30
nov
Seneste opdatering: 30/11-12 kl. 0349
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Dispatch International är under attack. Den senaste veckan har tidningen bombarderats av försök att överbelasta hemsidan och därmed göra den otillgänglig för våra läsare.

– Det här är ingen vanlig Denial of Service-attack, som vem som helst kan utföra. De som ligger bakom det här vet vad de gör och har hyfsat hög nivå på sina kunskaper om hur man gör sådant här, säger Dispatch Internationals it-säkerhetsansvarige.

Tidningen har låtit ett antal personer med mycket hög kunskap om dataintrång gå igenom loggarna från det dygn då attacken var som mest intensiv, förra torsdagen 22 november. Och de drar flera slutsatser, varav en av de mest intressanta är, att datorer tillhörande bland andra tidningarnaSydsvenskan, Värnamo Nyheter och Norrköpings Tidningar, samt radioproduktionsbolaget Tredje Statsmakten Media AB och Sveriges Television varit delaktiga i attacken. Även om man inte med säkerhet kan säga att personer från de aktuella företagen deltagit aktivt i attacken, det kan vara fråga om virus eller så kallad cross site scripting, så anser experterna att det är det mest sannolika scenariot.

– De flesta datorer som använts i attacken har slumpmässiga, dynamiska ip-adresser. Därför utmärker sig de här mediebolagen, säger en av säkerhetsexperterna….. Dispatch International har givetvis polisanmält attackerna. Ärendet utreds nu som dataintrång. Massiv hackerattack mot Dispatch International

Ledare: ”De Ofelbara” i vild panik över Dispatch International

(Ingrid Carlqvist og Lars Hedegaard, Bryssel 2012 (tv. prof. Hans Janssen. Klik f. helskærm.)

Dispatch International har satt skräck i svenska mainstream-medier, så till den grad att personer med anknytning till Sydsvenskan och Sveriges Television nu försöker släcka ner vår webbsajt. Förra veckan noterade vi att sidan var under våldsam attack – av en storleksordning som normalt används av den som vill släcka ner ett mindre land eller en större organisation.

Den mest intressanta aspekten på detta våldsamma anfall var att personer associerade med flera svenska mediaorganisationer tog del i det. Vår analys av hackerattacken visar att bland de skyldiga fanns människor med anknytning till dagstidningarna Sydsvenskan, Norrköpings Tidningar, Värnamo Nyheter, Sveriges Television och ett produktionsbolag som regelbundet gör program åt Sveriges Radio, Tredje Statsmakten Media AB.

Det sistnämnda bolaget gör bland annat programmet ”Medierna i P1” för Sveriges Radio – ett programs vars syfte är att granska svenska medier.Det finns ingen möjlighet att den nyligen genomförda attacken skulle kunna bero på ett ärligt misstag eller ett misslyckat försök att komma åt vårt innehåll. Hackarna har nogsamt konstruerat en komplex kod vars enda syfte har varit att riva ner vårt operativsystem. Attacken måste ha varit noggrant planerad och samordnad. Oavsett hur attacken organiserades är de mediabolag som varit värdar för detta makalösa försök att förgöra en kollega juridiskt ansvariga, och de har alla blivit polisanmälda. Ledare: ”De Ofelbara” i vild panik över Dispatch International

Det bliver jo en virkelig interessant politiundersøgelse. Kan intet med sikkerhed bevises, har vi at gøre med det, der hedder “rättshaverister.” Det er svensk og betyder ‘folk af en afvigende opfattelse.’ Artiklerne findes også på tysk, dansk og engelsk. Desuden et interview med Mikael Jalving: ”Jag fruktar att Sverige gett upp – men det är inte försent”.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Jakob Nguyen
Jakob Nguyen
8 years ago

Hvis det er rigtigt viser det bare, at alle “fordomme” omkring de statskontrollerede og meningsfascistiske svenske medier endnu engang er blevet bekræftet som værende sande. Jeg kan simpelthen ikke forstå hvad der lige sker for vore svenske brødre og søstre? Det er da den allerreneste form for masochistiske selvforagt de viser, mens de frejdigt og hjernedødt løber mod afgrunden… Danskerne er, hvis de ikke lader sig narre, også på vej mod afkørselen mod afgrunden. Men i det mindste har vi i DK bevaret en form for ytringsfrihed, og det skræmmer islamisterne så meget, at de dagligt “tvinges” til at komme… Read more »

Hr. Naturli'
Hr. Naturli'
8 years ago

Jeg venter spændt på fortsættelsen.
Anklagerne er meget bastante – der SKAL være hold i dem!
Er de svenske PK-medier virkelig så magtfuldkomne – i egen opfattelse – at de kan “tillade” sig en sådan adfærd mod anderledestænkende?

Kirsten Damgaard, psykolog

Hvis etablerede medier reelt forsøger at lukke munden på et nyt medie er ytringsfriheden igen voldsomt truet. Det er i så fald en sag for pressens minister, altså statministeren. Det hedder sig at alle er velkomne med læserbreve i den etablerede presse.Men gennem min mange år i debatten har jeg flere gange oplevet, at avisen af sig selv har ændret i ordlyden ,således at det trykte var forskelligt fra det indsendte.Det gjorde bl.a. Politiken og Kristeligt dagblad .Det skyldtes udelukkende politisk korrekthed og ikke at indlægget var for langt. Det benævner jeg censur,og jeg synes det er frækt og ikke… Read more »

trackback

[…] på Dispatch International og Snaphanen Like this:LikeBe the first to like this. Skriv en […]

Skåning
Skåning
9 years ago

Angående artikeln av Jalving, eftersom det inte går att kommentera på Dispatch International (varför inte förresten?). Saker och ting har blivit värre med senare år. Oriana Fallacis svavelosande böcker distribuerades via ett svenskt förlag. Karl-Olov Arnstbergs “Typiskt svenskt”, som i mångt och mycket liknar Jalvings bok, hade inga problem att distribueras. Expo sitter väl numera som gamar och ringer upp distributörer med hotelser och lögner.

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x