7
mar
Seneste opdatering: 7/3-13 kl. 1809
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Av Thomas Nydahl

bhmNi som läser här vet att jag har ett speciellt förhållande till Birmingham och Black Country i England. Idag på förmiddagen fick jag se en chockerande nyhet. En blott 16-årig flicka, Christina Edkins, knivmördades på andra våningen i buss nummer 9 på väg till skolan. En 22 år gammal svart man (han har gripits) knivhögg henne och många människor blev vittne till den makabra scenen. Det innebar också att man kunde ge ett gott signalement till polisen.

Jag blev kanske särskilt berörd eftersom detta hände på en plats där jag vistats många gånger, särskilt förra våren under arbetet med min bok Black Country. Det handlar om Broad Street och Five Ways Roundabout som är en matarlinje för en mängd bussar till och från Birminghams centrum. Visst har jag känt både en malande oro och varit rejält rädd när jag suttit på bussar i Birmingham, och särskilt när de här svarta gängen gått ombord med sin dunkande musik och sina marijuanapinnar. De är farliga. Det är inte inbillad rädsla. Den är motiverad och inte en fobi. Men att en ung flicka skulle huggas till döds på väg till skolan – nej, det blev bara för mycket.

Daily Mail har hela dagen haft och har en bra och heltäckande bevakning av händelsen. Och vänner till offret har öppnat en sida som heter RIP Christina Edkins. Att läsa vad som skrivs där blir också en värdemätare på vilka stämningarna är bland människor i det hårt våldspräglade Black Country. Här bara en liten talande kommentar: “U wont never stop it tho, the world is gettin worse, no one is safe anymore”. På typiskt Facebook-språk säger dessa ord mycket om vilken oro och rädsla unga människor lever med. “Ingen går längre säker”, så lyder den krassa slutsatsen. – (Fellow passenger tried to save stabbed Halesowen schoolgirl, Teenager stabbed to death on journey to school ‘had tweeted about fears over man on bus’. Christina Edkins, Twitter.)

07.03.2013 163733

Malmø: Fra hadforbrydelse til drengestreger

Knallskottet mot den judiska församlingen i höstas var inget hatbrott. Åklagare och polis ser det hela mer som ett pojkstreck som spårat ur. Det blir inget åtal för någon. Sprängladdningen detonerade ett dygn efter den judiska högtiden yom kippur, natten till den 28 september. En ruta till församlingens entrédörr krossades med en sten.

Två unga män greps strax efter smällen, men misstankarna mot dem har avskrivits. Enligt polisens utredning framgår att båda befann sig nära brottsplatsen, men att det var andra som begått brottet. Vilka har man ”inte kunnat identifiera”. Knallskott mot judar var inget hatbrott, Från hatbrott till pojkstreck

En dreng ved navn Jihad: “Jeg er en bombe”

A mother has gone on trial in southern France for sending her son to nursery school wearing a T-shirt reading “I am a bomb” and “Born on 11 September”. Bouchra Bagour, 35, was reported to police by the teacher last September, and charged with “glorifying crime”.

jihad

At the start of her trial in Avignon, she denied defending terrorism.Ms Bagour’s brother – who gave the T-shirt to her three-year-old son named Jihad – is a co-defendant in the case and also denies the charge. The garment, which the boy wore to school in Sorgues near Avignon on 24 September, read “I am a bomb” on the front and “Jihad, born on 11 September” on the back. French mother Bouchra Bagour on trial for 9/11 T-shirt

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Dagens multikulti-skörd i Birmingham « Snaphanen. […]

EH
EH
9 years ago

Oprørende. Et totalt afbleget udtryk i denne forbindelse, men jeg mangler simpelthen ord til at beskrive min afsky. Eller rettere, hvis jeg gjorde det, ville kommentaren formentlig blive slettet.

Allan Hansen
Allan Hansen
9 years ago
LarsS
LarsS
9 years ago

Apropos: Svenske jihadister: “Hvem bør vi slå ihjel?”

Men den svenske m/k tænker logisk og synes ikke det samme som mediernes PK-utopi, se sidste nye “tillidsbarometer” hvor Janne Josefsson og Leif GW Persson ligger et univers foran de selvudnævnte elite-journalister (side 28):

http://www.welcom.se/fortroendebarometern2013.pdf

Her er Leif GW, hvor han næsten er ved at kløjs i den politisk korrekte, svenske verden han sidder midt i 😉

http://www.youtube.com/watch?v=a9dIkOik9Y8

PisseNisse i Hökarängen
PisseNisse i Hökarängen
9 years ago

Moderatorn på Facebookgruppen ber att sidan främst skall få vara en minnessida (vilket man kan sympatisera med, förstås) men bestämmer sig även för att multikulturen inte har något med mordet att göra:

“We’re all aware of the colour of the murderer however this shouldn’t be a factor.”

..för att i nästa mening söka efter svar:

“We need to know why this occurred and how to prevent it (from) happening again.”

Vi får väl önska lycka till i sanningssökandet, då.

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x