15
dec
Seneste opdatering: 15/12-12 kl. 1104
23 kommentarer - Tryk for at kommentere!

En Êrefuld hovedrolle til Jesper Christensen, selvom jeg havde lidt svÊrt ved at regne ud, hvorfor Segerstedt skal spilles af en dansker.(En lidt mere kynisk lÊser har regnet det ud.) Regissör Àr Jan Troell, som Àven skrivit manus tillsammans med Klaus Rifbjerg, premiÀr 7 december 2012.

Torgny Karl Segerstedt, född 1 november 1876 i Karlstad, död 31 mars 1945 i Göteborg, var en svensk publicist och religionshistoriker. Han Ă€r mest kĂ€nd för sitt tydliga stĂ€llningstagande mot nazismen som huvudredaktör för Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning (GHT). Segerstedt uttryckte tvivel om det lĂ€mpliga i att Sverige deltog i Olympiska spelen i Berlin 1936 och angrep klarsynt den brittiske premiĂ€rministern Neville Chamberlains naivitet gentemot Hitler vid “fredsuppgörelsen” 1938.

Segerstedt hörde till de skarpaste kritikerna av de inskrÀnkningar i tryckfriheten som justitieminister Karl Gustaf Westman genomdrev under kriget. Han har ansetts vara en av de mest betydande antinazistiska publicisterna under andra vÀrldskriget; vissa av hans artiklar lÀstes upp i engelsk radio samma dag som de publicerats och i Norge betraktades han som en folkhjÀlte. Konflikten med det officiella Sverige under andra vÀrldskriget

Hvorfor har Riksdagen 349 medlemmer?

For en mÄneds tid siden, var der i Danmark en debattÞr, der spurgte hvorfor Folketinget stadig har 175 (+4) medlemmer, nÄr over halvdelen af beslutningerne pÄ Danmarks vegne alligevel trÊffes i EU og andre steder som nu i FN, der netop har gjort 285 palÊstinensere til danskere i dag. 87 folketingsmedlemmer skulle vel vÊre rigeligt, der er alligevel ingen i landet der kan nÊvne mere end 30 ved navn.

Hvorfor har Riksdagen dobbelt sĂ„ mange medlemmer som Folketingets 179 og Stortingets 169 (Finland har 200), nĂ„r de kunne nĂžjes med et enkelt med en stempelmaskine: Klask, somalier, fordĂžmte her pĂ„ jorden! Du er hermed blevet svensker.” En moderne version af Glistrups automatiske telefonsvarer: “Vi overgiver os, tag alt hvad Svensson ejer, bortset fra vores privillegier.”

Grunden til at ingen pampere, bengnavere og profesionelle snyltere foreslĂ„r forsamlingen mindst halveret, gemmer sig her nedenfor. Den herskende klasse beskĂŠrer ikke frivilligt sine privillegier noget sted i verden, og Sverige har de fleste snyltere i hele Norden. En forsamling der har hĂŠget om sin uforanderlighed i generationer, og som ikke ser med milde Ăžjne pĂ„ gennemtrĂŠk i lokalet. Hvilke andre ‘erhverv’ kan tilbyde en nullitet disse vilkĂ„r i tider, hvor alle andre suger pĂ„ labben?:

Vill du bo i en lÀgenhet i Gamla stan helt utan kostnad, ta ledigt tvÄ och en halv mÄnad pÄ sommaren och slippa trÀngselskatten? KrÀver du att din arbetsgivare ger dig ett guldkort pÄ SJ och lÄter dig Äka pÄ tjÀnsteresor vart du vill i vÀrlden? Har du lönekrav pÄ 58 000 kronor i mÄnaden, vill ha betalt Àven nÀr du Àr sjuk och tar inga jobb utan en generös fallskÀrm?

DĂ„ Ă€r detta jobbet perfekt för dig: riksdagsledamot. Expressen har detaljgranskat vĂ„ra folkvaldas ekonomiska villkor – och hittat en flod av förmĂ„ner som de flesta bara kan drömma om.HĂ€r Ă€r förmĂ„nerna för riksdagens ledamöter

Rivegilde og indvandringstĂžmmermĂŠnd i England

Ingen giver meget for Millibands vage undskyldninger for Blair og Browns indvandringskatastrofe:

How Ed Miliband dropped plan to admit Labour’s immigration failures during speech. Leader dropped admission that party’s open door policy left communities ‘struggling to cope’. Vaguely acknowledged that party had made ‘mistakes’. Acknowledged ‘deep anxiety’ about immigration in the UK

Ed Miliband is under fire on immigration after he dropped an admission that Labour’s open door policy had left communities across Britain ‘struggling to cope’.His spin doctors had briefed the media that he would admit that Labour’s failure to control immigration had damaged Britain and increased community tensions. He had been expected to say: ‘We did too little to tackle the realities of segregation in communities that were struggling to cope.’How Ed Miliband dropped plan to admit Labour’s immigration failures during speech, BRITAIN’S BORDERS ‘STILL AT RISK’ UNDER LABOUR, Ed Miliband immigration speech in full

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

23 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
HH
HH
10 years ago

Ja, Angela, det kĂ€nns ju som en utvaldhet att jag skulle kunna besitta en stol i vĂ„rt parlament. Tack för vĂ€nligheten! Men du sjĂ€lv verkar ju vara enormt informerad och inlĂ€st pĂ„ problemen. Jag tror att bĂ„de du och jag kĂ€nner vanmakt inför det som stĂ„r som en vĂ€gg framför oss. Har dessa folkvalda överhuvudtaget nĂ„gon tankeverksamhet utöver partiparollerna? Var finns klarheten? Blicken framĂ„t? FrĂ„n journalistĂ„ren minns jag en grĂ„tande kvinna i telefon. Alla journalister springer undan inför grĂ„tande kvinnor. Men jag tog luren, och sĂ„ hĂ€r var historien frĂ„n en trakt i BohuslĂ€n. Kvinnan som ringde var Ă€nka. Maken… Read more »

Ven
Ven
10 years ago
HH
HH
10 years ago

Det du skriver Angela Ă€r nĂ€stan bedövande – men det Ă€r en pil till vetskap! SjĂ€lv kom jag att tĂ€nka pĂ„ en bok jag lĂ€ste om den franska ockupationen av RuhromrĂ„det efter Första vĂ€rldskriget. Det var dottern som skrivit sin mors upplevelser. Hur tyskarna skulle förödmjukas genom att fransmĂ€nnen satte in senegalesiska trupper mot befolkningen! Man kan ju bara tĂ€nka sig hur en ÂŽalmindeligÂŽ tysk skulle uppleva detta. Som en förnedring naturligtvis, för hĂ€r kommer en helt frĂ€mmande art, mörka, vildskĂ€ggiga med burnuser och vapen och krĂ€vde SITT! Detta Ă€r bara en fortsĂ€ttning av Napoleons demolering av Preussen och dĂ€r… Read more »

Angela
Angela
10 years ago
Reply to  HH

Nej ett enat Europa som en Union Ă€r inte möjligt och inte efterstrĂ€vansvĂ€rt. Alla imperier blir genom naturlag diktaturer. Ett förenat Europa blir ett fedolvĂ€lde med mĂ€nniskor som slavar. Det fredsprojekt som EU-anhĂ€ngarna vill försöka pĂ„skina Ă€r en bluff. I stĂ€llet för krig MELLAN stater blir det krig INOM den stora staten. “Embedded” som blivit ett modeord. Inbördeskrig Ă€r ALLTID vĂ€rre Ă€n krig mellan stater. Du gĂ„r aldrig sĂ€ker nĂ„gonstans. Du vet inte vem som Ă€r din fiende, nĂ€r du skall försvara dig eller nĂ€r du svĂ€var i livsfara. Vi fĂ„r Breivikare, skolskjutningar som de som nyss intrĂ€ffat i USA… Read more »

Angela
Angela
10 years ago

Egentligen Ă€r inte antalet ledamöter i RD det stora problemet utan folks brist pĂ„ makt. Genom ett antal statskupper, propaganda, bedrĂ€geri, svek och landsförrĂ€deri har svenska folkets makt förflyttats frĂ„n RD till Bryssel. Det Ă€r det stora problemet. Sverige och dess befolkning avvecklas. Försvinner ur historien. Utan att folket ens förstĂ„r det. Alla har inte vaknat Ă€nnu Ă€ven om nĂ„gra förstĂ„tt hur illa det Ă€r. Lissabonfördraget Ă€r överordnad svensk grundlag. I den svenska grundlagens portalparagraf stĂ„r: “All makt utgĂ„r frĂ„n svenska folket”. Vem kan hĂ€vda det idag? Svensk mandatperiod frĂ„n tre till 4 Ă„r Ă€ndrades före intrĂ€det i EU och… Read more »

Angela
Angela
10 years ago
Reply to  Angela

RĂ€ttelse: “Det Ă€r i storföretagens och bankirernas styrelserum som de politiska besluten tas.”

Och: “De har ALDRIG upplevt en suverĂ€n stat, ett eget land med folkmakt.”

Robin Shadowes
10 years ago
Reply to  Angela

Det Àr Àven dÀrför som det brÄdskar med uppblandningen av dom etniska originalbefolkningarna. Dom generationer du nÀmner har aldrig upplevt ett homogent land eller dom Àldre, 70-talisterna ytterst lite av det. NÀr vi Àldre som upplevt nationalstaterna Àr döda Àr det fritt fram för maktens elit att med propaganda framstÀlla Sverige och resten av Europa som om det alltid i tusentals Är varit ett mÄngkulturellt lyckorike.

HH
HH
10 years ago

Om jag minns rĂ€tt var Folkpartiet – det som hette De Frisinnade en gĂ„ng i tiden – under Bertil Ohlin mycket stort precis efter kriget och skulle ha vunnit regeringsmakten om inte första- och andra kammaren funnits. ApropĂ„ Segerstedt sĂ„ minns hustrun frĂ„n krigsĂ„ren hur Segerstedt kom gĂ„ende lĂ€ngs samma gata dĂ€r hon bodde med sina förĂ€ldrar. Han hade alltid tvĂ„ hundar med sig. Huset dĂ€r Segerstedt bodde – en Ă€ldre trĂ€villa i grĂ„tt – fanns kvar nĂ€r Ă€ven jag kommit till Gbg. Vad som glöms i sammanhanget Ă€r att Eskilstuna-Kuriren Ă€ven den hade en chefredaktör som inte skrĂ€dde orden… Read more »

Angela
Angela
10 years ago
Reply to  HH

Det Ă€r intressant och kunnigt att du omedelbart associerar till 2WW. Samband och sammanhang. Allt hör ihop. Historien Ă€r en helhet, en stĂ„ndigt pĂ„gĂ„ende kedja, och kan inte styckas upp i delar dĂ€r man talar om en del i taget. Makthavarna i medierna försöker tvinga oss till det (snuttifiering). FörstĂ„r inte folk sammanhang och samband kan de styrande göra som de behagar. Tack vare saphanen.dk kan vi medborgare föra en riktig samhĂ€llsdebatt. Tack för ert ovĂ€rderliga stĂ€llningstagande och arbete, Snaphanen! VĂ€rldskrigen under 1900-talen har aldrig upphört. De pĂ„gĂ„r fortfarande fast i andra former. De styrande maktens mĂ€n har övergett det… Read more »

Angela
Angela
10 years ago
Reply to  Angela

FörlĂ„t , Ă„terigen en rĂ€ttelse: “Allt detta rapporteras som NYHETER och inte som politikens INNEHÅLL.

Robin Shadowes
10 years ago
Reply to  Angela

NÄgra andra pusselbitar som ocksÄ hör samman med denna helhet Àr NWO, chemtrails, GMO, Monsanto, Agenda 21, FN, EU, Lissabon-fördraget, eugenik, HAARP, MKULTRA, Bilderberggruppen, CFR, WHO och mÄnga andra saker. Folk tror att det Àr helt olika saker. Att en del bara Àr fantasier som konspirationsteoretiker sysslar med. Men det beror just pÄ snuttifieringen och att media inte skriver om nÄgra kontroversiella saker. Har man en gÄng börjat se helhetsbilden sÄ finns ej lÀngre nÄgon ÄtervÀndo. Det finns inget blÄtt piller, ens om man ibland önskar det nÀr tillvaron blir för tung.

HH
HH
10 years ago

Anledningen till vĂ„rt ENORMA parlament hĂ€nger samman med vĂ„r konstitution. Vi hade en första och en andra kammare – det var, om jag minns rĂ€tt, olika perioder nĂ€r man skulle rösta pĂ„ respektive – som sedan slogs samman i akt och mening att rationalisera röstandet. DĂ€rför har vi denna fullstĂ€ndigt sanslösa representation som om den verkligen vore bĂ€ttre, ju större den Ă€r, borde Ă„tminsone kunna ge Dorotea-borna en riktig ambulans – t ex! Den sjuke fĂ„r sitta dubbelvikt i det fordon som nu har tilldelats befolkningen! Men kanske gruvnĂ€ringen kan bidra till ett rimligt fordon? Kanske vi borde ÄSKA om… Read more »

Angela
Angela
10 years ago
Reply to  HH

Tja, rationalisera? Eller maktförskjutning? Det beror pĂ„ hur man ser det. Under en stor del av det socialdemokratiska maktinnehavet 1932–1976 rĂ€ddades partiet kvar vid makten tack vare sin starka stĂ€llning i första kammaren.

Angela
Angela
10 years ago

http://sv.wikipedia.org/wiki/Jan_Emanuel_Johansson

HÀr en lÀnk. Johansson har gjort sig en förmögenhet pÄ flyktingar och ungdomar. Det Àr bara att googla pÄ nÀtet.

Angela
Angela
10 years ago

HÀr Àr lÀnken till TvÀrsnytt (lokal-TV) i Vivalla.

http://www.youtube.com/watch?v=gHtEc83Xh6s

Angela
Angela
10 years ago

Ett exempel Jan Emanuel Johansson som fick riksdagsplats p g a sitt kĂ€ndisskap i Robinson (SVT). S ville att han skulle vĂ€rva röster bland ungdomar. Genom att komma till RD fick han syn pĂ„ hur lĂ€tt det var att bli rik med kontakter och insiderinformatiion och startade sitt “hem” som han sĂ„lde strax innan konkursen. Vinsten en halv miljard plus otroliga 100 tals miljoner för övrigt. Han Gilljam svara pĂ„ vilken kompetens han hade mer Ă€n att vara kĂ€ndis och en sĂ„ usel kĂ€ndis som i Robinson dĂ€r idĂ©n var mobbing. Alla vet att partierna lĂ€nge köpt röster av invandrarew.… Read more »

Angela
Angela
10 years ago

Jag gjorde en snabbtitt pĂ„ förmĂ„nerna i Expressen och sĂ„g med en gĂ„ng att det inte stĂ€mde. Gratis sjukvĂ„rd var inte upptaget. Gratis medicin,tandvĂ„rd m m . Jag sĂ„g inte heller de dagliga traktamenten som Ă€r lika höga som arvodet. Det handlar inte om 100-lappar pĂ„ natt utan dagliga traktamenten. Jag tror knappast att man Ă€ndrat pĂ„ det. I början av 90-talet nĂ€r jag kollade rörde det sig om tusenlappar per dag sĂ„ slutsumman var lika mycket som arvodet oavsett var de befann sig. Det var lĂ€nge sedan jag sjĂ€lv kollade (början av 90-talet) och en del förmĂ„ner byter vĂ€l… Read more »

Morten Dreyer, DragĂžr
Morten Dreyer, DragĂžr
10 years ago

Du forstÄr ikke hvorfor Jesper Christensen medvirker som dansker i filmen.

Årsagen er ret enkel.

Det kaldes for filmstĂžtte.

Hvis nordiske film bruger nabolandenes skuespillere, sÄ udlÞser det et statstilskud fra skuespillerens hjemland.
Hans lÞn og en stÞrre bonus er hjemme, sÄ der er sÊrdeles god grund til ansÊttelsen.

Ålen truede med at optage filmen Kvinden i Buret i nérheden af Zentropa.
Og wups, sĂ„ trak AllerĂžd chechhĂŠftet frem med en Âœ million. Det er da en billig finansiering – og hvis ellers borgmesteren kan anskueliggĂžre det fornuftige overfor borgerne, er det ogsĂ„ for AllerĂžd en vinder.

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago

Ha, det vĂŠrste er nĂŠsten, at han / de tror det har nogen som helst betydning pĂ„ et tidspunkt, hvor langt de fleste allerede for lĂŠngst har opdaget nĂžjagtigt, hvordan det hele hĂŠnger sammen, hvad vanvidsplanen i virkeligheden gik ud pĂ„, og hvem de egentlige skyldige er. Og det stod jo heller ikke meget bedre til under de forrige Tory- og Labour-regeringer! Ingen satte sig nogensinde ned og tĂŠnkte grundigt over tingene og de meget alvorlige konsekvenser af den fuldstĂŠndigt naive og uansvarlige indvandringspolitik i sĂ„ meget som bare 10 minutter! Hvorfor fanden begynder ( / begyndte ) man dog… Read more »

Tim Pallis
Tim Pallis
10 years ago
Reply to  Bjovulf

Åh! Hvor er jeg enig med dig. Det er lige pĂ„ kornet. Jeg kan slet ikke udtrykket mig sĂ„ klart og fĂžlelsesmĂŠssigt skarpt, men jeg har et stort hjerte for, at du kan.
Tak skal du have.

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  Tim Pallis

Ih, mange tak 😉

Jeg synes nu, det plejer at gÄ fint for dig.

PK
PK
10 years ago

Om Ed Millibands problemer med at vĂŠre ĂŠrlig, ang Labours skyld i ĂždelĂŠggelsen af englĂŠnderes liv.
Vi har det samme ; har lĂŠst inden for det sidste Ă„r, hvor damer fra de radikale skriver sĂ„ledes:”Ja, der er problemer.”
SĂ„ langt kan ĂždelĂŠggerne fra de radikale strĂŠkke sig i hvad, der kan kaldes politisk realisme.
P.S. Det belaster vel heller ikke et humanitÊrt dame sind, at udtrykke sig sÄ vagt?

SkÄning
SkÄning
10 years ago

Jag kan bara instĂ€mma. Samma frĂ„ga har jag stĂ€llt mig lĂ€nge. Tippar pĂ„ att Sverige Ă€r det land med flest parlamentariker per capita i den civiliserade vĂ€rlden. Klart att det handlar om att politikerkastet ger sig maximala förmĂ„ner till sĂ„ mĂ„nga av dem sjĂ€lva som möjligt. En annan rolig undersökning för nĂ„gra Ă„r sedan visade att de riksdagsledamöter som var förĂ€ldralediga, regelmĂ€ssigt tog ut ledigheten under den aktiva perioden och sedan Ă„tergick i tjĂ€nst under de myyyycket vĂ€l tilltagna ledighetsperioderna (typ halva Ă„ret). Det kan man ocksĂ„ frĂ„ga sig. Varför Ă€r rikets högsta beslutande organ inte i tjĂ€nst halva tiden?… Read more »

23
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x