17
jan
Seneste opdatering: 5/5-20 kl. 1315
26 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Danmark var utroligt splittet i holdningen til tyskerne. Bønderne var begejstrede, og det gik hurtigt op for mig, at det var fagforeningerne også. Hvis man ville gøre modstand, stod man utroligt alene. Bag hver enkelt, der i starten gik ind i modstandsbevægelsen, lå et personligt motiv. Det var et moralsk spørgsmål. Vil man ikke erkende det, så har man intet forstået.Det har de danske historikere desværre ikke. ”Det dummeste der findes her på jorden, det er danske historikere. Jeg kender ikke nogen, der er dummere.”

Store dele af det officielle Danmark affandt sig glimrende med besættelsen. Og det samme synes at være tilfældet med vore dages historikere, der efterhånden er blevet enige om, at tilpasning til tyskerne var den eneste fornuftige politik. Modstand er et moralsk anliggende, interview af Lars Hedegaard, log in.

kieler, 25.09.2012, I 005 (1)

Jørgen von Führen Kieler (født 23. august 1919 i Horsens) er en dansk læge, som var modstandsmand, medstifter af sabotagegruppen Holger Danske II. Den 12. december 1943 var han med til at sprænge Varde Staalværk. Ved en aktion mod to virksomheder i Aabenraa blev Kieler såret af et skud gennem halsen og taget til fange af tyskerne og sat i Vestre Fængsel. Han blev dødsdømt i foråret 1944, efter at i en længere periode være blevet forhørt af Gestapo på Dagmarhus. Straffen ændredes til koncentrationslejrophold, der varede til kort før befrielsen i maj 1945. Han kom via Frøslev til koncentrationslejren Porta Westfalica i Tyskland.I april 1945 blev han og de andre danske fanger i Porta Westphalica reddet af den svenske greve Folke Bernadottes hvide busser.

Nyt nummer af Dispatch International med blandt andre artiklerne: Näthatet som journalisterna struntar i, Danskerne er – alligevel – ikke racister, Hadretorikkens sande ansigt, Ödesfrågan som inte får diskuteras, Stockholm priests protesting collections

kieler, 25.09.2012, I 007kieler, 25.09.2012, I 009 (1)

L’Heure Bleue

Jeg kommer for sjældent på Østerbro. Men det er også ‘hjemme’, jeg kender hver sten i gaden, mine skoler lå der, jeg boede på Sortedams Dosseringen 99 og resten lærte jeg i Øbro Taxi. Turister kommer der næsten aldrig, de færdes på en hundrededel af Københavns areal, Middelalderbyen, Tivoli og Rådhuspladsen.

Men brokvartererne er det rigtige København og Østerbro er dejligst selvom det er fimset lovlig meget op siden havnearbejderne, pensionisterne og de mange børn, der legede i baggårdene forsvandt. De er få kilometer væk fra centrum.

Det første foto er taget fra samme sted hvor Chresten Købke stod og malede søen en efterårsmorgen i 1838. Man ser metrobyggeriet midt i søen og den midlertidige, oplyste gangbro over søen lige øst for Fugleøen.  Det var uden for byen dengang. (klik f. hel størrelse)

17.01.2013 024

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
26 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] længere henne Per Olov Enquist, da han forsøgte at drikke sig ihjel i København. Det er også det hjørne, hvorfra Chresten Købke malede Sortedamssøen en efterårsmorgen i […]

Allan Hansen
Allan Hansen
9 years ago

20 years from now, I will be in Heaven –bye !!This was written by a woman born in Egypt as a Muslim. Make sure you read the paragraph (in red)towards the end. Joys of Muslim Women By Nonie Darwish In the Muslim faith a Muslim man can marry a child as young as 1 year old and have sexual intimacy with this child. Consummating the marriage by 9. The dowry is given to the family in exchange for the woman (who becomes his slave) and for the purchase of the private parts of the woman, to use her as a… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
9 years ago

Hvad kan vi så lære af det?

Lidt af ovenstående kunne vise at forblændethed, eller uopmærksomhed kan lede til fejltagelser.

At mennesker ikke alle synes om hinanden, for ikke at skrive elsker hverandre, er vist noget de fleste voksne har erfaret. Dog.
At lade ubehag ved andre personer, deres optræden eller synspunkter påvirke læsen af et lille stykke formuleret i et relativt letfatteligt sprog er uheldigt, for ikke at sige fatalt i dette eksempel.
Exit.

Maria Due
Maria Due
9 years ago
Reply to  Peter Buch

Slut med dine insinuationer , du aldrig argumenter for eller sandsynliggør – Maria Due = Mette Dyhr = Th. Mortensen = Tom = B R.

Når man angriber folk voldsomt, – Khader, Fjordman, Hedegaard – må man indvie andre i sine argumenter. Det du praktiserer, er løs sladder. *S

Peter Buch
Peter Buch
9 years ago

Tak for det Steen

Morani ya Simba
Morani ya Simba
9 years ago

Noget helt andet. Hvor er det egenligt utroligt at Jørgen Kieler er i live idag. Det lå ikke i oddsne: Manden er 93 år gammel. Han er blevet skudt i halsen, dødsdømt af nazisterne og har været i koncentrationslejr. Alle tre er kendt for drastisk at neddrosle den forventede restlevetid. Istedetfor har han sprængt gennemsnitslevealderen med ca. 15 år indtil videre, og det er jo for folk som hverken er blevet skudt eller har været på ufrivilligt besøg hos Gestapo. Utroligt. Man må vist kalde ham en rigtig mand..

Kimpo
9 years ago

Enig med løveungen 🙂

Allan Hansen
Allan Hansen
9 years ago

Maria Due.

Sludder, pladder, vrøvl og nonsens.

Er du på stoffer?

Maria Due
Maria Due
9 years ago
Reply to  Allan Hansen

Jeg har delt arbejdsplads med dr. Kieler og bryder mig ikke om, at nogen skal få den tanke, at han har noget til fælles med en platugle som Hedegaard, der for længst har tabt al troværdighed. Hvis du og Peter Buch ikke selv kan se det, er der ingen grund til at bruge tid på at forklare videre.

Kimpo
9 years ago
Reply to  Maria Due

Hvis Maria Due også har delt arbejdsplads med Hedegaard og derfor har et passende sammenligningsgrundlag, er det vist på tide at sige det.

Allan Hansen
Allan Hansen
9 years ago

Kære Jørgen Kieler.
Først og fremmest Tak for din indsats.
Tak fordi du troede på friheden og dig selv.
Tak fordi du stod frem og kæmpede
for frihed.
Det var frihedskæmperne, der vandt den krig.
Det var frihedskæmperne fra England og USA,
der kom os til undsætning, da vi var hårdest trængt.
Det er folk, som dig vi har brug for. Tusind Tak.

I dag, er der kun pølse mænd kagekoner og
gamle tandløse kællinger tilbage.

Mvh. Allan Hansen

Maria Due
Maria Due
9 years ago

Hedegaards hovedærinde er efterhånden en uredelig tilsvining af Danmark, uanset hvor i verden han fører sig frem. Hvilken trist fremtoning og så i den alder.

Dr. Kieler er af en helt anden karat, de kan slet ikke sammenlignes.

Peter Buch
Peter Buch
9 years ago
Reply to  Maria Due

Maria Due

Argumenterne for der skulle være tale om en uredelig tilsvining af Danmark mangler.
Du udelader herfra anskuet uddybning, argumenter venligst mere for synspunktet, end blot ved afgivelse af en meningstilkendegivelse.
Optimalt med flere eksempler på herrens uredelige tilsvining.

Med venlig hilsen

Maria Due
Maria Due
9 years ago
Reply to  Peter Buch

Peter Buch, i betragtning af hvor ofte man støder på dit navn i diverse debatfora, synes jeg, at du burde vide, hvad jeg sigter til, for der er nok at tage af. Læs fx kommentarerne på sappho.dk til artiklen om de mærkelige forhold på Langeland. Der er det politiet i Svendborg, der hænges ud af Hedegaard, som har undladt at indhente de mest nødvendige oplysninger, for det er jo altid myndighederne, der noget galt med, når han skriver. Her er det de fleste danskere, der svines til, bønderne var begejstrede for krigen osv. osv. Til andre tider holder Hedegaard taler… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
9 years ago
Reply to  Maria Due

Maria Due Tak for svar. Jeg har ikke set alt det du nævner. jo, artiklen om Langeland, der synes jeg ikke specielt politiet hænges ud, der refereres som skribenten nu engang gør det. Perspektivet forekommer mig egentlig mere at være kritik af de eksisterende forhold end uredelig tilsvining af Danmark eller danske myndigheder. Selv uden log ind eller abonnement på avisen DI synes jeg, det er tydeligt, det er hr. Kieler, der citeres for at bønderne var begejstrede. Jeg formoder også hr. Kieler står bag det andet her på Snaphanen bragte citat: “Store dele af det officielle Danmark affandt sig… Read more »

Kimpo
9 years ago
Reply to  Maria Due

Noget naivt vås, Due. Har du også delt arbejdsplads med Lars Hedegaard?

Morani ya Simba
Morani ya Simba
9 years ago

Sjovt at du skriver om Østerbro. Jeg ledte netop efter en gammel ven der forleden. Coincidences happen and we see imaginary patterns….

Jeg ville iøvrigt gerne vide hvad gamle modstandsfolk som Jørgen Kieler mener om indvandring og kritik heraf. Jeg ønsker ikke at hverve dem som politiske trofæer og ville ikke give dem veto fordi de engang viste rigtigt mandsmod. Men modige patrioters ord er nok værd at høre på og tænke over….

Morten - - -
Morten - - -
9 years ago

Den indvandring, vi oplever, er jo ikke en invasion. Den har fuld demokratisk opbakning i det folkevalgte parlament. Og har løbende haft det i årtier. Så den kan man ikke have indvendinger imod. Men man kan være respektfuldt uenig med flertallet, der har sanktioneret den.

– – –

Morani ya Simba
Morani ya Simba
9 years ago
Reply to  Morten - - -

Jeg tror ikke helt invasion vs ikke-invasion er sagens kerne her. Kieler gør opmærksom på at politikerne ønskede at samarbejde med tyskerne og at han valgte anderledes af hensyn til landets ve og vel (og selvrespekt) uanset hvad et flertal på Christiansborg ønskede. Iøvrigt er der grund til at antage at et stort flertal af danskere ønsker en anden indvandringspolitisk politik end den førte. Folk stemmer dels ikke efter kun eet emne (som regel) og dels er der nok en vis reservation overfor at krydse hen over midten. Er man een gang borgerlig tror jeg det hænger lidt ved og… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
9 years ago

At politikerne vælger at samarbejde med tyskerne havde næppe givet anledning til sabotage – der da havde måttet kaldes terror – hvis der ikke havde været tale om en forudgående invasion. Det havde op til vælgerne at straffe dem, hvad de måske, måske ikke, havde gjort. Ligesom i dag.

– – –

Morani ya Simba
Morani ya Simba
9 years ago

Der havde nok ikke været sabotage hvis der ikke havde været fremmede tropper i landet, nej. Men det centrale er nok ikke at Værnemagten kom i panservogne men at der var et stort element der bestemt ikke var en del af landet kulturelt, nationalt osv og som begik uhyrligheder her og andetsteds. Det ser vi idag. Mange muslimer opfatter ikke sig selv som danskere og nogle der gør, ønsker at danskheden skal være en tom skal der også passer til deres traditioner fra hjemlandet. Samtidig ses politikere som medansvarlige herfor. Det mener jeg er den centrale parallel. Det og så… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
9 years ago

Løsningen ligger lige for: Stem på nogen, der vil bevare Danmark som kulturnation. Hvis der ikke er flertal for det, er det vel godt det samme – for hvem skal man så danne nation med?

– – –

Allan Hansen
Allan Hansen
9 years ago

” Forleden havde jeg en mærkværdig drøm. Jeg så en stor ørn ligge på ryggen på en klippe i dødskamp med to blodtørstige uhyrer. Disse sad på ørnens vidt udspilede vinger og holdt med deres frygtelige kløer ørnens afstumpede kløer fast trykket mod jorden. Man så det tydeligt ørnen var fuldkommen værgeløs og forsøgte kun med møje at holde sit stolte hoved hævet. På en klippeafsats lå resterne af ørnens sidste måltid, et afgnavet hare skelet og de sønderreven rester af en hane. Lidt afsides i en respektfuld afstand fra den grufulde skueplads, kikkede en lille mus med opstikkende øren… Read more »

Anonymous
Anonymous
9 years ago
Reply to  Allan Hansen

“” Forleden havde jeg en mærkværdig drøm. Jeg så en stor ørn ligge på ryggen på en klippe i dødskamp med to blodtørstige uhyrer. Disse sad på ørnens vidt udspilede vinger og holdt med deres frygtelige kløer ørnens afstumpede kløer fast trykket mod jorden. Man så det tydeligt ørnen var fuldkommen værgeløs og forsøgte kun med møje at holde sit stolte hoved hævet. På en klippeafsats lå resterne af ørnens sidste måltid, et afgnavet hare skelet og de sønderreven rester af en hane. Lidt afsides i en respektfuld afstand fra den grufulde skueplads, kikkede en lille mus med opstikkende øren… Read more »

Peter Buch, den strik
Peter Buch, den strik
9 years ago

Hvorfor poste det to gange?
At nævne hvorfra tekster kommer kan blive en vane, tror jeg:
Bill Warner, Director, Center for the Study of Political Islam
Permalink: http://www.politicalislam.com/blog/mohammeds-greatest-discovery-part-1/
copyright (c) CBSX, LLC, politicalislam.com
Use as needed, just give credit and do not edit.
http://www.politicalislam.com

Allan Hansen
Allan Hansen
9 years ago

Mohammed’s Greatest Discovery, Part 1 Kenneth Roberts, Associate Writer What causes a Muslim woman to honor-kill the children she has borne and raised? The explanation is ‘the Stockholm Syndrome’. It is one of the secret keys of political Islam and Mohammed’s greatest discovery. The Stockholm syndrome or ‘capture bonding’ is a psychological paradox in which hostages develop empathy and positive feelings towards their captors, even to the point of adopting the captor’s oppressive ideology. One would expect captives to experience resentment and hatred towards an abuser, but that is not what occurs in the Stockholm syndrome. Rather, the Stockholm syndrome… Read more »

26
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x