27
dec
Seneste opdatering: 27/12-12 kl. 1741
57 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Av Julia Caesar:

Copyright Julia Caesar, Snaphanen och HRS. Citera gÀrna delar av texten men iaktta gott bloggskick och lÀnka till Snaphanen!

Julen pÄgick för fullt i Svea rike. Snöflingor föllo mjukt och reglementsenligt pÄ taken till sÄvÀl höghus som smÄ röda stugor, adventsstjÀrnorna spredo sitt varma sken i alla fönster som inte voro blockerade av parabolantenner, och förvÀntningarna hos sÄvÀl barn som vuxna hade stÄtt i högan sky inför den dag dÄ de alla skulle bÀnka sig i gemenskap kring den Ärliga dyrkan av en tecknad anka.

Och det hÀnde sig vid den tiden att det frÄn den samlade överheten utgick ett pÄbud att alla med julen förbundna traditioner skulle avskaffas. Det var den första rejÀla traditionsutrotningen i modern tid, och den hölls nÀr alliansregeringen styrde Svea rike och Svea rike i sin tur var lydrike under EU.

Hade icke de specialutbildade nÀsorna frÄn statliga Halal-TjÀnst i Kiruna redan i veckor sprungit trappa upp och trappa ned i husen för att med sina kÀnsliga luktorgan sniffa efter otillbörligt skink- och griljeringsos? Jo sannerligen, och resultatet hade icke lÄtit vÀnta pÄ sig. Illegalt innehav av julskinka hade avslöjats i ett flertal fall, trots statliga dekret om att allt som hÀrstammade frÄn gris, sÄsom grisfötter, korv och den traditionella syltan, var att betrakta som frÀmlingsfientligt och muslimkrÀnkande barbari och sÄledes strÀngeligen förbjudet.

“Vi ska ha tĂ„lamod med demokratin” sa Överstemogulen

Skenet av det julfyrverkeri som sprakade loss nĂ€r sjĂ€lvmordsbombaren Taimour Abdulwahab sprĂ€ngde sig sjĂ€lv i luften i centrala Stockholm strax före jul 2010 hade som genom ett trollslag falnat sedan Överstemogulen efter 19 timmars tankfull tystnad fĂ€llde de numera legendariska orden:

”Det som hĂ€nt Ă€r oönskat och oacceptabelt. Det Ă€r oacceptabelt dĂ€rför att Sverige Ă€r ett öppet samhĂ€lle. Ett öppet samhĂ€lle som har markerat en vilja att mĂ€nniskor ska kunna ha olika bakgrund och tro pĂ„ eller inte tro pĂ„ nĂ„gra gudar alls. Kunna leva sida vid sida i vĂ„rt öppna samhĂ€lle. VĂ„r demokrati Ă€r vĂ€lfungerande. Den som kĂ€nner frustration och ilska har utrymme att uttrycka det pĂ„ ett sĂ€tt som inte leder till vĂ„ldsamheter. Vi ska vĂ€rna den svenska öppenheten och ha tĂ„lamod med demokratin” sa Överstemogulen till sina undersĂ„tar.

Det gnisslade alltmer i folkets djupa led

Folket i Svea rike hade haft tĂ„lamod med demokratin i exakt tvĂ„ Ă„r efter detta banbrytande uttalande, men för att blidka de krĂ€nktas armĂ©er tarvades nu mer kraftfulla insatser. Det gnisslade alltmer högljutt i folkets djupa led över det tilltagande fjĂ€sket och undfallenheten för invandrares medhavda religion och kultur pĂ„ bekostnad av svensk kultur och traditioner. SmĂ€rtsamt medveten om situationens allvar hade Överstemogulen inkallat sĂ„vĂ€l Statstelevisionens chef Eva Hamilton som Statsradions dito, Cilla Benkö, till ett krissammantrĂ€de inför den annalkande julen.

“Julen representerar de sista resterna av vĂ„rt barbariska kristna kulturarv” hade Överstemogulen inlett med ett mer Ă€n vanligt grinigt tonfall. “Gör nĂ„got! ÅtgĂ€rder! Revidera programtablĂ„erna! Erinra er att ert enda existensberĂ€ttigande Ă€r som statens propagandaorgan!” röt han.

En fet smocka rakt i ansiktet pÄ folket

Statstelevisionens chef genmÀlde att hon inför denna jul verkligen gjort sitt yttersta för att utplÄna alla inslag som pÄ nÄgot sÀtt kunde röja att julen var en gammal tradition med kristna rötter. DÀrmed skulle statstelevisionen uppfylla sin propagandistiska plikt och rikta en stor fet smocka rakt i ansiktet pÄ hela svenska folket. I förorÀttad ton sade hon att hon verkligen inte hade sparat nÄgon möda. Hon hade inkallat samtliga under- och under-underchefer till ett Sturm- und Drangmöte och inprÀntat förhÄllningsorder hos dem. Personligen var hon mycket nöjd med resultatet. Jublet steg i tv-husets korridorer nÀr den senaste traditionsdödande mÄngkulturella framstöten blev kÀnd: en svart Lucia.

Endast fullblodsrasister kunde opponera mot detta verkligt radikala grepp. “Äro vi icke alla invandrare i grund och botten? Hava vi icke i likhet med Överstemogulen frĂ„n begynnelsen negroida rötter?” sporde sig programledningen och besvarade sin egen frĂ„ga jakande.

NĂ€sta Lucia ska vara ett svart hen

Dock hade redan kraftfulla protester influtit frĂ„n landets alla genuscertifierade universitet i det att de funno den svarta Lucian besvĂ€rande konventionell och könsstereotypisk. Nomineringen vid landets radikala lĂ€rosĂ€ten inför nĂ€sta Ă„rs Lucia var redan i full gĂ„ng med den givna mĂ„lsĂ€ttningen att det skulle vara en svart man med sĂ„ otydliga könskaraktĂ€ristika att han kunde passera som ett ur genusperspektiv godtagbart “hen”. Protester hade Ă€ven influtit mot att ekorrarna Piff och Puff Ă€r bruna samt mot det faktum att Kalle Anka Ă„r efter Ă„r tillĂ„ts gĂ„ omkring utan byxor samtidigt som han har ensam vĂ„rdnad om sina tre brorsöner. Enligt opponerande pĂ„tryckningsgrupper föreligger hĂ€r klar pedofilvarning.

En rappare pÄ bruten förortssvenska

Endast verkligt frĂ€mlingsfientliga element med hemvist i de sĂ„ kallade “jĂ€rnrörssajterna” kunde tĂ€nkas ta illa vid sig av vad som sedan följde i den mĂ€ktiga tv-utsĂ€ndningen frĂ„n Luciafirandet i Ă€revördiga Uppsala domkyrka. NĂ€r chocken över den svarta Lucian hjĂ€lpligt lagt sig steg i kyrkans kor fram en ung man med invandrarbakgrund och rappade med inlevelse sin hyllning till det mĂ„ngkulturella samhĂ€llet pĂ„ bruten förortssvenska.

“DĂ€r fick dom sĂ„ dom teg” fnittrade tv-chefen förtjust. “Korkade traditionsbundna svenskar, det Ă€r pĂ„ tiden att de vĂ€njer sig vid mĂ„ngfalden. Vi lever i en ny tid. De som inte anpassar sig fĂ„r problem.”

KrÀnkt pepparkaksgubbe grÄter ut i P1

Radiochefen Cilla Benkö hade Ă„ sin sida med motsvarande förtjusning noterat Martin Wicklins innovativa inslag om Lucia i P1 “Medierna”. Med darr pĂ„ stĂ€mman hade han informerat lyssnarna om hur det var nĂ€r han gick pĂ„ lekis i slutet av 1970-talet:

“Det var aldrig nĂ„got snack om vem som skulle vara pepparkaksgubbe i LuciatĂ„get. Det skulle Kristian och jag vara, för vi var ju sĂ„ bruna och fina, som fröken sa.”

Det var dĂ„, i slutet av 1970-talet, som Martin Wicklins internationella pĂ„brĂ„ hade förvandlats till ett trauma som fortfarande skaver mer Ă€n trettio Ă„r senare. Men istĂ€llet för att bearbeta krĂ€nktheten hos en psykoterapeut ringer Martin Wicklin med grĂ„tfĂ€rdigt darr pĂ„ stĂ€mman upp Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson och frĂ„gar om han Ă€r rĂ€dd för att det inte ska vara tillrĂ€ckligt med julpynt pĂ„ gatorna. Sedan sĂ€ger han “God jul, Jimmie”, och dĂ„ Ă€r sammanbrottet nĂ€ra.

Alltihop Àr Sverigedemokraternas fel

Det Àr med andra ord Sverigedemokraternas fel att Martin Wicklin fick vara pepparkaksgubbe för mer Àn trettio Är sedan, trots att Sverigedemokraterna inte fanns dÄ. En vinkling som radioledningen kÀnner ligger helt rÀtt i tiden. Som förebild har Cilla Benkö sneglat pÄ Helsingborgs Dagblads krönikör Patrik Lundberg, som delar pepparkakstraumat med Martin Wicklin och i en krönika utropar:

“Jag Ă€r redo för ugnen. VĂ€rm upp ugnen till 200 grader. Peta in en invandrare i brasan. Jag Ă€r redo igen.”

Med smÀrta minns Patrik Lundberg ett luciatÄg pÄ mellanstadiet.

“Klassen fick rösta fram tĂ€rnor, stalledrĂ€ngar och sĂ„ vidare. SjĂ€lv blev jag framröstad som en av tre pepparkaksgubbar. Den andre var frĂ„n Ungern och den tredje kom frĂ„n Libanon. De tre enda i klassen med svart hĂ„r och olivfĂ€rgad hy fick spela ugnsbakade marionetter.”

MĂ„ngkulturpropaganda hela annandag jul

Sedan förvÄnade radiolyssnare pÄ fjolÄrets juldagsmorgon istÀllet för en kristen morgonandakt pÄ kristendomens heligaste dag fÄtt höra imamen Abd al Haqq Kielan breda ut sig om islam beslöt programledningen att annandag jul detta Är skulle bli den verkliga propagandahöjdpunkten i framförandet av den statliga mÄngkulturella agendan.

NÄgra utdrag ur programtablÄn annandag jul i radions P1:

11.03: Tendens. Att se blicken hos dem jag hjĂ€lper rĂ€cker för mig. Jag tror att vi i Sverige förlitar oss mer pĂ„ statliga sociala skyddsnĂ€t Ă€n i andra lĂ€nder dĂ€r man tar hand om varandra pĂ„ ett annat sĂ€tt, sĂ€ger Katinka Levin. Hon Ă€r projektledaren för ”Barn i vĂ€ntan” och ”Barn i start”, en humanitĂ€r verksamhet i Ljusets kyrka i Botkyrka Församling. Dit kan nyanlĂ€nda flyktingbarn och deras förĂ€ldrar komma för att prata och fĂ„ hjĂ€lp oavsett religion.
13: Vinter i P1 med Soran Ismail, kurdisk stÄuppkomiker.
14.30: Ett svenskt undantag. Han frös sig igenom en vinter i pulkabacken nÀr han bara hade rÄd med ordentliga vinterklÀder till barnen. Han vÀnder pÄ slantarna för att ibland ha rÄd med tacos till fredagarna. Han gÄr till kyrkan för att ha rÄd med mat pÄ bordet, i vÀntan pÄ nÀsta försörjningsstöd frÄn socialen. Möt Peter, 47 Är och ensamstÄende pappa med egen vÄrdnad om tvÄ barn och arbetslös sedan 2008.
15.03: Raoul Wallenberg – hjĂ€lten i Budapest.
16.03: Om ensamkommande flyktingbarn. Om unga som söker en ny tillvaro i Sverige undan krig och vÄld men möter nya konflikter. Följ med pÄ en resa genom ett Sverige dÀr oroliga villaÀgare, motvilliga kommunalrÄd och engagerade medmÀnniskor kantar vÀgen för ungdomar frÄn Afghanistan, Sri Lanka och Mongoliet. Ett program av Randi Mossige-Norheim och Karin Runblom.
21.03: UR BildningsbyrÄn. Kina: efter aborten. Kinesiska kvinnor kan tvingas till upprepade aborter Ànda upp till 28:e veckan och mÄnga bÀr pÄ svÄra skuldkÀnslor. Vi besöker ett buddistiskt kloster dÀr man slÄr mynt av detta. HÀr hÄller man kostsamma ceremonier för att aborterade fosters sjÀlar ska fÄ ro.
21.35: Klassikern. Cecilia Blomberg om ett Aboriginskt konstverk.
Soran Ismail ockuperar dessutom en hel timme i tv2 annandagens kvÀll klockan 21.30-22.30.

Ty dÀr fanns icke plats för dem i hÀrbÀrget

Men medan tv-apparaterna bÄgnade av fröjd och gamman och alla hugnade sig i gemenskapens Àn sÄ lÀnge tillÄtna stora högtid sutto ute i kylan nÄgra gamla och hemlösa som ingenstans hade att ta vÀgen. Ty Älderdomshemmen voro nedlagda, och dÀr fanns icke plats för dem i hÀrbÀrget alldenstund alla platser voro upptagna av ensamkommande flyktingbarn. Huttrande i kylan tryckte de nÀsorna mot fönstren och ÄsÄgo de vÀrmande dunjackor, glÀnsande mobiltelefoner, platt-tv-apparater och datorer som ansÄgs utgöra skÀlig levnadsnivÄ för de nyanlÀnda smÄ liven och som voro julklappar frÄn de svenska skattebetalarna.

“Ni skall sjĂ€lva Ă„terta makten över ert eget land”

Men i samma trakt lÄgo nÄgra herdar ute och vaktade sin hjord om natten. DÄ stod en Àngel framför dem och en stor hÀrlighet lyste omkring dem, och de greps av stor förfÀran. Men Àngeln sade till dem:

“Var inte rĂ€dda. Jag bĂ€r bud till er om en stor glĂ€dje, en glĂ€dje för hela folket. Ni, detta folk som sĂ„ lĂ€nge har lĂ„tit er hjĂ€rntvĂ€ttas och förtryckas, skall resa er i protest mot era förtryckare och traditionsdödare. Ni skall sjĂ€lva Ă„terta makten över ert eget land och hĂ€vda rĂ€tten till era egna traditioner. Ty sannerligen sĂ€ger jag eder: ingen har rĂ€tt att ta ifrĂ„n er det som era förfĂ€der under Ă„rhundraden har skapat.”

De gamla och de hemlösa sÄgo pÄ varandra med ögon dÀr uppgivenhet och sorg bytts mot hopp. Och julen gick mot sin fullbordan i Svea rike.

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

57 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Bo
Bo
11 years ago

Man kan inte förrÄda ett helt folk utan konsekvens. Ibland dör de av naturliga skÀl, ibland genom sjÀlvmord, innan nÄgon utdelar dödsstraffet.

Tornuggleman
Tornuggleman
11 years ago

WOW !!!
Julia som bÀst !
En underbar krönika, vilken i morgon bitti skall lÀsas för min 80-Äriga mor.
Det har blivit en vana att höglÀsa Julias underbara krönikor.

Men den hÀr tillhör nog en av de bÀsta.

Tack, Jula !!!
Och God FortsĂ€ttning PĂ„ Det Nya Året till er alla !

Angela
Angela
11 years ago

Lyssnade just pĂ„ rumĂ€nskan som tystade en inringade med de vanliga flosklerna. Först pratas det skit, sedan nĂ€r de försöker prata om det viktiga hindras det och det skylls pĂ„ allt möjligt som att det Ă€r mĂ„nga som ringer. att de tar plats, inte respektar saknar medmĂ€nsklighet andra mĂ€nniskor nĂ€r de tar plats medan andra, ja-sĂ€garna fĂ„r all tid och plats i vĂ€rlden. Globalisterna Ă€ger arenorna och bestĂ€mmer dagordningen, vilka som fĂ„r ringa, yttra sig och tycker de inte rĂ€tt avfĂ€rdas de och kopplas bort. LĂ€ggs sist i programmet sĂ„ man kan skylla pĂ„ det slutmusiken ljuder eller “att prata… Read more »

Tony
Tony
11 years ago
Reply to  Angela

SÄ sant Angela, man behöver inte vara konspiratoriskt lagd för att förstÄ syftet
med den svarta Lucian, eller med alla dom utlandsfödda personer pÄ SVT, som
erhÄller all tid i vÀrden för att trycka ut sitt hat mot dom Svenskar som Àr kritiska till t.ex. invandringen.
HÀr Àr RumÀnskan ett praktexempel,arrogant , nedlÄtande ofta rent oförskÀmd, antagligen tyckande att
hon sjÀlv Àr ett föredöme. Att hon Àr sprungen av en kommunistdiktatur gör henne inte till sanningssÀgare.

Angela
Angela
11 years ago

Ja, och den första dagen pĂ„ Ă„ret fortsĂ€tter trenden i att förstöra ett land och ett folk, att hjĂ€rntvĂ€tta, med Eric SchĂŒldt , Lars Mogensen med gĂ€sterna Stefan Einhorn, Ann Heberlein och Mathias Osvath maskerat i medmĂ€nsklighet, lite spöken och new-age, och sĂ„ SR:s nya STORA fynd, dansken Emil Jensen, förmodligen vĂ€nskapskorrumperad av Mogensen, som tagit plats pĂ„ hjĂ€rntvĂ€ttsprogrammet “Tankar för dagen” och nu i “Mellansnack” dĂ€r han skroderar i kaos-teorier som invaderat hela universitetsvĂ€rlden, Daniel Nam, Erik SchĂŒldt, Simon Moser och Futura vs Verdana hur man gör om Europa. Och sedan rumĂ€nskan Alexandra Pascalidou. Sedan har vi Neideman och….och….NĂ€r… Read more »

Halvhemlig Sverigedemokrat
Halvhemlig Sverigedemokrat
11 years ago

Med tanke pĂ„ det Ă€n sĂ„ lĂ€nge rĂ„dande samhĂ€llsklimatet sĂ„ ligger det ju tyvĂ€rr nĂ€ra tills hands att tro att en svart Lucia Ă€r nĂ„got slags politiskt stĂ€llningstagande. Om man har resonerat sĂ„ vid utnĂ€mningen sĂ„ Ă€r det ju verkligen olyckligt, men annars sĂ„ förstĂ„r jag inte alls varför det skulle vara problematiskt med en svart Lucia. Jag tycker att hon Ă€r jĂ€ttesöt. Kanske Ă€r det politisk korrekthet som ligger bakom utnĂ€mningen, eller sĂ„ Ă€r det helt enkelt sĂ„ att man tyckte att Astrid var gulligast och mest sympatisk. Eftersom vi troligen aldrig kommer att fĂ„ veta hur det ligger… Read more »

Angela
Angela
11 years ago

Herre Gud mĂ€nniska, förstĂ„r du inte varför? Det kan vĂ€l knappast vara mer uppenbart vad de hĂ„ller pĂ„ med? Jag trodde alla förstĂ„tt vad som pĂ„gĂ„r och att vi kunde gĂ„ vidare . Men nĂ€r jag lĂ€ser denna kommentar sĂ„ förstĂ„r jag hur mĂ„nga det Ă€r som inte förstĂ„tt. UrsĂ€kta, men vet du nĂ„got om propaganda? Hur samhĂ€llen blir till, vidmakthĂ„lls och förstörs? NĂ„got om social förĂ€ndring? Detta Ă€r ju sĂ„ uppenbart att jag tycker att de hĂ€r mĂ€nniskorna t o m Ă€r KLANTIGA! Detta som medierna hĂ„ller pĂ„ med Ă€r typisk propaganda en typisk social strategi för en ockupant,… Read more »

Lakejen
Lakejen
11 years ago
Reply to  Angela

Occhams rakkniv ska tydligen avfÀrdas ?

Angela
Angela
11 years ago
Reply to  Lakejen

Jag förstÄr inte vad du menar. Vilket syftar du pÄ? Det Àr vÀl ganska uppenbart varför de valde en mörk Lucia. Som nÄgon skrev hÀr det fanns vÀl massor av svenska ljusa lucior men kanske inte lika mÄnga fÀrgade. Varför kommer film om jÀrnrör som eg var aluminiumrör, Tintin. Och en massa program om rasism, pÄ rasism pÄ rasism med nÀstan bara invandrare. Kampanjen har vÀl pÄgÄtt tillrÀckligt lÀnge för att se mönstren? De erkÀnner ju sjÀlva? Talar sjÀlva om det och undrar förvÄnat varför det inte ger vÀntat resultat?

Angela
Angela
11 years ago
Reply to  Lakejen

Problemet Ă€r vĂ€l snarare att de (globalisterna) inte kan tĂ€nka i tvĂ„ steg. De inbillar sig och det Ă€r ju ordern ocksĂ„ att provocera fram en rasism som inte finns mer i Sverige Ă€n pĂ„ andra platser i vĂ€rlden. De kan ju inte prata om annat Ă€n rasism. I SR, SVT och medierna dras den ena tĂ„rdrypande historien efter den andra fram. Enligt personal i public service skulle de köra pĂ„ sĂ„ hĂ„rt att folk grĂ€t framför TV-apparaterna för att de skulle acceptera invandringen. FastĂ€n Sverige tar emot flest invandrare per capita. PĂ„stĂ„dda krĂ€nkningar av invandrare skulle förstoras upp och… Read more »

Halvhemlig Sverigedemokrat
Halvhemlig Sverigedemokrat
11 years ago
Reply to  Angela

Ja Herre Gud, mÀnniska.

joffe
joffe
11 years ago

Tack Tony för ditt sanna inlÀgg a den 30.12 at 0957.

Varför finns det inte fler sÄ klarsynta svenskar i det tydligen allt mer insnöade landet?

Johan
Johan
11 years ago

Hej Julia
Ett stort tack för 2012 och en önskan om Ett Gott Nytt År 2013!
Dina artiklar Àr vÀlformulerade, intressanta och icke minst tÀnkvÀrda.
PK-eliten borde fÄ dem pÄ receptutskrivning !!

Tony
Tony
11 years ago

SĂ„ typiskt för den sĂ„ kallade kulturmaffian i Sverige, det gĂ„r bra att hĂ€ckla och kasta skit pĂ„ Kristendomen, samtidigt som vi kan Ă€cklas över hur samma kulturmaffia visar en nĂ€rmast vidrig underdĂ„nighet för Islam, allt som har med Islam att göra lyfts fram utan att kritiskt granskas. Ingen kritik hĂ€r, inget ifrĂ„gasĂ€ttande inte, trots att denna religion dryper av abnormiteter som borde fĂ„ vilken sansad kultur personlighet som helst att gĂ„ i taket. Högljudda feminister som i alla andra sammanhang nĂ€rmast hysteriskt gĂ„r pĂ„ mot orĂ€ttvisor i samhĂ€llet Ă€r hĂ€r knĂ€pptysta, dom Ă€r tydligen fullt beredda att lĂ„ta utvecklingen… Read more »

trackback

[…] Ny lĂ€svĂ€rd krönika av Julia Caesar. By Señor H, on 29 december, 2012 at , under Okategoriserade. Inga kommentarer Post a comment or leave a trackback: Trackback URL. « Efterlysta frĂ„n Sverige […]

Jakob
Jakob
11 years ago

SÄ vidt jeg kan se, gÞr det svenske statsapparat/system allerede alt hvad de kan for at undgÄ, at svenskerne overhovedet kan hÄbe at overleve som folk, mentalt som genetisk.

joffe
joffe
11 years ago

Tack Julia! Enligt legend och tradition var ljusets drottning Lucy som hon hette frĂ„n början född och uppvĂ€xt i en siciliansk familj i Syrakusa i slutet av 200-talet. Hon var vit och blev kristen i ett av de starkaste kristna fĂ€stena i medelhavsomrĂ„det. Kristna pĂ„ den tiden blev ofta förföljda. NĂ„gra gömde sig i grottor och Lucy hjĂ€lpte och bar mat till dem. För att se i grottans mörker fĂ€ste hon ljus i sitt ljusa hĂ„r. (Jag har sjĂ€lv sett en freskomĂ„lning av henne i en grotta i Matera, dĂ€r hon Ă€r skyddshelgon) Varför ska svenska folket pĂ„tvingas och förargas… Read more »

Jan
Jan
11 years ago

“Lucia ska inte vara svart, Jultomten ska inte vara svart och marskalk Mannerheim bör inte gestaltas av en svart skĂ„despelare”

SÄ talar en riktigt sann rasist. Hitler hade med största sannolikhet hÄllt med dig

Lars-Inge
Lars-Inge
11 years ago
Reply to  Jan

SÄ enligt dig Àr historieförfalskning helt OK?

Tony
Tony
11 years ago
Reply to  Jan

Ja det kÀnner sÀkert du till, han Àr vÀl en av dina idoler!

Jan
Jan
11 years ago

Wooooooooooow…………att en mĂ€nniskans hudpigment kan röra upp sĂ„na kĂ€nslor. Det Ă€r synd om mĂ€nniskorna sa Strindberg

Angela
Angela
11 years ago
Reply to  Jan

SĂ„nt skitsnack, Jan, och det vet du. Det var DÄRFÖR man valde en “SVART” lucia. Och det Ă€r dĂ€rför jag sĂ€ger att det var gement! Du vet mycket vĂ€l att det inte handlar om det. Hur mĂ„nga gĂ„nger skall jag sĂ€ga det. Men DU vill att det skall handla om det. Och det Ă€r DÄRFÖR jag sĂ€ger att ni Ă€r ondskefulla. Att ni UTNYTTJAT en ung aningslösflicka som trodde hon blev vald bara för att hon var Astrid. Hon visste inte i sin ungdomliga enfald vilka gement ondskefulla mĂ€nniskor det finns som kan som du sedan fĂ„ gapa i spalterna… Read more »

Angela
Angela
11 years ago
Reply to  Angela

Hur skulle hon kunna ha en aning om vilka ondskefulla krafter det finns i samhÀllet? Och alla de nyttiga idioter som gör allt för att ondskan skall segra.

Robin Shadowes
Robin Shadowes
11 years ago

Det spelar heller ingen roll om Lucia-traditionen Àr blott 90-100 Är gammal. Den Àr ÀndÄ vÄr och skall den förÀndras sÄ skall det ske underifrÄn och inte som nu. ovanifrÄn makten sjÀlvt.

snowflinga
snowflinga
11 years ago

Det som sker i Sverige Ă€r att landet förĂ€ndras och det finns krafter som vill att det skall förĂ€ndras snabbt. Jag tror de mĂ€nniskor som vill förĂ€ndra Sverige inte ens vet hur deras samhĂ€lle kommer att se ut om den förda politiken fortsĂ€tter. De har en dröm att alla vĂ€rldens folk skall dansa tillsammans med blommor i hĂ„ret och sjunga” we shall overcome.” De Ă€r trötta pĂ„ gamla Sverige och vill ha nĂ„gonting nytt och har förhoppningar att alla mĂ€nniskor som kommer till Sverige skall tillföra landet nĂ„got. Det som jag inte förstĂ„r att varför kan inte de som vill… Read more »

elwee
elwee
11 years ago

Jag tycker lite synd om Astrid. Det var sannolikt den största dagen i hennes liv och hon hade ingen aning om vad som skulle komma att hĂ€nda. Det visste dock svinen (förlĂ„t alla grisar) pĂ„ SVT som satte ihop programmet och vĂ„ldtog traditionen till det yttersta genom att plocka in en minst sagt medioker rappare, bara för att provocera och testa. De offrade Astrid pĂ„ det politiskt korrekta altaret och de brydde sig inte ett dugg om denna lilla tjej. DDR hade varit stolta över hur mycket SVT hann att lĂ€ra sig av dem. Men etablissemanget har tagit mĂ„nga snedsteg… Read more »

Invandrare1957
Invandrare1957
11 years ago

Skriver det igen tycker synd om Astrid som blir utnyttjad i ett politiskt spel. NÀr hon egentligen borde vara stolt över att vara Lucia. Nu blir man vÀl kallad rasist igen. Men det struntar man i det sjuka Sverige.

Naymlap
Naymlap
11 years ago
Reply to  Invandrare1957

Jag hĂ„ller med dig hon blev utsatt för ett fult politiskt knep. Nu Ă€r frĂ„gan. Vem tycker synd om mig och min son, nĂ€r vi besökte Sydamerika? Folk sa hĂ€r kommer svenskarna och alla skrattade. Ibland sa de hĂ€r har vi ocksĂ„ en svensk om en annan person. Att, bli kallad svensk dĂ€r betyder att, “den personen anses vara dum i huvudet” . AlltsĂ„ lĂ„ngt har det gĂ„tt nu att, det inte Ă€r, som förut. Det, som förknippades med svenskt var kvalitet och bra och idag Ă€r vi dumsvenskar. Det vĂ€rsta Ă€r att, de har inte fel mĂ€nniskorna dĂ€r. Dumsvensken… Read more »

Angela
Angela
11 years ago
Reply to  Invandrare1957

Ja, precis. Det Ă€r elakt att utnyttja aningslösa mĂ€nniskor. Astrid trodde att hon valdes för att hon var Astrid. Hon sĂ„g inte sin hudfĂ€rg som nĂ„got problem. TĂ€nkte inte pĂ„ det. Varför skulle hon det? Det Ă€r sĂ„ gement elakt av dessa “globalister=Bilderbergare. Dessa mĂ€nniskor som befolkar de svenska och amerikanska och europeiska arenorna Ă€r ondskefulla helt utan medmĂ€nsklighet och skrupler. De kan inte stava till samvete. De inbillar folk att det Ă€r nĂ„got vetenskapligt och gott. Den stor medmĂ€nskligheten som skall rĂ€dda vĂ€rlden och slĂ€pper inte fram de som vetenskapligt kan bevisa att det Ă€r en stor lögn. Finns… Read more »

Ven
Ven
11 years ago

“Den Ă„rliga dyrkan av en tecknad anka”…….ha, ha, ha!

Alliansregeringen har övertrÀffat Socialdem. i ansvarslös invandring de senaste Ären och en pÄminnelse om Luciabeslutet: vem rev upp det:

http://www.sv.wikipedia.org/wiki/Luciabeslutet/

Ven
Ven
11 years ago
Reply to  Ven

Den hÀr lÀnken bör fungera:

http://www.wikipedia.org/wiki/Luciabeslutet

Ven
Ven
11 years ago
Reply to  Ven

Tydligen mĂ„ste man söka direkt pĂ„ Wikipedia: “Luciabeslutet”….googla först!

Angela
Angela
11 years ago
Reply to  Ven

Ja, det var Westerberg som genomdrev den ökade invandringen. Globaliseringen emanerar inte frĂ„n svenska högern. Det Ă€r inte politiskt pĂ„ det sĂ€ttet. Det har sin grund i annat . Politik pratas det ju nĂ€stan inte om. Och de som följt “Palme” kunde förra gĂ„ngen höra Palme sĂ€ga nĂ„got som “inbillar de sig att de kan komma hit och lĂ€gga beslag pĂ„ det vi byggt upp?” SĂ„ det Ă€r mer komplicerat Ă€nsĂ„. Palme blev lurad. TĂ€nk efter VAD det pratas om idag. Jo rasism, frĂ€mlingsfientlighet, identitet. AlltsĂ„ grupper av mĂ€nniskor. Etnicitet som det kallas idag. Förut sa man ras, kön, Ă„lder,… Read more »

Sunnyman
Sunnyman
11 years ago
Reply to  Angela

Intressant! — Jag ska kolla Palme-inslaget. Alla svĂ€r ju över Palme och gör honom till syndabock för allt ont. Men det var snarare 68-vĂ€nsterns framgĂ„ngsrika infiltration i samhĂ€llet som beredde vĂ€g för massinvandringen.
HĂ„ller helt med om strategin bakom detta evinnerliga exponerande av mörkhyat folk i media. Man kunde tro att ljushyat folk REDAN Ă€r en minoritet! Och det Ă€r vĂ€l meningen…

PK
PK
11 years ago

Hvor kan det indiske demokrati dog lĂŠre af Sverige.
I Indien demonstreres der imod en grusom gruppevoldtĂŠgt.
Det gĂžr man ikke i Sverige pga. af den udbredte Feminisme og det
hĂžje humanistiske niveau.

Utlandssvensk
Utlandssvensk
11 years ago
Reply to  PK

Indien har inget att lÀra av Sverige hÀr, eftersom man i bÄda lÀnderna gör exakt samma sak, dvs. blir upprörda över gruppvÄldtÀkter i Indien men struntar helt i de som sker i Sverige.

killeri
killeri
11 years ago

Astrid Cederlöf var lucia och varför ge henne en kÀnga? Hon Àr adopterad och kÀnner sig sÀkert lika svensk som Julia.
Annars var det som vanligt en utmÀrkt krönika.

Julia Caesar
Julia Caesar
11 years ago
Reply to  killeri

@ killeri:

Den hÀr texten handlar inte om den svarta Lucian som person utan om att hon har anvÀnts som ett medel av SVT:s ledning och övriga ansvariga för att ge svenska folket en smÀll pÄ kÀften. Inte ens vid Lucia ska vi slippa fÄ mÄngkulturen nedkörd i halsen. Budskapet Àr att vi ska underkasta oss PK-elitens mord pÄ vÄra traditioner.

killeri
killeri
11 years ago
Reply to  Julia Caesar

Min poÀng Àr att Astrid inte Àr en del av den pÄtvingade mÄngkulturen. Hon Àr adopterad och med svenskt namn, talar svenska och kÀnner förmodligen ingen gemenskap med Sri Lanka eller var hon nu föddes.
HudfÀrg bör inte bestÀmma vem som skall vara Lucia.

Mats
Mats
11 years ago
Reply to  killeri

Om nu inte hudfÀrgen bestÀmmer vem som blir lucia sÄ Àr det vÀl en underlig slump att lucia blev just svart nÀr det verkar finnas circa en svart pÄ hundra i luciatÄget, eller?

killeri
killeri
11 years ago
Reply to  Mats

Nej, det var nog ingen slump men det finns tusentals adoptivbarn i Sverige och jag anser att man inte skall kritisera dem för deras hudfÀrg.
PĂ„ varje Tobias HĂŒbinette och Lena Sundström finns det mĂ„nga hundra som till skillnad mot dem Ă€r potentiella SD-vĂ€ljare och varför stöta bort dessa med fördomar om hudfĂ€rg? Det Ă€r inte rationellt.

Arvid Falk
Arvid Falk
11 years ago
Reply to  killeri

Lucia ska inte vara svart, Jultomten ska inte vara svart och marskalk Mannerheim bör inte gestaltas av en svart skÄdespelare.

Utlandssvensk
Utlandssvensk
11 years ago
Reply to  Arvid Falk

Jag hÄller med Arvid.

Lucia Àr vÄr tradition och vi har all rÀtt att krÀva att den utförs pÄ ett sÀtt som Äterspeglar vÄr identitet. Detta Àr fullkommligt sjÀlvklart nÀstan överallt pÄ planeten. Ett folk som inte krÀver detta har givit upp alla ambitioner att leva vidare som en distinkt folkgrupp. Möjligen upplever mÄnga svenskar detta som nÄgot positivt.

Angela
Angela
11 years ago
Reply to  Arvid Falk

Ja, jag hĂ„ller fullkomligt med dig. Det Ă€r nordiska traditioner och det har vi rĂ€tt att fira och föra ut utan inblandning av andra. Svenskar trĂ€nger sig inte pĂ„ andra folk och dess traditioner och krĂ€ver att nu fĂ„r de inte göra det lĂ€ngre för nu skall det vara svenskar som gör det annars Ă€r det rasism. Det Ă€r sĂ„ dumt sĂ„ det skulle inte ens behöva tas upp. Vanligt sunt förnuft, civilisation och respekt för andra. Dekorum. Det Ă€r otroligt att de som inbillar sig och hĂ€vdar att de Ă€r ett etablissemang inte kan uppföra sig pĂ„ ett anstĂ€ndigt… Read more »

Angela
Angela
11 years ago
Reply to  killeri

Nej, men det Ă€r vĂ€l ingen heller som kritiserar adoptivbarnen för deras hudfĂ€rg eller att de adopterats? Barnen kan vĂ€l inte hjĂ€lpa det? Utan motivet bakom. Intentionen. Det Ă€r DEN som Ă€r elak. Alla begriper vĂ€l varför man valde denna mörkhyade flicka som Lucia? Det Ă€r sĂ„ utstuderat ondskefullt. Men gĂ„ inte i fĂ€llan för dĂ„ har de uppnĂ„tt DET de vill uppnĂ„. Att visa, titta hĂ€r, vilka rasister de Ă€r. Det Ă€r DET som Ă€r sĂ„ ondskefullt. Finns inget annat folk som gör sĂ„. SĂ€g nĂ„got. Burmas San Suu Ki, gad Obama svar pĂ„ tal nĂ€r han försökte rappa… Read more »

Angela
Angela
11 years ago
Reply to  Angela

Och framför allt. Det Àr vÀl inte olika kulturer, hudfÀrger mÄngfald som folk reagerar mot utan att det blandas till en enfald som det blir i slutÀnden dÀr folk blir slavar under en enda vÀrldsregering. MÄngfald blir enfald. För att ha mÄngfald mÄste nationer fÄ blomstra med sin historia, sin kultur sin identitet och sitt sprÄk. VÀnd pÄ det i debatten nu. Börja ge motÄld mot de enfaldiga och fördummade globalisterna.

Invandrare1957
Invandrare1957
11 years ago
Reply to  killeri

FrÄgan Àr om hon inte efter detta kÀnner en större gemenskap med Srilanka Àn med svenskarna. NÀr hon kommer upp överallt och blir pÄmind om att hon inte ser ut som en etniskt svensk. Vet av egen erfarenhet att det gör jÀvligt ont i sjÀlen att jÀmt bli pÄmind. Hade SVT gjort det snyggt utan att provocera sÄ hade man skippat rapparen men nu visade PK sitt rÀtta ansikte. Och visade att man bryr sig om en söt tjej och offrade henne i eget syfte.

Peter
Peter
11 years ago
Reply to  killeri

Hur tror du mÀnniskor med rötter i Afrika hade reagerat om Nelson Mandela eller Martin Luther King hade spelats av en vit mÀnniska i en dramadokumentÀr? Ja, det Àr ju inte bara mÀnniskor med rötter i Afrika som hade reagerat, utan vÀnstern och nyliberalerna hade gÄtt i taket.

KungFy
KungFy
11 years ago
Reply to  killeri

Absolut

Vem vem bestÀmde att just HON skulle vara Lucia tillsammans med en rappare som talade bruten svenska?

Och varför?

Exilenskalman
Exilenskalman
11 years ago
Reply to  killeri

SjĂ€lvfallet ska inte flickebarnet ha kritik. Hon har blivit vald till Lucia och har skött det med den Ă€ran. Kritiken ska framföras till den som förtjĂ€nar den. Alla de som med sin mĂ„ngkulturella agenda har anvĂ€nt Astrid som ovetande och oskyldigt slagtrĂ€ i debatten ska skĂ€mmas ögonen ur sig för att de medvetet utnyttjar tom ungdomar för sina dolda och smutsiga syften. Nackdelen med det hĂ€r agerandet Ă€r uppenbart för alla oss som inte har ett typiskt svensk utseende med blont hĂ„r och blĂ„ ögon. SjĂ€lv har jag klarat mig frĂ„n problem men mitt utseende Ă€r nĂ€rmast spanskt eller grekiskt… Read more »

Peter
Peter
11 years ago
Reply to  killeri

HĂ„ller med!
Jag tror Astrid var jÀtteglad och stolt över att fÄtt vara Lucia i ett sÄdant hÀr stort sammanhang och jag glÀds med henne.
TyvĂ€rr verkar omstĂ€ndigheterna ha varit desto mer tveksamma… Hon blev en bricka i cyniska antisvenska tv-producenters smutsiga spel.
Det Àr inte schysst av Julia att hÀnga ut henne med bild till denna text.

H B
H B
11 years ago

Lysande i vintermörkret Julia!
Statsradions P1 Àr den institution som tveklöst gÄr finast i strypkopplet. Detta utan att pÄ nÄgot sÀtt förringa SVT:s insatser pÄ omrÄdet.
Dessa bÄda kvinnoledda propagandamaskiner Àr helt avgörande för 7-klöverns och regi Reinfeldts blixtkrig för förvandlingen av Sverige till total oigenkÀnnlighet.

Marit
Marit
11 years ago
Reply to  H B

Takk, Julia for en strÄlende kronikk ! Du taler for hele det voldtagne Skandinavia.

Ven
Ven
11 years ago

Tack för denna vÀlskrivna, sanna krönika!

Sammanfattningsvis Àr invandrarnas instÀllning till svenska folket och vÄr kultur: egocentrisk och etnocentrisk.

VÄr historia och vad som kÀnns viktigt för oss, det intresserar dem icke ett dugg. Aldrig har jag hört nÄgon tacksamhet för allt de fÄtt av svenska folket. Med facit i hand: de borde fÄtt NEJ till att bosÀtta sig i Sverige.
(DÄ syftar jag pÄ dem med en osympatisk attityd).

anna
anna
11 years ago
Reply to  Ven

Detta Ă€r inte korrekt! TvĂ€rtom kom mĂ„nga invandrare till Sverige (precis som jag till exempel) för att vi vill leva som svenskarna gör. Vi vill ha svenska traditioner, svenska kulturen, allt. Vi kom inte hit för att “respekt muslimer”. Vi kom hit för att respektera svenskar. Men svenskarna verkar inte respektera sig sjĂ€lva. SĂ„dana invandrare som mig som tycker att Sverige Ă€r ett land med stolta och starka mĂ€nniskor med rikt land och traditioner Ă€r mycket förvĂ„nad. Tolkien var sĂ„ avundsjuk pĂ„ nordisk mytologi som han skrev “Sagan om Ringen” helt baserad pĂ„ det. Han stal hela den nordiska mytologin… Read more »

Utlandssvensk
Utlandssvensk
11 years ago

Fantastisk krönika, Julia!

Men jag mÄste erkÀnna att jag först trodde att P1 tablÄn var ett skÀmt. NÀr jag via lÀnken insÄg att sÄ ej var fallet blev jag faktiskt ganska glad, ty det bevisar att det fortfarande Àr möjligt för mig att bli överraskad av de svenska tokerierna.

Men Àngelen som dök upp pÄ slutet hade nog fÄtt i sig lite vÀl mycket starkvaror denna jul, ty han verkade ha uppenbarat sig i fel land. Eller han kanske bara ville vara snÀll, eftersom han inser att gamlingarna stilla kommer att frysa ihjÀl utan att nÄgon lyfter ett finger.

Friholt
Friholt
11 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Änglar smakar aldrig starkvaror!

57
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x