27
apr
Seneste opdatering: 28/4-13 kl. 1903
68 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Av Julia Caesar

Copyright Julia Caesar, Snaphanen och HRS. Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snaphanen!

SvenskMartyrUtpekad

Frågan är inte om det smäller, utan när. Och var. Minst ett 30-tal unga män som är bosatta i Sverige har rest till Syrien för att delta i jihad mot Assadregimen. Fyra rapporteras ha dött i striderna. Syrien har blivit ett träningsläger för al-Qaidasympatisörer. Landet har gått om Afghanistan, Somalia och Pakistan som destination för militanta islamister. Nu uttrycker den svenska säkerhetspolisen, Säpo, farhågor för risken för terrordåd när jihadisterna kommer “hem” till Sverige. Unga män som har radikaliserats till Allahs krigare är utpräglade säkerhetsrisker på hemmaplan.

“Aldrig tidigare har så många från Sverige på så kort tid skaffat sig vapenträning och internationella kontaktnät. Inbördeskriget i Syrien har därmed blivit det i särklass största säkerhetsproblemet vad gäller svensk jihadism” skriver Per Gudmundson på sin blogg.

Tusentals europeiska jihadister krigar i Syrien

Islamister från flera europeiska länder reser just nu till Syrien för att ansluta sig till extremistiska jihadgrupper och kriga på Allahs sida mot Assadregimen. Det kan röra sig om flera tusen. I Sverige har trenden ökat sedan i somras. Från Danmark har minst 45 personer anslutit sig till jihad i Syrien, bland dem gängkriminella som bandledaren och marockanske medborgaren Abderrozak Benarabe, känd som Store Abde från Blågårds Plads i Köpenhamn. Från Norge beräknas mellan 10 och 20 män ha anslutit sig, från Frankrike minst 50, från Storbritannien mellan 70 och 100.

Från Tyskland beräknas enligt Der Spiegel ett 20-tal islamister ha rest till Syrien. I samma tidning uttrycker den tyske inrikesministern Hans-Peter Friedrich särskild oro för “uppmaningar till de européer som har tränats i strid i Syrien att återvända hem och fortsätta med jihad”. I Belgien har myndigheterna kännedom om 33 personer med anknytning till salafistorganisationen Sharia4Belgium som har anslutit sig eller är på väg för att kriga med al-Qaidainspirerade jihadister i Syrien.

Säpo: “Situationen är oroande”

I Sverige är det tyst. Varken politiker eller journalister låtsas om riskerna för jihad på hemmaplan. Den i stort sett enda bevakningen av de tillresande jihadisterna i Syrien sköts av Per Gudmundson på hans blogg.

Säpo bedömer att ett drygt 40-tal personer sedan 2006 har rest i syfte att utbilda sig eller delta i olagliga våldshandlingar i Afghanistan, Pakistan, Somalia, Irak och Jemen. Men Syrien har en särställning som jihadresmål. I Säpos årsbok för 2012 skriver Jonathan Peste, Säkerhetspolisens chefsanalytiker i frågor som rör kontraterrorism:

“Ett förhållandevis stort antal personer har rest från Sverige till Syrien för att delta i strid under tiden som konflikten har pågått. I Säkerhetspolisens pågående kontraterrorismarbete bedöms för närvarande ett 30-tal personer vara av särskilt intresse utifrån uppgifter om resor i syfte att ansluta sig till al-Qaidainspirerade grupper och utbilda sig för eller delta i olagliga våldshandlingar. Med andra ord har förhållandevis många rest till Syrien på kort tid, vilket är oroande. Troligen finns dessutom ett mörkertal.”

Säpos årsrapport släpps samma dag som terrordådet i Boston, den 15 april. Ett lysande exempel på vad den schweiziske psykoanalytikern Carl Gustav Jung (1875-1961) skulle kalla synkronicitet – händelser som inträffar samtidigt och saknar synbart orsakssamband men ger mening åt varandra.

Terrorns orsak heter islam

Människan är ett trögtänkt djur. Vi glömmer. Minnet sträcker sig i allmänhet några dagar, högst någon vecka tillbaka. I synnerhet tycks förmågan att glömma islamistiska terrordåd vara utbredd. Bröderna Tamerlan Tsarnajev, 26, och Dzjochar Tsarnajev, 19, står för den senaste påminnelsen när de detonerar två bomber vid målgången för Boston Marathon. Tre personer dödas och fler än 260 skadas.

I massmedias täckning av terrordådet saknas ingenting – utom kopplingen till våldsbejakande islamism. När journalisterna nämner brödernas tjetjenska ursprung kallas tjetjenska terrorister för “rebeller” och “separatister”. Detta sägs om den kategori som har gjort sig skyldig till några av islamistisk terrorisms mest fasansfulla brott, som terrordådet i en skola i Beslan 2004 med 338 dödsoffer, därav 155 barn.

Bostonattentatets orsaker påstås länge vara “höljda i dunkel” – trots att alla trådar pekar i samma riktning. Här finns inget dunkel för den som har vilja att se. Terrorns orsak heter islam och ingenting annat än islam. “Islam är den enda religion som kräver av sina anhängare att de ska mörda dem som inte tror på Allah, och att hämnas i Allahs namn” skriver Nonie Darwish, President of Former Muslims United, på Gatestone Institutes hemsida.

Tystnadens slöja dras över jihadister från Sverige

Hur många fruktansvärda attentat mot oskyldiga människor ska islamister begå innan politiker och journalister vågar säga att orsaken heter islam? Islamistiska terrordåd handlar inte om diskriminering. Inte om utanförskap. Inte om socioekonomiska orsaker eller trista bostadshus i förorten. Tvärtom följer terroristerna bakom attentaten från 2001 och framåt ett mönster: de är ofta välutbildade, har bra jobb, talar flera språk och lever till synes välintegrerade liv i de länder som de eller deras föräldrar har invandrat till. Radikaliseringen sker i allmänhet under både omgivningens och säkerhetstjänstens radar. När terrorn är ett faktum är grannar och vänner regelmässigt chockade. “Vi anade ingenting, han var en så trevlig och artig ung man” brukar det heta.

Svenska media drar med få undantag en tystnadens slöja över Säpos rapport – trots att den visar på allvarliga säkerhetsrisker i Sverige. De här männen är tickande bomber som i flera fall bedöms vara potentiella terrorister när de återvänder “hem”. De har erfarenhet av strid. De har lärt sig att tillverka och använda bomber och andra vapen med avsikt att döda och skada så många som möjligt. Och de har framför allt radikaliserats så långt att de inte tvekar att döda för att bereda vägen till Allahs rike och skapa en shariastyrd totalitär gudsstat.

Tre av fyra dömda hade rest i krigszoner

En representativ liten samling i branschen är de fyra terrorister, varav tre med svenskt medborgarskap, som i juni förra året dömdes av tingsrätten i Glostrup i Danmark till tolv års fängelse var för ett planerat terrorattentat mot Jyllands-Posten i Köpenhamn: Omar Aboelazm, 33, Munir Awad, 32, Mounir Dharhri, 47, och Sahbi Zalouti, 40 år. Planen var att bakbinda, skjuta och halshugga journalisterna på Jyllands-Posten. Sedan skulle deras avhuggna huvuden rullas nedför Vester Voldgade, alternativt kastas ut genom fönstren. Tre av de dömda terroristerna hade rest och tränats i jihad i krigszoner i Afghanistan, Pakistan och Somalia. Den mest bereste är Helena Benaoudas svärson Munir Awad, som har en utpräglad faiblesse för att turista i stridszoner och har gripits i fundamentalistområden två gånger innan han till slut greps och dömdes för det planerade blodbadet i Köpenhamn.

Deras lojalitet finns hos islam

De jihadister som reser till Syrien är i likhet med den här kvartetten i många fall både födda och uppvuxna i Sverige. Men deras lojalitet riktar sig inte mot det land som har tagit emot dem eller deras föräldrar och gett dem ett liv i frihet från islams förtryck. Deras lojalitet finns hos den totalitära våldsideologi som de en gång åtminstone påstod var orsaken till att de flydde till Sverige och beviljades uppehållstillstånd här.

Samma dag som bomberna briserar i Boston och Säpo släpper sin årsrapport med farhågor om Syrienjihadisterna – den 15 april – rapporteras svenskjordaniern “Muhammed Ali Abu Hammour” (som egentligen hade ett annat namn) som stupad i strid i Syrien. Han var född 1991 och bodde i Angered. Enligt uppgift på Per Gudmundsons blogg kom han från staden Salt i Jordanien, studerade till ingenjör i Sverige men övergav studierna för att ansluta sig till jihad mot Bashar al-Assads regim. Han uppges ha varit ledare för en grupp som kallade sig “Svenska Mujahedeen Fi Ash-Sham” och i en propagandavideo uppmanar Sveriges alla muslimer att resa till Syrien och ansluta sig till kampen:

“Kom till Jihad – Allah förlåter dina synder!””Jihad är obligatoriskt i Sverige och över hela världen!”

Flera kommer från Bergsjön i Göteborg

“Muhammed Ali Abu Hammour” är den fjärde boende i Sverige (jag vägrar kalla dem svenskar) som har stupat i Syrien. De andra är Muhamed Kopriva, kosovoalban från Göteborg, svensklibyern Adam Samir Wali och Kamal Babikir Badri (Abu Kamal), född 1990 av finsk mor och sudanesisk far, från Bergsjön i Göteborg. Adam Samir Wali uppges ha dödats av granatsplitter den 29 mars och ha begravts bredvid fadern i Tripoli.

“Bergsjön i Göteborg verkar vara en spännande plats. Därifrån kommer flera av jihadisterna” konstaterar Per Gudmundson torrt.

Ett samband mellan de radikaliserade jihadkrigarna och den ökända Bellevuemoskén i Göteborg kan misstänkas. Radikaliseringen sker ofta via moskéerna, och Bellevuemoskén är arena för bland andra den salafistiske och antisemitiske hatpredikanten Anas Khalifa, 29. Khalifa anhölls i början av mars misstänkt för grovt skattebrott, grovt bokföringsbrott och grov oredlighet mot borgenär.

Kamal Badri den förste “martyren” från Sverige

Den stupade Kamal Badri stred i Nusrafronten, en gren av al-Qaida, och dödades i slutet av januari av granatsplitter i huvudet. I en video hyllas han av sina stridskamrater som Sveriges förste “martyr” “i kriget för rättvisa och rätten att leva och verka i sin tro”. Han beskrivs som en vänlig, generös och hjälpsam person som brukade brista i gråt vid de muslimska brödernas möten och fråga “Hur kan vi någonsin leva ett normalt liv när muslimerna lider?”

Han har begravts i Aleppo “där han modigt stred för att behaga Allah”, och enligt filmen är hans finska konvertitmamma, Somaya Lappi, “lycklig över att hennes son är begravd in the land of jihad”. Paradiset nästa, givetvis, och de väntande 72 jungfrurna.

Att delta i jihad är en obligatorisk plikt

Sheik Yusuf al-Qaradawi, http://sv.wikipedia.org/wiki/Yusuf_al-Qaradawi känd som Muslimska brödraskapets chefsideolog, manar nu alla muslimer över hela världen att delta i jihad i Syrien. Tillstånd från unga jihadisters föräldrar är inte nödvändigt enligt honom. I den här videon säger han:

“Jihad in Syria is now a personal duty incumbent upon all Muslims. This Jihad is no longer a collective duty, which, if waged by some, is not incumbent upon the others. On the other hand, there is a type of Jihad in which everybody must participate each according to his capabilities. The Jihad in Syria is a duty incumbent upon the entire people. There is a group that has been fighting for two years and has just entered the third, and whoever is capable must help this group. Parental consent is not required in this case.”

Yusuf al-Qaradawi har fullt stöd för sin uppmaning i koranen och haditherna. Jihad är en obligatorisk plikt för muslimer. Det står att läsa i textavsnittet om jihad i bland annat “Reliance of the Traveller”,  en välkänd översättning till engelska av Shafi, en av de fyra lagskolorna inom sunniislam. Muslimer ska enligt samma källa “strida mot människor (“otrogna” = icke-muslimer) tills de vittnar om att det inte finns någon gud utom Allah och att Muhammed är Allah´s budbärare, och förrättar bön och betalar zakat.”

Det är inte frihet de kämpar för, det är diktatur

Jihadisterna från Sverige är inga frihetskämpar, eller “rebeller” som svenska revolutionsromantiska journalister älskar att kalla terrorister så fort krutröken från islam sipprar in på redaktionerna. Det är inte frihet de kämpar för. De här männen är värsta sortens våldsamma, extremistiska jihadister som är beredda att döda och dö för att förverkliga en shariastyrd islamistisk diktatur. Flera av dem är nära lierade med terrorist- och gerillarörelsen Jabhat al-Nosra eller Nusrafronten, som är en del av al-Qaida.

Syrienkännaren Aron Lund vid Utrikespolitiska institutet beskriver i rapporten “Syria’s salafi insurgents: The rise of the Syrian Islamic Front” Nusrafronten som “den mest extrema rörelsen med starka ideologiska och personella band till den internationella salafijihadistiska rörelsen och al-Qaida”. När “svenska” jihadister får välja, då väljer de alltså den värsta jihadgrupp som står att uppbringa.

En handfull jihadister en påtaglig terrorrisk

Hur stort hot utgör de hemvändande jihadisterna i Sverige? De är definitivt ett större hot än islamister som aldrig har deltagit i jihad. Den framstående norske forskaren Thomas Hegghammer skriver i en vetenskaplig artikel att högst ungefär en av nio heliga krigare i utlandet senare återvänder hem för jihadistiska aktiviteter, men att just de är farligare än de som aldrig har varit i strid. 

“Långtifrån alla som krigat utomlands blir jihadister när de kommer hem. Men att en av nio radikaliseras till jihadist är en av de säkraste markörerna vi har för att förutsäga terroraktiviteter på hemmaplan – säkrare än nationalitet, ekonomisk status eller andra biografiska data” skriver Hegghammer.

En av nio räknat på det 30-tal hemmahörande i Sverige som krigar i Syrien – det innebär en handfull återvändande jihadister som utgör en högst påtaglig risk för terrorattentat i Sverige.

Den stora risken – de ensamma förövarna

I sin årsrapport pekar Säpo på framför allt de gärningsmän som agerar ensamma som ett betydande potentiellt hot. Efter de gigantiska terrordåden i bland annat New York 2001, Madrid 2004 och London 2005 har terroristerna bytt taktik. Den så kallade “Lone-wolf terrorism” är den form av terrorism som växer snabbast.

“Det verkliga hotet kommer nu från en ensam person, en “ensam varg” – din granne som har radikaliserats på Internet och slår till i mörkret” skriver professor Gabriel Weimann vid universitetet i Haifa, Israel.

Anwar al-Awlaki var en av de ledande al-Qaidaideologerna och anses bland annat ha inspirerat några av de flygplanskapare som begick attentatet mot World Trade Center i New York. Han dödades av amerikanska drönare i Jemen i september 2011. Ett av de testamenten han har lämnat efter sig är “Constants on the Path of Jihad”, kallad “The Virtual Bible for Lone Wolf Muslim Extremists” som finns på youtube. Alltså en manual för den “ensamme vargen”, terroristen som vill skada det västerländska samhället och oskyldiga civila maximalt. Mängder av sådant jihadmaterial cirkulerar på Internet.

De “ensamma vargarna” svåra att upptäcka

De ensamma gärningsmännen är en mardröm för säkerhetstjänsterna, eftersom de är särskilt svåra att fånga upp.

” De är svåra att upptäcka, även om de ofta ändå lämnar vissa spår av sina åsikter och förberedelser. De har det dock förhållandevis svårt att skaffa förmåga på grund av att de inte stöttas av ett nätverk. När det gäller dessa aktörer är Säkerhetspolisen särskilt beroende av allmänhetens hjälp” skriver Säpo i sin årsrapport.

Den svensk-irakiske självmordsbombaren Taimour Abdulwahab är ett typexempel på en “ensam varg” som passerade under säkerhetspolisens radar. Han var inte känd av Säpo när han utlöste sina bomber i julhandeln i Stockholms city den 11 december 2010. Hans plan var satanisk. Han planerade att döda mängder av människor men lyckades bara spränga sig själv i luften.

Allmänheten ser det den vill se

Exemplet Taimour Abdulwahab visar att Säpo inte ska hoppas för mycket på allmänhetens hjälp. Allmänheten ser det den vill se. De vanligaste kommentarerna efter självmordsattentatet var ”Inte kunde vi tro” och ”Inte i Sverige!” En äldre kvinna, granne till Abdulwahab i Tranås, säger i SVT:

”Han var så trevlig och vänlig. Jag pratade med honom en gång. Å vad det är synd om honom!”

Grannarna till de tjetjenska Bostonbombarna Tsarnajevs familj har sagt att de var förstummade av nyheten om terrordådet, och att den trevliga muslimska familjen var känd för sin generositet och vänlighet.

Muslimsk identitet övertrumfade allt

Bröderna Tamerlan och Dzjochar Tsarnajev tycks också ha agerat på eget bevåg. Ytterligare ett exempel på en “ensam varg” är majoren och militärpsykiatern Nidal Malik Hasan, 39, som en novemberdag 2009 steg in på USA:s största militärbas, Fort Hood i Texas, ropade “Allahu Akhbar” och öppnade eld med två handeldvapen mot soldaterna. Tretton människor plus ett ofött barn dog i massakern, och mer än 30 skadades.

Hasan var född i USA i en palestinsk invandrarfamilj, hade utbildat sig vid Virginia Tech och fått sin medicinska utbildning inom försvaret. Även han var en produkt av Anwar al-Awlakis predikningar i Dar al-Hirjahmoskén i Virginia. Hasan hade nyligen fått veta att han skulle skickas till Afghanistan och strida mot sina muslimska bröder. Det ställde hans identitetskonflikt på sin yttersta spets. Att han var muslim övertrumfade allt annat; hans långa och dyrbara västerländska utbildning, hans psykiatriska erfarenhet, hans militära disciplin. Islam bröt igenom alla lager i hans amerikanska identitet, som om den bara var en tunn fernissa.

De ensamma terroristerna har uppbackning

I naturen jagar vargar inte ensamma, utan i flock. Och den ensamme terroristen agerar inte i ett vacuum, han har ofta uppbackning av andra. “De rekryteras, radikaliseras, lärs, tränas och styrs av andra” skriver Gabriel Weimann.

Taimour Abdulwahab radikaliserades i brittiska Luton och tränades i jihad i sitt gamla hemland, Irak. En tid efter självmordsattentatet i Stockholm upptäcktes att han fått hjälp med finansieringen av algeriern Nazzerdine Menni, boende i Glasgow – pengar som Menni kommit över med hjälp av bidragsbedrägerier i olika identiteter. De båda männen planerade dådet tillsammans i nästan åtta år. Menni dömdes i Glasgow High Court i slutet av augusti förra året till sju års fängelse för terrorbrott.

En fråga om lojalitet

I Danmark kräver Dansk Folkeparti som enda parti att de jihadister som återvänder från Syrien ställs inför terroråtal och utvisas på livstid. Det är en fråga om var man som medborgare har sin lojalitet – hos al-Qaida eller det nordiska land som gett en fristad undan krig och förföljelse.

I Sverige är det som sagt tyst. Bortsett från Per Gudmundson.

“Med ett 30-tal jihadister – minst – som har rest till Syrien kan vi nästan räkna med att även få dåd i Sverige” skriver han på sin blogg.

Här är några av replikerna redan nu

När terrorn är ett faktum (“när” är ett rimligare antagande än “om”) kommer chocken att ha bibliska proportioner. Vi, och i synnerhet våra politiker, vill inte veta, eftersom kunskap innebär ansvar att vidta åtgärder. Jag kan ge er några av replikerna redan nu:

“Man trodde inte att sånt kunde hända här.”
“Det här är inte Sverige.”
“Han verkade vara en så trevlig ung man.”

Statsminister Fredrik Reinfeldt (m) kommer att säga att det som hänt är “oönskat och oacceptabelt”. Han kommer att betona att terrordådet är ”oacceptabelt därför att Sverige är ett öppet samhälle”. Sedan kommer han att mana sin jihaddrabbade befolkning, varav ett antal har slaktats, att ”värna den svenska öppenheten och ha tålamod med demokratin”.  Det vill säga fortsätta precis som förut med massimport av våldsamma personer från dysfunktionella muslimska länder.

Vi kommer inte att medverka en enda gång till

Oppositionen kommer att tillägga att “vi aldrig någonsin får göra avkall på öppenheten på grund av en enda sinnesförvirrad individs desperata handlingar”.

Och vi kommer att vara fler än någonsin som inser hur olika regeringar under decennier har hjälpts åt att bädda för jihad på svensk mark genom att urskiljningslöst släppa in hundratusentals oidentifierade personer från jordens värsta konflikthärdar och accepterat att 90-95 procent av dem saknar ID-handlingar.

Och vi kommer att tänka att vi med våra röster inte en enda gång till tänker medverka till att ge dessa politiker legitimitet för fortsatt jihad mot vårt eget land och vårt eget folk.

Julia Caesar

Tidligere kronikker af samme forfatter

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
68 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Enligt den svenska säkerhetspolisen, Säpos, beräkningar har ett 30-tal personer rest från Sverige till Somalia sedan 2006 för att delta i jihad. Ännu fler beräknas ha begett sig till Syrien i samma syfte. […]

trackback

[…] personer rest från Sverige till Somalia sedan 2006 för att delta i jihad. Ännu fler beräknas ha begett sig till Syrien i samma syfte. Ingen av jihadisterna är etnisk svensk; de är första- eller andragenerationsinvandrare från […]

trackback

[…] män boende i Sverige som anslutit sig till al-Shabaab i Somalia. Jag skrev en krönika med rubriken “Bädda för jihad” i april  och “Beredskap: noll” i början av […]

trackback

[…] förra krönikan skrev jag: “Frågan är inte om det smäller, utan när. Och var.”  De frågorna kryper ännu kusligare under huden när man läser rapporten från CATS. Fram stiger […]

Johan
Johan
9 years ago

Kära Sverigevänner. Ikväll när jag skriver detta så bevittnade jag igår en stor 1:a maj demonstration, fredlig, frejdig och folklig. Mina politiska sympatier ligger inte åt det hållet, men jag har den djupaste respekt för denna dag och vad den representerar för många människor. Jag skulle önska att de på samma sätt kunde respektera mina värderingar, men det syns vara en utopi. Jag är en högst vanlig svenskfödd, mer än heltidsarbetande, skattebetalande man som vill värna om de genuint svenska demokratiska värderingar som det kostat mycket arbete att bygga upp av äldre generationer – men istället stämplas jag som rasist,… Read more »

Utlandssvensk
Utlandssvensk
9 years ago
Reply to  Johan

“Jag är en högst vanlig svenskfödd, mer än heltidsarbetande, skattebetalande man som vill värna om de genuint svenska demokratiska värderingar som det kostat mycket arbete att bygga upp av äldre generationer – men istället stämplas jag som rasist, bakåtsträvare, indolent idiot osv av en rabiös tankeelit”

Välkommen i gänget! Det har varit så här i över 20 år och själv stämplades jag redan på tidigt 90-tal.

Hans K Nilsson
Hans K Nilsson
9 years ago
Reply to  Johan

Att Svenskar skulle få lov att att ha en egen dag att fira åminnelsen av Svenska demokratiska värderingar om scharialagar tillämpas i Sverige är en utopi. Inga västliga värderingar kan leva sida vid sida med Islam och kommer heller aldrig att kunna. Det är bara hjärndöda eller senila Politiker och deras medköpare som tror på detta. Därför SKALL Islam i LAG förbjudas i varje fall i Mitt och Svenskarnas land Sverige.

A Svensson
A Svensson
9 years ago

Bra upplägg. Det finns massor att läsa i detalj i tråden om svenska islamister här: https://www.flashback.org/t1441458

Johan
Johan
9 years ago

Hej Julia. Snacka om att träffa rätt på spiken varje gång. Tänk om man kunde slå upp en tidnings kultursidor och där läsa dina engagerade och faktabaserade inlägg – en nåd att stilla bedja om ! Något som jag funderat över länge är diskrepansen för vissa grupper som kommer hit – dvs vilka var flyktingskälen som angavs för att åtnjuta moder Sveas trygga famn och hur kan det komma sig att så fort den biten är klar så är det full rulle på hyllandet av mer eller mindre diktatoriska principer. Som svensk skattebetalare så är jag faktiskt väldigt trött på… Read more »

Carl Ericsson
Carl Ericsson
9 years ago

Som sagt ren fakta!

Robert Svensson
Robert Svensson
9 years ago

Om ett 30-tal “svenska” jihadister har rest till Syrien för att kriga, enligt SÄPOs beräkning, så må det framhållas att mörkertalet sannolikt är större än talet, det vill säga mer än 30.

Varmt Konservativ (kr)
Varmt Konservativ (kr)
9 years ago

SvD tvingas ge sig iväg till universitetet i Gent (!) för att hitta en lämplig “forskare” att citera:

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/mer-an-extremism-bakom-bomberna_8127856.svd

Det här är något av det hittills värsta som har publicerats i den tidningen, men något säger mig att utförslöpan kommer att fortsätta.

Arvid Falk
Arvid Falk
9 years ago

Slutkläm: “Visst, de finns där, de islamistiska trådar som kantar bröderna Tsarnajevs liv. Men där finns också en väv av arbetslöshet, sökande unga män, en familj i upplösning och en aldrig uppfylld dröm om ett bättre liv i USA. Jan De Houwer: –Människor vill tro att människor i dess närhet är goda. De onda ska vara långt borta. Därför vill man gärna förklara någonting oförklarligt ont med någonting långt borta, som radikala islamister. I stället för att titta efter om någonting är ruttet i det egna samhället.” —– Det är djupt stötande, att försöka bortförklara islam som inspirationskälla, eftersom “någonting… Read more »

Sonia Hoffman Edwards
Sonia Hoffman Edwards
9 years ago
Reply to  Arvid Falk

Man är svensk om man åker tunnelbana i Stockholm, men

“Därför vill man gärna förklara någonting oförklarligt ont med någonting långt borta, som radikala islamister. I stället för att titta efter om någonting är ruttet i det egna samhället.”

radikala islamister är inte en del av “det egna samhället” när det ska sökas efter något ruttet i det.

Vill man hitta någonting oförklarligt ont behöver man bara titta in i närmaste trapphus.

Västerhus
Västerhus
9 years ago

Det enda man kan hoppas på är det sker en självsannering bland jihadisterna nere i syrien så att så få som möjligt kommer tillbaka (det är helt absurt att dessa tillåts komma tillbaka till Sverige). Våra politiker spelar ett högt spel med sin egen befolkning. I mina mörkaste stunder tänker jag att för varje svensk som dödas i ett terrordåd på hemmaplan skall en svensk politiker få plikta med sitt liv. Naturligtvis får man ju inte göra på det viset……

Robin Shadowes
9 years ago
Reply to  Västerhus

Så sent som i natt såg jag Volker Schlöndorffs senaste film Dödslistan, baserad på verkliga händelser. Hösten 1941 dödade tre unga kommunister en tysk officerare. Hämnden från Berlin var brutal. 150 fransmän skulle enligt planerna avrättas. I slutändan stannade det på 28 oskyldiga fransmän, vars enda brott var att de var kommunister, varav den yngste var blott 17 år när han arkebuserades. I sina mörkaste stunder är det lätt att sjunka ner till liknande tankar.

tomas
tomas
9 years ago

Munir Awad och hans kompisar kommer ut om 12 år, Nazzerdine Menni efter 7 år…!!
Omvända, goda, välanpassade människor som aldrig mer kommer att göra en fluga förnär…????!!!!

Terrorn ökar när islamisterna breder ut sig över världen, dags att höja straffen till relevant nivå..!

Anonymous
Anonymous
9 years ago

Vi har varit och är fortfarande medskyldiga till att situationen i Syrien är som den är. Till råga på allt, förser Sverige direkt eller indirekt till vapenförsäljningen. Och samtidigt vara med de “stora pojkarna” o leka . Samtidigt som vi tar emot, föder o göder dessa kvinnoförtryckande pedofildyrkare och underkastar oss dessa parasiters alla illdåd de begår mot oss. Sverige inte bara kränger vapen . Vi delar ut falska identiteter o svenska pass som om det vore dasspapper på en allmän toalett ! Sedan sitter “landsfadern” med alla de sina och svamlar om “krisen” i Syrien och vår “skyldighet” att… Read more »

snowflinga
snowflinga
9 years ago

Jihadkrigarna är redan i Sverige med sin religion. Böneutropen har börjat ljuda över Sverige precis som den första smällen av jihadkrigaren Taimour Abdulwahab.

Vart har Sverige kommit i utvecklingen? Man har landet fullt av islamister som använder Sverige som bas när de far till sina hemländer och krigar. Svenskarna föder dem och ger dem fristad men vad får svenskarna tillbaka från dem?

Dethär är ju helt uppåt väggarna.

Tornuggleman
Tornuggleman
9 years ago

Inget nytt ! BBC kallade Sverige för att vara en TERRORISTFABRIK ! Och med vår generösa passutdelning ger vi omvärlden anledning att visumbelägga svenskar. För varje dödad Jihadist, skall vi bara tacka för. I synnerhet om det är hit de ska återvända. Ugglan har i flera år varnat för någon form av terror på svensk mark. Precis som Julia påpekar är det inte frågan om, utan när !!! Dessa mycket lättstötta och evigt lidande våldsverkande pedofildyrkande sektmedlemmar har ofta vapenuppgörelser med knivar o skjutvapen alldeles runt hörnet. Och Fredriksdal i Hbg är bara ett av Sveriges våldsamma alla mångkulturella “paradis”… Read more »

Naymlap
Naymlap
9 years ago

Fanns det någon, som tvivlade på att, de skulle få sitt gapande och skrikande beviljat i Fittja. Inte många tror jag. Med sådana fega människor, som svenskarna är skulle något sådant aldrig kunna ske. Alla högt stående kulturer har rasat och utplånats och nu står västvärlden i tur. Det är nog första gången i historien en kultur begår självmord p.g. a feghet och en dumhet, som övergår i storhetsvansinne. Ingenting kan stoppa förfallet och det kommer att, öka i intensitet för varje dag. Som en anekdot kan jag berätta vad jag såg i en tidning för några veckor sedan. En… Read more »

Naymlap
Naymlap
9 years ago

Fanns det någon, som tvivlade på att, de skulle få sitt gapande och skrikande beviljat i Fittja. Inte många tror jag. Med sådana fega människor, som svenskarna är skulle något sådant aldrig kunna ske. Alla högt stående kulturer har rasat och utplånats och nu står västvärlden i tur. Det är nog första gången i historien en kultur begår självmord p.g. a feghet och en dumhet, som övergår i storhetsvansinne. Ingenting kan stoppa förfallet och det kommer att, öka i intensitet för varje dag. Som en anekdot kan jag berätta vad jag såg i en tidning för några veckor sedan. En… Read more »

pk
pk
9 years ago

Hvad er det Reinfeldt ikke forstår ?
Måske er han bare et helt igennem ondt menneske ?

Peter
Peter
9 years ago

Bra skrivit som vanligt…!

Varmt Konservativ (kr)
Varmt Konservativ (kr)
9 years ago

Vid sidan av ämnet, men det är en sådan guldklimp att ni bara måste få ta del av den. Den handlar om en politiker som vägrade låta sig styras av medierna. Via Peggy Noonan:

http://blogs.wsj.com/peggynoonan/2013/04/08/margaret-thatcher-refuses-to-jump/

Intervjuaren, Stina Lundberg Davrowski, är f.ö. idag ordförande för Publicistklubben i Sverige

trackback

[…] ny läsvärd söndagskrönika av Julia […]

jernhesten
jernhesten
9 years ago

Gad vide hvor mange Jihadist-rapporter Säpo igennem tiden har hemmelighedsstemplet?

Tommy Carlsson
Tommy Carlsson
9 years ago

Mycket läsvärd krönika. Tack, Julia!

En liten kommentar bara:

“[…] som bandledaren och marockanske medborgaren Abderrozak Benarabe”

Bandledare och gängledare är inte samma sak 😉

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Reply to  Tommy Carlsson

Ha, det var ju roligt, men vi siger faktisk “bandeleder” på dansk –
kanske även på skånsk?

Tony
Tony
9 years ago

Om dessa jihadister åker tillbaka för att strida i dom länder som dom tidigare flytt ifrån, så ska dom tveklöst hindras att komma tillbaka hit. Sverige ska inte vara en plantskola för krigiska demoner, som förvridits i huvudet av denna våldreligion. Deras medeltida syn på saker går inte att förena med västerländska demokratier, men det verkar som om världens mest naiva politiker, nämligen dom Svenska, satt som mål att byta ut demokrati mot medeltidens mörker. Sjuklöverns politiker ser inte några problem någonstans, det är bara stackars förföljda människor som bara vill gott, detta trots att många motsatser bevisats. Ett land… Read more »

Maj Grandmo
9 years ago

Det absolut värsta är att politiker och media lägger sig platta som flundror inför både islamism och jihad. Att på något sätt nämna spöket med sitt namn blir förenat med risker i deras värld. Så fega och flata är makteliten att man hellre ger såväl tillstånd som makt åt samhällets värsta fiender. Det handlar om att rädda sin egen trygghet o då slickar man fiender medhårs för att de ska “bli snälla”.

Alla de sår som invandringen fört med sig är idag i irreparerabla.

Cavatus
9 years ago

Som vanligt, en suverän, men oerhört skrämmande krönika i all sin uppriktighet och öppenhet av Julia. Svart på vitt, det är vi inte bortskämda med i lull-lull-landet Sverige. Nedan kommer nu en appell till alla som läser kommentarsfältet. Det är en text skriven av en kommentatör på Avpixlat, som uppmanar till överklagan av den ödesdag som fredagen den 26 april var i Sveriges historia. Det var då snöbollen sattes i rullning och Sverige bevittnade sitt första muslimska böneutrop. I en intervju med muslimska män utanför moskén anser en av den att “sharia är demokrati”! (Klippet här: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dAiZKKsvBAA) Vi måste agera… Read more »

Invandrare1957
Invandrare1957
9 years ago

Din kommentar säger väldigt mycket. Värsta är att det är sant svensken är inte mycket värd i Reinfeldt ögon. Värsta är att det spelar ingen roll vem man röstar på om inte SD får 30% plus.

Dag Selander
9 years ago

När Djurgården hållit presskonferens om att tränare och ordförande avgått på grund av hot tränaren, dröjer det bara två timmar (!) tills Fredrik Reinfeldt håller presskonferens och säger att när gränserna för våld överträds är det Reinfeldt och landet som säger stopp och belägg. Så agerar man gentemot våldet på fotbollens arenor… När Sverige vecka för vecka, månad för månad, år efter år utsätts för kulturellt jihad i en serie politiska affärer alltifrån Mona Sahlins ‘pratande’ med Hamas till UD:s årliga ekonomiska miljonstöd till Abbas araber i Palestina, från Böneutropet i Fittja till Mustafa-krisen, det enda Fredrik Reinfeldt då gör… Read more »

Angela
Angela
9 years ago
Reply to  Dag Selander

Om inte förr så måste väl folk begripa nu. Landets statsminister utlyser en viktig presskonferens med två timmars varsel för att göra ett uttalande om en fotbollsklubb. Hade männen varit utsatta för gruppvåldtäkt, blivit svårt misshandlade med livslånga men, misshandlade till döds, rånade, utsatta för inbrott, förlorat sin jobb, hamnat i ekonomisk misär, blivit knuffade utför en balkong? Detta är vardag för folk. Det drabbar folk dagligen. Och har gjorts i decennier under hela Reinfeldts regeringstid. Har aldrig hört statsministern utlysa presskonferens om det eller om det ryska “låtsasanfallet” mot Sverige. Detta visar klart vilken makt Sveriges statsminister nu har.… Read more »

Angela
Angela
9 years ago

Nu ger jag inte så mycket för Jung eller andra new-age baserade föreställningar som mera kan hänföras till ren humbug. Globaliseringen är förknippad med dessa och man använder dessa trender som coaching m m. i politiken idag. Jungs teorier om bl a synkronicitet har inte fått något större vetenskapligt genomslag därför att den saknar såväl empiriska belägg som koherent teori. Att människor handlar som de gör beror på att människor reagerar och agerar på likartat sätt när de utsätts för samma stimuli. Precis som allt annat levande enligt urprincipen för liv – produktion och reproduktion. “Jag vägrar kalla dem svenskar”,… Read more »

Sonia Hoffman Edwards
Sonia Hoffman Edwards
9 years ago
Reply to  Angela

Att det råder ett ständigt utbud på empiriska belägg i mitt liv som jag gärna kallar synkronicitet
hindrar naturligtvis inte att motsatsen gäller för dig i ditt liv.

Föreställningar om någon sorts Maktelit som har en oerhört stor, och onekligen väldigt intelligent och insiktsfull, kontroll över skeendena i världen
kommer egentligen inte långt från föreställningar om Högre Makt(er).

Humoral
Humoral
9 years ago

“Högre makt” var ordet sa Bill till Bull.
– Den kan omsluta hela världen sa Bull.
– Bara om man kan tänka sig det, sa Bill.
– Tanken kan inte omsluta, bara den djupa skådande tystnaden, sa Bull.
– Det man kan tänka sig kan man också bli, sa Bill.
Högre makt var ordet,sa Bull

Angela
Angela
9 years ago

Samma sak kan hända på flera platser i världen samtidigt. Det är inget mystiskt med det som Jung vill göra det till. En människa kan tänka precis samma tanke i Australien som i Sverige om “utvecklingen/förändringen” går åt samma håll, är exakt detsamma, iscensatt eller ej. Att de båda plötsligt drabbas av likartade tankar beror på att de varit utsatta för i stort sett detsamma. Det blir en motreaktion på det som händer, aktionen. Ett snabbexempel som kanske inte är så bra men om en pyroman åker världen runt och tänder eld på hus så kommer folk oavsett av varandra… Read more »

Angela
Angela
9 years ago

Ja, jag tror nog inte att det är “några föreställningar”om högre makter. Jag vet inte om jag förstod dig rätt. Men de “högre makterna” finns nog här på jorden. Det är de som dagligen springer på möten och högdraget vinkar åt folken på flygplanstrapporna. Det som händer nu till deras stora förskräckelse är att folket de vinkar till von oben vänder ryggarna mot dem i stället för att vinka underdånigt och kastar ruttna tomater på dem. Och makten diagnostiserar de olydiga. “Social oro”. Folket lider av “social oro”. Vi måste “informera bort” (propaganda) deras oönskade bild av verkligheten. Jag är… Read more »

Ven
Ven
9 years ago
Reply to  Angela

“Jonas Sjöstedt är bjuden till årets Bilderbergmöte”:

Jonas Sjöstedts fru arbetar på UD.
Sjöstedts bor granne med UD-tjänstemannen Anders Kviele.
AK´s fru var eftersökt av USA pga spioneri som kunde ge många års fängelsestraff.
UD´s påtryckningar på Migrationsverket ledde till att AK´s fru fick svenskt medborgarskap.
Svenskt medborgarskap i samband med makens anställning på UD medförde immunitet mot hennes utlämning till USA.

Robin Shadowes
9 years ago
Reply to  Angela

Carl Bildt är permanent medlem så det är förmodligen inte nödvändigt att släpa med sig den skallige. Med tanke på detta räknar jag Bildt som den verklige ledaren för Moderaterna.

Farbror Pelle
Farbror Pelle
9 years ago
Reply to  Angela

Ursäkta Angela,

Min signatur är “Farbror Pelle”, inte “Farbror Blå”. Om du nu inte vet det, så råkar just “Farbror Blå” vara slang för Polisen eller Farbror Polisen, och jag vill inte, för allt smör i Småland på något sätt förknippas med dem. Jag har en STARK aversion mot Polisen, tyvärr, och jag vet uppriktigt inte varför.
För övrigt vill jag tacka även dig för ett bra inlägg i diskussionen.

Angela
Angela
9 years ago
Reply to  Farbror Pelle

Ursäkta misstaget med sign. Vet inte vad jag fick det ifrån. Har kanske sett någon annan med den sign någonstans. Det var inget avsiktligt. Det bedyrar jag. Bara en felskrivning. Förlåt.

Angela
Angela
9 years ago
Reply to  Farbror Pelle

Nej, jag visste inte att polisen kallades för det. Man lär så länge man lever. Och inte vet jag heller vad felsägningen berodde på. Kanske det kom från Tant Brunt, Tant Grön och Gredelin samt Farbror Blå. Tack, för påpekandet. 🙂

tant45
tant45
9 years ago

Krigstrummorna mullrar överallt, den luktlösa bensinen som sipprat ut och gömmer sig i varje land, i varje gathörn kan ge upphov till explosioner när som helst och var som helst. Men tro inte att våra ledare är rädda nej de väntar bara på sina gyllene tillfällen att hålla folk i mera skräck o panik, att få följa sin problem-reaktion-lösning modell, för att få genomföra sådana förändringar som inte vore möjliga i ett normalt tillstånd. Så ser världen ut idag, och det är den vägen vi tvingas gå på om inte fler genomskådar skådespelet som är iscensatt på ett mycket djävulskt… Read more »

Invandrare1957
Invandrare1957
9 years ago
Reply to  tant45

Du har förstått och det blir fler o fler som vaknar upp och förstår var makten finns. Och dom ser ner på oss jag vet inte hur jag ska beskriva det. Men framtiden är hemsk.

Invandrare1957
Invandrare1957
9 years ago

Tack Julia mycket klokt o bra skrivet. Precis mina tankar moskeer o alla andra utländska kyrkor. Är inte av godo för samhället. Utan den bara förstärker deras kultur och är ett hinder i integrationen. Och dessutom. En terrorist arbetsförmedling. Hoppas du aldrig tystnar.

Farbror Pelle
Farbror Pelle
9 years ago

De jihadister som överlevande återvänder hem, kommer att behandlas precis som de som slogs i Waffen-SS under Andra världskriget eller som de Spanienfrivilliga, som slogs på republikens sida, eller, för all del, de som slogs i Sovjetarmén eller de som åkte frivilligt till Sovjetunionen för att arbeta under slutet av 20-talet/början av 30-talet – inget kommer att hända. SÄPO kommer naturligtvis att registrera dem, och i vissa enstaka fall kommer man att följa dem ganska långtgående – för säkerhets skull, så att inget händer, så att säga, men de kommer vare sig vägras inresa, bli av med sina svenska medborgarskap… Read more »

Bergfast
9 years ago
Reply to  Farbror Pelle

Och vår egen kung, Gustav II Adolf, åkte utomlands och slogs mot katolicismen. Han hade förmodligen ett antal svenska soldater med sig, som nog kanske inte alla följde med frivilligt alla gånger utan de var helt enkelt kommenderade att strida med kungen. Kanske var de heller inte alla gånger så insatta i de teologiska eller andra skillnaderna mellan just katolicismen och protestantismen… Kungen blev en ärans man och en hjältekonung, som dog på slagfältet. Han fick också en bakelse uppkallad efter sig så småningom….. Soldaterna själva fick nog kanske inte så mycket ära alla gånger, när och om de dog.… Read more »

niklasr
niklasr
9 years ago
Reply to  Bergfast

Om du kunde din historia skulle du veta att Gustav II ombads ingripa i det tyska kriget på protestanternas sida av de övriga protestantiska länderna. Speciellt efter det att Danmark försökt ingripa på den protestantiska sidan och misslyckats kapitalt.

Bergfast
9 years ago
Reply to  niklasr

Bra kompletterande information av Niklas där. Men även om Gustav II Adolf blev – ombedd – eller inte, så är det ett faktum att han stred, och blev hyllad och ärad. Och det var det som var min – poäng -, om Niklas kanske missade den….

Dock, – att veta sin historia -, kan ibland också inbegripa många delar av historien som inte ens den godkända historieskrivningen bekymrar sig så särskilt mycket om…..

Så att göra ett antagande som säger att – om du kunde din historia – , kan vara ett felaktigt antagande.

Jörgen
Jörgen
9 years ago
Reply to  niklasr

Tack niklasr, du hann före mig! Trettioåriga kriget var ett uttryck för flera olika politiska intressemotsättningar i Europa, men helt klart är det så att Gustav II Adolf blev ombedd att ingripa i kriget till försvar av den protestantiska saken. Att ingripandet från svensk sida sedan innebar att man slog mer än en fluga i samma smäll, förändrar inte det faktum att den protestantiska sidan tog till vapen inte minst för rätten att inte med våld påtvingas en bestämd trosuppfattning som man inte delade. Den islamistiska jihadismen tar tvärtom till vapen just för att med våld påtvinga de otrogna sin… Read more »

Anonymous
Anonymous
9 years ago
Reply to  niklasr

förmodligen mer än ett troll.
är det en tillfällighet att så många bloggar ” hon” skrivit på blivit outade hos expo och irm?

Bergfast
9 years ago
Reply to  Bergfast

Jörgen sa:…” Den relativiseringen av det jihadistiska våldet var poängen i Bergfasts förstuckna kritik av Julias som vanligt lysande krönika.”… Samt också,( den ….förstuckna….och …persondegraderande kommentaren)…:..”Skada att Bergfast inte hade något annat och bättre att komma med, men det ska man kanske inte förvänta sig av ett troll?”…. Jo, jo, när man själv vill tala om …troll ….så är det nog i själva verket mycket stor risk att man själv är ett (mycket fult), sådant. Och Fult är kanske bara förnamnet… Vem vet…. ……. Hur som helst, så gör jag för egen del inga som helst propagandistiska uttalanden åt varken… Read more »

niklasr
niklasr
9 years ago
Reply to  Bergfast

Problemet med ditt resonemang är att islam, i sin natur – det är bara att läsa koranen – kommer att skapa konflikter som vanligtvis leder till inbördeskrig, efter en serie våldsamheter. Detta inbördeskrig kan vara lågintensivt, med upprepade våldtäkter av otrogna samt andra våldsbrott mot densamma, till rena inbördeskrig typ det som idag pågår i Syrien. Däremellan har du alla möjliga intensiteter från massmord av otrogna i Egypten till terrorattentat i Thailand och öppet krig i Tjetjenien. Islam tillåter inte samexistens, alla skall vara underkuvade islam. Därför skapar islam problem varthän den kommer. Och islam har målat in sig självt… Read more »

Bergfast
9 years ago
Reply to  Bergfast

Niklas R skriver med en utgångspunkt som är felaktig. Han verkar nämligen göra ett antagande om att jag skulle vara någon slags försvarare av islam, eller någon praktiserande muslim. Det är jag inte. Men efter att niklasr räknat upp alla hemska sidor om och kring just islam, (och bortser från alla hemska sidor som finns inom kommunism, inom judendom, inom kristendom, inom i stort sett alla styrelseformer och ideologier som kämpat sig till makt genom århundradena, även om dessa ideologier, -ismer eller religioner kan låta bra, förnuftiga, och innehålla nödvändiga åtgärder för självbevarande och självförsvar, och därför ses som goda… Read more »

agenten
agenten
9 years ago
Reply to  Bergfast

lång permis den här gången, bergfast.

Bergfast
9 years ago
Reply to  Bergfast

F.ö. verkar – galningen – med signaturerna – Agenten – , samt – Anonymous-, (som av skrivstilarna att döma verkar vara samma person), leva i en helt egen föreställningsvärld, fullt av inbillningar som inte har det minsta med någon verklighet kring min person att göra. Man kan undra vad han/hon håller på med egentligen? Försök till s.k. – psykning -? Eller vad? Eller försök att skapa en – dålig image- – kring min person, (som han/hon stör sig på, eller har motstridiga åsikter gentemot)? Vem vet…. Varför då inte denne – agent – istället – motargumenterar – i sakfrågor, och… Read more »

Andvare
Andvare
9 years ago
Reply to  Bergfast

Man ska inte i detta sammanhang glömma, att kungen över det katolska Polen hette Sigismund, och var en äldre linjes kusin till Gustav Adolf. Polen gjorde anspråk på svenska tronen, och hade påvens stöd…

Ett av huvudargumenten för att gå in i kriget var “hellre binda våra hästar i fiendens gärdsgård, än de sina i våra.”

Bergfast
9 years ago
Reply to  Andvare

Ja, säkert var det många olika faktorer som spelade in. Och större delen av Sigismunds ledande anhängare dödades väl också vid Linköpingsblodbad 1600, av Karl IX. Om de halshöggs eller hängdes vet jag inte. Troligtvis halshöggs de. Det var nog hårda tider just mellan katolicismen och protestantismen på den tiden. Och det finns ju än idag sådana kontroverser, och också blodiga sådana, t ex på Irland.

Det var f.ö. en rolig formulering, det där om hästarna….

Owe
Owe
9 years ago

Säpo skriver alltså i sin årsbok att de “svenskar” som reser utomlands för att begå Jihad i främmande länder begår en brottslig handling. Brottslig handling. Lagbrott. Då utgår jag från att de “svenska” jihadister som återvänder levande från sina jihadresor fängslas och döms för sina “olagliga handlingar”. (Fast det mest troliga är väl att de återvändande firas som hjältar i svensk press och massmedia så svensk lags företrädare inte vågar skicka polisen på dom).

Owe

Nostradamus_i_norr
Nostradamus_i_norr
9 years ago

En stor eloge till JC för en, som vanligt välskriven krönika vars innehåll ger onda föraningar om framtiden. Dessa två artiklar bekräftar något av det som avhandlas i krönikan och redovisar också den stora betydelsen av Jihad inom islam:
http://petterssonsblogg.se/2013/04/23/han-verkade-vara-en-sa-trevlig-kille/
http://petterssonsblogg.se/2013/04/23/boston-och-surah-533/

Anonymous
Anonymous
9 years ago

En eloge till JC för en som vanligt, mycket välskriven krönika som tyvärr ger onda föraningar för framtiden. Dessa artiklar bekräftar några av de konstateranden som finns i krönikan och redovisar också den stora betydelsen av Jihad inom islam:
http://petterssonsblogg.se/2013/04/23/han-verkade-vara-en-sa-trevlig-kille/
http://petterssonsblogg.se/2013/04/23/boston-och-surah-533/

Ven
Ven
9 years ago

Jag delar din syn helt och hållet.
Det som mest får mig att känna mig sjuk är alla svenskar som går omkring som dresserade papegojor och upprepar de propagandafraser de hört på TV under många år.

Sonia Hoffman Edwards
Sonia Hoffman Edwards
9 years ago
Reply to  Ven

Vilket väl också betyder att när det smäller så kommer det enbart eller nästan enbart att leda till att papegojor trillar av pinnen.

Ven
Ven
9 years ago

Den som lever får se.

Marit
Marit
9 years ago
Reply to  Ven

Stor takk, Julia ! Du er Nordens svar på Oriana Fallaci !

68
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x