18
maj
Seneste opdatering: 11/12-14 kl. 0928
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

En af mine yndligssange. Hvad handler den om? Teksten er med pĂ„ videoen, dĂžm selv. Der er fortolkninger, men mĂ„ske er det ikke sĂ„ vigtigt. Dylan siger selv i et sjĂŠldent interview, at det var magi, det poetiske udtrykspres han havde som ung, og som ikke kan gentages. “Jeg kan noget andet nu, men det der kan jeg ikke lĂŠngere.” Rolling Stone ranked the song as number 187 in their 500 Greatest Songs of All Time.

Muhammed trumfer genus

Der er ikke meget i Sverige, der trumfer statsfeminismen, men islam gĂžr, hvis nogen skulle vĂŠre i tvivl. Min tipper skrev: “Sverige er absurd. Staten kunne lige sĂ„ godt udlevere cyanid-tabletter til indfĂždte svenskere. Overgangsprocessen er umenneskelig.” Islam betyder underkastelse, sĂ„ meget har de fundet ud af:

En praktikant, anvisad av Folkuniversitetet, erbjöds en praktikplats inom integrationsenheten. Han kom pÄ besök för att se arbetsplatsen och hÀlsa pÄ de anstÀllda. Men besöket utvecklades inte som det var tÀnkt. NÀr den kvinnliga arbetsledaren skulle hÀlsa praktikanten vÀlkommen vÀgrade han att ta henne i hand. Han hÀnvisade till sin religiösa övertygelse som förbjuder honom att ta kvinnor i hand utan att efterÄt behöva tvÀtta sig.

Den kvinnliga arbetsledaren meddelade dÄ praktikanten att han, för att kunna jobba pÄ den arbetsplatsen, mÄste kunna ta alla mÀnniskor i hand. Möjlighet till efterföljande handtvÀtt finns, sÄ det borde inte vara nÄgot problem, menade hon. Praktikanten kunde inte acceptera det beskedet och Diskrimineringsombudsmannen kopplades in. Men innan en anmÀlan hann upprÀttas betalade TrollhÀttans stad ut 30 000 kronor i skadestÄnd. Den kvinnliga arbetsledaren tilldelades en skriftlig varning för att ha brutit mot TrollhÀttans stads mÄngfaldsplan. VÀgrade ta kvinnlig chef i hand

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Bergfast
Bergfast
11 years ago

Man kan ju ocksĂ„, (om man vill), se det hela ur Ă€n flera perspektiv 
. Det kan ju Ă€ven för en del kvinnor ibland kanske ocksĂ„ kunna kĂ€nnas som – bekvĂ€mt – eller ocksĂ„ som – tryggt – , eller kanske till och med ur ett – renlighetsperspektiv-, som – behĂ€ndigt – , att ocksĂ„ slippa att ta helt frĂ€mmande mĂ€n i hand…. Dessutom sĂ„ finns det ju mĂ€rkligt nog kanske en ganska sĂ„ utbredd period i de flesta smĂ„pojkars liv, oavsett kulturell pĂ„verkan, dĂ€r mĂ„nga pojkar genomgĂ„r ett stadium dĂ€r de tycker att – tjejbaciller – , Ă€r lite… Read more »

HH
HH
11 years ago

Men – talar vi inte hĂ€r om tvĂ„ skilda perspektiv? Om den kvinnliga arbetsledaren fĂ„r en vĂ€gran till handskakning mĂ„ste ju HON vara den som Ă€r krĂ€nkt. Eller hur? Denne invandrares ömkansvĂ€rda försök att fĂ„ sig en extraslant kan vĂ€l i sĂ„ fall kvitteras genom att arbetsledaren ocksĂ„ fĂ„r 30 000. D v s den hĂ€r mannen, som anser kvinnor vara sĂ„ mindervĂ€rda att man mĂ„ste tvĂ€tta hĂ€nderna efter att man skakat hand med dem, kan kvitta sina 30 000 med arbetsledarens. Hur lĂ€nge ska de hĂ€r dumheterna fĂ„ rĂ„da? F-n heller att mina Ă€lskade döttrar ska fĂ„ uppleva nĂ„gonting… Read more »

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x