27
mar
Seneste opdatering: 28/3-13 kl. 0237
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!

pyramid

The Unbelievable Photos Taken by the Crazy Russians Who Illegally Climbed Egypt’s Great Pyramid

‘We are above the law and the land’

Muslim leader’s stunning claim at Texas rally for Islam.Muslims living in America should not be bound by U.S. law, according to a leader of the Council on American-Islamic Relations, who delivered the controversial message to a crowd at a Muslim rally in Austin, Texas.

“If we are practicing Muslims, we are above the law of the land,” said Mustafa Carroll, executive director of the Dallas-Fort Worth CAIR branch.

Carroll’s statement was similar to a statement allegedly made by CAIR co-founder and former chairman Omar M. Ahmad. He was paraphrased by a reporter saying, “Islam isn’t in America to be equal to any other faith, but to become dominant” and the Quran “should be the highest authority in America, and Islam the only accepted religion on Earth.” WND

Arnstberg och Sandelin: Invandring och mörklÀggning

En saklig rapport frÄn en förryckt tid (Debattförlaget).

Av Thomas Nydahl

SÄ kom den dÄ Àntligen, boken som saknats och som dÀrmed kan fyller ut en vit flÀck i svensk samhÀllsdebatt. PÄ mÄnga europeiska sprÄk finns redan den hÀr sortens litteratur. Den har förvandlat sina respektive nationers vita flÀckar till sjÀlvklart lysande inslag i debatten om invandringens realiteter. I vÄrt grannland Danmark har ett antal av de verkligt betydelsefulla böckerna kommit. I Tyskland och Frankrike likadant. I England förstÄs. Men den ende som verkligen lyckats berÀtta om de svenska tillstÄnden sÄ att det tagit skruv Àr enligt min mening den danske författaren och journalisten Mikael Jalving. Hans bok Absolut Sverige har dock inte fÄtt mÄnga ord pÄ vÀgen i den offentlighet som jag fortfarande betraktar som en vit flÀck, ja kanske rentav som ett stycke icke-existerande samtid.

Karl-Olov Arnstbergs och Gunnar Sandelins gemensamma bok sĂ€ger redan i titeln vad det handlar om: invandringen till Sverige och den offentlighetens mörklĂ€ggning som lett till att det varit – och fortfarande Ă€r – tabu att diskutera, debattera och stĂ€lla frĂ„gor i Ă€mnet. De gĂ„r till botten med det och vĂ€jer inte för det obehagliga eller osannolika. För mĂ€nniskoströmmen till vĂ„rt land omges av osannolika fakta. Det Ă€r nĂ€stan sĂ„ att man drar sig till minnes Tage Danielssons underbara Harrisburg-monolog om det sannolika och osannolika. Skillnaden Ă€r den att man lĂ€tt hĂ„ller sig för skratt i denna bistra redovisning.

Jag skulle vilja framhĂ„lla att jag inte för ett ögonblick tror att det Ă€r nĂ„got fel med de smĂ„ eller enskilda ut- och invandringarna. MĂ€nniskor har sökt sig dit de kunnat fĂ„ inkomst och ett anstĂ€ndigt liv. Individer och familjer har flyttat till platser de hellre velat leva pĂ„. SĂ„ gjorde ocksĂ„ mĂ„nga av Sveriges fattiga och elĂ€ndiga nĂ€r en möjlighet gavs att komma med en bĂ„t till ”Amerikat” som Karl-Oskar sĂ€ger i Vilhelm Mobergs utvandrarepos. I modern tid Ă€r det ocksĂ„ en sjĂ€lvklarhet att man kan arbetskraftsinvandra. En indier kan ha förĂ€lskat sig i en svensk och flyttat med hit. Det Ă€r banala men viktiga fakta. Under de första Ă„rtiondena efter andra vĂ€rldskriget hade Sverige en aktiv migrationspolitik. Det var dĂ„ hjulen i industrin rullade som snabbast och vĂ„ra storföretag vĂ€rvade arbetare ibland annat Finland, Grekland och Jugoslavien. Men vĂ„rt sĂ€tt att se pĂ„ det förflutna fĂ€rgas ocksĂ„ av de omstĂ€ndigheter vi lever under nu. Jag har i andra sammanhang kallat dagens företeelse för bidragsmigration. Det Ă€r nĂ„got annat Ă€n att ta sig till ett annat land för arbete och försörjning. Det Ă€r att utan motprestation leva pĂ„ det andra landets tillgĂ„ngar.

De skĂ€rpta motsĂ€ttningarna i vĂ„rt land har skapat en atmosfĂ€r av misstro och klantĂ€nkande. Jag skulle vilja sĂ€ga att detta tillstĂ„nd vuxit i orovĂ€ckande hastighet sedan vi fick de stora mĂ€nniskoströmmarna frĂ„n muslimska kulturer, dels pĂ„ grund av islams ideologiska innehĂ„ll, dels pĂ„ grund av de mycket avlĂ€gsna kulturer som plötsligt skulle ”samleva” med vĂ„r, vilket ju fungerat minst sagt dĂ„ligt. En somalisk eller en afghansk familj kan rimligen inte ha mycket gemensamt med en svensk. Men det har konsekvent sagts i offentligheten att det Ă€r svenskens plikt och skyldighet att ”integreras med” klan- eller ökenkulturen. SĂ„ ser en multikulturell praktik ut.

Arnstberg och Sandelin börjar sin redogörelse i ett nÀstan hundrasidigt svep över hur det nya landet formats i totalitÀr riktning för att fungera multikulturellt. HÀr leds vi in i de absurditeter som kallas rasism, anti-rasism, godhetsbyrÄkrati och folkfostran. Jag lÀser detta avsnitt mot bakgrund av min bestÀmda uppfattning att en uppifrÄn dikterad och formulerad multikultur innebÀr ett splittrat och dÀrmed konfrontationsbenÀget samhÀlle vars minsta bestÄndsdelar Àr etniska eller religiösa getton. Multikulturen innebÀr dÀrför inte en fÀrgrik samlevnad utan en blek och destruktiv sÀrlevnad i ett och samma land.

Det viktiga med Invandring och mörklĂ€ggning Ă€r dess ambition att fĂ„ med verkliga basfakta. Tyckandet mĂ„ste alltid komma i andra hand. De visar till exempel att Sveriges inflöde Ă€r groteskt stort, mĂ„nga gĂ„nger större Ă€n i nĂ„got annat skandinaviskt land och pĂ„ fjĂ€rde plats internationellt efter USA, Frankrike och Tyskland, vilket redan det med hela handen pekar pĂ„ en snedvriden situation. De citerar friskt frĂ„n politiker och mediafolk som alla tycks plĂ„gas av ett dĂ„ligt samvete, som nĂ€r Fredrik Reinfeldt hĂ€nvisar till att ”vi ska bidra till en bĂ€ttre vĂ€rld”. Det dĂ€r Ă€r ju inte ens filantropi utan ren och skĂ€r dumhet. VĂ€rlden blir inte bĂ€ttre av denna politik.

Boken visar pĂ„ ett övertygande sĂ€tt hur stor skillnaden Ă€r mellan invandrare i allmĂ€nhet och asylsökande. Den stora asylströmmen medför ökat antal anhöriginflyttningar samt spĂ€der pĂ„ det uteslutande destruktiva i att mĂ€nniskor som fĂ„tt avslag pĂ„ asylansökan stannar i landet – gömda och dĂ€rtill uppmuntrade – och utgör en stor pĂ„frestning pĂ„ sociala, kulturella och ekonomiska strukturer. Alliansregeringens uppgörelse med Miljöpartiet förvĂ€rrar denna problematik dĂ„ dessa mĂ€nniskor fĂ„r rĂ€tt till fri sjuk- och tandvĂ„rd, en förmĂ„n som ingen svensk fattigpensionĂ€r skulle vĂ„ga drömma om. I detta sammanhang fĂ„r man aldrig glömma bort att det finns en hel industri som berikar sig pĂ„ flyktingsmuggling. För den Ă€r det vinsterna som gĂ€ller, aldrig de enskilda individerna. Förbindelsen mellan de kriminellt intjĂ€nade pengarna i ena Ă€nden och de stora ekonomiska pĂ„frestningarna i den andra Ă€nden bör alltid tas med i berĂ€kningen. Det gör Arnstberg och Sandelin.

En annan aspekt som belyses i boken Àr den stegrade kriminalitet som direkt kan kopplas till invandringen. Den behöver vi konkret kunskap om och boken bidrar till den. Jag uppskattar ocksÄ att de kopplar det Àmnet till den svenska feminismen ovilja att ens ta tag i frÄgorna, eftersom deras beröringsskrÀck konkret innebÀr att kvinnor som utsÀtts för sÄ kallade hedersbrott aldrig kan rÀkna med deras stöd. De pÄpekar ocksÄ att det gÄr att knyta invandrade yrkeskriminella till problematiken och att slÀkternas och klanernas roll aldrig ska underskattas.

Till sist vill jag framhĂ„lla det faktum att Arnstberg och Sandelin lyfter fram de stolliga som intar en framtrĂ€dande plats i den svenska offentligheten, allt frĂ„n journalister till forskare. NĂ€r jag lĂ€ser vad de skrivit eller sagt blir jag illa berörd. De tycks leva i bubblor som slĂ€pper in vĂ€ldigt lite av verkligheten. En forskare vill inte ens att man stĂ€ller frĂ„gor till honom som rör problem inom muslimska sedvĂ€njor, till exempel den manliga kontrollen av kvinnans sexualitet: ”Det Ă€r det vĂ€rsta jag vet, den sortens frĂ„gor”, sĂ€ger han.

Vad kan vi andra dÄ göra? Jag tror att just det faktum att vi stÀller frÄgor Àr det viktigaste. Att vi lÀser den seriösa litteraturen, att vi begrundar det vi lÀser och att vi stÀller frÄgor. Bara i ett sÄdant öppet och frimodigt klimat kan vi nÀrma oss alla de tabubelagda Àmnena.

Denna artikel finns tryckt i dagens nummer av Dispatch International.

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Da Capo
Da Capo
10 years ago

Med anldn, av följande citat ur Thoma Nydals recension av Arnstberg/Sandelin:s bok: I detta sammanhang fĂ„r man aldrig glömma bort att det finns en hel industri som berikar sig pĂ„ flyktingsmuggling. Inte baserat pĂ„ vetenskapliga fakta men pĂ„ allmĂ€nna iakttagelser gjorda under decennier vill jag absolut hĂ€vda att i NyaSverige finns inte enbart en industri, som nĂ„gra utvalda yrkeskategorier (jurister!!) berikar sig pĂ„, utan ett helt migratinsindustriellt komplex som sysselsĂ€tter hundratusentals personer. Flertalet av dessa skĂ€r inte guld med tĂ€ljkniv utan innehar helt vanliga, banala anstĂ€llningar – funnes inte dessa sysselsĂ€ttningar vore i dagens politiska situation dessa personer sannolikt arbetslösa… Read more »

Fritz
Fritz
10 years ago

Lad os for guds skyld fÄ taget sÄ mange billeder at pyramiderne som over hovedet muligt, inden de sindssyge muslimer sprÊnger dem i luften i allah og venstreflÞjens navn.

A Bove
A Bove
10 years ago

If the photos are taken illegally, they should not be pusblished.

Peter Buch
Peter Buch
10 years ago
Reply to  A Bove

That’s your opinion. We all have opinions around here.

Do you, from this example or generally consider the blog subversive?
Do you see publishing these pictures as unspecified acts against law and order, or extreme left or right-wing?

PBr.
PBr.
10 years ago
Reply to  A Bove

opinions are like assholes , everyone has one

nobody
nobody
10 years ago

Egyptiska brödraskapet sĂ€ger nog dock – Du Hast nicht gefragt: http://www.youtube.com/watch?v=aWE2IDEofmI

Men vem bryr sig.

MIKE
MIKE
10 years ago

Ja de er meget smukke og jeg siger ogsĂ„ tak for billederne til russerne … Og lidt apropos sĂ„ var jeg selv i Egypten og Kairo forrige mandag. Men de (pyramiderne) er langt flotte oppe fra end nede fra jorden af. Til gengĂŠld sĂ„ jeg:

http://www.google.dk/imgres?imgurl=http://mstecker.com/images/egypt/northernnile/a8tutmsk2c1.jpg&imgrefurl=http://mstecker.com/pages/egp_ktutmask.htm&h=1620&w=1083&sz=465&tbnid=ovMH0JY5HjgsIM:&tbnh=90&tbnw=60&prev=/search%3Fq%3Dtutankhamon%2Bgold%2Bmask%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=tutankhamon+gold+mask&usg=__2XUjdoz2vgqc4FW0WnS-z9XK2nI=&docid=ozS5PxKfWWFQ9M&hl=da&sa=X&ei=nnJTUZyKNYm84ATSuYCAAw&ved=0CC8Q9QEwAQ&dur=913

og en drengedrĂžm gik i opfyldelse … noget af det smukkeste jeg nogensinde har set.

Allan Hansen
Allan Hansen
10 years ago

Helt utrolige flotte billeder.

Johansen
Johansen
10 years ago

SpektakulĂŠrt.
Jeg synes nu ikke disse russere er skĂžre. Man skylder dem stor tak for deres bjergtagende billeder af Ă©t af verdens syv vidundere.
Husker endnu hvorledes jeg galoperede rundt for foden af Gizapyramiden pÄ en uregerlig kamel.

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x