23
jan
Seneste opdatering: 22/5-14 kl. 0837
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

munir awadJeg har med en kollega fulgt ankesagen mod den JP-Politiken-terrordømte svenske statsborger, Munir Awad, og skrevet en artikel i torsdagens nummer af Dispatch International om oplevelsen. To af dagene havde et pikant indslag, når man tænker på at appelsagen blandt andet hviler på et nyt vidne, der har vidnet at Awad ikke er en radikal muslim. Det var åbenbart, at Awad og de efter opførsel og påklædning at dømme yderst rettroende tilhørere kendte hinanden:

Förutom domarna, nämndemännen, åklagaren, tolkar och ett tiotal poliser finns bara tre åhörare – muslimska män med långa skägg.Och Dispatch Internationals utsände. Inga övriga medier……Under tisdagens lunchpaus gick Munir Awads försvarsadvokat fram till dem och sa att de skadade hans klients sak och bad dem gå. Muslimerna lämnade då domstolen och körde därifrån i en grå, svenskregistrerad Ford. (Planerade halshugga journalister, Dispatch International, ikke online)

Det skal siges, at Sveriges Radio har været der, men ikke samtidigt med os. Landsdommer Ejler Bruun tillod samtlige gange, man kom ind og ud af retssalen, af de tre salafisttyper demonstrativt blev siddende når samtlige 30 andre i salen måtte rejste sig. Det bliver til nogle gange, når der er pause hver time. Til sidst forlod de retten i en grå Ford Focus indregistreret i den 55-årige Ramadan A.’s navn, han bor i Majorna i Gøteborg. Dommen falder fredag og strafudmålingen mandag.

munir awad landsret 004

munir awad landsret 02020130122_110755

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] opgaven via en mellemmand under sit besøg i Stockholm i 2009. Jeg dækkede selv den ene, Munir Awads appelsag i Landsretten i 2013, hvor 12 års fængsel blev opretholdt. Han virkede alt andet end deprimeret […]

trackback

[…] allerede, og det er ikke ‘långsökt’ at forestille sig terror også. Det har været et forkølet forsøg, der har kostet os mange millioner i rettergang og […]

trackback

[…] og Glostrupterroristerne. Han udmærkede sig bla. ved at sige om den terrordømte Munir Awad i JP-Politiken sagen: Han blev kun dømt fordi han er muslim, og fordi nævningene var pæredanske […]

trackback

[…] the offices of the newspaper Jyllands-Posten in Copenhagen, Denmark. They were the Swedish citizens Munir Awad, Omar Abdalla Aboelazm and Sahbi Ben Mohamed Zalouti, plus one Tunisian national. These men were […]

trackback

[…] Nogle forsvarere vil BH måske helst være foruden. Det minder mig om, da jeg overværede appelsagen i Østre Landsret mod en af JP terroristerne, Munir Awad. Hver dag dukkede tre islamister fra Gøteborg op i samme antræk, de nægtede at rejse sig når […]

trackback

[…] havde de næppe gjort, hvis de svenske amatørterrorister med Munir Awad i spidsen havde fået udryddet større dele af Politikens redaktion i december 2009. Sådan lever vi alle fra […]

trackback

[…] till upprättelse! En af medunderskriverne er Helena Benaouda, hvis svigersøn Munir Awad afsoner tolv år for terror i København. Det er et varsel om kommende tider, men ingen i den mediepolitiske klasse vil tage det. De håber, […]

trackback

[…] Sammen med tre andre mænd blev Munir Awad sidste år dømt for angrebsplanerne mod avishuset – en forbrydelse, retten tildelte hver af dem 12 års fængsel for. Awad ankede straffen til landsretten, der har stadfæstet dommen. To nævninge ville give ham ti års fængsel, mens de juridiske dommere og de øvrige nævninge ville stadfæste dommen fra byretten.Landsretten giver 12 år for terrorplaner mod JP/Politikens Hus, Sagen mod den fjerde mand i JP-terrorsag< Se også Munir Awad: Manden Sverige glemte […]

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x