2
jun
Seneste opdatering: 2/6-13 kl. 1033
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Av S R Larsson

Du är uppenbarligen stolt över att vara en svensk journalist. Enligt din egen utsaga ingår i din gärning att undvika att skriva sanningen när sanningen inte stämmer överens med den svenska regeringens invandringspolitik. Du säger själv i intervjun med Timbros Mediainstitut:

“…snacket om konsekvensneutralitet är ju bara nys i de här sammanhangen: jag tycker rakt av att journalistiken ska sträva efter att inte spä på främlingsfientlighet och det är uppenbart att vi ofta faktiskt går runt katten kring het gröt när vi kommer till så kallad förortsproblematik”

Till att börja med antar du att kritik av invandringspolitiken är detsamma som någon slags “främlingsfientlighet”. Du har med andra ord ideologiserat frågan redan innan du börjar analysera den och bedöma hur du ska rapportera om den. Men än värre är egentligen att du utgår ifrån att din granne, din bror, dina gamla skolkamrater inte kan hantera sanningen om kravallerna i Husby. Du tror att du, som journalist, har rätten att avgöra vad dina medmänniskor bör eller inte bör få veta om den värld de lever i.

Det är inte så lite förmätet av dig och dina journalistkolleger att ta på er den rollen. När ni journalister sätter sig till doms över sina medmänniskors intelligens och kompetens att fatta beslut, då har ni i praktiken också sagt att “kunden har alltid fel”. Ty de ni sätter er till doms över är ju, trots allt, allmänheten och allmänheten är era kunder.

Inte undra på att era upplagesiffror faller, era läsare sviker och att svenska media inte överlever utan presstöd längre.

En annan aspekt av ditt uttalande om “främlingsfientlighet” är att du och dina kolleger inom svensk journalistik aktivt stödjer regeringen i dess invandringspolitik – och därmed aktivt väljer att undertrycka en stor, skeptisk opinion bland svenska väljare som kom till uttryck i valet 2010.

Det här är kanske den värsta sidan av vad du och dina kolleger tar er för. Det finns journalister runtom i världen som blir mördade för att de kritiserar regimen i sitt land. Det finns journalister som skriver vad regimen vill för att de inte vill bli kastade i fängelse.

Riskerar du livet om du skriver något sakligt om svensk invandringspolitik? Kommer staten att kasta dig i fängelse? Självfallet inte. Du väljer av egen fri vilja att undertrycka sanningen om svensk invandringspolitik därför att du vill jobba på Dagens Nyheter och Dagens Nyheter tillåter inte saklig rapportering i den frågan.

Det är kort sagt bekvämt att inte säga sanningen om svensk invandringspolitik.

Journalistik ska i grund och botten handla om mod att rapportera sanningen och om respekt för läsaren. Ulrika By, du och dina kolleger inom svensk journalistik är varken sanningssökande eller modiga. Ni har gjort er själva till maktens knähundar.

Det är alltid farligt för ett land när journalister blir bekväma. Det är ännu farligare i ett land som Sverige där den politiska normen är likriktning, inte åsiktspluralism.

Jag tror inte du kan tillräckligt mycket om svensk politisk nutidshistoria för att till fullo uppskatta vad jag syftar på. Gjorde du det skulle du inte välja den bekväma vägen i livet. Men det gör ingenting – allt jag vill avsluta med är att jag är lika glad att jag inte bor i Sverige idag som jag är att jag inte bor i Tyskland 1932 eller Chile 1972.

Mvh,  S R Larson

Gallup: Hollænderne har fået nok af islam

The Netherlands has enough of Islam. More than three quarters of the Dutch (77 percent) believe that Islam is no enrichment for our country. More than two-thirds – 68 percent – say that there is enough Islam in the Netherlands. It is striking that a majority of voters from all political parties (from PVV to VVD, CDA, D66, PvdA, SP and 50plus) share this view. A poll conducted by the research bureau of Maurice de Hond (the Dutch equivalent of Gallup), commissioned by the PVV, among a representative sample of over 1,900 people also shows other striking results:

A majority of 55 percent favors stopping immigration from Islamic countries.

63 percent say: no new mosques.

72 percent favor a constitutional ban on Sharia law in the Netherlands.

64 percent say that the arrival of immigrants from Islamic countries has not been beneficial to the Netherlands.

Nearly three-quarters – 73 percent – of all Dutch see a relationship between Islam and the recent terror acts in Boston, London and Paris.

PVV leader Geert Wilders: “The results are very clear. The Netherlands has had enough of Islam. The majority do not want new immigrants from Islamic countries, nor any new mosques. They think that Islam is no enrichment for the Netherlands and say: Enough is enough. I will confront the Dutch government with these findings and demand that we finally stop the Islamisation of the Netherlands. For a long time is has been claimed that anti-Islamic opinions are extremist. It is clear now that they a majority of our people supports them!” Click here to read the opinion poll conducted by Maurice de Hond (Dutch) Reaction Geert Wilders to Islam poll: “The Netherlands has had enough of Islam”

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
kung_och_fosterland
kung_och_fosterland
8 years ago

Den kulturmarixistke og kritiske Frankfurterskolen er destruktiv i sin filosofi. Kulturmarxism handler om dekonstruktion av familie, religion, nation, forsvar och politi. Det finnes ikke noen af disse leftists der har kompasskurs fremover i vilken rettning samfundet skall gå. Det er ren anarki och ondskap hvis man vill forandre allt, men kan ikke fortelle hvorfor. (Språket är svorsk)

En mye interessant forelese.
The Art of Subversion and Demoralization – Yuri Bezminov [Ex-KGB Agent]
http://www.youtube.com/watch?v=rNXmjhHZaY8

LarsS
LarsS
8 years ago

Godt skrevet, Hr. S R Larsson.

Ulrika By er ikke journalist, men politisk aktivist – hun forstår det bare ikke selv.

Det synes, som om majoriteten af det svenske journalistkor er ramt af et syndrom, en lidelse som de ikke er sig selv bevidste.

Jeg tror de i bund og grund er gode mennesker, at de vil alle det bedste og at de fundamentalt opfatter deres egen overbevisning og virkeligheds opfattelse, som værende den endegyldige sandhed.

Det samme gjorde ofrene for Norrmalmstorgets røveri i 1973.

kung_och_fosterland
kung_och_fosterland
8 years ago
Reply to  LarsS

Det aer en stor forskjell mellom ofrene i 1973 der var ramt av doedeligt våpentrussel av grovt kriminelle, og journalister i full sikkerhet 2013. Eg mener att va di senere foretrekker sig ikke er berolig av tåpelighet, vad disse foretrekker seg aer med kalklylerad bevissthed utfört. (Språket är svorsk)

LarsS
LarsS
8 years ago

Men hvis de svenske journalister (ikke alle, der er heldigvis gode undtagelser) agerer med en kalkuleret bevidsthed omkring deres “journalistiske” fordækning af virkeligheden, så handler de jo – efter din opfattelse – i bevidst ond tro! Måske du har ret, men jeg vælger at tro på det gode i mennesker. Præcis som Nordkoreanske journalister og resten af eliten i det terrorregime tror med hele deres hjerte på at de lever i paradis, så tror jeg at majoriteten af svenske journalister rent faktisk tror på deres version af virkeligheden. Egentlig er det et spørgsmål om personlig styrke, bevidsthed og integritet –… Read more »

kung_och_fosterland
kung_och_fosterland
8 years ago

KVANTIFIERING och REDOGÖRELSER Främlingsfientlighet och islamofobi är två politiska ordvapen. Här är ett förslag till licenskrav för brukande av dessa ord. FRÄMLINGSFIENTLIGHET Den som avser anklaga andra för främlingsfientlighet skall skriftligen kvantifiera hur många främlingar ytterligare som denne anser att Sverige skall ta emot. 1, 10 eller kanske 100 miljoner. Finns det någon övre gräns överhuvudtaget som inte innebär anklagelse om främlingsfientlighet, i så fall vilken? ISLAMOFOBI Den som avser anklaga andra för islamofobi skall skriftligen redogöra för vad den tycker är bra med Islam och med Sharia. Dvs en utförlig skriftlig redogörelse för vad denne anser om, halalslakt utan… Read more »

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x