15
maj
Seneste opdatering: 15/5-13 kl. 1742
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

I dag lanceres “Collision! Free Speech and Religion” – en ny kort dokumentarfilm om ytringsfrihed og religion med den danske menneskerettighedsjurist Jacob Mchangama. Dokumentaren er produceret og lanceres af Free To Choose Network og offentliggøres i forbindelse med afholdelsen af det anerkendte Oslo Freedom Forum i Norge, hvor en række af verdens førende og mest indflydelsesrige beslutningstagere, meningsdannere, dissidenter og filantroper er samlet for at sætte fokus på undertrykkelse og udbredelsen af frihed.

Dokumentaren, som er skrevet og præsenteres af den danske menneskerettighedsjurist Jacob Mchangama, sætter fokus på et af tidens mest afgørende spørgsmål – nemlig den globale værdikamp om grænserne mellem ytringsfrihed og religiøse følelser. Press release, pdf. (JP: Når man indskrænker ytringsfriheden, styrker man autoritære og religiøse ekstremister, mener Mchangama.)

Der er forevisning og debatarrangement i Cinemateket : Sammenstød – Ytringsfrihed og religionTirsdag den 28. maj kl. 17.00 Man ser i filmen blandt andet Kurt Westergaard og hans berømte tegning – det skal nok give neglebidning ude i verden blandt ‘the best and the brightest.’ Hvilken TV kanal ville vise den?

Eks-muslim mod bønnekald i Sverige

Som man så forleden, har det forvirret den svenske venstrefløjs børnelærdom om de onde og de gode. De mødte ikke op til en annonceret moddemonstration i Fittja, da de opdagede hvem der arrangerede den. De tog det, der på svensk hedder “en time-out”, og den har de bestemt trængt til længe. Den Korte Avis interviewer Karim Shamohammadi:

Beslutningen om at tillade bønnekald kan danne præcedens i resten af Sverige. Den har givet anledning til heftig debat i landet. Mange er kritiske. Det gælder også den tidligere muslim Karim Shamohammadi. Siden der blev givet tilladelse, har han med foreningen Gemensamt Samhälla (Et fælles samfund) arrangeret demonstrationer hver fredag foran moskeen. Den Korte Avis har interviewet Karim Shamohammadi og bedt ham uddybe, hvorfor han er kritisk indstillet over for islamisk kald til bøn. Eks-muslim har startet bevægelse mod bønnekald fra svenske moskeer

Mohamed Merah: The not so lone wolf

To mænd blev anholdt i dag nær Toulouse som formodet medskyldige til Mohamed Merah i udførelsen af ​​hans forbrydelser i marts 2012, meddeler en kilde tæt på efterforskningen. Indtil nu har Mohamed Merahs bror Abdelkader Merah været den eneste fængslede og tiltalte i sagen.

De to mænd blev anholdt i morges var i deres hjem i Toulouses gamle bydel. Den ene er 25 år og kendt af politiet for mange kriminelle forhold, forsætlig vold, våbenbesiddelse, narkotika mv. Efterforskere prøver at bestemme om han har deltaget i tyveriet af den scooter Mohamed Merah brugte til sine forbrydelser. Den anden mand er 38, og er en af Abdelkader Merahs venner, siger kilden. Anholdelserne blev foretaget af efterforskere fra antiterrorenheden (SDAT) med hjælp fra GIPN (groupe d’intervention de la police nationale) i Bordeaux. Merah: 2 complices présumés arrêtés (Snaphanens oversættelse)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Morani ya Simba
Morani ya Simba
8 years ago

Jeg er glad for Mchangama’s forsvar for ytringsfriheden (og foruder, som fx og Snaphanen har gjort, at den vil blive forsøgt begrænset yderligere efterhånden som det multikulturelle samfunds problemer tårner op. Jeg kunne godt ønske mig at han var lidt mere klar omkring problemet ytringsfrihed vs religiøs frihed når een religion tilsyneladende har som doktrin trusler, mord og vold mod kritikere (og mod folk der ønsker at forlade den religion). Så mener jeg ikke længere religionsfriheden dækker den aktivitet. Det er nødvændigt at etablere hvad islam må og ikke må prædike i Europa fordi trusler og opfordringer til vold, modsat… Read more »

Bergfast
Bergfast
8 years ago

Inte för det att jag skulle vara försvarare av islamisk religion, men…. Morani ya Simba skriver:…”Jeg kunne godt ønske mig at han var lidt mere klar omkring problemet ytringsfrihed vs religiøs frihed når een religion tilsyneladende har som doktrin trusler, mord og vold mod kritikere (og mod folk der ønsker at forlade den religion).”…. Har Morani ya Simba då glömt att det var självaste Paulus, som då var konservativ farise, som var – ute efter att döda de kättare, eller avvikare, (som de – kristna – alltså i början då ansågs vara i relation till judendom), och som därför skulle… Read more »

Bergfast
Bergfast
8 years ago

Ps.

Journalisten ifråga som jag refererade till heter – Cantwell – . (Can´t well..?.)

Ds.

Anonymous
Anonymous
8 years ago
Reply to  Bergfast

ernesto guerra, släng dig i väggen.

Bergfast
Bergfast
8 years ago
Reply to  Anonymous

Gå själv.

(Och är det förresten inte åter igen den uppenbarligen galne Anonymous, (också med signaturen Zeno?), med sin typiska och speciella skrivstil, som är i farten med att inte kunna skriva någonting som helst med någon som helst mening i, utan endast och allena kunna spy ur sig hatfulla och illasinnade kommentarer. Vilken nöd en sådan måste lida. Ett gott råd dock till denne Anonymous, i all välmening, är att vederbörande helt enkelt inte alls läser vad undertecknad skriver. Aldrig. Någonsin. Någonstans. Kanske det ändå kan lindra något lite av vederbörande Anonymous´ lidande.)

trackback

[…] fits nicely with the following Scandinavian video Snaphanen.dk sent me this morning on freedom of […]

Bergfast
Bergfast
9 years ago

I USA pågick det tydligen en ganska så samhällsgenomgripande debatt för många decennier sedan, (i filmens barndom), om rättigheterna att få sända pornografiska, och andra demoraliserande och degraderande, (som kunde vara skadliga framför allt för det uppväxande släktets utveckling av sina etiska och moraliska omdömesförmågor), filmer, teater, shower osv. Det fanns då tydligen starka medborgarviljor i USA, som protesterade mot dessa typer av filmer och shower. De ville få lov att begränsa rättigheterna att kunna sända sådan degraderande och demoraliserande film. Man ansåg att de kunde verka menligt på både barns, ungdomars och vuxnas etiska och moraliska ideal i samhället,… Read more »

Peter Andersen
9 years ago

Hej Steen Jeg har lyst til at introducere et alternativ til det vi alle føler en eller anden form for konsensus omkring. Kunne det tænkes, at venstre og højre er uenige om retningen men ikke udfaldet? Kunne det tænkes at vi opererer med begrebet “good cop bad cop”? Altså at venstrefløjen siger, det skal kunne lade sig gøre, mens højrefløjen siger, vi har brugt tid nok!? Og at flere og flere siger ja, vi har brugt tid nok, underforstået vi vil det samme, vi vil bare ikke ofrer flere generationer på at nå det. Hvis det er tilfældet, spilder vi… Read more »

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x