sitt ego och uppblåsthet. De njuter när de kan klämma till folket med något. De tror på fullaste allvar att de gör något gott när de för globaliseringens och EU:s talan som migrationen även är en del av. Eller kanske en förutsättning. Endast genom att splittra folk kan man… Read more »

Angela
Angela
11 years ago
Reply to  HH

HH, jag glömde – auktoritetstro- brukar det kallas när man lyder makten.

Björn Carlsson
Björn Carlsson
11 years ago

Reinfeldt är en mycket farlig person, se upp!

chrille
chrille
11 years ago

Ja du Herr Reinfeldt ditt hat mot Sverige och svenska folket döljer du verklligen inte!Du och 7 klövern samt Palmeisterna har sen 1975 oberoende av partifärg skoningslöst tvingat på oss ditt mångkulturella samhällsexperiment! Det är en stor skam hur du kan bete dej så?Vad har du för agenda i framtiden?Dina förorter till våra storstäder kommer att stå i lågor,poliser kommer att fara illa!?När röken har lagt sig blir sannolikt din kommentar följande:Hur kunde detta hända i Sverige.Vi som har varit så barmhärtiga,hjälpt folk från krigs och nödsituationer,männskliga rättigheter,kvinnors lika värde,solidaritet. Men då är det för sent herr Reinfeldt.Den som har… Read more »

Johan
Johan
11 years ago

Kära Julia, Ett mycket stort tack!!! Du är en litterär gudinna.

Konservator
Konservator
11 years ago

“På bara sex år har du och dina kolleger i alliansregeringen förvandlat Sverige till ett splittrat land som bit för bit faller isär inför våra ögon.” O.s.v. Hm, JC:s minne verkar vara något kort, eller så är hon som (f.d?) journalist yrvaket naiv. Med avseende på attityder till massinvandring och dess kritiker skiljer sig Reinfeldt och Alliansen inte på något vis från hans föregångare det senaste halvseklet. Multikultisternas retoriska grepp (“internationell solidaritet” vs. “nybyggare som räddar pensionerna” vs. “pizzazlatankebab” o.s.v.) må skilja sig från årtionde till årtionde, men målet – att uppvisa största möjliga Godhet inför de allsmäktiga massmedia, vilket… Read more »

Argus
11 years ago
Reply to  Konservator

Ditt nick name verkar vara väl valt, Konservator.

Hur har du kunnat missa det centrala budskapet
i denna krönika??

Läs rubriken en gång till – Djungeltrumman talar!

Det handlar om attacken mot den värdefullaste
tillgång vi har i vårt samhälle –

det handlar om regeringschefens attack
emot DET FRIA ORDET

Är du dum i huvudet?

Eller är du bara en åsiktsmannekäng?

Eller är du ett troll på riktigt?
– i så fall försvinn!!

Angela
Angela
11 years ago
Reply to  Argus

Argus , jag tror det är du som missförstått Konservator. Och sluta med det där “trollandet”. Det är bra att få höra alla argument. Annars blir vi också “åsiktsmannekänger”. Eller sådana som vi protesterar mot – de politiskt inkorrekta. Före “globaliseringen” hetter det “internationalisering”. Orden ändras hela tiden. Jag kom ihåg bytet. Även i SR sa man fel ibland, sa internationalisering” och så ändra man sig snabbt med en ursäkt och sa “Nej, visst nu kallas det ju för globalisering”. Det var mycket motstånd och debatt när internationaliseringen skulle skrivas in i lagen. Tyvärr förstod inte många på 70-talet av… Read more »

Angela
Angela
11 years ago
Reply to  Konservator

“Hm, JC:s minne verkar vara något kort, eller så är hon som (f.d?) journalist yrvaket naiv.” Håller med dig. De yngre generationerna vet inget om debatten innan av förklarliga skäl och många i min generation var upptagna med att skaffa “villa, volvo och vovve”. Att ta del av alla möjligheter som plötsligt erbjöds de som t ex aldrig rest förut. Utlandsresor, nöjen m m . Bildningens tid blev ett minne blott. Från bildning till nöjen till upplevelser och total mental och moralisk uplösning. Den innehållslösa slappa skolan har stor del i det. Det blev viktigare att trivas än att lära… Read more »

Anders Den Andre
Anders Den Andre
11 years ago
Reply to  Angela

“Kunskap är makt”, jag kom på en ny tolkning av det uttrycket.
“Kunskap är makt” betyder att för att ett påstående, vilket som helst, ska kunna gälla som kunskap, måste det backas upp med maktmedel.

Angela
Angela
11 years ago

Backas upp med maktmedel? Vet inte riktigt hur du tänker. För mig är kunskap, kunskap i sig. Den behöver inte backas upp med något. Är det kunskap så är det kunskap oavsett vilken som för fram kunskapen eller hur många som gör det. Makt är något som finns mellan människor. Kunskapen ligger utanför människor att tas i bruk av vem som helst som vill nyttja den.

Angela
Angela
11 years ago

Anders den Andre, på sätt och vis har du rätt. Det har blivit så. Man skjuter budbäraren. (Men inte kon hoppas jag?) Men kunskapen finns ju där ändå. Men visst är det som du säger. Kunskap/sanningar som inte passar makten förpassas till glömskans domäner eller mörkas. Så på det sättet har du rätt. Jag tänker också på en rysk , tror jag, nobelpristagare som för för några år sedan sa i sitt tacktal att den som har makt måste vara snäll. Som jag förstår dig nu så menar du att kunskapen måste “backas upp” av makten annars får den inte… Read more »

Angela
Angela
11 years ago
Reply to  Konservator

PS, jag såg en annan artikel här som handlade om just den “eviga tonåringen”. Läs den.

HH
HH
11 years ago

Det här snabba inkastet får gärna Bjofulf läsa och kommentera. Jag kommer med mer sen. En bok jag haft länge, den kom ut 1971, men som försvunnit har kommit tillbaka. Författaren heter Roland Huntford och på svenska heter den “Det blinda Sverige” och på engelska träffande nog”The New Totalitarians”. Sammanfattande är det en översikt över Sveriges sociala och historiska utveckling och där förf kritiskt jämför den snabba sociala omvandlingen i Sverige under 1950- och 1960-talen med Aldous Huxleys dystopi “Du sköna nya värld”. Huntfords huvudtest var att Sveriges socialdemokratiska arbetareparti förlitat sig mindre på våldet och hotelserna som de gamla… Read more »

Björn Carlsson
Björn Carlsson
11 years ago

Där satt den, Reinfeldt är en mycket farlig person!

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Fantastisk, Julia – selv (även) en ellers – på overfladen – hårdfør dansker får jo en tåre i øjenkrogen,
når man læser dette, om hvad Frederik & co. byder vore svenske brødre & fæller.
Ufatteligt! – helt enkelt.

En dansk statsminister, der vovede at sige tilsvarende grove ting så åbent, kunne lige så godt bestille
og betale kisten og begravelsen selv med det samme – billedligt talt naturligvis 😉
Poul Nyrup Rasmussen (S) forsøgte sig med langt mindre end dette og måtte betale prisen i 2001 –
men han har stadig INTET fattet 😉

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Bjovulf

Kan nogle af vore svenske fæller berette noget om, hvordan de øvrige moderater ser på dette vanvids- / vansinnes-projekt ? Der må vel stadigt findes mange mere traditionelle moderater, der er rystede / skakade og dybt bekymrede over, hvad de ser foregå i deres elskede og engang fredelige, sikre og velfungerende Sverige? Hvornår f. i h. begynder / börjar de at sige fra / ifrån? Er der virkelig slet ingen debat internt i moderaterne om disse ting? Alle mener bare præcis det samme om dette supervigtige spørgsmål / fråga? Ingen, der vover at have en anden mening / åsikt offentligt… Read more »

trackback

[…] andra sd:are , fått erfara ett mångårigt förtryck och en förföljelse, närmast applåderat av landets statsminister. I botten fanns hos Almqvist för två år sedan en frustration, som ingen bör kunna bli […]

Kirsten Nielsen
Kirsten Nielsen
11 years ago

Kære Julia – Tak for endnu en gnistrende, velskreven kronik! Når jeg læser dig tænker jeg tit på dissidenterne i den hedengangne Sovjetunion og deres mod til at stå fast på sandheden for enhver pris. Det forløgne regime de kæmpede imod, vidste jo sikkert godt de sidste 20-30 år før murens fald at løbet var kørt. Men håbede kun at kunne klæbe til deres taburetter og privilegier tiden ud, uanset om pøblen måtte stå i køer i timer for at købe brød eller sæbe. ”Herregud, hvad gør det, hvis min egen røv går fri?” Usle, sleske Fredrik Reinfeldt er desværre… Read more »

HH
HH
11 years ago

GODKÄNNANDE
(Öppet brev till Expressens journalister)

Undertecknad, som brukar kallas lärd och till och med spirituell, har läst Sverigedemokraternas statuter, och mot min vilja finner jag dem riktiga, sanna, moraliskt och filosofiskt goda nog att behaga till och med dem som hatar allt vad partipolitik heter. Sålunda har jag fördömt partiet och försäkrar Expressens journalister (som alltid talar sanning och INTE kan anklagas för att vara drivna av några slags vendettor!) att det hela är ett avskyvärt verk.
HH
(Fritt efter Voltaires “Zadig”).

Maja Dacke
Maja Dacke
11 years ago
Reply to  HH

Så du menar att du finner att ‘Sverigedemokraternas statuter’ är ‘riktiga, sanna, moraliskt och filosofiskt goda’ och att du därefter ‘fördömer’ det parti som står bakom dem?!

Då kan jag bara fråga Varför?! Så du fördömer alltså dig själv som tydligen omsluter dem?!

Men jag förstår att du ironiserar – oavsett Voltaires inblandning – ty du har djupare kunskap om inblandade i det avskyvärda verk/pjäs som spelas upp här just nu.

Eller hur?

Sture Berg
Sture Berg
11 years ago

Väl skrivet!

Knoll&Tott
Knoll&Tott
11 years ago

Det är en fasansfull läsning men ack så sann. Landet Sverige är ett minne blott och de politiker som styr landet gör det inte för landets bästa. Vi svenskar betyder inget i deras ögon annat än som inkomstkällor. Våra surt förvärvade pengar delas ut till kreti och pleti bak ryggen på oss. När ska vi få reda på vart alla pengar går och hur mycket det kostar att hålla igång multikultiprojektet. Jag hoppas och ber till högre makter att den här regeringen inte kommer att röstas fram en gång till. Alla som har röstat på dem hoppas jag också ser… Read more »

trackback

[…] Ny söndagskrönika av Julia Ceasar på bloggen Snapphanen. By Señor H, on 19 november, 2012 at , under Okategoriserade. Inga kommentarer Post a comment or leave a trackback: Trackback URL. « Herzlich willkommen Schweiz! […]

christina wegel
christina wegel
11 years ago

Inte en av de vassaste krönikorna. JC:s amatörpsykologiserande över statsministerns inre drivkrafter skymmer budskapet. Och antydan om stundande inbördeskrig kan tolkas som bristande verklighetsförankring. Eller tror JC på allvar, att våra brinnande förortsområden med testosteronstinna invandrargrabbar som ociviliserade vildar kommer att spilla över i regelrätta strider utanför “the no-go-zones”?

Jag har tidigare uppmanat JC, att träda ut ur anonymiteten för att i eget namn öka trovärdigheten i de vanligen mycket läsvärda inläggen. Med dagens krönika är jag inte längre så säker på att det vore en bra idé.

Argus
11 years ago

Bästa Christina Wegel,

Jag ber dig besinna dig.
I andra sammanhang har du visat prov
både på insiktsfullhet och gott omdöme.

Dock icke i detta forum. Du har tidigare
fått klart besked om skälen till att Julia
Caesar tvingas agera anonymt.
Nöj díg äntligen med det.

Det förefaller som om du inte förstår allvaret
i dagens situation. I själva verket är det din
verklighetsförankring som är bristfällig.

Julia Caesar är vår Whisle Blower och vi,
som följer den här tråden, vill inte att
hon, likt kanariefågeln i gruvans ortgång,
ska omkomma av giftiga gaser.

Tony
Tony
11 years ago

Christina Wegel, Julia Caesar behöver nog inte ditt erkännande av sina
krönikor, här finns tusentals andra som bara njuter av hennes förträffliga
analyser över det maktmissbruk som sker i Sverige idag!

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Lever du i nån sorts skyttad bostad eller sluten institution, Christina? 😉
Går du nånsin runnt ute i verklighetens Sverige?

Och bruker du i så fall “skyklapper” (blinkers) liksom vädlöpps-
hestar, som inte får bli uppskrämta av vad går för seg kring dem?

Om det är det, som är fallet, då förstår jag naturligtvis mycket bättre
din okunnighet om situationen. Inga är ju som bekännt förpliktat ut
över sina ‘evner’ ( kunskapp ) …

Thomas Bolding Hansen
11 years ago

Jeg er nu enig i, at denne motivanalyse og lommepsykologi trækker voldsomt ned. Det er Raapil med omvendt fortegn, det bliver det ikke bedre af. (Til oplysning var Raapil ((Lars Pilegård)) en blogger med en tidligere særlig forkærlighed for motivanalyse af islamkritikere, han har klogt valgt at slette alle hans gamle tirader.) Det er unødvendigt med sådanne tricks, eftersom den mere håndgribelige virkelighed er tilstrækkeligt argumentering. “Eller tror JC på allvar, att våra brinnande förortsområden med testosteronstinna invandrargrabbar som ociviliserade vildar kommer att spilla över i regelrätta strider utanför “the no-go-zones”?” Det er allerede sket: http://en.wikipedia.org/wiki/2005_civil_unrest_in_France#Police Og det kan ikke… Read more »

chrille
chrille
11 years ago

På grund av en krympande yttrandefrihet,och det växande hotet från islam tycker jag att JC gör helt rätt som inte träder fram!Christina Wegel får jag be dej att ta reda på fakta om detta glödhetta ämne nämligen mångkulturen i Sverige som kommer att bli förödande för folken.Vi har sett igenom journalisternas och massmedias svek mot det svenska folket.Sanningen kommer så småningom ikapp de politiskt korrekta.Priset vi kommer att få betala blir inte av denna världen?Julia Caesar förr var jag blind men nu har jag fått synen tillbaka.Tack!

Anders Den Andre
Anders Den Andre
11 years ago

2012 är en Djurtransport.

Kon står i hagen och tuggar det saftiga gräset.
Kon leds upp i lastutrymmet.
Kon slaktas.

EnoughisreallyEnough
EnoughisreallyEnough
11 years ago

John F Reinfeldt tillhör samma maktelit som Obama och genomför samma strategi…Dags att sätta stopp nu…Eller hur?

Angela
Angela
11 years ago

Precis. Och det gör de andra i “sjuklövern” också. Så det första som måste göras är att lämna EU så vi slipper överrocken. Jag hoppas att även GB lämnar EU. Verkligen dags att sätta stopp. Reinfeldt tror förmodligen att han efter valförlusten (för det är han nog på det klara med att det blir) blir premierad av “överrockarna” kanske efterträder Barosso? Ingen i väst blir idag statschef/statsminister som inte blivit godkända av den “dolda” regeringen med många olika namn. Vad de själva kallar sig vet jag inte. Soros hjälpte Obama att komma till makten. Jag har förut redovisat alla deras… Read more »

Angela
Angela
11 years ago

Snabbt om Agenda. Mycket vinklat och uselt inslag. Om det beror på bristande kompetens eller kan misstänkas vara en del i komplotten vet jag inte. Förmodligen båda delarna. Anna Hedenmo grävde ner sig i frågor om olika citat som de vaskat fram passande för sin vinkling och pressade om de tre inblandade fastän det redan var överspelat. De hade ju redan entledigats från sina uppdrag. Andra partier brukar göra så, pudlar, och då bruknas som helt korrekt av etablissemanget. videon som visades gav ett felaktigt sken att “händelsen” ägt rum nu i st f två år sedan .Man började med… Read more »

Jonathan
Jonathan
11 years ago
Reply to  Angela

Idag arbetar Anna Sjödin som rektor för “Expo Akademin” vid Vindelns folkhögskola.

Regimkritiker
Regimkritiker
11 years ago

Reinfeldt har uppenbara personlighetsstörningar vilka kommer fram när hans makt blir hotad. Glöm inte bråket kring FRA-lagen kring 2008. När riksdagsledamoten Sigfrid (M) tänkte rösta mot regeringen blev han utsatt för gruppmobbning inför hela riksdagsgruppen. DEN STORE LEDAREN sa då bland annat om detta att “skottet kommer innifrån” om det fruktansvärda förräderi som den unge riksdagsledamoten vågade sig på. Totalt obalanserat. Vi kan bara gissa hur många moderata politiker som böjer på nacken inför toppstyrningen samtidigt som de knyter näven i bakfickan. Reinfeldt skulle bara ana hur hatad han verkligen är bland de ja-sägande lismare som fått raketkarriärer inom M… Read more »

Angela
Angela
11 years ago

Har inte hunnit att läsa alla kommentarer som är lika kloka som Julia Cesars ord. Skall titta på Agenda. Skriver därför i största hast. Snabbtittade därför bara i kommentarerna. Reinfeldt är inte den ende som uppträder underligt han har hela komplexet av politiker bakom sig. Sverige är en lydstat till EU. Samtliga politiker är Quislingar. För några veckor sedan var Soros i Stockholm hos Reinfeldt. Strax före debaclet, besöket på AF, Burmaresan m m. Soros har en tankesmedja i Bryssel. Globalisering kallas det och EU är en del av detta projekt , så käre Norgefarare, verkligheten kommer ikapp dig även… Read more »

Argus
11 years ago

Instämmer i att det är lysande krönika, precis i rätt ´ ögonblick! Tack kära Julia Caesar! En del av oss, som har erfarenheter från näringslivet, vet att om ett företag är på väg att gå över styr, återstår till sist möjligheten att sopa trappan uppifrån. Det är inte alltid det hjälper men förvånasvärt ofta. En företagsledning rekryteras inte efter demokratiska principer. Medlemmarna är ofta handplockade av VD. Normalt har en VD alla trådar i sin hand med enbart lojala medarbetare. Vid ett VD-byte är det mänskligt att många blir kappvändare. Till sist är det för var och en fråga om… Read more »

elwee
elwee
11 years ago

Jag lägger in en intressant länk, apropå Herr Statsministern.

http://www.bankrattsforeningen.org.se/

På vänster sida bläddra ner i det blå fältet till “Psykopaten”
Läs t ex under rubriken “Är psykopater onda?”.

Genom livet har jag kommit i nära kontakt med några psykopater, dvs sociala sådana.
Därför har jag omedvetet utvecklat en liten varningsklocka som ringer när jag stöter på någon som bär på tendenser till denna åkomma.
Således drog jag mig ganska snart ur mitt tidigare parti när de fick en ny ledare och därför är jag inte ett dugg förvånad när signalerna nu är så tydliga att det skriker om dem.

sophia
sophia
11 years ago

Julia ! Vem hade väl kunnat drömma om när man växte upp på 50-60-talet om denna framtid? Att man skulle vara rädd att yttra sin egen åsikt inför sin medmänniska, att ha en statsminister som hotar sitt eget folk och tycker det är helt ok att misshandla människor som har en annan åsikt! Som påstår att svenskar inte finns (undantaget nysvensk) att det som varit svenskt är barbari m.m. Att leva i ett klimat där media och makthavare sprider sitt hat ogenerat utan hämningar. Jag delar din sorg och din vrede. Ondskan vandrar på vår jord och en av hans… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
11 years ago
Reply to  sophia

Nogen i Sverige, der voksede op i 50’erne og 60’erne – de fleste – har stemt Reinfeldt ind på posten som statsminister. De må have kunnet forestille sig det. Og finder det naturligt den dag i dag.

– – –

Lotta
Lotta
11 years ago

OT/Lyssna på intervjun med en 87-årig dam som blev grovt misshandlad. Varför? Jo hon gjorde “dumheten” att säga ifrån när hon såg 4-5 “män” sparka på en liten hund som stod bunden utanför en affär i Helsingborg. Först slog de ner henne, sedan bryter de hennes ben åt varsitt håll och sparkar henne i underlivet med kraftiga blödningar som följd. Den gamla damen som jag anser är en hjälte låter som om hon kommer från Norge. Gärningsmännen, antar jag de flesta redan räknat ut tillhör Reinfeldts import.

http://m.youtube.com/#/watch?feature=youtu.be&v=ZwrjZXaQyXY&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DZwrjZXaQyXY%26feature%3Dyoutu.be&gl=SE

Tallbarr
Tallbarr
11 years ago

Julia Caesar är fantastiskt bra och jag hoppas att den senaste tidens krönikor kommer ut i bokform. Det skulle vara rena nöjet att få sitta ner med en stor stark och läsa en ny bok av henne.

http://bojkottaaftonbladet.wordpress.com

zootsuit
zootsuit
11 years ago

Reinfeldt lider av narcissistisk personlighetsstörning och borde gå i psykoterapi. Individen uppvisar ett ihärdigt mönster av grandiositet (i fantasi eller beteende), behov av beundran, brist på empati, börjar i det unga vuxenlivet och finns i varierande samband indikerat av fem (eller fler) av följande: 1.) Har en grandios självbild (till exempel överdriver framsteg och talanger, förväntar sig att bli betraktad som överlägsen utan lämpliga meriter). 2.) Är besatt av fantasier om obegränsad framgång, makt, briljans, skönhet, eller perfekt kärlek. 3.) Tror att han eller hon är “speciell” och unik och bara kan bli förstådd av, eller bara borde umgås med,… Read more »

Visstärdetså
Visstärdetså
11 years ago
Reply to  zootsuit

Visst är det så. Har jag sagt längre. Narcisstisk psykopat, t o m inklusive den speciella stirrande blicken som många (men inte alla) psykopater har. Och jo har erfarenheter av ett par sådana. (Diagnostiserbara? Omöjligt att säga utan utredning. Men definitivt många objektivt observerbara personlighetsdrag.)

trackback

[…] Länken till Julia Caesars krönika ”Djungeltrummans talan”. […]

Tony
Tony
11 years ago

Ja att herr Reinfeldt mer och mer påminner om en tragisk psykopat det har han bevisat mer än en gång, med sina nedlåtande uttalande om Svenska folket, som inte står för något annat än barbari, eller hans elakt stirrande blick när Sverigedemokraterna påtalar hans misslyckanden på flera områden, ja det tyder på att där är något som inte är som det ska. Sen är det väl fantastiskt, när han öppet står och erkänner att uppgörelsen med MP ” kom till enbart för att straffa SD”? Då skulle man ju kunna tänka sig att en normal Media borde gå i taket… Read more »

Robin Shadowes
Robin Shadowes
11 years ago
Reply to  Tony

En bra tumregel att komma ihåg när man har att göra med psykopater är inte bara att dom är farliga, och farliga är dom även om de flesta inte flippar över och blir seriemördare. Men bara att tvingas jobba med en måste vara oerhört påfrestande för det egna psyket i längden. I alla fall, min poäng är att en psykopat ALDRIG någonsin glömmer en enda oförrätt mot honom eller henne. Det där med lappen i fickan är ett sådant tecken. Varenda en av dom ca 350000 väljarna skall straffas. Inte bara gruppknullas men ner på individnivå. Säkerligen håller han även… Read more »

Ylöjärvi
Ylöjärvi
11 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Håller med om att Reinfeldt är en tvivelaktig figur och statsminister men varför skulle sonen mörda säkerhetsvakten? Det är ju en konspirationsteori som har samma trovärdighet som att månlandningen aldrig ägt rum.

“Det lutar ju mest åt att det var sonen Erik som sköt men eftersom statsministern själv var närvarande så kan man inte helt utesluta honom som gärningsman.”

Jisses. Så nu har vi alltså två mördarkandidater, Eric Reinfeldt och Fredrik Reinfeldt.
Du borde söka hjälp.

Anders Den Andre
Anders Den Andre
11 years ago
Reply to  Ylöjärvi

Varför skulle inte Månlandningen aldrig ägt rum?

Månlandningen kan, till skillnad från Förintelsen, mycket väl ha inte ägt rum,
eftersom det inte finns någon lag som förbjuder förnekandet av det.

Tomén
Tomén
11 years ago
Reply to  Ylöjärvi

Frågor som Expressen bör forska i:

1. Hade Filippa Reinfeldt och säkerhetsvakten en affär?

2. Var Erik Reinfeld väldigt upprörd över paret Reinfeldts spruckna äktenskap?

3. Var säkerhetsvakten invandrare?

4. Har Erik Reinfeldt tagit bort sina kommentarer om “blattar” på Facebook?

5. Fick Erik Reinfeldt hålla i och känna på säkerhetsvaktens pistol? Vådaskott?

6. Hann man verkligen säkra tekniska bevis (fingeravtryck och DNA) innan beslut togs om att det var självmord.

Robin Shadowes
Robin Shadowes
11 years ago
Reply to  Ylöjärvi

Är du verkligen på riktigt? Ser ingen större skillnad på detta fall och JFK. Självmords-teorin är vår tids Lee Harvey Oswald helt enkelt. Media ägnar spaltmetrar åt att smutskasta SD men skriver inte så mycket om detta mystiska dödsfall i psykopaten Reinfeldts närhet. Det ligger inte bara en stackars hund begraven här men en hel kennel! Om nån borde söka psykiatrisk hjälp så är det snarare du.

trackback

[…] Julia Caesar skriver i sin söndagskrönika om ”statsmannen” Fredrik Reinfeldt. […]

Stefan K
11 years ago

Känner du en moderat…skicka honom/henne denna länk.
Har du e-postadressen till din lokala moderatpolitiker…skicka honom/henne denna länk.
Har du e-postadressen till moderaternas regeringskansli…skicka dom denna länk.

Vem kunde tro att Sverige skulle få en statsminister som straffade sina egna skattebetalare av p.g.a. personliga principer?

Lysande Julia, lysande.

Victoria
11 years ago

– Helt fantastisk krönika, Julia! Du ger känslorna, som spränger allt smärtsammare i mitt bröst, både de ord och den mening som jag hittills känt att jag aldrig haft tillåtelse att varken bekänna eller uttrycka. Alla dessa känslor som piskdresserats att hålla andan och skaka revbensgaller, för att inte frigjorda göra mig ännu mer olycklig i ett påtvingat samhälle där sådana yttrandefrihetliga olater bestraffas och aldrig blir bortglömda. Det känns som det är dags nu. Dags att vända nytt blad i Sveriges historia och låta detta vända blad få bära eller brista, för på det vis som vi lever nu… Read more »

Ingrid Carlqvist
11 years ago

Läs även Lars Hedegaards ledare om det immigrations-industriella komplexet! Ytterligare en förklaring till Reinfeldt & Co:s förtjusning i massinvandringen – den ger pengar till många utvalda:

http://d-intl.com/sv/articles/editiorial/2012-11-15/det-immigrations-industriella-komplexet-sl-r-till

Axel
Axel
11 years ago

Ingrid, jag hoppas verkligen att ni kan locka Julia Ceasar till att att skriva en fast kolumn i Dispatch!

Invandrare1957
Invandrare1957
11 years ago

Tack lika bra som vanligt. Egentligen gammaldag borgerlig politik som man har dolt i det nya arbetarpartiet. En lågkonjektur som är upp gjord med företagsledare och andra politiker. SAS först kryper inför arbetsgivaren. Vilken blir nästa bransch. Frågan är hur mycket har lönerna sänkts till nästa högkonjektur allt för att göra Sverige mera konkurrenskraftigt börja tävla med låglöneländerna. Gammaldags borgerlig politik i slutändan som svenskarna får betala med både liv och pengar. Men gör om ett land kräver offer.

Sparky
Sparky
11 years ago

Fantastisk godt skrevet, gad vide hvem personen Julia Cæsar virkelig er, mand eller kvinde? det er ikke godt at vide.
Når jeg besøger mit sted i Sverige er jeg tit sammen med mine svenske granner, ingen bringer emner som
indvandring og lignende op, men ind imellem falder der en
bemærkning som viser hvad folk tænker og det er ikke hvad der gælder på bjerget.
Godt at vi stadig kan sige hvad vi mener i Danmark uden at blive socialt udstøtte. Om det så hjælper i
længden med de politikere vi har, er en anden sag.

Frank P
Frank P
11 years ago

Her mærker jeg for første gange den ægte vrede… Reinfeldt fortjener ikke andet, han er et afstumpet individ, der skal mindes om hvordan han har smadret Sverige. Må hans samlede familie blive kulturberiget, så kan han måske mærke en flig af det andre mærker dagligt.

Set
Set
11 years ago

Etablissemanget har sin samlade pk-media.
Vi har Julia Caesar. När man har läst en krönika som denna känns det nästan tillräckligt och man förstår till fullo att Reinfledt ser det fria ordet – som han kallar djungeltrummorna – som sitt och etablissemangets största hot.

Tusen tack!

NorgeNästa
NorgeNästa
11 years ago

Det ska bli väldigt intressant att se Sverige om 30 år. Personligen är jag redan utflyttad och snart medborgare i Norge. Jag tvekade inte en sekund att söka medborgarskap där efter att ha jobbat där till och från länge nu. Som om inte “Alliansen” var tillräckligt vänstervridna så är det stor risk att Sossarna vinner nästa val i Sverige. Nog för att Sverige redan är förstört men får sossarna makten igen kommer förfallet att gå ännu snabbare än nu. Visst är Norge väldigt vänster också men dom är med i NATO, inte EU och är världens topp 3 rikaste land.… Read more »

Janne
Janne
11 years ago
Reply to  NorgeNästa

Även om du inte tror på något – inklusive SD – så var medmänsklig och rösta på SD ändå i nästa val. För vår skull som inte har jobberbjudande i Norge.

Dave Williamson
Dave Williamson
11 years ago
Reply to  NorgeNästa

Absolutely right. I remember when I lived in Sweden people kept telling me about the wonderfull welfare state……I told them it was better in Scotland…….That it was financed by a 6% tax on wages and completely free if you were unemployed too. I told them that Dental care was free for low earners, unemployed, pregnant women and all kids up to the age of eighteen….I told them prescriptions were free from the Chemists….and that eye tests were free and spectacles were free for the same groups and very cheap for those who were working…….I told them that we can get… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
11 years ago

Wow …

– – –

tant45
tant45
11 years ago

Hela Europa är numera bara ett skal och en fasad av demokrati och humanism.Under locket kokar grytan som aldrig förr… I de flesta länder har befolkningen blivit förrådd av sina ledare, och det gäller både EU, bankbedrägerierna och mångkulturen. Jag kan inte se att detta skall kunna lösas på annat sätt än hårt mot hårt, tyvärr. Grekland är ett tragiskt exempel när korrupta politiker i maskopi med Goldman Sachs gänget trollat bort sina skulder, bedragit sitt folk och gått med på vad som helst, men varbölden har nu spruckit och konsekvenserna ser vi. Allt exploderar i ansiktet på oss. Förtroendet… Read more »

Utlandssvensk
Utlandssvensk
11 years ago

Ja, möjligen är det så att Reinfeldt i hemlighet förbereder sin reträtt. Men det är också fullt möjligt att hans avsikter är de motsatta, dvs. att han inte har några planer på att någonsin släppa makten. Det är väl ganska uppenbart vid det här laget att han är fullständigt besatt av sitt hat mot SD. Om man verkligen tror att denne man villigt kommer att tillåta en demokratisk process som leder fram till väsentligt inflytande för sitt hatobjekt, då är man sannolikt djupt naiv. Verkligheten är tyvärr den att Reinfeldt har nästan oändliga möjligheter att sätta käppar i hjulet för… Read more »

Robin Shadowes
Robin Shadowes
11 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Mycket bra inlägg men jag skulle vilja föreslå att byta hatkrim till krimhat istället. mer orwellianskt än så kan det inte bli. 😉

Regimkritiker
Regimkritiker
11 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Säpo och Expo. Det finns ett liknande exempel från 1970-talet. Den intima kopplingen mellan IB och Socialdemokratiska partiledningen. = SAPO.

Janne
Janne
11 years ago

Julia Caesar har en av de allra vassaste pennorna av alla fria skribenter i Sverige, och jag beundrar henne mycket. Men inte behöver hon gå så hårt åt Reinfeldts personliga vandel. Kanske har hon rätt – jag vet inte – men jag ser i Reinfeldt bara en enstaka individ i det översteprästerskap som bestämmer vad svenskar får tycka och inte tycka och som beslutat att förvandla Sverige till en segregerad gangsterstat. Han har förvisso visat sig vara intolerant och missunnsam och han har just nu det högsta ansvaret för den vansinnespolitik som bedrivs i Sverige. Men trots det ser jag… Read more »

Lotta
Lotta
11 years ago
Reply to  Janne

Endast Reinfeldt går omkring med en lapp i kavajfickan där det står 330 000, alltså antalet som röstade på Sverigedemokraterna i valet 2010. Det kan aldrig räknas som normalt.

Niklas R.
Niklas R.
11 years ago
Reply to  Janne

Reinfeldt är en ynklig liten stackare som inte förtjänar annat än förakt för det som han har gjort.

En statsminister som bär en lapp med antalet “förrädare” uppskrivna i fickan är ingen riktig statsminister. Och som Julia påpekar är han också Sveriges sämste statminister genom tiderna.

87
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x