24
nov
Seneste opdatering: 25/11-12 kl. 1358
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

LĂ€nstidningen Östersund liknar Sverigedemokrater vid kackerlackor, Alla potentiellt vĂ€rdelösa i SD:s vĂ€rld. Der StĂŒrmer pĂ„ svensk. Det har vi set i Danmark, men det ligger nogle Ă„r tilbage i tiden: MagelĂžs udstilling, Geoffrey Cain: Gensyn med ondskabens ikon. Det Kritiske Forlag, 2006. Svenske medier er i defensiven, oplagsmĂŠssigt og ideologisk. Der er ingen grund til at tro, at dette er bunden af, hvad de kan finde pĂ„.

Finland: Var tredje vÄldtÀkt begÄs av utlÀnning

Det sĂŠtter tallet i profil, at indvandrere udgĂžr under 3 % af den finske befolkning, betragteligt mindre en Norge, Danmark og navnlig Sverige:

Unga mĂ€n frĂ„n Mellanöstern Ă€r kraftigt överrepresenterade i den officiella vĂ„ldtĂ€ktsstatistiken. Åren 2006–2009 stod utlĂ€ndska mĂ€n för en tredjedel av vĂ„ldtĂ€kterna. Siffrorna framgĂ„r av Statistikcentralens sammanstĂ€llning. Av 1 655 uppklarade vĂ„ldtĂ€kter har 575 begĂ„tts av en utlĂ€nning. Det motsvarar 34 procent.

Vissa nationaliteter Àr oftare representerade Àn andra. Irakierna verkar varje Är ligga pÄ topp. I fjol misstÀnktes irakier för 31 vÄldtÀkter, Äret innan för 29. Det motsvarar fem procent av alla vÄldtÀkter som kommit till polisens kÀnnedom. Irakiernas andel av befolkningen Àr 0,1 procent.HBL.FI

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

7 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
11 years ago

Det er sgu da et held for dem at Jimmie Åkesson ikke er jþde eller neger 🙂

HH
HH
11 years ago

En förnyad titt pĂ„ Der StĂŒrm – förlĂ„t LĂ€nstidningens nedsĂ€ttande nidbild av Åkesson fĂ„r mig faktiskt att gĂ„ vidare. Jag tycker den drabbade bör kontakta Pressens OpinionsnĂ€mnd i första hand och fĂ„ tidningens ansvarige utgivare fĂ€lld. DĂ€rnĂ€st kan SD gĂ„ vidare och vĂ€nda sig till Diskriminerings-ombudsmannen och begĂ€ra skadestĂ„nd av tidningen. Visserligen fĂ„r politiker utstĂ„ en massa förlöjligande i form av bilder, men det hĂ€r tar faktiskt priset! Kan man inte sakligt föra en diskussion om ett parti utan att börja med rena förföljelser i form av nedsĂ€ttande och förgrovande bilder, dĂ„ har man inte lĂ€ngre en demokratisk syn, utan… Read more »

Nils
Nils
11 years ago

Men herreste gud, hvis de stakkels forfulgte sverigedemokrater i tegningen vil se sig selv som stakkels forfulgte jĂžder, sĂ„ kan de jo trĂžste sig med, at syvklĂžveren i den sammenhĂŠng logisk mĂ„ vĂŠre Hitler med zyklon B-sprĂžjten. AltsĂ„ hvis man vil lege den leg er det vel bedre at vĂŠre jĂžderne end hitler. SĂ„ vidt jeg kan se er det en ganske almindelig satiretegning i klassisk vestlig tradition, som udstiller syvklĂžveren som ond og dum og desuden sĂ„ hjĂŠlpelĂžs at den fortvivlet mĂ„ kalde pĂ„ en talentlĂžs komiker. Jimmie Åkesson derimod ser ud til at vĂŠre immun over for alt… Read more »

Jernhesten
11 years ago

Jeg gĂŠtter pĂ„ at oplagstallet for LĂ€nstidningen Östersund bevĂŠger sig i samme nedadgĂ„ende retning som andre mainstream aviser.

HH
HH
11 years ago

LĂ€nstidningen i Östersund var pĂ„ sin tid en centerpartistisk tidning. Östersunds-Posten var en moderat/högertidning. “Smakfullheterna” pĂ„ LĂ€nstidningens ledarsida Ă€r Ă„ter igen ett bevis pĂ„ en outtalad Ă„ngest som lĂ€mpligast, för ledarskribenten, Ă„tgĂ€rdas med psykiatri. NĂ€r man nĂ„tt sĂ„ lĂ„ngt att man inte lĂ€ngre kan diskutera en annan Ă„sikt med demokratiskt tonfall Ă„terstĂ„r bara tonĂ„rs-fjoller. SĂ„ lĂ„ngt har det gĂ„tt med vĂ„ra media som skulle vara en garant för vĂ„r demokrati! Och eftersom mĂ€nniskor i vĂ„rt land vĂ€rnar demokratin köper de inte svenska dagstidningar. Som i sin tur blöder och skriker pĂ„ mer bidrag – för att fortsĂ€tta sina odemokratiska skriverier.… Read more »

falkeĂžje
falkeĂžje
11 years ago

Lad os hĂ„be, at det svenske samfund bliver helt oversvĂžmmet af “kakerlakker”!!!
Det bliver mere og mere rÄddent for hver dag, der gÄr.

falkeĂžje

falkeĂžje
falkeĂžje
11 years ago

Lad os hĂ„be, at Sverige helt oversvĂžmmes af” kakerlakker”, det samfund bliver mere og mere rĂ„ddent for hver dag, der gĂ„r.

falkeĂžje

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x