13
mar
Seneste opdatering: 13/3-13 kl. 2251
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

DF Þger afstanden ned til Socialdemokraterne i ny mÄling

Ny meningsmÄling Þger afstanden fra DF ned til Socialdemokraterne. Vi stÄr over for et jordskredsvalg, siger Berlingskes politiske kommentator.

Mens Socialdemokraterne stÄr over for en rÊkke afgÞrende forhandlinger om skelsÊttende reformer, er partiet i sin vÊrste krise nogensinde.En ny meningsmÄling fra YouGov, som MetroXpress offentliggÞr onsdag, giver blot 16,5 procent af stemmerne til regeringspartiet, der for fÄ valg siden betegnede alt under 30 procent som en fiasko.Lige sÄ bemÊrkelsesvÊrdigt fÄr Dansk Folkeparti 17,8 procent af stemmerne og Þger dermed fÞringen over Socialdemokraterne. Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, tÞver ikke med at betegne mÄlingen som »historisk«. Thomas Larsen: Historisk magtskifte i dansk politik

TV 4: “Lars Vilks och Bejzat Becirov i unikt möte”

SĂ„ fick jag möta Bejzat Becirov i P4-studion. Hans inledning var en performance som tycks vara en uppföljare pĂ„ hans tidigare yttrande i KvP: ”Varför ska man vara upprörd? Det finns alltid den typen av hitlerister, men jag tror att den svenska allmĂ€nheten Ă€r klokare Ă€n sĂ„. Han Ă€r ingen konstnĂ€r, bara en smĂ„pojke som leker med pinnar”.

Becirov började (innan radioprogrammet gick igÄng) med att jÀmföra mig med Hitler. Den slÄende likhet han tyckte sig se var att vi bÄda var konstnÀrer och att vi bÄda begick vÄld pÄ yttrandefriheten. SÄdant kan förefalla nÄgot uppseendevÀckande men jag skall inte hÀnga upp mig pÄ det. DÀrefter överrÀckte han mig ett plocke-pinspel som en moraliserande gÄva. Tydligen var den tÀnkt att begagnas som radband nÀr jag begrundade de svÄra fel jag skall ha begÄtt. Bortsett frÄn dessa smÄsaker kom vi bra överens och meningen med ett sÄdant möte Àr i första hand att kunna trÀffas för att redogöra för vÄra tÀmligen skilda stÄndpunkter.1650: Ett stilla möte i monsunen.

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

5 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Lars Vilks har nu ogsĂ„ mĂždt Beizat Becirov fra Islamisk Center pĂ„ svensk TV4. FĂžr udsendelsens start sammenlignede Becirov Vilks med Hitler med mere. Men “bortset fra disse smĂ„sager”, som Vilks udtrykker det, kom Becirov og Vilks “bra överens”. Se mere her […]

Morten - - -
Morten - - -
9 years ago

Ja, nu er DF sĂ„ “stĂžrre” end Socialdemokraterne. Men vel at mĂŠrke kun i demokratisk forstand. MĂ„lt pĂ„ reel magt og indflydelse er Socialdemokraterne stadig langt, langt stĂžrre end DF.

– – –

victor
victor
9 years ago

Tysklands efterretningstjeneste har lige stoppet et salafistisk mordforsÞg pÄ chefen for Pro-NRW, Markus Beisicht.

http://www.tagesspiegel.de/politik/nordrhein-westfalen-salafisten-planten-mordanschlag-auf-pro-nrw-chef/7919646.html

JensH
JensH
9 years ago
Reply to  victor

@Victor

Ja, jeg skulle lige til at ‘uploade’ denne uhyggelige historie fra Nordrhein-Westfalen. Der begynder sĂ„ smĂ„t at tegne sig et mĂžnster her. FĂžrst attenat-forsĂžget pĂ„ Lars HedegĂ„rd, og nu et islamistisk plot mht. at myrde ledren af PRO NRW:

http://www1.wdr.de/fernsehen/aks/themen/pronrw120.html

Erling
Erling
9 years ago

Jeg hader normalt moderne kunstnere og al deres vÊsen, men Lars Vilk er usÊdvanlig fornuftig at hÞre pÄ.

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x