3
jan
Seneste opdatering: 4/1-13 kl. 1754
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Forbrydene her får sikkert Indiens sjældent anvendte dødsstraf af hensyn til folkestemningen. Det kan diskuteres. Jeg så til gengæld en dokumentar om sexforbryderen Yorshire Rippperen Peter Sutcliffe, der myrdede mindst 13 kvinder mellem 1975 og 1980 og stadig sidder 2 livstidsstraffe af. Det er sjældent at høre en europæisk betjent sige det, men i den siger flere, at han burde have været hængt. Det burde han. Flere pårørende døde kort efter af sorg, nogle begik selvmord. Ekstraordinære forbrydere kalder på ekstraordinære straffe, og jeg mener som bekendt, at Breivik er en ekstraordinær forbryder, et anstændigt retsvæsen burde kunne ekspedere ud af denne verden. Det er ikke mere humant, at lade ham blive en gammel kändis, der kan sole sig i sin kendthed om fyrre år. Det krænker i al fald min retsbevidsthed. Det er en vanskelig diskussion, ingen ønsker at føre uden at være hårdt presset. (As Britain debates the death penalty again, studies from America confirm that it works, august 2011. Death penalty to be brought back for child and police officer murderers.)

Sverige: Rekordindvandring – rekordudgifter

Migrationsverket får 8.1 milliarder ekstra. Sammenlignigsvis er koster svensk ‘kriminalvård’ 7 mia kroner, hele den svenske U-landsbistand er på 30 milliarder. 44.000 asylsøgere kom i 2012, og det stiger i 2013. 41.000 familiesammenføringer, det svarer til en by på næsten Helsingørs størrelse. Hvis Svenssons tålmodighed har en grænse, er Reinfeldt ude på at kysse den. Jeg skrev “hvis”. Når jeg iagttager den svenske Riksdag, tænker jeg på Andrei Konchalovsky’s film Runaway Train med Jon Voight (hele filmen), bortset fra at der i den, er der nogle der prøver at lede efter bremsen, skønt det ikke lykkes. Voight kører i døden til Shakespeare’s ord fra Richard III: “No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore am no beast.”

Vid årets slut hade drygt 111 000 personer fått arbets- och uppehållstillstånd i Sverige*. Det är den högsta årssiffran hittills och motsvarar en ökning med 19 procent jämfört med 2011. Sett till antalet personer som fick uppehållstillstånd ökade gruppen skyddsbehövande** mest under 2012 jämfört med 2011. Drygt 17 400 personer fick skydd, vilket är en ökning med 37 procent. Antalet asylsökande ökade också kraftigt, från 29 648 år 2011 till närmare 44 000 föregående år, en ökning med 48 procent.

Under det sista halvåret 2012 har antalet asylsökande uppgått till i genomsitt cirka 4 600 personer per månad. Den största andelen asylsökande under året kom från Syrien (18 procent) följt av Somalia (13 procent), och Afghanistan (11 procent).

Drygt 41 000 personer fick arbets- och uppehållstillstånd på grunden familjeanknytning, jämfört med 32 469 föregående år, vilket är en ökning på 27 procent. Denna kategori utgör därmed den till antalet största gruppen av personer som fick uppehållstill­stånd under 2012. Antalet anhöriga till flyktingar och övriga skyddsbehövande — närmare en femtedel av all anhöriginvandring — mer än fördubblades från drygt 3 000 år 2011 till nära 7 900 föregående år. Av dem var cirka 4 700 somaliska medborgare. Drygt 111 000 personer fick uppehållstillstånd 2012.

Vesten har svært ved at genkende tyranni pakket ind i religion

De iranere, der forestillede sig, at Khomeini var en forbundsfælle i kampen for et friere og mere demokratisk samfund og ikke gennemskuede, at han var ligeglad med økonomi og omfordeling, men ønskede en kulturrevolution og et islamisk samfund, må have været chokerede og bitre. Men bitre må også de iranere, der forstod, hvad der var i vente og forgæves advarede Vesten mod Khomeini, have været.

Historien om Khomeinis vej til magten er ikke mindst en historie om et Vesten, der har vanskeligt ved at genkende tyranner, ikke mindst når tyranniet pakkes ind i religion. Også historien om Khomeinis eksil tydeliggør dette og viser, at Vesten fejlvurderede Khomeini fatalt.

Den 1. februar 1979 kunne ayatollahen sætte sig ind i en chartret Air France-maskine og med den flyve tilbage til Teheran og virkeliggøre sit islamiske samfund. Vi ved, hvad der derefter hændte. Men en afgørende lærdom fra Khomeinis revolution er gået tabt for Vesten, for det er den samme retorik, de samme tilføjelser eller undladelser, som islamisterne benytter, når de er på charmeoffensiv over for Vesten i dag. Spillet om magten i Egypten er et trist, men velegnet eksempel.

Vi har i pressen kunnet læse talrige beretninger om, hvordan der ingen fare var for, at Det Muslimske Broderskab ville få nogen særlig indflydelse i Egypten. Men det har som bekendt vundet både regeringsmagten og slaget om den islamiserede forfatning. Imamen ayatollah Khomeini, der på tragisk vis åbnede børnesoldatens øjne, burde også have åbnet Vestens blinde øjne for, hvad der kan ligge bag pæne hensigtserklæringer fra islamisternes side, hvad enten disse opererer i Egypten, Storbritannien eller Danmark. Vesten burde forstå, at det er alt det skrevet eller sagt med småt, der ofte er af afgørende betydning. Og at det er livsfarligt at være til fals for politik forklædt som religion. Det var den islamiske revolution i Iran i 1979 et eksempel på. Helle Merete Brix: Khomeini og Vestens blinde øje

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Victor
Victor
9 years ago

Ang Dødsstraf – er det ikke, tit, en mildere straf end reel livstid. Tag Tim McVeigh, som jo blev henrettet ret hurtigt.

60 år eller mere i Supermax i Colorado ville, i min optik, være en barskere straf end en sprøjte i armen og et par sekunders gispen efter vejret….

Morani ya Simba
Morani ya Simba
9 years ago
Reply to  Victor

Emperisk nej, det er det ikke. I USA er det LANGT mere normalt at en mord-doemt i straffefasen oensker at faa livstid istedet for sproejten. Meget faa oensker det modsatte. Der er jo ogsaa et element af autonomi i det. De fleste kan finde ud af at begaa selvmord hvis de mener det alvorligt, ogsaa i et faengel. Det er lidt anderledes naar det er staten der kommer og siger “den og den dato, makker…”. Desuden, hvis (som demografien og kulturmoenstre i Europe er, “naar”) doedsstraf kommer tilbage til det gamle kontinent behoever vi jo ikke vaelge doedssproejten. Haenging er… Read more »

Varmt Konservativ (kr)
Varmt Konservativ (kr)
9 years ago

Tyranni förpackat som religion:

Både Brödraskapet och Marxist-Leninisterna har länge varit lika öppna med vad de vill som Hitler var i sin Mein Kampf. Deras motsvarigheter till Mein Kampf är Sayid Qutbs bok Milstolpar och Lenins och Stalins skrifter. Eftersom skrifterna var och är centrala för rörelserna, så håller naturligtvis anhängare till och ledare för rörelserna med om det som står i skrifterna.

Kanske är Tyrannofober den etikett vi bör använda på oss själva och som motpol till Al Qaida-bolsjevikernas “islamofob”-stämpel? Den stämmer ju rätt bra.

Morani ya Simba
Morani ya Simba
9 years ago

Enig ang. doedsstraf. Fra Norge 2011 til Newtown, Conneticut til New Dehli’s voldtaegtsdrab, vi har haft nogle forbrydelser indenfor den seneste tid der illustrerer at faengsel ikke altid er nok og siden vi ikke torturerer (og ikke boer goere det), er doedsstraf den eneste reelle mulighed i disse helt ektreme sager.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x