22
jan
Seneste opdatering: 22/1-13 kl. 1925
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Midt imellem to mislykkede IT-censurforslag tænker EU-kommisionen stort. Når jeg hører ‘værdier’, dirrer bullshitometret. Det er lige til at blive ‘kulturelt ubalanceret’ af:

Media outlets across Europe face being tightly regulated by independent agencies with sweeping powers to investigate complaints and enforce fines if the recommendations of a Brussels-appointed panel become law.

“All EU countries should have independent media councils with a politically and culturally balanced and socially diverse membership,” says a report by the group, chaired by Vaira Vike-Freiberga, Latvia’s former president. “Such bodies would have competences to investigate complaints [and] should have real enforcement powers, such as the imposition of fines, orders for printed or broadcast apologies, or removal of journalistic status,” it states. “The national media councils should follow a set of European-wide standards and be monitored by the commission to ensure that they comply with European values.”

The report by the Brussels-appointed commission also recommends that proposed national media councils in EU member countries be monitored by the commission – a recommendation that would likely attract opposition from many media publishers fearing political meddling. Brussels tables tighter EU media laws, EU-Berater wollen Medien stärker überwachen, Digital Agenda: high-level group to discuss freedom and pluralism of the media across the EU

Bruxelles bliver muslimsk: Jøder forlader byen

Maimonidesskolen er den ældste jødiske skole i Bruxelles. Nu er den nødt til at flytte eller lukke, fordi jøder ikke længere føler sig trygge i Bryssels centrum.

Skolen i centrum af Bruxelles blev bygget i 1947 som et tegn på det jødiske livs tilbagekomst. Omkring 60 år senere kæmper den for sin overlevelse. Den må lukkes eller finde sig et nyt sted fordi kvarteret hvor den ligger, er blevet et muslimsk flertalområde. Jøderne befinder sig i stadig mere fjendlige omgivelser. Resultat: En dramatisk formindskning af den jødiske befolkning og dermed en næsten umulig situation for skolen.

Jøderne har forladt byens centrum og er flyttet til Bryssels forstæder. “Historien om Maimonides er historien om jødiske samfund i Bruxelles og deres voksende utryghed,” siger Joel Rubinfeld, tidligere Maimonides-elev og næstformand for Det Europæiske Jødiske Parlament til The Times of Israel. I jødernes sted indvandrer hovedsagelig en muslimsk befolkning. Især Gaza-konflikten her har optrappet antisemitismen. Forældre foretrak at sende deres børn til andre skoler. Skolens problem er nu et sikkerhedspørgsmål.

“Bydelen har en indvandrerbefolkning, der ikke er jøderne positivt stemt”, siger Agnes Bensimon, talskvinde for den israelske ambassade i Bruxelles. For Maimonides betyder det snarlig lukning. Skolen stadig færre indmeldinger. I øjeblikket udgør gælden til det offentlige otte millioner dollars. Allerede i år må den lukke. For at forhindre dette, må den ellers flyttetil forstæderne.

Lignende tilstande ses også i Frankrig og Holland. Især når jøder giver sig til kende for eksempel med kippa, kan de ikke længere færdesi bestemte områder. “At gå med en kippah, er farligt i mange europæiske byer,” siger Rubinfeld. Selv i Berlin, var der i august et angreb på en rabbiner af unge indvandrere. Brüssel wird muslimisch: Juden verlassen die Stadt, Bruxelles : l’école Maïmonide fuit l’antisémitisme. (Snaphanens oversættelse)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Se også 22 januar: »EU-reguleret presse med europæiske værdier«. […]

Peter Buch
Peter Buch
9 years ago

De bygger sikringsrum og nye broer,
lukker skoler, lukker kroer.

CommonSenseNow
CommonSenseNow
9 years ago
Morani ya Simba
Morani ya Simba
9 years ago

“The national media councils should follow a set of European-wide standards and be monitored by the commission to ensure that they comply with European values.” De må da selv kunne høre hvor absolut totalitært det lyder. Lidt ubeskedent fristes jeg, med tidligere kommentarer om EU og ytringsfrihed i mente, at citere den sjove kaos matematiker fra Jurassic Park: “God, I hate being right…” 🙂 Det er både skræmmende og beskæmmende at EU tinsoldater tager så let på de mest centrale friheder. Men jeg kan ikke påstå at det er overraskende. Turen mod det kommende brag bliver selvforstærkende fordi tiltag som… Read more »

Prudentius
9 years ago

“…to ensure that they comply with European values.” Totalitarisme-speederen er helt i bund. For mig står EUs “European values”, som både klart anti-europæiske og anti-demokratiske. Problemet er selvfølgelig det, at masseindvandringen og den multikulturelle statsideologi har skabt dybt splittede samfund, hvor ytringsfriheden i det omfang den fortsat får lov til at eksistere, vil blive brugt til at promovere stadigt mere modstridende etniske og kulturelle interesser. For at lukke den voksende afgrund imellem virkelighed og ideologi, samt at bevare “freden” imellem grupperne, må det frie ord ofres af vores eliter, således at det ikke “misbruges” af helt igennem “ekstremistiske” og “nederdrægtige”… Read more »

Po
Po
9 years ago

“The national media councils should follow a set of European-wide standards and be monitored by the commission to ensure that they comply with European values.”

Det er lodret uhyggeligt!

Vi skal bjerge Danmark frelst ud af dette monstrøse vanvid, og det skal ske snart.

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x