6
feb
Seneste opdatering: 6/2-13 kl. 2055
17 kommentarer - Tryk for at kommentere!

20130206_172652

Den video vil vi gerne se. Jeg passerede tabloiderne under proviantering – rødvin og Lumaconi-pasta – og så et kendt ansigt på forsiden. I morgen er det forhåbentlig vores ukendte postbud, der er på forsiden.(mobilfoto)

Politiet har fået fat i en video, hvor en mand løber fra gerningsstedet. Politiet tror, at det er gerningsmanden. Det siger Jørgen Skov, som leder politiets efterforskning. – På videoen er en mand i en rød jakke. Det er alt, vi kan sige nu, siger han. Mange vidner har set gerningsmanden i området, hvor Lars Hedegaard blev forsøgt myrdet. Vidnerne har set manden i dagene op til mordforsøget. Hedegaard-sag: Gerningsmand er på video, Task Force skal finde Hedegaards attentatmand, Vidner: Så mystisk mand dagen før drabsforsøg. »Postbud« luskede rundt i området.

Det første vidne til drabsforsøget på den islam-kritiske debattør Lars Hedegaard står nu frem. – Han virker meget rolig og meget fattet, og da jeg spørger, hvad der er sket, så forklarer han det stille og roligt. Jeg tænkte nemlig, at det var utroligt, så rolig og fattet han er. Men det er måske meget naturligt – når man har været udsat for sådan noget, kommer der måske først en reaktion senere, siger Erik Lykke. Vidne til drabsforsøg står frem: Første der snakkede med Lars Hedegaard

De fega och de oförskämda

Några kommentarer efter mordförsöket på Lars Hedegaard – samt senaste nytt om ett islamistiskt politikermord i Tunisien

Af Thomas Nydahl

Efter gårdagens mordförsök på Lars Hedegaard framkommer nu två typer av kommentarer. Den första vill jag kalla för feg, då den i princip säger att Hedegaard har sig själv att skylla. Kritiserar man islam så hårt som han har man bett om att bli dödad. Den andra kallar jag oförskämd, därför att den insinuerar att Hedegaard själv iscensatt händelsen.

Nå, låt oss se på fakta. Som Morten Uhrskov skriver i dagens Den korte avis, har polisen funnit patronhylsan efter attentatsmannen. En granne i huset där Hedegaard bor har redan vittnat om att ha hört skottlossningen. Uhrskov:

“Som genom ett mirakel sköt attentatsmannen förbi eller rättare över huvudet på Lars Hedegaard. Det kom därefter till handgemäng mellan attentatsmannen och Lars Hedegaard, och det slutade med att mannen flydde med sin pistol. Polisen har funnit den patronhylsa som blev avfyrad, så ett löst skott var det inte tal om. En granne i trappuppgången hörde den höga smällen från pistolskottet, som gick över Hedegaards huvud.”

I sin ledare skriver tidningens utgivare, Ralf Pittelkow och Karen Jespersen om feghetsargumentet, att det gör varje öppen och fri samhällsdebatt omöjlig. Människor kommer att gömma sig bakom tystnad och murar om de tror att denna debatt automatiskt leder till mordförsök.

“När det ändå uppstår sammanstötningar, har man förklaringen redo: det är vårt eget fel. Vi har själva bett om, att våldsmännen i rättfärdig vrede över våra missgärningar och provokationer riktar sina aggressioner mot oss. Denna förklaringsmodell kommer säkert också att användas i förhållande till Lars Hedegaard: han bad ju själv om att bli beskjuten. Han provocerade till det. Så kan man kortsluta varje försök till en kritisk debatt om våldskulturen.”

Feghet har vi sett mycket av i Sverige. När man uppmärksammar det faktum att Lars Vilks lever under ständigt dödshot är det inte ovanligt att man anklagar honom för att själv vara skyldig till det – eller så talar man om hur hög livvaktskostnaden är och jämför med något annat kostsamt, som är helt irrelevant för de människor som lever under mordhot från islamismens dödskult.

En tid framåt kan man läsa Dispatch International gratis på nätet. Gör det och ställ dig själv frågan: är detta en “rasistisk tidning”? Lars Hedegaard och Ingrid Carlqvist driver den tillsammans. Det är möjligt att attentatsmannen har sitt motiv här, men det vet vi inte än.

Idag mördades en tunisisk politiker sedan han kritiserat landets islamistiska ledarskap:

“Belaid anklagade i helgen det styrande islamistiska Ennahdapartiet för att ha hyrt ‘legoslodater’ för att attackera det egna partiets offentliga möten. Kort efter att mordet blev känt utbröt omfattande protester med tusentalet deltagare utanför inrikesdepartementet i huvudstaden Tunis.”

(översättningar från danska av TN) Se også Mikael Jalving: Lars Hedegaards knytnæve

“Här visar Gudmundson stöd för antimuslim-tidningen”

I Sverige er historien allerede havnet langt nede, den seneste artikel om mordforsøget er nu onsdag atten timer gammel (!) Bortset fra lige fra denne friske shaming af SvD’s lederskribent Per Gudmundsson, der kom til at meddele at han ville tegne abonnement på Dispatch International i solidaritet. Han bankes på plads i Här visar Gudmundson stöd för antimuslim-tidningen. Ja,ja, “antimuslimtidningen.” I aften sender stats-TV Män som näthatar kvinnor. Idyllen er intakt i reservatet en stund endnu.

Ett steg längre går Per Gudmundson, ledarskribent på Svenska Dagbladet, som på sin Facebook-sida berättar att han tecknat en prenumeration på Dispatch International. Detta som ett svar på attentatet. ”Mer yttrandefrihet måste vara vårt svar på våldet”, skriver han.

Utspelet, som i skrivande stund har fått närmare 150 kommentarer, får dock hård kritik. Detta då Dispatch International har beskrivits som rasistisk av bland annat stiftelsen Expo. Per Gudmundson, som flera gånger tidigare varit i blåsväder på grund av sina kontroversiella uttalanden, svarar själv på kritiken i kommentarstråden – och hävdar samtidigt att han aldrig har läst Dispatch International.

”Det viktiga för mig är att ett våldsdåd får omvänd effekt mot vad gärningsmannen tänkt sig. Dådet leder därmed till ökad spridning och inte tvärtom”. Den förklaringen sågas av Eric Rosén, redaktör på den vänsterorienterade tidskriften Dagens Arena, som beskriver Dispatch International som en haveristisk hattidning.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
17 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Varmt Konservativ (kr)
Varmt Konservativ (kr)
9 years ago

“När det ändå uppstår sammanstötningar, har man förklaringen redo: det är vårt eget fel. Vi har själva bett om, att våldsmännen i rättfärdig vrede över våra missgärningar och provokationer riktar sina aggressioner mot oss. Denna förklaringsmodell kommer säkert också att användas i förhållande till Lars Hedegaard: han bad ju själv om att bli beskjuten. Han provocerade till det. Så kan man kortsluta varje försök till en kritisk debatt om våldskulturen.” I ett lite större perspektiv kan man se att Baader-Meinhof-ligans politiska, journalistiska och kulturella grenar mycket medvetet och systematiskt arbetar på ett Casus Belli av samma slag: Vi har enligt… Read more »

Morani ya Simba
Morani ya Simba
9 years ago

Jeg vil rigtig gerne se den video. Det oser af “management” af folkedybet, altså en nedladende, paternalistisk “hvordan vil i mon reagere, kan myndighederne stole på jer hvis vi viser den video?” holdning at tilbageholde den. Fra mine hobby profiler dage kan jeg huske FBIs regel “jo mere du deler jo mere kan offenligheden hjælpe dig”. Hvis de ville have tilbageholdt videon for at holde gerningsmanden/(bagmændene??) i mørket giver det INGEN mening at nævne at de har den. Nu har de mistet det taktiske ved ikke at fortælle at de har den. Så kan de kun vinde på at vise… Read more »

Polka Charlie
Polka Charlie
9 years ago

> Nielsen

Anders Samuelsen er radikal – eller rettere – kultur-radikal, dog kombineret med en sand folkeforførers evner ud i manipulationen.

Læg venligst mærke til hvad han egentlig siger… – det radikale fornægter sig ikke.

Husk det er samme mand som skriger og hyler sammen med Simon Emil til partiets sommermøde omkring (tror det var kriminelle) muslimer, men samtidig ruller hele udlændingepolitiken tilbage sammen med regeringen.

Anders Samuelsen vil sige hvad som helst for, at beholde sin taburet i folketinget. Han er en klaphat og en forfører.

Svend Andersen
Svend Andersen
9 years ago
Reply to  Polka Charlie

Enig. Anders Samuelsen prøver at skræve så bredt, at bukserne revner.

Sandsyndligvis er det for at stække de dele af LA’s aktive basis, som ønsker at gøre op med partiets kulturrelativistiske politik (i det omfang man overhovedet kan tale om, at de har andet end skattelettelser og mindre stat på pogrammet). På Ole Birk Olesen’s netavis 180grader er der konstant en massiv kritik af partiets “åbne grænser”-politik.

Det er sandsynligvis dette segment af partiets vælgere, som AS søger at tækkes.

Nielsen
Nielsen
9 years ago

For denne gangs skyld er jeg enig med Anders Samuelsen. Pestager er så klam, som hun altid har været, Nu er det bare svært ikke at få øje på.

Anonymous
Anonymous
9 years ago

Lars Hedegaard kommer att tycka om denna artikel:

http://janmilld.wordpress.com/2013/02/06/med-samma-matt/

Allan Hansen
Allan Hansen
9 years ago

” Terror og kampen er en obligatorisk religiøs pligt i alle lande , hvor muslimer udgøre ti procent af hele befolkningen. Når den den muslimske hær invadere et nyt land, må muslimerne kun give det ikke-muslimske folk tre muligheder: 1) De kan konvertere til den islamiske (tro) og opgive deres egen religion. 2) De kan acceptere at være indbyggere under islamisk styre. I dette tilfælde kan de beholde deres gamle tro, men de skal betale en stor årlig skat og vil blive betragtet som tredjerangsborgere, som ikke har menneskerettigheder overhovedet” Den tilbageværende mulighed er, at alle mænd i den kampdygtige alder… Read more »

Allan Hansen
Allan Hansen
9 years ago

” Dræb og slagt de vantro hvor I end finder dem. Sura 2 vers 192.   ” At dræbe de vantro er den højeste opgave Allah har givet menneskeheden” Ayatollah Khomein i en tale 12. 12. 1984.   ” At dræbe en hykler der nægter at omvende sig er mere værd end 1000 bønner” Ayatollah Muhammed Muhammedi Tehran 20. 6. 1983.   ” De der er imod drab hører ikke hjemme i islam” Aytollah Sadeq Khalkal, islamisk dommer, cit. i Holy Terror, 1986.   ” Dolken, gift, revolutionen: det er islams våben mod sine fjender” Sheikh Hassan al-Banna, det muslimske… Read more »

falkeøje
falkeøje
9 years ago
Reply to  Allan Hansen

Alle de skældsord slipper muslimerne godt fra
at lukke ud jævnligt.
Kommer vi andre med det mindste pip, så anklages vi efter
§X66B.
Det kan ikke være fair!!!
Træk muslimerne for en dommer omgående, næste gang,
de kommer med disse udgydelser!!!

falkeøje

Allan Hansen
Allan Hansen
9 years ago

: ” O I troende gør ikke jøderne eller de kristne til jeres venner! dræb afgudsdyerkene, hvor I finder dem, gør dem til fanger, belejr dem, angrib dem fra baghold. Træffer I vantro, så hug hovedet af dem, indtil I har anrettet et stort blodbad blandt dem” (sura 5, vers 56 og sura 48).

trackback

[…] här skriver Snaphanen,  Avpixlat respektive Fria Tider om […]

Nils
Nils
9 years ago

Hvis man er fjendtlig over for muslimer, så er det eneste fornuftige standpunkt at indtage at være tilhænger af islam, så de satans muslimer kan blive udsat for så meget som muligt af den pine og plage som denne latterlige og ondskabsfulde religion har at byde på. Og omvendt: Eftersom jeg føler så stærk empati for verdens muslimer, vil jeg hjælpe dem fri af deres møgreligion. Ergo må jeg blive islamfjendlig for at hjælpe mine venner. Näthat = the odd tilfælde af kommentarsfältstourettes. Det er noget internet er født med. Not a fault but a feature ligesom anonymiteten er internets… Read more »

Finn A.Skov
Finn A.Skov
9 years ago

Mundsvejr fra diverse politikere, men ingen handling!

Anonymous
Anonymous
9 years ago

Intressant om dådet och om svensk MSM hån av Danmark:

http://gotiskaklubben.wordpress.com

Frank P
Frank P
9 years ago

Folk var ellers lige ved at køre det op til, at det var en ‘false flag’ på ny efter Amin Skov-sagen.

Er der nogen kontroversielle udmeldelse fra de venstreorienterede? Der må da være en kunstner eller journalist der har dummet sig? Ellers står verden sq ik

JensH
JensH
9 years ago
Reply to  Frank P

“må da være en kunstner eller journalist der har dummet sig?”

Jo, der har vist været et par stykker der har dummet sig, men jeg har endnu set nogle af de mere ‘højprofilerede’ som har kvajet sig. Men omvendt, Zenia Stampe har jo heller ikke endnu udtalt sig om dette attentat, eller hur???

snuttjulle
snuttjulle
9 years ago

Du är befriande klarsynt Thomas och jag hoppas få fortsätta läsa dina artiklar & krönikor, sluta aldrig !
Vad det gäller Vilks flyttas ofta fokus till huruvida han är en bra konstnär eller inte, ett tilltag (oftast omedvetet tror jag)
som också gäller i andra fall.. tex vid resonemang om SD. Luften blir tunnare och tunnare !

17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x