6
dec
Seneste opdatering: 9/9-14 kl. 0016
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det er unægtelig set før: Broderskabet, Hamas, Hitler – selv Cubanerne troede revoultionen drejede sig om demokrati, men de blev klogere. – I Bryssel er to shariatroende muslimer valgt ind i byrårdet. De aflægger ed på den belgiske lov, kongehuset og retsstaten med den ene tunge, og siger åbent med den anden, at de vil gøre Belgien til en islamisk stat med sharia. Én belgisk borger rejser sig op og protesterer mod forrædderiet mod demokratiet og friheden. De andre politikere i byrådet klapper af det, de har udrettet. Det er jo bare ‘democracy at work” som Ole Thyssen, Fredrik Stjernfeldt og Det Radikale Slæng ville sige. Hvem skal vinde den frihed tilbage, de sælger ud af i disse år? Se også Lone Nørgaard klæde de professorale naivister af i Kampen om Samfundet.Anderlecht [Brussels]: Clash during swearing-in of Islam list alderman.

“There is nothing that an intellectual less likes to change than his mind, or a politician his policy.”

“If the history of the 20th Century proved anything, it proved that however bad things were, human ingenuity could usually find a way to make them worse.” (Theodore Dalrymple)

Det delade Sverige kl.15:03

I ett extrainsatt Studio Ett Special torsdag 6 december kl. 15.00 får politiker höra delar ur reportageserien Det delade Sverige och försöka svara på den oro som människor uttrycker. Under hösten 2012 gjorde Studio Ett:s reporter Katarina Gunnarsson och Ekots Marcus Eriksson en reportageresa där de upmärksammade den djupa segregation som finns inte bara i storstädernas förorter, utan nu även i mindre städer. SR.

Belinda Olsson lämnar programledarskapet för Sveriges Televisions program Debatt efter 3,5 år. Ny programledare blir Kristina Hedberg. “Det har varit helt otroligt roliga och viktiga år för mig. Jag älskar det här programmet och det är viktigare än någonsin i dagens debattklimat där experttyckare och politiker knappt vill möta vanligt folk och klagar om folk inte har ‘rätt’ åsikter. Själv försöker jag lämna festen på topp”, säger Belinda Olsson i ett pressmeddelande. Belinda Olsson lämnar, SVTs Debatt

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
HH
HH
9 years ago

Det delade Sverige… fantastiskt nog kunde SR P1 komma med ett program som uppvisade verkligheten! Den verklighet som SD har försökt belysa, men nersläckta lampor och skrik och vrål har tystat upplysningens era. Men nu är det dags! Det mest fantastiska var att höra en invandrares röst, en röst som var tveksam till alltihop, som berättade om kvinnor som bott här i nästan 20 år och fortfarande inte kunde svenska, än mindre få arbete! Eller den somaliske far som gärna ville jobba – men arbete åt en analfabet existerar ju knappast i landet. Vad ska man säga? Den bild som… Read more »

Varmt Konservativ (kr)
Varmt Konservativ (kr)
9 years ago

Ja, nazismen är det bästa historiska beviset på hur antidemokrater kan ta makten på demokratisk väg och successivt börja skruva samhället i sin riktning. Vi har börjat se exakt samma sak i Egypten. Skillnaden är att nazisterna stöddes av knappt 40 % av tyskarna medan Brödraskapet och de, om möjligt, än mer radikala salafisterna stöddes av hela 70% av egyptierna. Av de resterande 30% röstberättigade var en tredjedel kristna. Flera socialdemokratiska partier i Europa har haft långvarigt samarbete med Muslimska Brödraskapet. Är det inte dags att de avkrävs en förklaring till varför ? Det ska bli intressant att höra hur… Read more »

Frank P
Frank P
9 years ago

Interessant: http://www.ystadsallehanda.se/opinion/gastkronikor/article1763121/Makteliten-har-misslyckats.html “Kuran utvecklar en teori för hur uppfattningar och synsätt, dikterade av makteliten, kan överleva länge trots att de går på tvärs mot medborgarnas uppfattning. ” “Populära förklaringar till varför så är fallet sträcker sig från att etablissemanget har pratat för mycket med SD till att ha pratat för lite.” “Skall vi tro på Kurans teori är risken därför stor att stödet för SD fortsätter att öka fram till dess att de etablerade partierna ger ett svar på frågan om integrationen som väljarna uppfattar som trovärdigt.” Ystads Allehanda… jesus christ… hvor mange aviser kan et land med 9 mio.… Read more »

falkeøje
falkeøje
9 years ago

De europæiske folk har ikke gjort sig frie igen, før de har
været igennem en borgerkrig.
EU er i sig selv så udemokratisk, at det er uforståeligt, at
det har kunnet listes igennem.

falkeøje

Frank P
Frank P
9 years ago

“Monsieur, this is democracy.” Hvilken forræder sagde det? Hvad tænker en radikal mon? At det er spændende, lidt sjovt måske, fordi det rusker op i det hele og forarger folk hjemme i stuerne, hvis det da ikke jager en skræk i livet på dem. Den store verden kommer jo ind, måske vi får lidt revolte i gaderne, lidt tahrirsquare, lidt egypten lige midt i europas hovedstæder, sådan. Vi bringer verden hjem og det giver udvikling og vi har godt af det og vi vil værdsætte udviklingen på sigt. Livet skal være farligt, for sådan er det bedst for os, bare… Read more »

LarsS
LarsS
9 years ago

Nåda-da, så stopper Belinda på SVT debatt og hun har endda denne lille afskedsbemærkning = enorme indrømmelse på standens vegne: “…..i dagens debattklimat där experttyckare och politiker knappt vill möta vanligt folk och klagar om folk inte har ‘rätt’ åsikte….” http://www.journalisten.se/nyheter/belinda-olsson-lamnar-svts-debatt Gad vide om det efterhånden er ved at gå op for de svenske journalister, en efter en, at hvis de bliver ved med at undgå at beskrive virkeligheden og afviser at kritisk undersøge og udfordre magten og eliten (herunder dem selv), så kan de snart sidde sammen hele nyhedsbranchen og nyde udsigten fra Titanic´s blankpolerede dæk. Heldigvis findes der… Read more »

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x