11
mar
Seneste opdatering: 11/3-13 kl. 1932
25 kommentarer - Tryk for at kommentere!

 11.03.2013 115837

De to forfattere har en artikel på Newsmill i dag, som alle de store aviser naturligvis refuserede. Men i dag er der tak og lov alternativer til svensk dagspresse: Sverige klarar inte så stor invandring.

Ekonomidocenten Jan Tullberg, som är knuten till Handelshögskolan i Stockholm, har i vår kommande bok ”Invandring och mörkläggning” (Debattförlaget) uppgraderat kostnaderna till drygt tre procent av BNP, vilket är cirka 110 miljarder per år. Då är vi uppe i nästan halva kostnaden för den totala hälso- och sjukvården i landet

Det finns bara en möjlig slutsats. Om inte den utveckling som beskrivits ovan bryts kommer Sveriges status som välfärdsland snart att tillhöra historien.

Förord

Vi som skrivit denna bok, en forskare och en journalist, har inga som helst bindningar till något politiskt parti. För jobbet, som pågått under cirka ett års tid, har vi inte fått någon lön eller annan ekonomisk ersättning. När det gäller publiceringen försökte vi intressera att stort svenskt förlag men det hela rann ut i sanden. Vi beslöt därför att ge ut boken på det ytterst blygsamma förlag som en av oss (Karl-Olov Arnstberg) driver. Vi har bekostat layout och tryckning själva och förväntar oss inte ens att få tillbaka pengarna. Vi tror nämligen inte att boken kommer att väcka någon medial uppmärksamhet. Har vi fel i detta så är vi övertygade om att omdömet blir negativt, vilket knappast kommer att gynna bokens försäljning.

Om vi inte förväntar oss några inkomster och heller inte positiva recensioner, varför har vi då lagt ner så mycket arbete på att skriva den här boken? Svaret på den frågan får den som läser ”Invandring och mörkläggning”. Vi anser oss – som det heter – vara ute i ett angeläget ärende. Vi vill kunna säga till oss själva och eftervärlden att vi gjorde åtminstone vad vi kunde.

Två politiska partier sticker ut mer än andra i vår text, Miljöpartiet och Sverigedemokraterna. Miljöpartiet har till och med fått ett alldeles eget kapitel. Skälet är att deras invandringspolitik, om den genomfördes, skulle förpassa välfärdssamhället till historien. Att partiet har en gräddfil i media gör en granskning än mer angelägen. Vårt intresse för Sverigedemokraterna hänger naturligtvis samman med att det är det enda parti som gjort invandringspolitiken till en central fråga. Jo förresten, det finns ett skäl till. Sverigedemokraterna är det riksdagsparti som journalister, forskare och politiker älskar att hata. På så sätt fungerar partiet synliggörande när det gäller centrala värderingar inom kultur- och makt-eliten. En del av dessa skrämmer oss.

När det gäller kunskap och information som finns på nätet bör särskilt två källor nämnas eftersom de föraktas och undviks i massmedia: Flashback och Avpixlat. Det är denna typ av sajter, samt de kommentatorsfält som medierna numera inte är särskilt frikostiga med, som Expressens och DNs förra kulturchef Maria Schottenius döpt till ”pissrännan”. Det är en så grov och föraktfull beteckning att författaren Lars Gustavsson vaknade till och skrev:

Maria Schottenius skrev nyligen, med den inbitna kulturchefens indignation om ”pissrännan” av vulgära och okunniga kommentarer som nu infinner sig på tidningarnas nätsidor efter varje kontroversiell artikel. Hon har naturligtvis rätt. Men hennes förakt har att göra med ett förlorat privilegium. De där vulgära, okunniga, enfaldiga rösterna har funnits där hela tiden. Tillsammans med de bildade, kloka och idérika. Det är bara det att en ny teknologi gav dem röst. Tvärt emot att förminska det kulturella har nätet ofantligt utvidgat åtkomligheten. Detta kommer att i grunden påverka hela idén om kunskapsförmedling.1

Givetvis har vi värderat de uppgifter som vi hämtat från kommentatorsfält och giftstämplade källor på nätet. Att däremot helt avstå vill vi inte. Det är ofta just där som huvudkritiken mot reguljära mediers förljugenhet offentliggörs.

”Invandring och mörkläggning” handlar om svensk invandringspolitik och vår ambition är att åstadkomma en förändring. Således: Vi är i högsta grad politiska i vår framställning, men vi är inte partipolitiska. Vi befinner oss inte på vänsterkanten och heller inte till höger. Vi vill tända ett ljus i det mediala mörker som vi anser råder. Vi vill att svenska politiker, journalister och forskare hederligt och sanningsenligt upplyser Sveriges medborgare i den fråga som vi anser är den största av alla i dagens Sverige: invandringspolitiken.

När det gäller vem som skrivit vad, är detta inte helt enkelt att svara på. För det långa kapitlet ”Folket skall fostras” vet vi inte vem som ska räknas som huvudförfattare. Det gäller också för ”Vem trampar i klaveret?” och ”Slutsiffror”. I övrigt, Karl-Olov Arnstberg har skrivit huvudtexten i följande avsnitt: ”Förord”, ”Inledning”, ”Invandrare och kriminalitet”, ”Forskarnas svek”, ”Miljöpartiets invandringspolitik”, ”Kort om Sjöbo, ännu kortare om Vellinge och långt om Forserum”. Gunnar Sandelin har skrivit följande: ”Invandringsstatistik”, ”Asylsmuggling”, ”Asylbedrägerierna”, ”Invandringens kostnader”, ”Sharia och islamism”, ”Ett rasistiskt Danmark?”.

Vi har diskuterat varje kapitel noga och skrivit härs och tvärs över hela manuskriptet under arbetets gång. Slutligen har Karl-Olov Arnstberg redigerat hela texten för att ge den en enhetlig form. Summan av kardemumman är att detta är ett gemensamt arbete. Vi delar ansvaret helt lika för såväl förtjänster som brister.

Stockholm den 12 februari 2013

Karl-Olov Arnstberg & Gunnar Sandelin

Köp boken, Läs et kapitel – Miljöpartiets invandringspolitik

Innehållsförteckning

Förord 9

Inledning 13

Folket skall fostras 29
Svenskar, nytotalitärer? 29
En förstklassig svensk moral konstrueras 30
Invandrarpolitik 32
Massmedia som likriktningens redskap 34
Rasism och välvilja 39
En godhetsbyråkrati skapas 41
In i sammanträdesrummen 46
Mera spänningar och mera folkfostran 53
Världens elände 56
Och sedan? 60
Journalisters förakt 62
… men stort drev 1997 68
Vi och dom 70
Finns det bara likställda individer? 70
Norge visar vad Sverige döljer 73
Uppfostra istället för att informera 76
Tidningen Journalistens självbild 77
Tystnadens kultur 81

Invandringsstatistik 89
Hur många har kommit? 89
Massinvandring – ett triggerord 93
Ekonomisk migration förklädd till asylmottagning 95
Stor och oklar anhöriginvandring 97
Få passhandlingar – många PUT 98
Nästa skojarbransch? 100
I en papperslös värld är alla somalier 102
Vatten över huvudet 107

Asylbedrägerierna 113
Utan identitetshandlingar 113
”Miggorna” berättar – media tiger 114
Cirkulär migration 116
Illegala invandrares utvidgade rättigheter 119
Inte svart eller vitt 120
Blunda och Bevilja 121
Lean, Toyota och Migrationsverket 128
På väg mot ett sammanbrott? 130
Tårta och champagne? 132

Asylsmuggling 135
Varför vill ingen veta? 135
En signalkänslig marknad 136
Frontex 137
Amir Hedari 141
Få asylsmugglare fälls 143
Som charterbranschen 146

Invandrare och kriminalitet 151
Tonårskriminalitet 151
Offer och förövare 161
Livsstilskriminella 163
Fördomar som syns? 164
Olika gruppers kriminalitet 166
Våldtäkter 171
Feminism och invandrares brottslighet 174
Två städer 179
Förklaringsmönster 185
Brottsförebyggande rådet (BRÅ) 188

Forskarnas svek 193
Grundläggande om forskning 193
Forskargemenskapen 197
Stefan Jonsson 201
Mattias Gardell 208
Masoud Kamali 213
Torbjörn Tännsjö 223
Henrik Arnstad 227

Invandringens kostnader 233
Ett av världens rikaste länder? 233
Ingen prislapp på människor 234
Stånga mig! 235
Från 30 till 60 miljarder per år 237
Fler analfabeter än hjärnkirurger 238
Sysselsättningsgap och utanförskap 243
Exit Ekberg 246
Från 60 till 110 miljarder per år 247
Från offentliga finanser till hela samhällsekonomin 248
En tredubbling av kostnaderna? 250
Clash 251
860 procent högre bidragsberoende 252
Kommunalpolitiker slår larm 254
En klar försämring 255
En avslutande kommentar 256

Miljöpartiets invandringspolitik 259
Gräddfil 259
Det största partiet 262
Objektiv rapportering? 266
I Sverige är det tvärtom 267
Somalisk återförening 269
Motion 2012/13:A393 271
Miljöpartiets budget, motion 2012/13:MP1001 274
Centerpartiets nya program 277
Lena Andersson och fri invandring 279

Sharia och islamism 283
Fundamentalistisk hotbild? 283
Sharia i Europa 287
Sharia i Sverige? 290
Islamister i Hjällbo 291
Hjällbodebatten 294

Vem trampar i klaveret? 303
Klappturken 303
Politiskt nyspråk 309
Skäms på dig svensk! 311
En trippelpudel 313
Ett förödande klavertramp 320
Hastiga misstag 323
Ett bra klavertramp? 324
Ordningen återställd? 327
Ingen censur! 330

Kort om Sjöbo, ännu kortare om Vellinge och långt om Forserum 333
Sjöbo 333
Vad är ett samhälle? 334
Vellinge 335
Journalisternas skruvade rapportering 337
Ännu ett mediedrev 339
Fackeltåg mot rasism 344
Pissrännan 346
Muslimer kräver en kriskommission 348
Politikerna 350
Slutknorr 351

Ett rasistiskt Danmark? 355
Lyckliga danskar och tysta svenskar 355
Dansk trovärdighet 356
Nazihuliganer? 358
Ett svenskt tabu 361
Hyllningskören 365
Sågningarna 367
En dansk motbok 366
En dansk skalle 371
Dissidenter och utanförskap 374
Den liljevita eliten 375
Svenska journalister sämst 379
Gud bevare Sverige 381

Slutsiffror 383

Läsetips 393

og jeg faldt lige over:

Jonathan Friedman och Karl-Olov Arnstberg intervjuas i radio 2007.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

25 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

Newsmill-linket øverst i denne blogtråd virker ikke, Steen. Newsmill er åbenbart blevet lukket. http://sv.wikipedia.org/wiki/Newsmill Newsmill var en svensk webbplats för “nyhetskommentarer och debatt”[1] som öppnades för allmänheten 3 september 2008[2] och drevs av P.M. Nilsson (VD, chefredaktör och ansvarig utgivare), Sakine Madon (redaktionschef) och Patrik Kronqvist. Vidare var Annika Nordgren Christensen, tidigare riksdagsledamot för miljöpartiet, marknadschef och tillika ansvarig för Newsmill Analys vilket startade hösten 2011. Webbplatsen ägdes fram till januari 2013 av Bonnier Tidskrifter och samarbetade tätt med Veckans Affärer, där Newsmill Analys publicerade två sidor i varje nummer. Under år 2013 knöts Newsmill till TV4 News. Den 12… Read more »

trackback

[…] og journalisten Gunnar Sandelin skriver dagens Politiken kronik. Som dansk skal jeg bare tilføje, at den står vældig godt netop […]

trackback

[…] hvilken skæbne en bog kan få i Sverige, der stikker af fra de dominerende meninger på bjerget, Arnstberg & Sandelins: ‘Invandring och mörkläggning’ der udkom i marts og bla,. blev anmeldt her, i Weekendavisen og i Den Korte […]

trackback

[…] Professor i etnologi Karl-Olov Arnstberg og socionom og journalist Gunnar Sandelins bog hedder Invandring och mörkläggning – En saklig rapport från en förryckt tid. […]

trackback

[…] Invandring och mörkläggning – En saklig rapport från en förryckt tid er titlen på den vigtigste svenske bog i mange, mange år. Det er en debatbog, men den er meget mere end det. Strengt taget er det en dokumentarisk fremstilling af det fuldstændige vanvid, der pågår i Sverige, hvad angår landets forvandling til et tredjeverdensland. […]

trackback

[…] Aftonbladet og SVT: Tal sort og vind tid. der er lige kommet en kvalificeret og konkret bog – Arnstberg & Sandelin invandring och mörkläggning – jeg ser ikke, at den har fået én anmeldelse eller bare omtale i et svensk medie, og […]

trackback

[…] etnologen Karl-Olov Arnstberg og journalisten Gunnar Sandelin udgav deres skelsættende bog “Indvandring og mørklægning, En saglig historie om en forrykt tid” på eget forlag for en måned siden, nærede de muligvis et spinkelt håb om, at bogen ville blive […]

Angela
Angela
10 years ago

Tack Arnstberg och Sandelin. Jag skall köpa boken och göra så bra reklam jag kan för den. Hoppas ni får in lite pengar. Arnstberg har jag tidigare erfarenhet av som en intelligent, sansad och mycket klok människa.

Peter Buch
Peter Buch
10 years ago

Vi befinner oss inte på vänsterkanten och heller inte till höger. Skriver de herrer Arnstberg og Sandelin uden tilsyneladende at tage stilling til om ikke det netop er den enorme offentlige finansiering i situationen, uordenen i selve samfundsøkonomien og andet i strukturen der, sammen med andet, lægger rammerne for hvad der ser ud som et veldokumenteret omfangsrigt kritisk værk. Rettidig omhu for samfund er, set herfra, samfund hvor privatkapital spiller en meget større rolle end aktuelt. Er samfund hvor klientisme, gebyrers størrelser og hvor man befinder sig i en fysisk, reel og elektronisk patientliggørelse er mere eksotiske interessante emner end… Read more »

Frank P
Frank P
10 years ago

Denne her er god nok:

http://islamversuseurope.blogspot.dk/2013/03/belgium-4-months-in-prison-for-tearing.html

Muslimer smider koran i hovedet på mand, der deltager i demonstration. Mand river en side ud af koranen. Mand skal nu 4 måneder i fængsel for sin handling.

“A demographic study has just confirmed this observation: according to the calculations of the sociologist Jan Hertogen, the kingdom has 2.6 million citizens “of immigrant origin”, which is 24% of the total population.

…..of immigrant origin” doesn’t refer to first-generation immigrants only. I would expect it to include at least the second generation and perhaps more.”

http://blog.lesoir.be/docs/2013/03/02/la-carte-de-limmigration-en-belgique/

PisseNisse i Hökarängen
PisseNisse i Hökarängen
10 years ago

Det här må vara lite OT, men när Arnstbergs namn dök upp kom jag att tänka på en sak som legat och gnagt. Det lär finnas en utredning om zigenares livsvillkor i västra Stockholm (västerort typ Bromma, Bromsten etc om jag minns rätt) som gjordes någon gång under 80-talet. Om minnet ej sviker så uppgavs det till mig att utredningen/rapporten i princip var färdig för tryck när den stoppades, enligt uppgift för att innehållet var kontroversiellt. Hursomhelst var den redan grafiskt klar för tryck (vad det nu innebar på den tiden i form av layout/sättning el dylikt). Turligt nog fick… Read more »

Johanne
Johanne
10 years ago

Svenskar och zigenare : en etnologisk studie av samspelet över en kulturell gräns / Karl-Olov Arnstberg
Språk svenska
Utgivning Stockholm : Carlsson, 1998

En mycket mycket intressant bok!

PisseNisse i Hökarängen
PisseNisse i Hökarängen
10 years ago
Reply to  Johanne

Tack för boktipset, Johanne. Handlar denna om förhållanderna i Bromsten på 80-talet? Har inte läst boken från 1998, men tidningsartiklar från -98 antyder att det är Rinkeby som avhandlas. Områdena ligger förvisso nära varann, men organisationen på var annorlunda på 80-talet. Den rappport jag efterfrågar kom på 80-talet och såvitt jag minns var Arnstberg inte alls inblandad (på det stadiet). Den bygger bla på uppgifter om socialtjänstens kontakter med och erfarenheter av gruppen. Jag har som sagt läst hela rapporten på 80-talet och har vissa minnesbilder, tex redogörs för hur socialtjänsten får tjänstgöra som försäkringsbolag i allehanda situationer. Jag skulle… Read more »

Torgny Sund
Torgny Sund
10 years ago

Av intentionerna om bokens tillkomst och av innehållsförteckningen att döma kommer denna bok vara väldigt viktig för alla som vill skapa sig en uppfattning om hur det ska förhålla sig till dagens förändrade samhälle och morgondagens. Själv är jag engagerad i framtiden och kommer därför läsa den med stort intresse. Tack!

Utlandssvensk
Utlandssvensk
10 years ago

@ Karl-Olov Arnstberg & Gunnar Sandelin, Stort tack till er! “Vi vill kunna säga till oss själva och eftervärlden att vi gjorde åtminstone vad vi kunde” Detta tror jag är ett realistiskt förhållningsätt i dagens Sverige. Jag är pessimist vad gäller utsikterna för Sverige, men det behöver inte innebära att man anser det som meningslöst att dokumentera det som sker och även att försöka väcka de som sover. Judarna i Tyskland förlorade. Innebär detta att alla som skrev om vad som pågick enbart slösade bort sin tid? Inte alls, enligt mig. De lyckades säkert att få åtminstone en del judar… Read more »

PisseNisse i Hökarängen
PisseNisse i Hökarängen
10 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Detta ser ut att vara obligatorisk läsning, Det är en skam att inget större förlag vågat sig på utgivningen, hellre ännu en svensk dussindeckare, synes det.( Det svenska fenomenet med det stora intresset att läsa om fiktiva mord anser jag fö vara ett strutsbeteende hos svennebanan – genom att läsa om fantasifulla avdagataganden i någon idyllisk liten landsortshåla slipper man ägna en tanke åt tex verklighetens lite tråkigare rånmord på äldre, ensligt boende ursvenskar på landsbygden. Mord som ju ofta är ganska banalt brutala i sin råa enkelhet och inte sällan är utförda av vad man skulle kunna kalla stråtrövare… Read more »

Göran Malmgren
Göran Malmgren
10 years ago

Köpinformation finns i slutet av artikeln ovan, men också här:

http://morklaggning.wordpress.com/kop-boken/

P.S. I vilket land ligger Hökarängen?

PisseNisse i Hökarängen
PisseNisse i Hökarängen
10 years ago

Tack för länken, ska be någon i fosterlandet beställa.

PS Jag antar att Du missat att “Nisse i Hökarängen” är ett gammalt uttryck, aningen modifierat av mig efter att jag hamnade i pissrännan. Jag tar mig friheten att vistas i friheten utanför Sverige. Och Hökarängen. DS

http://sv.wikipedia.org/wiki/Nisse_i_H%C3%B6kar%C3%A4ngen

Utlandssvensk
Utlandssvensk
10 years ago

“Det svenska fenomenet med det stora intresset att läsa om fiktiva mord anser jag fö vara ett strutsbeteende hos svennebanan” Ja, säkert. Men jag skulle nog vilja gå ett steg längre och hävda att hela den svenska gammelmedian i princip fungerar som en snuttefilt för befolkningen. Med detta avser jag att en stor majortitet av befolkningen med all sannolikhet kraftigt misstänker att allt inte står rätt till och att hastigheten i förfallet endast ökar. Men det är väldigt jobbigt att hanterar denna verklighet, så man sätter tacksamt på SVT där allt känns lika tryggt och fint som på 70-talet. Möjligen… Read more »

PisseNisse i Hökarängen
PisseNisse i Hökarängen
10 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Visst är deckarknarkandet bara en del av den stora, blöta sjuttiotalssnuttefilten, som Du påpekar. Jag förstår att branschen går bra, jag noterar nämligen på besök att vissa släktingar masskonsumerar dessa produkter, men om man frågar om de verkliga, lite mer alldagliga, morden och gruppvåldtäkterna i Sverige så blir det plötsligt läskigt att prata om det. Lite bakvänt faktiskt, men fiktion ska det tydligen vara. Sånt som händer, inte bara inte på riktigt, utan även på en säkert avgränsad plats, dvs mellan pärmarna i den senast inköpta deckaren. En slags mental gated community. För att göra denna tråd än mer spretig… Read more »

Silkesrör
Silkesrör
10 years ago
Reply to  Utlandssvensk

@PisseNisse

“våldsmonopolet (staten)”.
Eller : Våldsmonopolet överförs till dom “kriminella” (Jag måste sätta “kriminella” inom citationstecken, eftersom begreppet upplöses och flyter ut), vilket garanterar den inbördeskrigssituation som statsministern lovat sin chef att frambringa,
varefter Världspolisen räddar dom sömngångare som ännu har ryckningar, ur Helvetets Eld?

Silkesrör
Silkesrör
10 years ago
Reply to  Utlandssvensk

@Utlandssvensk

Det kan vara intressant att notera att det förefaller möjligt att det i hög grad är samma personer som

1. Snuttefiltsknarkar, och VILL bli lurade.
2. På “svenskvänliga” bloggar framställs som att det är synd om dom när dom på äldre dar fråntas sin högkvalitativa vård, eller att staten visar allt mindre intresse av att hålla liv i dom så länge som läkarkonsten i princip hade kunnat.

Utlandssvensk
Utlandssvensk
10 years ago
Reply to  Utlandssvensk

@ Silkesrör

Jo, jag har många gånger argumenterat emot främst 40-talister som på olika sätt anser sig har “rätt” till allt möjligt trots att de uppenbarligen har varit synnerligen delaktiga, antingen som aktivt drivande eller som passivt godkännande, i att helt förstöra landet.

Ett exempel finns i kommentarerna till denna krönika:

http://snaphanen.dk/2013/01/26/sondagskronika-spelet-om-pensionerna/

Olav
Olav
10 years ago

Ja, hvorfor ikke en periode med ny naturalism i krimlitteraturen.
Vi har importert så mye “spennende” kriminalitet til våre land siste decennier, at det skulle være unødvendig med fiksjon en stund fremover.

Silkesrör
Silkesrör
10 years ago
Reply to  Olav

Jag känner inte genren, men har sett en del Beck- och Wallanderfilmer,
och fått känsla av att dom ingår i spridandet av föreställningen om grov kriminalitet som en i huvudsak vit företeelse. Att dom svartas andel är 10% eller mindre.
(En liten tanke där också om amerikansk films hårda inpräntande av att amerikansk maffiaverksamhet främst utövas av italienare? Gäller det utanför filmens värld också?)

25
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x