7
feb
Seneste opdatering: 7/2-13 kl. 1416
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

TV-Avisen 21.30 i aftes .

TVA: Lars Hedegaard udgiver med Ingrid Carlqvist en særdeles islamkritisk avis, og det kan meget vel være baggrunden for mordforsøget.

Ingrid Carlqvist: “Vi har naturligvis hele tiden været bevidste om, at det er et farligt projekt, men vigtigt.” – “Det som er nyt, er at avisen udkommer en gang om ugen.”

Også Lars Hedegaards ven og næstformand i Trykkefrihedsselskabet, Katrine Winkel Holm mener, at avisen kan være årsag til drabforsøget.

“Det at Lars Hedegaard fortsætter sin islamkritik meget højlydt og systematisk og med stor gennemslagskraft i Sverige, kan være anledning til det attentat, vi så.”

TVA: Claus Buhr, du er ved Lars Hedegaards hjem, er denne her svenske forbindelse et spor, som politiet for alvor forfølger? –

“Det er en teori, som den store efterforskningsgruppe arbejder med, det er et af flere bud, og det er det der er mest kød på.” (Hedegaards kollega: Ny islamkritisk avis årsag til mordsforsøg.)

Ordets folk slår tilbage

Michael Jalving, debattør og bl.a. medlem af støttekomiteen for den svenske Muhammed-tegner Lars Vilks

»Jeg antager, at Lars Hedegaard blev udsat for et politisk eller religiøst attentat. Læren derfra er, at retssagerne om racisme og blasfemi, som Lars Hedegaard har været slæbt igennem ad tre omgange, er et udstillingsvindue for folk, der vil af med sådan nogle som ham. De er en gabestok, som retter spotlyset direkte mod personer som Lars Hedegaard og dermed hjælper voldsmændene. Disse mennesker kan formentlig ikke læse, ræsonnere, de kan knap nok tale. De har brug for en guide, og det får de via retssystemet og dets racismeparagraffer. Ser man mere bredt på de mulige konsekvenser, er det oplagt, at frygten og utrygheden hos folk, der deler Hedegaards synspunkter, kan vokse. De kan lægge bånd på sig selv og dermed handicappe den fri debat og gøre os allesammen dummere. Ingen vinder ved, at vi lægger bånd på os selv. Jo, islamisterne. Som de eneste.«

Katrine Winkel Holm, teolog, debattør og næstformand i Trykke­frihedsselskabet

»Læren er, at det kan være livsfarligt at være islamkritiker. Jeg ved godt, at vi ikke kender gerningsmandens motiv endnu, men sandsynligheden for, at han er fortørnet over det, som Lars Hedegaard har skrevet om islam, er meget, meget stor, fordi islamkritik er Lars’ varemærke. Og fordi der er et globalt mønster med angreb på Lars Vilks, Gert Wilders, Kurt Westergaard og en lang række andre. Jeg håber, at folk vil forstå, at det ikke bare er hadefuld tale, når man advarer om de voldelige sider af islam. Lars er en af dem, som har advaret mest imod det, så med hans eget eksempel viser han, at hans egen profeti ikke var forkert. Så det bør give en fornyet debat om, hvad den meget stærke islamiske tilstedeværelse i Danmark betyder. Episoden vil ikke gøre mig til en mere forsigtig debattør. Absolut ikke. Vold må ikke virke. Og dér har Lars været et fint forbillede, når han siger, han hellere vil dø end holde kæft.« Berlingske Tidende.

Michael Coren & Diana West: Lars Hedegaard

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Bergfast
Bergfast
8 years ago

Alltså….. Det här med att – dra förhastade slutsatser – , i olika sammanhang, kanske inte alltid är så bra när det kommer till kritan. De kan ju visa sig vara fel i värsta fall…. Överfallet, och, som det uppenbarligen verkar vara, mordförsöket på Lars Hedegaard, kan ha en mängd olika förklaringar och orsaker, samt en mängd olika kategorier personer som tänkbar gärningsman och med helt olika tänkbara syften. T ex : 1. Det kan vara en – agent – , som, helt utan Lars Hedegaard vetskap, eller insikt i saken, utför en – låtsasattack – mot Lars Hedegaard. Agenten… Read more »

Henrik JB
Henrik JB
8 years ago

Hvor er det bare typisk TV2 og deres ræverøde manipulerende værter, mistænkeliggørende attitude overfor islamkritikere og Trykkefrihedsselskabet, disse ignoranter på skærmen er ikke længere bare usløret lejesvende for venstrefløjen men også nedtonende overfor den nye fascistiske fare ved islams tilstedeværelse, dermed fejler de deres opgave som journalist ved ikke at oplyse om den dødelige trussel og undertrykkelse vi alle står overfor idag pga. masseindvandringen.

pk
pk
8 years ago

Jamen dog jamen dog.
Hvad var det Lars Hedegaard engang havde sagt om islam og børn??

Nå, i avisen Politiken,under international, står denne nyhed. I dag, 7.2. 13.
“Indisk politi ignorerer sexmisbrugte børn.
Både onkler, forældre og autoriterer misbruger indiens børn.”
Lyder overskriften..

Så nu må dagbladet Politiken da nok komme for en domstol?

Prudentius
8 years ago

Indslagets speaker (min 02:05-02:11): “Den nye avis er nemlig stærkt højreorienteret…”! Her er der vist tale om DRs helt egen ønsketænkning. “stærkt højreorienteret”… Århh come on, det var dog en pinlig og tåbelig kommentar at smække på. Ja, ja vi ved godt I synes Hedegaard og ligesindede er nogen dumme, onde, grusomme nazister, der spiser små brune børn morgen, middag og aften, og blablabla… Holdningsmassage udført med en boremaskine og en klam våd ideologisk røv tværet rundt i fjæset på seeren, det er hvad det er! Og endnu et godt eksempel på hvorfor, der trænger til at blive luftet grundigt… Read more »

JensH
JensH
8 years ago

@steen Jeg hørte Ekstra Bladets tidligere chefredaktør, Bent Falbert, kommnetere på attentat-forsøget på Lars Hedegård her til morgen i TV2’s morgen-program. Man må sige, at Bent Falbert udtalte sig meget positivt om både Lars Hedegård og Trykkefrihedsseleskabet. Selvfølgelig viste TV2 Morgen også de udtalelser, som fik skaffet Hedegård en ‘rascisme’-sag på halsen, men selv da var Falbert overhovedet ikke ‘fordømmende’. Tilsidst i interviewet talte Falbert (efter hukommelsen) om TFS som værende et selskab der så islam som værende en trussel mod ytringsfriheden, og sagde tilsidst noget i retning af, at ‘muslimer jo også var imod ytringsfriheden’. Jeg må indrømme jeg… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago
Reply to  JensH

Bent Falbert i TV2s Go’-Morgen-TV om TFS 7/2 2013

http://go.tv2.dk/morgentv/id-64192574.html

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago
Reply to  Bjovulf

“Sjovt” at en uheldig private udtalelse af LH fra 2009 kan blive brugt
som argument af TV2-værten for, at LH adskillige år før ikke kunne
optages i PEN 😉

Mageløst!

Morani ya Simba
Morani ya Simba
8 years ago

Jeg kan ikke umiddelbart se at vi ved om motivet sandsynligvis skyldes Dispatch, postyren om racisme-retssagerne eller LHs velkendte holdninger generelt. Det er en mellemøstlig mand og det gør at sandsynlighed for at det har en relation til debatten om islam og muslimer, går fra meget høj til måske ca. 99%. Derudover ved vi at gerningsmanden ikke er superprofessionel. Hans pistol virker en gang men så klikker den. Om det er mangel på ammo, defekt patron eller jammed pistol så er det noget man ville ønske at sikre sig imod hvis man gjorde det her som levevej. Og iøvrigt ingen… Read more »

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x