23
mar
Seneste opdatering: 23/3-13 kl. 1258
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

En ven, der netop er kommet fra Rom, sendte mig denne video (se i 1080p HD) fra Pantheon. Som bekendt er den store kuppel – 43.3 meter i diameter, større end Peterskirkens, åben mod det fri, og man ser regnen falde ned på gulvet. Bygget år 126 efter Kristus – 1.887 år gammel og helt intakt. Den dristigste konstruktion som Romersk antik frembragte. Filmelskere kender den fra Greenaways “Arkitektens Mave” (1987), en kærlighedserklæring til kupler, danskere måske fra H.C. Andersen:

Med H i Collosseum, Capital og Pantheon. Breve fra Jette wulff og Faderen Collin. Skrækkeligt Humeur. Rothe smukt trøstende. Dagbøgerne, 1841

Ved en storslået iscenesat ceremoni, hvor Thorvaldsen som præsident for S. Luca-akademiet gik i spidsen for processionen, blev den originale Rafael igen bisat i Pantheon, og hele ceremonien er beskrevet af H.C. Andersen i hans rejsedagbøger fra Rom. Et yderligere Thorvaldsen-indslag i Pantheon ses efterfølgende i Kapellet for Korsfæstelsen. Korset er fra det 15. årh. og på højre sidevæg nederst ses Thorvaldsens buste af pavens kardinalsekretær, Consalvi, hvis hjerte er begravet i stenkisten nedenunder med Thorvaldsens relief, der fremstiller Consalvi, da han overgiver de af franskmændene i 1824 fem tilbagegivne pavelige provinser til Pius VII.Rom guide. dk,

En lus mellem mange negle

Ta inn hele skjermen 23.03.2013 094749

Sveriges migrationsminister har forsøgt at føre lidt realisme ind i svensk masseindvandringspolitik, han ville ligefrem “nedbringe volumerne.” For det og andet kaldes han ‘en beskidt racist’ på Politikens søsteravis Dagens Nydeligheder. Folkeligt har han en del støtte, men blandt Riksdagens medlemmer og sin egen formand, overhovedet ingen.

Det knirker dog gevaldigt i Moderaternas gruppe, et oprør ulmer, men Reinfeldt er ikke den, der kan lægge øret til jorden og improvisere. Han er ikke omstillingsparat, og han kommer til at tabe med et brag i 2014, hvis han holder som formand så længe. Og hvad er man i Sverige i dag uden en fin samling dødstrusler? Ung Vänsters formand i Luleå vil simpelthen skyde Billström, og desværre er der en vis præcedens for at løse problemer på den måde i Sverige. Jeg gætter, det vil blive mere moderne, en det allerede har været. Det bliver ikke et “dem-og-os” skænderi i Sverige, alle vil rive hovederne af hinanden.Tobias Billström pressades i riksdagen, “Jag vill skjuta Tobias Billström”, Dödshotet mot Tobias Billström på Twitter.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
HH
HH
9 years ago

Ja, Trotskij – genom sin popularitet – var ju ett hot mot Stalin. T bodde i landsflykt i Mexiko och det var där han mördades av en av de handgångna. En isyxa var det vapen som tystade den som ev hade andra åsikter än Stalin. Mördaren fick man senare tag på och så vitt jag vet var han amerikan. Fick han livstids fängelser, eller hur var det? Diktatorer beter sig ju så där. Hitler höll samma linje. Den som utgjorde ett hot i gruppen gjorde man sig av med. Så vitt jag vet sätter den gode Fidel in sina opponenter… Read more »

Ven
Ven
9 years ago

C Hurtig har Trotskij som profilbild och det visar hans ideologiska hemvist:
http://sv.metapedia.org/wiki/Arbetarmakt

HH
HH
9 years ago

Den här synnerligen norra delen av Sverige har alltid varit röd av helt sociala orsaker. Flera av dessa norrbottningar for över till det paradis i Sovjet som de trodde fanns. De som inte forslades till Sibirien fick ett nackskott som avskedssalut. Det var den drömmen det.

But lo and behold – de som lyckades ta sig tillbaka till Sverige fick på INGA VILLKORS VIS berätta vad de utsatts för! Det fick de lära sig av de kvarvarande kommunisterna i Norrbotten.

Drömmarna finns tydligen kvar…

Marius
Marius
9 years ago

http://ungvansterlulea.wordpress.com/tag/christoffer-hurtig/

På billederne kan det ses at Christoffer Hurtig har haft en fremtrædende rolle hos de venstreekstreme og ved flere lejligheder været officiel taler.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x