2
jan
Seneste opdatering: 2/1-13 kl. 1829
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Selvretfærdige klicheer
Jeg kom til at se den på laptoppen i går, og det var en forstemmede, søvndyssende oplevelse. Det er en fortyndet version af Quortrup og hele det grasserende Kommentarium over stadig mere magtbefriede politikere. Serien er stendød fra halsen og op, der er intet liv i den kreative klasse. Anmeldernes er lette at ‘begejstre,’ jeg faldt i søvn. Hvert afsnit koster syv millioner kr., det er vældig dyrt for en sovepille, det manglede bare, at den virkede. Hvorfor ikke vente med at være kreativ til tiden kalder på statsmænd? (se nedenfor). De er mere taknemmelige at fiktionalisere for kunstnere, der ikke har noget på hjerte.

Det eneste forsonende ved Borgen er, at man næsten begynder at holde af de ”rigtige” politikere på den rigtige Borg, fordi de trods alt er mennesker og ikke klicheer formet af manuskriptforfatteres ønskedrømme….For det er jo politikertyper som Birgitte Nyborg, der er de virkelig farlige, fordi hun er så selvoverbevist retfærdig, at hun ikke kan se ondskaben andre steder end i andre mennesker. Selvretfærdighed er et større problem i moderne politik end intenderet ondskab. Gade Jensen: Borgen – banaliteter og klicheer

‘Europa må forberede sig på voldelige opstande’

Nye tal fra EU’s statistiske afdeling, Eurostat, viser, at næsten 120 millioner unionsborgere lever under den europæiske fattigdomsgrænse (EU definerer fattige som personer, der tjener mindre end 60 procent af medianindkomsten). – Kløften mellem det sociale behov i befolkningerne og myndighedernes evne til at hjælpe er blevet større, siger Yves Daccord til Politiken. Han er overbevist om, at udviklingen vil medføre voldelige optøjer.Røde Kors: Europa skal være klar til folkelige opstande, Europa bliver verdens nye brændpunkt og kriseområde. Messerschmidt: Vi bør samle ind til Europas fattige, Røde Kors frykter fattigopprør i Europa.

Hvor betænksomt af Røde Kors at advare, nu de i årevis har sørget målrettet for, at der vil komme en etnisk, religiøs komponent i eventuelle voldeligheder:

One out of six employees in the EU27 was a low-wage earner in 2010

Large differences between men and women, levels of education and types of contract.

The proportion of low-wage earners among employees amounted to 17.0% in 2010 in the EU27. This proportionvaried significantly between Member States, with the highest percentages observed in Latvia (27.8%), Lithuania(27.2%), Romania (25.6%), Poland (24.2%) and Estonia (23.8%), and the lowest in Sweden (2.5%), Finland (5.9%), France (6.1%), Belgium (6.4%) and Denmark (7.7%). Low-wage earners are defined as those employees earning two thirds or less of the national median gross hourly earnings.Hence, the thresholds that determine low-wage earners are relative and specific to each Member State.

These data come from a publication issued by Eurostat, the statistical office of the European Union, based on the latest results of the four-yearly Structure of Earnings Survey. This survey provides detailed informationon the structure and the distribution of earnings in the EU.

Low-wage earners: 21% of female employees, 13% of male…

There are large differences between men and women regarding the proportion of low-wage earners. In the EU27 in 2010, 21.2% of female employees were low-wage earners, compared with 13.3% of male employees. In all Member States, except Bulgaria, there was a larger share of female employees who were low-wage earners than male. The highest proportions for women were registered in Cyprus (31.4%), Estonia (30.1%), Lithuania (29.4%), Germany and Latvia (both 28.7%) and the United Kingdom (27.6%), and the smallest in Sweden (3.1%), France (7.9%), Finland (8.0%) and Denmark (9.8%).

…29% of employees with a low level of education, 6% with a high level…

The level of education plays an important role: the lower the level, the higher is the likelihood of being a low-wage earner. In the EU27 in 2010, 29.0% of employees with a low education level were low-wage earners, compared with 19.3% of those with a medium level and 5.8% of those with a high level. More than half of employees with a low level of education in Germany (54.6%) and Slovakia (51.5%) were low wage earners, and almost half in Romania (49.4%).

…31% of employees with a fixed term contract and 16% with an indefinite contract

The type of contract also has a significant impact. In the EU27 in 2010, 31.3% of employees with a contract of limited duration were low-wage earners, compared with 15.7% for those with an indefinite contract. In all Member States, except Estonia and Cyprus, the pattern was the same. The largest proportions of low-wage earners among employees with a contract of limited duration were observed in the Netherlands (47.9%), Poland (42.5%), Germany (38.0%), Bulgaria (36.9%), Hungary and the United Kingdom (both 36.4%).Proportion of low-wage earners by sex, level of educatio


One out of six employees in the EU27 was a low-wage earner in 2010

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
13 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
HH
HH
9 years ago

Allt det jag läser av Morten och Allan Hansen får mig att spärra upp ögonen. Det är så informativt och kunnigt beskrivet att man önskar varje politiker som svansar om multietnicitet läste det. Just de där raderna – multietnicitet… har vi inte hört det förut? Var det inte det forna Balkan – läs Jugoslavien – som endast kunde hållas i schack av en diktator? Tito? Och Libanon? Är det inte samma bevis för omöjligheten till så kallad multietnicitet? Tragiken som finns i den arabiska kulturen är ju bevisbar. Före det bokstavstroende islam var man ju framstående på det vetenskapliga planet.… Read more »

Allan Hansen
Allan Hansen
9 years ago

Hvor mange mennesker har muslimer slået ihjel i islams og Muhammeds navn, spørger Nicolai Sennels og forsøger sig med en opgørelse. Før vi kigger på, hvor mange mennesker muslimer har slået ihjel af religiøse årsager, skal vi først forsøge at besvare tidens måske vigtigste spørgsmål: Misforstår muslimer islam, når de gør andre ondt i Allahs eller Muhammeds navn? Eller er fredelige muslimer i virkeligheden dårlige muslimer? Islamismeforskeren Tina Magaard har sammen med en række assistenter optalt opfordringer til vold i teksterne hos verdens ti største religioner. Magaard konkluderer, at “Teksterne i islam adskiller sig klart fra de øvrige religioners tekster… Read more »

JensF
JensF
9 years ago

Her kan man til nuancering påpege det galopperende hykleri, der findes blandt muslimer. Islam er en religion, der på en del punkter strider mod menneskets natur, og derfor går det jævnligt galt, så fejlende muslimer må file på troen og omfortolke deres egne ugerninger som retfærdige hævnaktioner mod dem, der bliver nødt til at være fjenden – pt. os, de urene, de fristende, de letgenkendelige ikke-muslimer. Den maniske moralisering med henvisning til islams regelfnidder kan fylde en tilværelse og føles givetvis uligt mere smigrende for egoet hos et umodent, selvcentreret menneske, i forhold til at se virkeligheden og sig selv… Read more »

Morten - - -
9 years ago
Reply to  JensF

Der er påvist en korrelation mellem villigheden til at definere sig som “stærkt troende” muslim og voldsforbrydelser. Her er du netop inde ved forklaringen på det fænomen. For det er ikke troen, der gør voldelig, men volden, der gør troende. Muslimer har hårdt brug for en myte, der kan forklare og retfærdiggøre deres overgreb på andre mennesker, som dybest set skyldes de, i forhold til et moderne samfundsliv, forkvaklede kønsforhold. Og den har de i jihad-myten.

– – –

Morten - - -
9 years ago

Det er kun, hvis indvandringen i tilstrækkeligt omfang er muslimsk, der opstår “sociale” problemer. Ellers har Finland ikke andet at frygte, end noget tarvelig småkriminalitet fra især østeuropæere. Uden forsinkelse vidste vi jo alle her, at de “demokratiske” revolutioner i den arabiske verden i grunden var islamiske. Den omstændighed skal man anstrenge sig ualmindeligt meget for at forklare “økonomisk”. Men den tidsbundne forklaringsmodel i vor del af verden er stadig “materialistisk”, fordi det er den, der hidtil har forstrukket os med en plausibel analyse. Vi vil ikke nyorientere os. Og vil vi ikke det, afskærer vi os selv fra at… Read more »

Prudentius
9 years ago
Reply to  Morten - - -

Dertil vel også vores kulturs dybe frygt for at anerkende det etniske stridspotentiale. En frygt/psykose der primært kommer ud af nazismens forbrydelser. Multietniske stater er enormt ustabile, især hvis uligheden imellem grupperne udlignes. Udgør en enkelt gruppe en klar majoritet vil problemerne generelt være få og små, men efterhånden som et mindretal vokser (eller hvis det hele tiden har besiddet kritisk masse) kommer der kog i gryden. Det er præcis denne udvikling vi er inde i. Fælles religion og kultur hjælper kun til at afbøde indtil en hvis grænse. Tyrkere og kurdere er et godt eksempel, begge overvejende sunni-muslimer, begge… Read more »

Prudentius
9 years ago
Reply to  Prudentius

Ja, dertil også vores eget tidligere multietniske-multikulturelle eventyr der sluttede med et par gedigne øretæver i 1864.

Menneskets politiske-militære historie er vel i virkeligheden ikke andet end gentagne og langstrakte etniske opgør.

Morten - - -
9 years ago
Reply to  Prudentius

Ja, men her er der noget andet på spil, for Danmark er ikke et multietnisk samfund, uanset hvad fantasterne hævder. Det var vi indtil 1864, men det har vi ikke været siden. Indvandringen har heller ikke gjort os til det. “Multietnisk” er en uegentlig brug af sproget i den sammenhæng, og i øvrigt næsten altid en brug i manipulerende øjemed. Dette faktum viser sig også derved, at næsten alle indvandrere i Danmark assimilerer sig – på nær een gruppe. Denne gruppe er ikke defineret ved etnicitet, men ved religion. Dogmatisk lovreligion. Og det er ikke noget tilfælde, at det ikke… Read more »

Prudentius
9 years ago
Reply to  Morten - - -

Jeg er langt hen af vejen enig. At den sunni-islamiske revival vil føre til et imperium/kalifat med alle de negative og globale konsekvenser som følger deraf og at Vestens materialistiske (en bizar liberal-marxistisk hybrid) tilgang til den globale jihad, dens mål og dens årsager er helt forfejlet og dybt “gammeldags” er lige i øjet.

Tilgengæld vil jeg mene, at det ikke kun er islam der gør masseindvandringen yderst problematisk, men dens primære konsekvens, som er et stadig mere etnisk opsplittet og dermed socialt og politisk ustabilt samfund. Den etniske “strids-dynamik” ligner en naturlov og er dermed evig aktuel.

Morten - - -
9 years ago
Reply to  Morten - - -

Jo, men for at vi skal have et “multietnisk samfund” skal vi afgive territorium til andre kulturer. Det er der kun een gruppe, der forlanger af os, at vi gør – eller som vi er villige til at afstå domæne til: De islamiske kulturer. Ingen af de andre kulturer indgår i “det multietniske samfund”. De indgår reelt i vores. For de troede lige, de var kommet til et mere velfungerende samfund, som det var en fordel at tilslutte sig. Men så fandt vi på det dér “multikulti” for at tækkes nogle aggressive muslimer, der skræmte os. Nåja, eller fordi vi… Read more »

Morten - - -
9 years ago
Reply to  Morten - - -

Så selvfølgelig er vi også helt enige om, at masseindvandring altid er noget åndssvagt pjat og en superdårlig idé. Og da i hvertfald set fra “værtens” side. Hvis det ikke skulle fremgå tydeligt af mit indlæg.

– – –

Limewoody
Limewoody
9 years ago

Røde Kors forstår sandelig at gøre sig selv uundværlig.

skræp
skræp
9 years ago

Der sker jo ikke andet end det vi andre i årevis har prædiket for døve politikerøre.

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x