15
dec
Seneste opdatering: 15/12-12 kl. 1104
23 kommentarer - Tryk for at kommentere!

En ærefuld hovedrolle til Jesper Christensen, selvom jeg havde lidt svært ved at regne ud, hvorfor Segerstedt skal spilles af en dansker.(En lidt mere kynisk læser har regnet det ud.) Regissör är Jan Troell, som även skrivit manus tillsammans med Klaus Rifbjerg, premiär 7 december 2012.

Torgny Karl Segerstedt, född 1 november 1876 i Karlstad, död 31 mars 1945 i Göteborg, var en svensk publicist och religionshistoriker. Han är mest känd för sitt tydliga ställningstagande mot nazismen som huvudredaktör för Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning (GHT). Segerstedt uttryckte tvivel om det lämpliga i att Sverige deltog i Olympiska spelen i Berlin 1936 och angrep klarsynt den brittiske premiärministern Neville Chamberlains naivitet gentemot Hitler vid “fredsuppgörelsen” 1938.

Segerstedt hörde till de skarpaste kritikerna av de inskränkningar i tryckfriheten som justitieminister Karl Gustaf Westman genomdrev under kriget. Han har ansetts vara en av de mest betydande antinazistiska publicisterna under andra världskriget; vissa av hans artiklar lästes upp i engelsk radio samma dag som de publicerats och i Norge betraktades han som en folkhjälte. Konflikten med det officiella Sverige under andra världskriget

Hvorfor har Riksdagen 349 medlemmer?

For en måneds tid siden, var der i Danmark en debattør, der spurgte hvorfor Folketinget stadig har 175 (+4) medlemmer, når over halvdelen af beslutningerne på Danmarks vegne alligevel træffes i EU og andre steder som nu i FN, der netop har gjort 285 palæstinensere til danskere i dag. 87 folketingsmedlemmer skulle vel være rigeligt, der er alligevel ingen i landet der kan nævne mere end 30 ved navn.

Hvorfor har Riksdagen dobbelt så mange medlemmer som Folketingets 179 og Stortingets 169 (Finland har 200), når de kunne nøjes med et enkelt med en stempelmaskine: Klask, somalier, fordømte her på jorden! Du er hermed blevet svensker.” En moderne version af Glistrups automatiske telefonsvarer: “Vi overgiver os, tag alt hvad Svensson ejer, bortset fra vores privillegier.”

Grunden til at ingen pampere, bengnavere og profesionelle snyltere foreslår forsamlingen mindst halveret, gemmer sig her nedenfor. Den herskende klasse beskærer ikke frivilligt sine privillegier noget sted i verden, og Sverige har de fleste snyltere i hele Norden. En forsamling der har hæget om sin uforanderlighed i generationer, og som ikke ser med milde øjne på gennemtræk i lokalet. Hvilke andre ‘erhverv’ kan tilbyde en nullitet disse vilkår i tider, hvor alle andre suger på labben?:

Vill du bo i en lägenhet i Gamla stan helt utan kostnad, ta ledigt två och en halv månad på sommaren och slippa trängselskatten? Kräver du att din arbetsgivare ger dig ett guldkort på SJ och låter dig åka på tjänsteresor vart du vill i världen? Har du lönekrav på 58 000 kronor i månaden, vill ha betalt även när du är sjuk och tar inga jobb utan en generös fallskärm?

Då är detta jobbet perfekt för dig: riksdagsledamot. Expressen har detaljgranskat våra folkvaldas ekonomiska villkor – och hittat en flod av förmåner som de flesta bara kan drömma om.Här är förmånerna för riksdagens ledamöter

Rivegilde og indvandringstømmermænd i England

Ingen giver meget for Millibands vage undskyldninger for Blair og Browns indvandringskatastrofe:

How Ed Miliband dropped plan to admit Labour’s immigration failures during speech. Leader dropped admission that party’s open door policy left communities ‘struggling to cope’. Vaguely acknowledged that party had made ‘mistakes’. Acknowledged ‘deep anxiety’ about immigration in the UK

Ed Miliband is under fire on immigration after he dropped an admission that Labour’s open door policy had left communities across Britain ‘struggling to cope’.His spin doctors had briefed the media that he would admit that Labour’s failure to control immigration had damaged Britain and increased community tensions. He had been expected to say: ‘We did too little to tackle the realities of segregation in communities that were struggling to cope.’How Ed Miliband dropped plan to admit Labour’s immigration failures during speech, BRITAIN’S BORDERS ‘STILL AT RISK’ UNDER LABOUR, Ed Miliband immigration speech in full

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
23 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
HH
HH
9 years ago

Ja, Angela, det känns ju som en utvaldhet att jag skulle kunna besitta en stol i vårt parlament. Tack för vänligheten! Men du själv verkar ju vara enormt informerad och inläst på problemen. Jag tror att både du och jag känner vanmakt inför det som står som en vägg framför oss. Har dessa folkvalda överhuvudtaget någon tankeverksamhet utöver partiparollerna? Var finns klarheten? Blicken framåt? Från journaliståren minns jag en gråtande kvinna i telefon. Alla journalister springer undan inför gråtande kvinnor. Men jag tog luren, och så här var historien från en trakt i Bohuslän. Kvinnan som ringde var änka. Maken… Read more »

Ven
Ven
9 years ago
HH
HH
9 years ago

Det du skriver Angela är nästan bedövande – men det är en pil till vetskap! Själv kom jag att tänka på en bok jag läste om den franska ockupationen av Ruhrområdet efter Första världskriget. Det var dottern som skrivit sin mors upplevelser. Hur tyskarna skulle förödmjukas genom att fransmännen satte in senegalesiska trupper mot befolkningen! Man kan ju bara tänka sig hur en ´almindelig´ tysk skulle uppleva detta. Som en förnedring naturligtvis, för här kommer en helt främmande art, mörka, vildskäggiga med burnuser och vapen och krävde SITT! Detta är bara en fortsättning av Napoleons demolering av Preussen och där… Read more »

Angela
Angela
9 years ago
Reply to  HH

Nej ett enat Europa som en Union är inte möjligt och inte eftersträvansvärt. Alla imperier blir genom naturlag diktaturer. Ett förenat Europa blir ett fedolvälde med människor som slavar. Det fredsprojekt som EU-anhängarna vill försöka påskina är en bluff. I stället för krig MELLAN stater blir det krig INOM den stora staten. “Embedded” som blivit ett modeord. Inbördeskrig är ALLTID värre än krig mellan stater. Du går aldrig säker någonstans. Du vet inte vem som är din fiende, när du skall försvara dig eller när du svävar i livsfara. Vi får Breivikare, skolskjutningar som de som nyss inträffat i USA… Read more »

Angela
Angela
9 years ago

Egentligen är inte antalet ledamöter i RD det stora problemet utan folks brist på makt. Genom ett antal statskupper, propaganda, bedrägeri, svek och landsförräderi har svenska folkets makt förflyttats från RD till Bryssel. Det är det stora problemet. Sverige och dess befolkning avvecklas. Försvinner ur historien. Utan att folket ens förstår det. Alla har inte vaknat ännu även om några förstått hur illa det är. Lissabonfördraget är överordnad svensk grundlag. I den svenska grundlagens portalparagraf står: “All makt utgår från svenska folket”. Vem kan hävda det idag? Svensk mandatperiod från tre till 4 år ändrades före inträdet i EU och… Read more »

Angela
Angela
9 years ago
Reply to  Angela

Rättelse: “Det är i storföretagens och bankirernas styrelserum som de politiska besluten tas.”

Och: “De har ALDRIG upplevt en suverän stat, ett eget land med folkmakt.”

Robin Shadowes
Robin Shadowes
9 years ago
Reply to  Angela

Det är även därför som det brådskar med uppblandningen av dom etniska originalbefolkningarna. Dom generationer du nämner har aldrig upplevt ett homogent land eller dom äldre, 70-talisterna ytterst lite av det. När vi äldre som upplevt nationalstaterna är döda är det fritt fram för maktens elit att med propaganda framställa Sverige och resten av Europa som om det alltid i tusentals år varit ett mångkulturellt lyckorike.

HH
HH
9 years ago

Om jag minns rätt var Folkpartiet – det som hette De Frisinnade en gång i tiden – under Bertil Ohlin mycket stort precis efter kriget och skulle ha vunnit regeringsmakten om inte första- och andra kammaren funnits. Apropå Segerstedt så minns hustrun från krigsåren hur Segerstedt kom gående längs samma gata där hon bodde med sina föräldrar. Han hade alltid två hundar med sig. Huset där Segerstedt bodde – en äldre trävilla i grått – fanns kvar när även jag kommit till Gbg. Vad som glöms i sammanhanget är att Eskilstuna-Kuriren även den hade en chefredaktör som inte skrädde orden… Read more »

Angela
Angela
9 years ago
Reply to  HH

Det är intressant och kunnigt att du omedelbart associerar till 2WW. Samband och sammanhang. Allt hör ihop. Historien är en helhet, en ståndigt pågående kedja, och kan inte styckas upp i delar där man talar om en del i taget. Makthavarna i medierna försöker tvinga oss till det (snuttifiering). Förstår inte folk sammanhang och samband kan de styrande göra som de behagar. Tack vare saphanen.dk kan vi medborgare föra en riktig samhällsdebatt. Tack för ert ovärderliga ställningstagande och arbete, Snaphanen! Världskrigen under 1900-talen har aldrig upphört. De pågår fortfarande fast i andra former. De styrande maktens män har övergett det… Read more »

Angela
Angela
9 years ago
Reply to  Angela

Förlåt , återigen en rättelse: “Allt detta rapporteras som NYHETER och inte som politikens INNEHÅLL.

Robin Shadowes
Robin Shadowes
9 years ago
Reply to  Angela

Några andra pusselbitar som också hör samman med denna helhet är NWO, chemtrails, GMO, Monsanto, Agenda 21, FN, EU, Lissabon-fördraget, eugenik, HAARP, MKULTRA, Bilderberggruppen, CFR, WHO och många andra saker. Folk tror att det är helt olika saker. Att en del bara är fantasier som konspirationsteoretiker sysslar med. Men det beror just på snuttifieringen och att media inte skriver om några kontroversiella saker. Har man en gång börjat se helhetsbilden så finns ej längre någon återvändo. Det finns inget blått piller, ens om man ibland önskar det när tillvaron blir för tung.

HH
HH
9 years ago

Anledningen till vårt ENORMA parlament hänger samman med vår konstitution. Vi hade en första och en andra kammare – det var, om jag minns rätt, olika perioder när man skulle rösta på respektive – som sedan slogs samman i akt och mening att rationalisera röstandet. Därför har vi denna fullständigt sanslösa representation som om den verkligen vore bättre, ju större den är, borde åtminsone kunna ge Dorotea-borna en riktig ambulans – t ex! Den sjuke får sitta dubbelvikt i det fordon som nu har tilldelats befolkningen! Men kanske gruvnäringen kan bidra till ett rimligt fordon? Kanske vi borde ÄSKA om… Read more »

Angela
Angela
9 years ago
Reply to  HH

Tja, rationalisera? Eller maktförskjutning? Det beror på hur man ser det. Under en stor del av det socialdemokratiska maktinnehavet 1932–1976 räddades partiet kvar vid makten tack vare sin starka ställning i första kammaren.

Angela
Angela
9 years ago

http://sv.wikipedia.org/wiki/Jan_Emanuel_Johansson

Här en länk. Johansson har gjort sig en förmögenhet på flyktingar och ungdomar. Det är bara att googla på nätet.

Angela
Angela
9 years ago

Här är länken till Tvärsnytt (lokal-TV) i Vivalla.

http://www.youtube.com/watch?v=gHtEc83Xh6s

Angela
Angela
9 years ago

Ett exempel Jan Emanuel Johansson som fick riksdagsplats p g a sitt kändisskap i Robinson (SVT). S ville att han skulle värva röster bland ungdomar. Genom att komma till RD fick han syn på hur lätt det var att bli rik med kontakter och insiderinformatiion och startade sitt “hem” som han sålde strax innan konkursen. Vinsten en halv miljard plus otroliga 100 tals miljoner för övrigt. Han Gilljam svara på vilken kompetens han hade mer än att vara kändis och en så usel kändis som i Robinson där idén var mobbing. Alla vet att partierna länge köpt röster av invandrarew.… Read more »

Angela
Angela
9 years ago

Jag gjorde en snabbtitt på förmånerna i Expressen och såg med en gång att det inte stämde. Gratis sjukvård var inte upptaget. Gratis medicin,tandvård m m . Jag såg inte heller de dagliga traktamenten som är lika höga som arvodet. Det handlar inte om 100-lappar på natt utan dagliga traktamenten. Jag tror knappast att man ändrat på det. I början av 90-talet när jag kollade rörde det sig om tusenlappar per dag så slutsumman var lika mycket som arvodet oavsett var de befann sig. Det var länge sedan jag själv kollade (början av 90-talet) och en del förmåner byter väl… Read more »

Morten Dreyer, Dragør
Morten Dreyer, Dragør
9 years ago

Du forstår ikke hvorfor Jesper Christensen medvirker som dansker i filmen.

Årsagen er ret enkel.

Det kaldes for filmstøtte.

Hvis nordiske film bruger nabolandenes skuespillere, så udløser det et statstilskud fra skuespillerens hjemland.
Hans løn og en større bonus er hjemme, så der er særdeles god grund til ansættelsen.

Ålen truede med at optage filmen Kvinden i Buret i nærheden af Zentropa.
Og wups, så trak Allerød chechhæftet frem med en ½ million. Det er da en billig finansiering – og hvis ellers borgmesteren kan anskueliggøre det fornuftige overfor borgerne, er det også for Allerød en vinder.

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

Ha, det værste er næsten, at han / de tror det har nogen som helst betydning på et tidspunkt, hvor langt de fleste allerede for længst har opdaget nøjagtigt, hvordan det hele hænger sammen, hvad vanvidsplanen i virkeligheden gik ud på, og hvem de egentlige skyldige er. Og det stod jo heller ikke meget bedre til under de forrige Tory- og Labour-regeringer! Ingen satte sig nogensinde ned og tænkte grundigt over tingene og de meget alvorlige konsekvenser af den fuldstændigt naive og uansvarlige indvandringspolitik i så meget som bare 10 minutter! Hvorfor fanden begynder ( / begyndte ) man dog… Read more »

Tim Pallis
Tim Pallis
9 years ago
Reply to  Bjovulf

Åh! Hvor er jeg enig med dig. Det er lige på kornet. Jeg kan slet ikke udtrykket mig så klart og følelsesmæssigt skarpt, men jeg har et stort hjerte for, at du kan.
Tak skal du have.

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Reply to  Tim Pallis

Ih, mange tak 😉

Jeg synes nu, det plejer at gå fint for dig.

PK
PK
9 years ago

Om Ed Millibands problemer med at være ærlig, ang Labours skyld i ødelæggelsen af englænderes liv.
Vi har det samme ; har læst inden for det sidste år, hvor damer fra de radikale skriver således:”Ja, der er problemer.”
Så langt kan ødelæggerne fra de radikale strække sig i hvad, der kan kaldes politisk realisme.
P.S. Det belaster vel heller ikke et humanitært dame sind, at udtrykke sig så vagt?

Skåning
Skåning
9 years ago

Jag kan bara instämma. Samma fråga har jag ställt mig länge. Tippar på att Sverige är det land med flest parlamentariker per capita i den civiliserade världen. Klart att det handlar om att politikerkastet ger sig maximala förmåner till så många av dem själva som möjligt. En annan rolig undersökning för några år sedan visade att de riksdagsledamöter som var föräldralediga, regelmässigt tog ut ledigheten under den aktiva perioden och sedan återgick i tjänst under de myyyycket väl tilltagna ledighetsperioderna (typ halva året). Det kan man också fråga sig. Varför är rikets högsta beslutande organ inte i tjänst halva tiden?… Read more »

23
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x