12
jun
Seneste opdatering: 28/12-14 kl. 0922
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

I en ‘globaliseret verden’ er mordtrusler for længst blevet internationaliserede. Gangsterregimet i Teheran truede Rushdie og senere har mange andre fået den samme tur. Den tyskboende politolog Abdel Samad er blevet erklæret frafalden på egyptisk TV af en professor ved Al-Azhar-universitetet flere gange og opfordret myrdet af salafisten Assem Abdel Maged, som står Mursi-regimet og Broderskabet nær. Hamed Abdel-Samad har bla. sagt at ifølge et Spiegel interview med ham, sagde i TV at “muslimsk fascisme ikke opstod med Broderskabet, men allerede da Muhammed erobrede Mekka og gjorde islam til en monokultur.”

Der skal den 30 juni være en massedemonstration mod Mursi, og regimet vil udmale alle deltagere som frafaldne ligesom Abdel Samad. Han er gået i dækning og kræver af Merkel, at hun skal opfordre Mursi til at fordømme opfordringerne til drab på ham. Det er heller ikke videre betryggende for ham, at tyskerne nu må overvåge hele 42.550 muslimske ekstremister i Tyskland, heraf et stigende antal salafister, som er særdeles voldelige. De har ligetævet et ARD TV hold på hospitalet.

hamed-dead

After making contentious remarks about ‘Islamic fascism,’ Germany-based author Hamed Abdel-Samad appeals to Egyptian authorities for protection against campaign launched by hard-line Islamists calling for his death. Munich-based Droemer Knaur publishing house on Tuesday said that the Egyptian author Hamed Abdel-Samad, who holds German citizenship, has disappeared following threats by Islamist websites.

Knaur said Salafi and Muslim Brotherhood sites had earlier posted a picture of the author with a caption reading “Wanted Dead.” Leading Jama’a al-Islamiya member Assem Abdel Maged and Salafi preacher Mahmoud Shaaban had called Abdel-Samad an “infidel” during an Al-Hafez programme, after the writer delivered a lecture in Cairo last week criticizing radical Islamism in Egypt.

In response to the assertions, Assem Abdel-Maged, a leading member of Egypt’s ultra-conservative Al-Jamaa Al-Islamiya, and Mahmoud Shabaan, Arabic rhetoric professor at Al-Azhar University (known for his strong stance against secularism), declared Abdel-Samad an “apostate.” Author Hamed Abdel-Samad disappears after Islamist threats, Egyptian author appeals for protection following Islamist threats, Islamkritik: Offener Mordaufruf gegen Publizisten Abdel-Samad

Hamed Abdel-Samad i København, november 2011

Han var også i DR Deadline, men desværre er interviewet forsvundet fra You Tube.

Filmmuseet, nu om stunder Cinemateket, torsdag aften. Fra venstre den tysk-egyptiske politolog Hamed Abdel-Samad, Anna Libak, Weekendavisen og professor Jakob Skovgaard-Petersen. Vi ser på videomaterialet til i morgen. – Hamed Abdel-Samad er et enestående menneske, der har foretaget en længere indre rejse, end de fleste kommer ud på. Hans to bøger: Mein Abschied vom Himmel: Aus dem Leben eines Muslims in Deutschland, og Der Untergang der islamischen Welt: Eine Prognose, har vi tidligere omtalt. Sammen med journalisten Henryk M. Broder har han lavet tv serien Die Deutschland Safari, som vi har vist på denne blog. – Et udvalg af vores tidligere artikler og oversættelser: “Islamkritik er ikke problemet..”, ’Islam Is Like a Drug’, Undergang og overlegenhedsfølelse, Morgenlandets undergang. DR Deadline har optaget et interview med ham, der sendes snarest. (klik fotos f. helskærm)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] er han en bombe under Labour og The Conservative Party. Jeg beundrer ham som en Kareem Amer, en Hamed Abdel Samad, en Hirsi Ali, der kommer out of nowhere med iblandt de værste forudsætninger, men som har et […]

trackback

[…] The Islamic fascism, Droemer, 18 euros). After publicly expressing his theses in Cairo, he got a fatwa on his head: “Wanted Dead” – not: “Wanted, dead or alive”, jus… He had to go into hiding. But he was not silent and he does not intend to be intimidated in the […]

trackback

[…] I Egypten var der dødstrusler mod ham siden han på et møde den 4 Juni 2013 i Kairo beskyldte Det Muslimske Broderskab for islamisk fascisme “.Forfatteren har gentagne gange kritiseret den muslimske, politiske ideologi i sine publikationer. Hans bror Mahmoud Abdel- Samad frygter publicisten kan have være bortført af muslimske ekstremister. Deutscher Publizist in Ägypten verschwunden (Se Hamed Abdel-Samad: »Min fatwa«, Fatwa mod Hamed Abdel-Samad: ‘Ønskes dræbt’) […]

trackback

[…] med himlen, Hamed Abdel-Samad:’Islam Is Like a Drug’,‘Et liv uden frihed, har ingen mening’, Fatwa mod Hamed Abdel-Samad: ‘Ønskes dræbt’, Hamed Abdel-Samad: »Min fatwa«, Hamed Abdel-Samad i […]

trackback

[…] har omtalt Abdel-Samads skæbne tre gange siden 12 juni – her, her og her – såvidt jeg kan se, har dansk presse ikke nævnt den en eneste […]

trackback

[…] ZDF Heute Journal, “Leben ohne Freiheit hat keinen Sinn” 20.6.2013. Se også: Fatwa mod Hamed Abdel-Samad: ‘Ønskes dræbt’ […]

Allan Hansen
Allan Hansen
9 years ago

Manden har jo ret.
Man husker, at islam begyndte som en militant
terrororganisation.

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x