26
nov
Seneste opdatering: 26/11-12 kl. 2218
85 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Av Julia Caesar

I det längsta har det funnits något slags gräns för vad media publicerar. Visserligen högst tänjbar. Men ändå. Låt oss kalla den Skamgränsen. Inför valet 2010 luckrades den upp betydligt. Nu är den med råge passerad på ett sätt som ger mig kalla kårar längs ryggraden. Proppen har gått ur, alla fördämningar har brustit. Nu flödar det oförfalskade hatet fritt, med alla samhällsinstansers goda minne. Journalisterna stenar sitt eget folk – och ingen enda av dem ställer sig upp och säger STOPP – nu får det vara nog!

I Länstidningen, socialdemokratisk dagstidning i Östersund, framställs Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson på bild som en kackerlacka. Bakom honom står en skadedjurssanerare iförd skyddsklädsel och gasmask och sprutar dödande giftgas ur ett aggregat märkt med samtliga sju andra riksdagspartiers partisymboler.

Symboliken kan inte bli tydligare. Oliktänkande ska utrotas. Sverigedemokrater är skadedjur som ska dödas med giftgas. Målsättningen är klar: partiet ska utplånas med vilka medel som helst. Hatet spränger alla gränser. Jag kan inte påminna mig att jag någonsin tidigare har sett en svensk partiledare avbildas som skadedjur som ska utrotas. Olof Palme och Torbjörn Fälldin och flera andra svenska politiker karikerades friskt på sin tid. Men aldrig någonsin med ett inprogrammerat hot om ond bråd död.

De historiska parallellerna är fasaväckande

Länstidningens bottennapp är inte satir. Det är ren och oförfalskad ondska som flödar från ledarsidan. De historiska parallellerna är fasaväckande. De enda förebilder som teckningen kan förknippas med är nazisternas hatbilder av judar på 1930-talet. Bilderna banade vägen till gaskamrarna i Auschwitz, Sobi Bor och Bergen-Belsen och avrättningen av miljoner judar, utvecklingsstörda och psykiskt sjuka. Ska vi 70 år senare gå den vägen igen? Ska hatet mot oliktänkande legitimera utrotning? Har vi ingenting lärt sju årtionden efter en av världshistoriens största massakrer?

“Värsta exemplet på människoförakt”

Teckningen är gjord av Kjell Nilsson-Mäki och illustrerar en svamlig och intellektuellt undermålig ledare av Ida Nilsing. Efter lördagens publicering har Länstidningen stormats av hundratals arga och upprörda kommentarer och mail. I ett brev till tidningens chefredaktör och ansvarige utgivare Lennart Mattsson skriver en läsare:

“Jag har inte sett något värre exempel på människoförakt någonstans i Sverige under hela mitt liv. Länstidningen Östersund ska inte med ett enda ord kritisera ett parti som vill ha politiska debatter eftersom Ida Nilsing och ni på Länstidningen vill gasa ihjäl och fysiskt förinta sverigedemokrater – sannolikt därför att ni inte klarar att ”ta debatten”.

Ni vill hellre mörda människor än att debattera med dem. Vem är det som har gjort teckningen? Vilken politisk hemvist har en person som vill gasa ihjäl andra?

Vad beror det på att ni inte kan prestera en ledare som innehåller något läsvärt? Saknar ni personal? Finns det inga normalbegåvade människor på tidningen? Eller är ni så blodtörstiga att ni valde den värsta person ni kunde hitta att skriva ihop den intetsägande texten?”

Länstidningen: “Vi är stolta”

I dag bemöter Länstidningen proteststormen genom att uppge sig vara “stolta över att kunna erbjuda våra läsare något annat än intetsägande porträttbilder på politiker som håller presskonferenser.”

“Vi är också stolta över att vara en av få morgontidningar som håller traditionen med tecknad politisk satir levande. På lördagens ledarsida var Jimmie Åkesson ritad som en kackerlacka som skulle bekämpas av en skadesanerare, utsänd av övriga riksdagspartier. LT:s tecknare Kjell Nilsson-Mäki har förklarat att han med teckningen ville visa hur de gamla etablerade partierna, trots idoga försök, har misslyckats med att bekämpa Sverigedemokraterna. Med denna förklaring blir illustrationen rimlig. Men, och häri ligger problemet, illustrationen och texten har två skilda ärenden, vilket gör att helheten blir otydlig och öppnar för missförstånd –särskilt om man vill missförstå.”

Överlever på skattebetalarnas välvilja

Länstidningen är en av de många socialdemokratiska dagstidningar som går med brakförlust. Tidningen klarar inte att överleva på att sälja sina produkter som allt färre vill köpa. LT överlever på skattebetalarnas välvilja i form av statligt presstöd. I år har tidningen fått 16 861 000 kronor i driftsstöd och 361 950 kronor i distributionsstöd. Sammanlagt 17 222 950 kronor. Drygt 17 miljoner i statligt stöd för att producera dödshot mot ledaren för ett demokratiskt invalt riksdagsparti.

Länstidningens skandalbild markerar ett oroväckande skifte i medias förhållningssätt. Proppen har gått. Det här är signalen till en brutal upptrappning av våldet mot och hetsjakten på alla som sympatiserar med Sverigedemokraternas politik. Eller röstar på SD för att de övriga sju partierna med sin ignorans av för landet livsviktiga och avgörande frågor inte ger dem något annat val. Nu ska det vara fritt fram inte bara för dödshot mot SD:s partiledare. Det är hög tid att förfölja de 5,7 procent eller 340 000 väljare som röstade på SD i valet 2010, tycker musikkritikern Po Tidholm i söndagens SR “Godmorgon världen”.

“Det stora problemet är väljarna”

Han anser att svenska skribenter och debattörer har “hållit igen” i två år men nu äntligen vältrar sig i kraftuttryck och livliga adjektivstinna beskrivningar av SD efter Expressens framstående insatser.

“Det finns plötsligt en energi och glädje i debatten och en allmän lättnad” noterar Po Tidholm. Nu återstår bara ett problem, och det är stort:

“De enda som går fria är väljarna. Det känns lite fegt. Ändå är det ju de som har ställt till det på det här viset. Förekomsten av ett främlingsfientligt parti blev ju inte ett demokratiskt problem på allvar förrän medborgarna bestämde sig för att rösta in dem i församlingarna.”

Det är “de vanliga svenska väljarna, som – om man ska tro aktuella mätningar – i allt högre grad känner att SD har svar på deras frågor” – som enligt Po Tidholm är problemet.

“Statistiken gör gällande att SD-väljarna oftast är lågutbildade arbetslösa män, bosatta på landsbygden. Vilket i sin tur gör dem lite jobbiga att klaga på, eftersom de flesta mediamänniskor, varav nära nog hundra procent är vita, urbana medelklassmänniskor, trots allt har lite ångest inför sin maktposition, boendeort och socioekonomiska status. Klassklyftan är helt enkelt lite för vid.”

“Folk är jävligt korkade”

Själv anser sig Po Tidholm ha frikort genom sitt val av boendeort. Han bor på landet i Trönödal i Söderhamns kommun i Hälsingland. Där fick SD 11,6 procent av rösterna i valet 2010 och var därmed “den mest SD-infekterade norr om Blekinge” med Tidholms ordval. Efter mycket grubblande har han kommit fram till att det är enklast för honom att förhålla sig till den här politiska verkligheten med lite professionell distans. “Men i grund och botten är jag less och förbannad och tycker att folk är jävligt korkade” säger han.

“De där som pruttar högljutt under middagen”

“En lärdom som gick att dra efter Ny Demokratis framgångar var ju att det fanns en ansenlig mängd svenskar som av olika anledningar vill vara de där som pruttar högljutt under middagen, förstör stämningen med smaklösa vitsar och utnyttjar sin rösträtt till att djävlas med det så kallade etablissemanget. Ska dessa personers åsikter plötsligt respekteras bara för att de råkar vara företrädda i parlamentet?”

Så klämmer Po Tidholm till med slutsatsen som tränger på och måste fram:

“Så vart vill jag komma? De hårda orden borde i rimlighetens namn riktas även mot dem som har röstat fram de här jönsarna.”

Mer giftgas mot oliktänkande!

Tack, där satt den. Mer förakt mot “lågutbildade arbetslösa korkade män bosatta på landsbygden”! De slipper alldeles för lindrigt undan. Buss på korkskallarna bara! Mer förföljelse, mer hat! Fram med kanonerna mot “de där som pruttar högljutt under middagen, förstör stämningen med smaklösa vitsar och utnyttjar sin rösträtt till att djävlas med det så kallade etablissemanget”! Mer giftgas mot oliktänkande kackerlackor!

Det Po Tidholm och andra i den svenska PK-eliten fruktar mer än något annat är att Sverigedemokraternas politik håller på att vinna anhängare i betydligt större grupper än de korkade männen i glesbygd; akademiker, intellektuella, författare, journalister, läkare, poliser, sjuksköterskor, socialarbetare, tjänstemän, skådespelare, konstnärer. Det är inte riktigt lika lätt att öppet förakta och vilja gasa ihjäl människor som tillhör samma samhällsklass som man själv som att spy förakt över pruttande lågutbildade arbetslösa män bosatta på landsbygden.

Det Länstidningen och Po Tidholm gör är inte bara att sänka sig ner till gyttjebrottningens nivå. De dödar dessutom det demokratiska samtalet. Utan samtal kan demokrati inte existera. När orden tar slut och bara hatet återstår, då är vi mycket illa ute.
Nu undrar jag bara en sak: när byggs gaskamrarna?

Af JUlia Caesar

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
85 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] ett år gammal ”Julia Caesar” artikel är i allra högsta grad […]

trackback

[…] Written in Swedish by Julia Caesar, published on Snaphanen in […]

trackback

[…] ett år gammal ”Julia Caesar” artikel är i allra högsta grad […]

Robin
Robin
9 years ago

Det fanns inga gaskamrar förutom sådana som medelst cyanvätegas avlusade kläder. Ert kontrajihadistiska och reaktionära slödder.

Matakishi Tsuchiya
Matakishi Tsuchiya
9 years ago

jag tycker den bilden är perfekt.
om de tror att de kan få död på en kackerlacka, det beskriver precis hur giftiga de andra partierna är.

trackback

[…] Julia Caesar: ”Symboliken kan inte bli tydligare. Oliktänkande ska utrotas. Sverigedemokrater är skadedjur som ska dödas med giftgas. Målsättningen är klar: partiet ska utplånas med vilka medel som helst. Hatet spränger alla gränser. Jag kan inte påminna mig att jag någonsin tidigare har sett en svensk partiledare avbildas som skadedjur som ska utrotas. Olof Palme och Torbjörn Fälldin och flera andra svenska politiker karikerades friskt på sin tid. Men aldrig någonsin med ett inprogrammerat hot om ond bråd död.” […]

trackback

[…] “Jönsar” kallar Po Tidholm dem. Båda utspelen signalerar att vi har passerat en viktig gräns. Medias fördämningar har brustit. Nu är det fritt fram för dehumanisering av fienden – de vanliga svenska väljarna. PK-elitens krig mot resten av Sveriges befolkning accelererar. […]

Diktaturens Kreatur
Diktaturens Kreatur
9 years ago

Gaskamrar? Nej, det kommer aldrig att behövas i Sverige. Syftet med mediastormen mot SD är att skrämma människor med hot om social förlust och offentlig skam. Bilden av den “vanlige” SD sympatisören med en massa negativa invektiv som det propageras om varje dag, syftar till att förstärka bilden. Det handlar om propaganda inget annat. Jag håller med Julia om att temperaturen har ökat från hett till glödhett. Hatet mot SD, dess sympasitörer är egentligen inget annat än klasshat. Ingenting är nytt under solen. Attackerna mot oppositionella har ökat i såväl omfattning som styrka. Det är ingen tvekan om att den… Read more »

joffe
joffe
9 years ago

Bra förslag HH!

Kolla med Affe Statistik-blogg han är en fena på att fixa och trixa med bilder och satir. Han skulle älska att ta tag i uppgiften.

HH
HH
9 years ago

Men… finns det någon snitsig tecknare i det här gänget? Med några lämpliga penndrag kan ju faktiskt “kackerlackan” i LT förvandlas till en… turbanförsedd och helskäggig Muh… ja ni vet! Sen publicerar man den där i något lämpligt forum och skriver att den fanns i Länstidningen, Östersund. Vad händer då, tror ni?
Och här ett litet brev till statsministern. Ursäkta min dåliga stavning, för jag är ju bara en dåligt utbildad person på landet, enligt P O Tidholm:

Håpas du trifs i fengelset, Fredrik.

Micke
Micke
9 years ago

Försök att se positivt på bilden med Åkesson som kackelacka är inte det, det enda djur som skulle överleva Atombomben med andra ord är SD överlevare.

joffe
joffe
9 years ago

Tack Julia! Utan dina lysande krönikor, avslöjanden och analyser, vore mitt liv torftigt. Eg.borde jag inte bry mig om Sverige längre. Du vet sedan tidigare att jag var M och god brevvän med RIKTIGE M-ledare Gösta Bohman men efter honom följde disaster och Reinfeldt blev ”droppen”. Jag skrev brev till honom och klargjorde att M har tappat all ideologi, inte minst genom Waberi i partiet, vettlös svensk förrädarpolitik ang.invandring, en ekonomisk disaster. Jag fördömde hans ledarskap och totala avsaknad av landsfaderlig attityd . Avgörande beslut sker bakom folkets rygg. Skumraskbeslut, etc.etc . Ett skarpt brev skickat två gånger och jag… Read more »

trackback

[…] kan läsas här, här, här, här och […]

chainmail
chainmail
9 years ago

Mycket bra krönika. Jag läste Nilsings debattartikel och e-postade henne följande:

Hej,
Jag blev tipsad om din ledare och läste den. Det var en salig blandning av relativistiskt dravel och oikofobi kryddat med en synnerligen osmaklig illustration. Istället för att försöka fostra oss läsare i att tycka rätt borde du ägna dig åt att granska makten och beskriva verkligheten. Utanförskap, bidragsberoende, överutnyttjande av välfärd, fiffel, kvinnoförtryck, social turism, omvänd diskriminering, särrättigheter och massiv grov brottslighet har fått svensken att öppna ögonen. Grattis, ni mångkulturalister, relativister, batikhäxor, kulturmarxister och babbekramare – ni har övertrasserat världens fetaste toleranskonto… och nu kommer räkningen!

Ven
Ven
9 years ago
Reply to  chainmail

Genialt välformulerat!

Jag måste tyvärr erkänna att jag är lite skadeglad när jag tänker på hur mottagaren nog känner vid läsningen…(Hi, Hi)

Angela
Angela
9 years ago
Reply to  chainmail

En mycket välformulerad kommentar som visar att skribinten inte tillhör “lågutbildade unga män på lansbygden” som etablissemanget föreställer sig. Eg menar de white trash när de säger det. Det behövs att vi skriver i medier där den stora allmänheten finns. Idag kom första nyheter om en ny blamage om riksdagsman som uttryckt sig olämpligt. Därför är det viktigt att visa etablissemanget en ny sida. OCH kanske ännu viktigare att ge folk hopp och MOD! Ser de att blidade människor också tycker som dem får de mod. De blir inte rädda längre. Sedan ang medie-beteendet. Som vanligt blev offret syndabock men… Read more »

Arvid Skoglund
Arvid Skoglund
9 years ago

Vilken käftsmäll. Den satt rätt på näsan. Du är en lysande skribent Julia! Jag ser alltid fram emot dina alster. Men det var länge sedan jag såg en sådan snygg nedtagning av någon licensfinansierad och inbilsk “journalist”. Det är bra att vi som har vaknat har de vassaste debattörerna på vår sida. Den andra sidan som här representeras av Länstidningen och Po Tidholm skjuter sig ständigt i foten. För varje övertramp kommer fler människor att vakna. Jo Julia, nu tror jag också att proppen har gått ur. Efterspelet på “järnrörsincidenten” kommer att visa sig vara en skänk från ovan för… Read more »

zootsuit
zootsuit
9 years ago

I ett framtida Armageddon kommer endast kackerlackan att överleva. Känns skönt att bli jämförd med en så odödlig varelse.

Anette
Anette
9 years ago

Det här känns skrämmande. Jag vill verkligen så tydligt jag bara kan säga att jag tycker att det är förfärligt att förfölja ett politiskt parti på detta sätt. Det ger mig en starkare känsla för att jag vill stödja Sverige demokraterna. Guds välsignelse till Jimmy Åkesson och hela partiet önskar jag!

Anette

elwee
elwee
9 years ago

Det märks allt tydligare hur paniken sprider sig bland Quislingarna. Den största delen av rädslan består inte i att SD skulle få mer makt ty även de vet innerst inne att Sverige kommer att förintas som nationalstat om dagens vansinniga invandringspolitik fortsätter. Kanske en del av dem har det som mål och tror att de ska få det bättre efter en sådan ändring, men de är sannolikt i minoritet. Nej, för de flesta är den sista striden nu för att inte deras agerande de senaste åren ska komma till en bredare allmänhets kännedom. De vet att de pga feghet har… Read more »

GandalfGrå
GandalfGrå
9 years ago
Reply to  elwee

@elwee Hehe jag har också sagt precis som du att paniken sprider sig de VET nu att lögnerna deras är i full dager..de har fortfarande makten över media, media är kulturvänstern och flummiga miljöpartister de har gjort sig sina förmögenheter på att lura det svenska folket och från sina tinnar och torn skådar de nu en folkrörelse som det inte verkar gå att få stopp på, deras åsiktsmonopol är hotat. Och naturligtvis är dom rädda för att deras levebröd ska tas ifrån dem för det har tjänat dem väl…! När hela skiten rasar då ska jag sitta på första parkett… Read more »

Ven
Ven
9 years ago
Reply to  GandalfGrå

Så sant! Jag blev nästan tårögd……..

Robin Shadowes
Robin Shadowes
9 years ago
Reply to  GandalfGrå

Håller med fullständigt på många punkter. Även jag saknar det gamla Sverige. Du är möjligtvis något äldre än mig men jag minns också en tid då man inte behövde låsa cykeln eller ytterdörren stod olåst, i alla fall på dagtid när folk var hemma. Jag talar om 60-70-talet. Jag minns också hur vackert landet var på den tiden. Vi semestrade mest i Sverige. Har bara upplevt Spanien och Cypern för resandet var inte lika vanligt på den tiden som det senare blev på 80-talet och framåt. Som barn på 60-talet minns jag med värme besöket hos släktingar uppe i Skellefteå.… Read more »

Knoll Tott
Knoll Tott
9 years ago

Jag väljer att se det ur de humoristiska perspektivet annars går jag i taket fullständigt. Kackerlackor är svåra att utrota så väljer man att se SD som det så tänk på att det betyder att man inte blir av med dem. Så där fick du tji du som ritade bilden! Vi kommer att få ha kvar SD så länge som vi röstar på dem. Tack för det!

Ille Ille
Ille Ille
9 years ago

Ännu fler kanske kan tänka sig en röst på SD efter detta. Jag ser mest det positiva.

Invandrare1957
Invandrare1957
9 years ago

Tack riktigt riktigt bra. Tror det pågår en kampanj just nu LT Södertäljes ledare är inte ett dugg bättre.

Eva
Eva
9 years ago

Jag vill gärna se den där undersökningen som visar att SD-väljare är lågutbildade unga män på landsbygden. Var kommer det ifrån?

Angela
Angela
9 years ago
Reply to  Eva

Den bilden fanns förut men efter SD:s senaste framgångar så framträdde statsvetare i bl a SVT:s nyhetsprogram och sa att den bilden nu förändrats. Framförallt hos högutbildade kvinnor. Högutbildad/akademiker och kvinnor. De framhöll just de två grupperna. Och äldre. Det är mycket möjligt att detta skrämmer mer än något annat. Stämpeln av dumma unga män är inte sanning längre. Så det är inte längre lätt att definiera ut bara en grupp som man kan attackera. Gruppen av SD väljare är plötsligt blandad och man vet inte längre vilka som är SD-sympatisörer eller ej. En i familjen, en vän, en arbetskamrat.… Read more »

Angela
Angela
9 years ago
Reply to  Eva

Du frågade vad bilden att SD-väljare är lågutbildade unga män på landsbygden, kommer ifrån. I alla opinionsundersökningar och inom forskning ställs alltid s k bakgrundsfrågor. Då kan man göra analyser och se vilka väljarna är. Varifrån de kommer. Partierna gör sådana undersökningar för att kunna rikta sin politiska propaganda i rätt region, rätt, ort, rätt kvarter. Detta görs i Sverige också. Svenska politiker och valarbetare har varit flitiga pendlare i de två senaste amerikanska valen för att lära sig mera om detta. I USA ringer man upp folk i hemmen, besöker dem och använder riktade meddelanden via mobiler osv. Man… Read more »

Peter Andersson
Peter Andersson
9 years ago

Politiska satirteckningar har alltid funnits.
Heja LT börja bara skissa på en nidbild av Mohammed nu också.

diedummenschweden
diedummenschweden
9 years ago

Inte ens Julius Streicher med “der Sturmer” i Nazityskland kunde gjort det “bättre”!

Berit
Berit
9 years ago

Tack Julia för ditt debattinlägg!

Alla medel är tillåtna för att krossa SD och deras sympatisörer.
Sveket mot det svenska folket är så oerhört stort att det saknar motstycke i historien.
Aldrig tidigare har svenska ledare svikit sitt eget folk på detta sätt utan att straffas.
Hur ska det sluta för svenska folket?

Anonymous
Anonymous
9 years ago

Ingenting förvånar mig längre alla medel är tillåtna för att krossa SD och deras sympatisörer.
7-klövern kommer aldrig att kunna debattera mot SD som stöder sig på fakta och de övriga på förljugenhet och mörkläggning av sanningen om massinvandringen och islamiseringen.
Sveket mot det svenska folket är så oerhört stort att det saknar motstycke i historien.
Aldrig tidigare har svenska ledare svikit sitt eget folk på detta sätt.

När ska svensken vakna och sätta ner foten?

HH
HH
9 years ago

Telefonen ringde. Vi har en gemensam hållning hustrun och jag gentemot uppringare. Nu är det en gosse från DN och hustrun vet hur man ska svara: vi gör inga affärer på telefon. Men skicka ett papper där ni berättar mer om erbjudandet och för vår eventuella – OBS EVENTUELLA! – underslrift. Likt förbannat kommer idag en räkning från DN på 258 kr och där hittar jag den verkliga raden: “Observera att utebliven betalning inte gäller som uppsägning av prenumerationen”. !!! Det är ju helt fantastiskt, eller hur? VI HAR INTE BESTÄLLT NÅGON PRENUMERATION för bövelen! Det här liknar ju en… Read more »

Ven
Ven
9 years ago

Inga moraliska priciper gäller bland moralisterna som pekar finger åt de nationella.
Den som tillhör makteliten kan skymfa alla svenskar som är födda på 1940-talet utan att få lida av negativa konsekvenser:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10507775.ab

Ven
Ven
9 years ago

Inga moraliska principer gäller bland moralisterna som pekar finger åt de nationella.
Den som tillhör makteliten kan skymfa alla svenskar som är födda på 1940-talet utan negativa konsekvenser:

http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/0003/13/dokument.html

Honken
Honken
9 years ago

Jag undrar vad som hade hänt om det kanske varit en profet som LT avbildat som en kackerlacka som skall gasas….!!!???

Då snackar vi “obehag” chefredaktören….eller gäller inte det fria “ordet/teckningen” då ??

Björn
Björn
9 years ago

Po Tidholm bor ju mitt bland “lågutbildade arbetslösa män, bosatta på landsbygden”. Hur kan han vara så självgod och fräck att han kan spy förakt över den gruppen av sina grannar. Jag tänker mig honom när han överlägset går runt i lokalbutiken bland dessa objekt för hans förakt, kanske titta nedlåtande på dem med en härlig känsla av rättfärdigt hat bubblande inombords.

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

Ak, ja – det er sandelig ikke let at være socialdemokrat i disse tider – fastklemt i en stadigt strammere skruestik mellem de selvgode, gloriepudsende radigale fantaster og verdensfrelsere og de altid virkelighedsfjerne SF’ere og Enhedsliste-folk – og så selveste den rå og ubarmhjertelige virkelighed …. Og vælgerne vil atter begynde at sive til DF som et svar på S’es laden-stå-til holdning over for de virkelige problemer og den tiltagende slaphed på FI-fronten og manglen på serieøse krav og hårde grænser for vores tolerance – det er formentlig bare et spørgsmål om tid, inden DF overhaler et S på hastig… Read more »

JensH
JensH
9 years ago
Reply to  Bjovulf

@Bjovulf

Nu er Socialdemokratiet jo altså ikke bare ‘offer’ for De Radikales og SF’s drømmerier om det multikultruelle samfund. Du glemmer, at der internt i Socialdemokratiet faktisk er mange, der ligger helt på linje med De Radikale og SF mht. ønsket om at føre en ‘anstændig udlændingepolitik’. Så der er ingen grund til at have medlidenhed med Sosserne, såfremt de mister terræn til DF i meningsmålingerne.

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Reply to  JensH

Ja, klart – men nogle af dem virker dog, som om de trods alt har forstået lidt af af det, og hvor det bærer henad for det engang så velfungerende, fredelige og sikre danske samfund – altså fra før politikerne og den selvbestaltede “elite” påbegyndte deres fuldstændigt vanvittige og dybt uansvarlige sociale eksperimenter i fuld skala med det danske samfund som indsats. Men der virker stadig ikke som om, de er villige til at drage de nødvendige konklusioner og reagere på basis af denne erkendelse. Men nu var det altså også mest ment ironisk 😉 Det bliver sgu sjovt at… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Reply to  Bjovulf

Unge kriminelle indvandrere hærger København http://denkorteavis.dk/2012/unge-kriminelle-indvandrere-haerger-kobenhavn/ Næsten 8 procent af alle indvandredrenge mellem 15 og 19 år i København har fået en dom for kriminalitet, dvs hver 13. dreng med indvandrerbaggrund er kriminel. Det tilsvarende tal for danske drenge i samme aldersgruppe er 3,5 procent. ( NB. incl. en hel del “indvandrere”, der har fået tildelt dansk statsborgerskab – eller som har fået det i kraft af forældre, der har det, men som mentalt stadig lever i Mellemøsten og omegn og derfor “opdrager” deres børn i den ånd med primitive og barbariske klannormer og herrefolksmentalitet a la koranen. Så i… Read more »

Nisseork
Nisseork
9 years ago

Om det fanns någon heder i någon ledare från de övriga partierna så borde de protestera mot att deras partisymbol är med i bilden.

Sandra
Sandra
9 years ago

Detta är skrämmande hur media hjälper islamiseringen av Sverige på traven. Jag har vänner som jag måste omvärdera efter att de öppet på facebook bl.a gått ut med denna bild och sagt att den är helt OK då man använt “rondellhundar” tidigare så de ser ingen skillnad. Desa vänner består av högskoleutbildade lärare som också har bl.a lektorstitlar och är anlitade bl.a till att författa div prov för högstadieelever. Tråkigt att skolvärlden är besudlade av sådana här lärare. De utformar säkerligen sin undervisning på ett subtilt sätt ,eleverna märker inte att de blir indoktrinerade. Skrämmande att se hur de går… Read more »

Cavatus
9 years ago
Reply to  Sandra

Ja och det är därför jag drog igång flygbladskampanjen före förra valet och nu är det dags, att i mer god tid, damma av den igen och sätta fart med folkupplysningen. Här finns alla flygblad: http://www.korta.nu/flygblad

Och här finns information om kampanjen och om nya flygblad:

http://www.aktualia.wordpress.com/flygblad

Försök att få med så många “dissidenter” som möjligt i det här arbetet. Trägen vinner och nu har vi gott om tid på oss!

Nils
Nils
9 years ago

Hurra for ytringsfriheden. Alt krænket klynkeri om dehumanisering og det er lissom Hitler og blabla skal få modparten til at ligne u-mennesket Hitler. Altså voila: dehumanisering. Når man fremstiller nogen som Hitler, så viser historien jo at det næste der sker er, at nogen allierer sig og bomber hans bunker! Det er en tung skyld at påtage sig. 😉 Uden ytringsfrihed ingen demokrati, så enkelt er det. Man må tage hele pakken eller ingenting. Det er heldigvis så smart indrettet, at man ikke kan ytre noget om andre uden at ytre mindst lige så meget om sig selv, og så… Read more »

Anders Eriksson
Anders Eriksson
9 years ago

Det finns redan en gaskammarprototyp i Rosenbads källarplan.

Korpur
Korpur
9 years ago

Tack för detta debattinlägg Julia! När ska Svensken resa sig? I går satt jag på tunnelbanan i Sveriges huvudstad i rusningstid. På sätesraden bredvid mig satt tre små taniga invandrarungdomar med fötterna på sätet. De talade högt och hetsigt med varandra. Ord som “kolla rasistsvennen, han är blond och har för kort hår. Jag ska knulla hans mamma!” ropades högt i vagnen. Missmodiga svenska tittade i golvet eller på sina iPhones. Jag övervägde på de tre minuterna min färd tog, på om jag skulle göra mig olycklig eller inte. I mitt stilla sinne tänkte jag att det här är medias… Read more »

Bergfast
9 years ago
Reply to  Korpur

Korpur sa:….” De får sin energi och kaxighet förstärkt genom att de blir påhejade av ett aningslöst och naivt etablissemang”…. Nja, undrar om detta s.k. etablissemang är så aningslöst, eller ens naivt, egentligen? Påtryckningsmakten, dvs. massmedia, är nog sedan länge internationellt förankrad, och både uppbackad, påverkad av och styrd av internationella intressen av att just – internationalisera – , de europeiska nationalstaterna? Kanske anses särskilt de nordiska, blonda och blåögda nationerna behöva uppblandas extra mycket med just utomeuropeisk invandring, därför att de nordiska länderna, just endast genom att till övervägande delar ha just ljus hy, blåögdhet och blondhet, ju anses… Read more »

Bergfast
9 years ago
Reply to  Bergfast

Ps. Det jag menar är att det alltså går an från etablerad media att kritisera de svenskar, eller danskar, osv., som eventuellt hyser fosterlandskärlek. Man vill alltså till varje pris motarbeta denna och vill beskriva sådant som varande en – automatisk rasism -, och därmed som varande en – automatisk ondska -. Att t ex tycka om, eller känna sig särskilt hemma med, etniska profiler som är ljushyade, blonda och blåögda anses alltså vara en automatisk ondska, dvs. en rasism, att göra. Men att tycka om mörkhyade, svarthåriga och mörkögda etniska profiler anses inte vara en rasism att göra. Det… Read more »

Ven
Ven
9 years ago
Reply to  Korpur

KORPUR, BERGFAST , SANDRA!

Det är sådana människor som ni som vi behöver för att leda Sverige!

Mrs Darkblue
Mrs Darkblue
9 years ago
Reply to  Korpur

Mycket bra skrivet! Ja, de ser verkligen ner på oss godtrogna svenskar. Skrattar gott åt vår dumhet. Dummast av alla är dock media och vår “tyckarelit” som alltid ser dessa individer som offer. Fler och fler svenskar vaknar, bollen är satt i rullning…någon viskade det vi bara anade nämligen.. att kjesaren är naken… Jag tror att vi är på väg in i en djup kris. Företag säljs ut och försvinner. På grund av långvarigt socialistiskt vanstyre med höga skatter, så har det inte bildats några nya växande företag som kan ta över. Krisen kommer bli akut och skoningslöst. Sverige har… Read more »

Gunther Grötleben
Gunther Grötleben
9 years ago

Den svenska statliga journalisthögskolan förefaller vara en av de värsta formerna av hjärntvätt av redan mentalt outvecklade individer med grava mindervärdeskomplex.
Ida är ett typexpemel på att den intellektuella standarden har nått historiskt låga nivåer.
Hon och hennes kollegor producerar bara intellektuellt snor som täcker hela deras ansikten.

Lina
Lina
9 years ago

Så otroligt bra skrivit! Tack så mycket! Sedan teckningen kom ut så har jag känt ett krypande obehag, det var för mycket för mig. Jag känner mig illa till mods som människa att jag nu blivit en måltavla som det är fritt fram att kränka. Enbart för min politiska åsikt. Även jag har funderat på hur långt det kan gå innan någon säger STOPP. Och vi är nog fler som drar parallellerna till nazi-Tysklands propaganda teckningar av judarna. Obehagligt.

Regimkritiker
Regimkritiker
9 years ago

Vem kan samla ihop alla andra övertramp till en sammanställning som sen kan publiceras på engelska?

*Bilden på T-shirten där Åkesson slås blodig

*Bilden med texten “dead assholes can’t vote”

*Aftonbladetjournalisten som förra året skrev om Åkesson ungefär att “kan du inte bara dö”

*Citatet av psykopaten Reinfeldt där han indirekt uppmanar till våld mot SD samt där han pratar om lappen han har i fickan med siffran på antalet personer som röstade på SD

*Alla fall med tegelstenar genom sovrumsfönster, misshandel, sönderskurna däck, osv.

fler exempel ….. ?

(Även om jag avskyr DN har faktiskt tidningen kritiserat kackerlacksbilden.)

HH
HH
9 years ago

Julia har naturligtvis åter skrivit precis det vi alla känner. LT var tidigare en centerpartistisk tidning. Östersunds-Posten var en moderat/höger-tidning och störst. Gasandet känner vi igen. En lämplig fortsättning finner varje läsare i Richard Rashes bok “Flykten från Sobibor” där jag själv såg linjen från Ramses II till Herodes alladeles för tydligt: “Gud svävade över Sobibor som en enorm outtalad fråga. Allsmäktig men ändå hjälplös inför ett mänskligt hat som inte visste några gränser. Allvetande och ändå egendomligt likgiltig. Överallt närvarande men ändå avlägsen och otillgänglig. Gud är den allomfattande kärleken, men ändå var han döv för sitt eget folks… Read more »

Julia Caesar
Julia Caesar
9 years ago
Reply to  HH

@ HH:

Po Tidholm. född 1971, är son till poeten och musikern Thomas Tidholm och barnboksförfattaren Anna-Clara Tidholm, båda pålitlig kulturvänster. Anna-Clara Tidholm har producerat kioskvältare som bland annat “Totte sitter och tittar”.1970 deltog de i den “gröna vågen” och flyttade till Arbrå i Hälsingland, där Po och hans yngre bror Svante har vuxit upp. Vänstertänkandet har Po Tidholm alltså fått med modersmjölken, liksom kulturetablissemangsföraktet för “lågutbildade arbetslösa pruttande män i glesbygd”.

Cavatus
9 years ago
Reply to  Julia Caesar

Det är klart, när man har sådana gener så kan man tydligen inte bli mer än “fis”-förnäm i ett samhället genomsyrat och styrt av kulturmarxister. Det är lustigt att dessa från början arbetarklassvurmande människor övergått till att bli ett slags överklass. Dessa förmätna, självuppfyllda pseudoakademiker kommer dock snart att spricka, när de elfenbenstorn de sitter i blir rangligare och rangligare. Det är med nöje jag ser fram emot deras fall.

SL
SL
9 years ago
Reply to  Julia Caesar

På Po Tidholms “meritlista” står även att han varit med i den Elitlista som DN avslöjade år 2006. Takterna sitter i får man väl säga. Så här lyder ingressen till artikeln (direkt citat, länk nedanför): Elitlistan Übermobbning på nätet Publicerad 2006-02-22 00:00 De är mediekändisar, politiker, psykologer och företagsledare. De ingår i familjen Elit, en virtuell skvallercentral som styrs av den ­nätokratiske sektledaren Alexander Bard. Mustafa Can har smygläst kändiselitens hemliga mejl. Tycker du att hat är en fantastisk känsla? Vill du tillhöra en utvald skara människor som anser sig vara fysiskt och mentalt överlägsna alla andra? Vill du ha… Read more »

HH
HH
9 years ago
Reply to  Julia Caesar

Tack Julia! Precis vad jag tänkte men inte kom på i sammanhanget och rasket. Jo jo, fint och grönt på landet ska det vara, men absolut inga pruttande besökare… Minns i sammanhanget ungdomens liftande genom Hälsingland och långt om länge fick jag lift. Föraren var synnerligen berusad och gamla mamman i sitsen bredvid försökte få sonen att sluta bälga i sig öl. Jag har aldrig varit så rädd i mitt liv. Kom mig att tänka på en snapsvisa från Hälsingland på känd folklig melodi: I villande skogen jag följer min bror. (I villande skogen jag följer min bror) Och efter… Read more »

Tony
Tony
9 years ago

Men är det inte märkligt med denne P:O TIdholm, han hånar som han säger, arbetslösa lågutbildade unga män från landsbygden, men samtidigt tycks han kunna viga sitt liv för att Sverige ska fyllas upp med unga män från Somalia och andra länder, som knappt besitter någon utbildning alls, och i många fall är rena analfabeter? Det har tydligen inte hjälpt att han själv bosatt sig på landsbygden, eftersom SD där hade ett högre antal väljare än genomsnittet! Ett mer uppblåst pucko än denne PO Tidholm är nog svår att finna, så han borde hålla sig för god för att tala… Read more »

Tony
Tony
9 years ago

Sossarna hade ju goda kontakter med Nazisterna på 30-40 talet , så det är
väl naturligt att dom håller i utrotningen, kanske med hjälp av P:O Tidholm!
Noterbart är, att inga tidningar tar avstånd från kräket på LT, noterbart är
även att dom andra partierna inte tar avstånd från att deras partiloggar
används i dessa snaskiga sammanhang!
Men dom har kanske redan börjat att kalkylera med att det finns inga andra
medel för att bli fria från SD, men det loppet är nog fan kört för dom politiskt
korrekta!”

falkeøje
falkeøje
9 years ago

Fremtidens gaskamre kommer at foregå på en havne kajplads.
En stor kran løfter en stor container godt gemmemhullet ned i vandet i en passende tid.
Når alle er døde, køres læsset til et gammeldags kulfyret kraftværk med vandrerist.
Ud kommer kun ren aske.
Store konstruktioner som under krigen er komplet overflødige.
Sådan!!!
Forbered jer, nordiske folk!!!
Det skal ikke være os, der bliver ofre!!!
Derfor skal vi have en væbnet modstandsbevægelse!!!

falkeøje

Nils
Nils
9 years ago
Reply to  falkeøje

Det er noget du har tænkt over, kan man se, men hvem vil du putte ind i containeren, Falkeøje, og hvorfor alt det besvær med at drukne dem først – er du ikke ved at blive lidt blød i det?

H B
H B
9 years ago

Att så generaliserande och nedlåtande skriva om en grupp ur befolkningen som Tidholm gör trodde jag för evigt var förpassat till historiens soptipp. Detta inlägg visar med skrämmande tydlighet att bakom fasaden av en tillåtande, välkomnande och generös inställning till människor döljer sig bland det s k intellektuella pk-etablissemanget de vidrigaste former av hat och människoförakt. Samma avgrundsinställning som Länstidningen i Östersund ger prov på. Som socialdemokratisk tidning borde man ha alltför nära egna erfarenheter i leden för att känna stanken från det förgångna i sina dagsfärska budskap. Kanske var det ändå bra att den s k järnrörsfilmen blev till… Read more »

trackback

[…] När byggs gaskamrarna By Pettersson Av Julia Caesar […]

Argus
Argus
9 years ago

Ännu i min ungdom var det vanligt, att folk ur minnet kunde återge valda delar av Fänrik Ståhls sägner. De skildrade Sveriges krig emot Ryssland, då vi förlorade Finland, som ibland kallats den Östra Rikshalvan. Året var 1809. Johan Ludvig Runeberg (född i Jacobstad 1804) har satt djupa spår i det svenska folkets medvetande, då han i Fänrik Ståhls sägner gav uttryck för sorgen över de band, som brast när Sverige förlorade Finland. Den unge Gustaf den IV Adolf beskylldes för förlusten emot Ryssland och drevs i landsflykt. Han kom då att kallas överste Gustafsson. Det har gått precis två… Read more »

Lars Viker
Lars Viker
9 years ago

Jeg respekterer Julias argumentasjon og meninger, men jeg er ikke enig i at man ikke bør publisere karikaturer som dette. Til det har karikaturtegninger som er langt grovere for lang og for viktig historie i Europa, og vold mot innvandringsmotstandere er et problem man må løse uten å beskjære ytringsfriheten. Og det er jo en ganske sannferdig karikatur, det er slik de andre partiene ser på SD enten man liker det faktumet eller ikke. Det er heller et betimelig sted å spørre, hvor er alle karikaturene som fremstiller andre partier likedan, og hva sier det om pressen? Det er en… Read more »

Anders Den Andre
Anders Den Andre
9 years ago

Det finns en lag som förbjuder ifrågasättandet av att det som hände under andra världskriget (“Förintelsen”) inte gick till så som den officiella historien berättar. Det finns en lag som förbjuder att man säger t.ex. att romer är tjuvaktiga. Alldeles oavsett om detta är sant, betraktas det som hets mot folkgrupp att säga det. Det finns något positivt i att den här bilden publiceras, och försvaras. Den offentliga diskussionen av verkligheten blir mer realistisk. Den säger något om djupet i den problematik som föreligger. “Koncentrationsläger” är en bra metafor för “samhälle”. “Utrotningsläger” är en bra metafor för “mångkultur”. Nog finns… Read more »

85
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x