18
jun
Seneste opdatering: 18/6-13 kl. 1549
35 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Av Julia Caesar:

SvenskMartyrUtpekad

Ska vi gråta över döda jihadister? Alltså islamister som bor i Skandinavien men strider med vapen och våld i Syrien för att förverkliga en världsomfattande islamistisk stat byggd på sharia? Ska vi fälla tårar över dem som med besinningslöst våld vill förgöra våra länder och dess folk? Jag tycker inte det. Men det var det uppenbara syftet när svensk public service i går – efter en minst halvårslång dvala – visade sig ha upptäckt att minst ett 30-tal “svenskar” har rest till Syrien för att strida med al-Qaidagrupperingar mot Assadregimen.

Per Gudmundson, ledarskribent på Svenska Dagbladet, har på sin blogg sedan oktober förra året rapporterat om unga invandrarmän från Norden som reser till Syrien för att delta i jihad. Han har tidigare skrivit om män boende i Sverige som anslutit sig till al-Shabaab i Somalia. Jag skrev en krönika med rubriken “Bädda för jihad” i april  och “Beredskap: noll” i början av maj.

Public service gör våldsamma jihadister till offer

Två månader senare har svensk public service vaknat. Och det blir en av alla de dagar då man bara får så nog av ljugmedia att man är ytterst nära att slänga ut radion i skogen och hugga tv:n i flisor. Man vill helst inte tro sina ögon och öron när SR och SVT överskrider skammens alla gränser och gör det man inte trodde var möjligt: att förvandla våldsamma islamistiska jihadister till offer. Men de gör det. Och de verkar inte ens skämmas för vad de gör. Public service kan absolut inte motstå frestelsen att förvandla ett blodigt inbördeskrig i islams namn till en snyftare om individuella så kallade “svenskar” som högst frivilligt gett sig in i striden och dött. Hittills har fem unga män boende i Sverige rapporterats döda, och föräldrarna får gråta och torka tårar i svensk television på bästa sändningstid.

Bilal kämpar mot demokrati

Det börjar redan tidigt på morgonen i SR:s P1 Morgon där Carolina Jemsby och Kajsa Norell intervjuar Bilal, en av de jihadister boende i Sverige som har rest till Syrien för att kämpa för ett islamistiskt världsherravälde och mot “de otrogna”.  Det är inte kampen mot Assadregimen som är viktig för Bilal, det är kampen MOT demokrati och FÖR islamism grundad på sharia. Han beskriver extatiskt hur lycklig han är när han får skjuta och vara med i det “heliga kriget”.

“Jag har aldrig känt en sån glädje, det går inte att beskriva hur skönt det var.”

“Du har absolut ingen sympati för dina fiender” säger Bilal, och då ska vi ha klart för oss att hans fiender, det är sådana som vi, som lever i en demokrati och vill fortsätta med det. Bilal vill inte ha demokrati, “det är fel”. Han vill ha ett islamistiskt världsherravälde. Han vill ha sharialagar. Därför strider han i Syrien med terrorist- och gerillarörelsen Jabhat al-Nusra eller Nusrafronten, som är en del av al-Qaida.

“Som muslim kan man inte bo i Sverige”

Syrienkännaren Aron Lund vid Utrikespolitiska institutet har i en rapport beskrivit Nusrafronten som “den mest extrema rörelsen med starka ideologiska och personella band till den internationella salafijihadistiska rörelsen och al-Qaida”. När “svenska” jihadister får välja, då väljer de alltså den värsta jihadgrupp som står att uppbringa.

“Som muslim kan man inte bo i Sverige, eftersom Sverige strider mot muslimer i Afghanistan” säger Bilal.

Ett sådant yttrande borde avhålla dem som är ansvariga för resten av dagens sändningar från att kalla jihadisterna för “svenskar”. Det är uppenbart att Bilal och övriga jihadister inte har någonting med Sverige och svenska värderingar att göra. Men “svenskar” är den genomgående beteckningen på dessa första- eller andragenerationens invandrade, starkt Sverigefientliga män.

Föräldrarna får gråta ut i SR och SVT

Resten av dagen ägnar samtliga Ekosändningar och i tur och ordning Studio EttSVT Rapport (tidskod 4:30)  och Aktuellt (tidskod 07:42)  åt snyftinslag där jordaniern Ali Al-Hasan, boende i Göteborg, får gråta ut över sonen Muhammed Al-Hasan, 21 år, som dött i strid i Syrien. I Rapport och Aktuellt  deltar också den tungt beslöjade modern Rehab Al-Hasan.

“Som djupt troende muslim blev han alltmer frustrerad över Assadregimens övergrepp på civilbefolkningen” säger reportern Frida Björk.

“För Guds skull han gjorde en grej” säger fadern Ali Al-Hasan, och båda föräldrarna bedyrar sin maktlöshet när det gällde att hindra sonen från att ansluta sig till jihad.

“De tänker nog att det är en mindre”

Fadern säger, med adress till Säpo, som ser mycket allvarligt på unga mäns deltagande i jihad i Syrien: “De tänker nog att det är en mindre.” Helt plötsligt är det alltså Säpos fel att Muhammed Al-Hasan har valt att bege sig till Syrien för att döda så många otrogna som möjligt. Det är sannerligen ett konststycke av SVT.

Mohammed Ali Al-Hasan var svensk medborgare, född i oktober 1991 i Gunnared och uppväxt i Göteborgsförorten Angered. Han studerade till ingenjör och jobbade extra på Volvo. Föräldrarna kom från Jordanien. Pappan invandrade från staden Salt 1977 och mamman från Amman 1990 – ingen av föräldrarna är svenska medborgare, uppger Per Gudmundson på sin blogg.  Båda talar ytterst knackig svenska trots flera decennier i Sverige.

“Jihad är obligatoriskt för alla som tror på Allah”

I kriget i Syrien blev Mohammed Ali Al-Hasan ledare för Svenska Mujahedeen Fi Ash-Sham. Det är han som med tydlig göteborgsdialekt i en värvningsvideo säger:

“Kom till Jihad – Allah förlåter dina synder!”

Han är iklädd kamouflagekläder, med svart näsduk för ansiktet och med ett automatvapen och koranen i sitt knä, och han uppmanar alla Sveriges muslimer att resa till Syrien och ta upp vapnen. Omkring honom står en grupp med sex tungt beväpnade och maskerade män.

“Vi är Mujahedeen Fi Ash-Sham, och vi vittnar att Jihad är obligatoriskt för var och en som tror på Allah, hans profet och domedagen” är gruppens budskap.

“Sanningen är ISLAM”

Till en vän skriver han:

“Du måste förstå att det finns en mening med livet, Jag har hittat mening och det är att dyrka Allah (Gud), Jag varnar dig för Allahs straff, och jag hoppas för din skull att du tror på sanningen och det är ISLAM.

Lyssnar jag har syndat en hel del och du vet allt, men nu al hamdollah all tacksamhet till Allah som har väglett mig och jag har funnit frid och sann lycka. Om du vill följa samma väg som mig, skicka mig ett meddelande annars ska du veta att jag kommer aldrig otervanda till ditt sätt och mitt gamla liv.”

Jihadisterna är inga frihetskämpar

Mohammed Ali Al-Hasan är en av fem män boende i Sverige som hittills har rapporterats döda i strider i Syrien. Alla fem kommer från Göteborg. Per Gudmundson rapporterade om dödsfallet den 19 april.

Jihadisterna från Sverige är inga frihetskämpar, eller “rebeller” som svenska revolutionsromantiska journalister älskar att kalla terrorister så fort krutröken från islam sipprar in på redaktionerna. Det är inte frihet de kämpar för. De här männen är värsta sortens våldsamma, extremistiska jihadister som är beredda att döda och dö för att förverkliga en shariastyrd islamistisk diktatur. De är terrorister som inte tvekar att döda civila, kvinnor och barn för att nå sitt mål, den islamistiska staten där det inte finns plats för några “otrogna”. Deras lojalitet med Sverige som tog emot dem och deras familjer när de uppgav sig fly från krig och våld är – noll.

Goda skäl att gråta över public service

Ska vi gråta över jihadister som stupar i strid mot demokrati och för ett islamistiskt världsherravälde? Det är naturligtvis valfritt. Jag fäller inte en tår över ondskan. Däremot finns det goda skäl att gråta över en public service som så grovt vilseleder och förvanskar sitt uppdrag, att informera folket på ett allsidigt och korrekt sätt.
Stupade jihadister som snyftreportage – det är riktigt, riktigt illa.

Andre klummer og kronikker af samme forfatter

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
35 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Snowflinga
Snowflinga
9 years ago

Det är makabert att höra svensk media tala om “svenskar” som reser till Syrien för att kämpa i Allahs namn. Dessa jihadister är inga svenskar. Det är tragiskt med alla dessa vänsterliberaler som kallar allt och alla för “svenskar.” De devaluerar och smutskastar allt som är svenskt. De borde skämmas.

Lotta
Lotta
9 years ago

En av de värsta avarterna inom svensk media är utan tvekan Expressens Johannes Forssbergs senaste pekoral: http://www.expressen.se/ledare/johannes-forssberg/en-sjuk-ideologi/ där han genomgående benämner islamisterna som svenskar. Ett citat ur drapan: “Vi har kort sagt att göra med en svensk exportprodukt som är djupt problematisk.”

elwee
elwee
9 years ago

Jag försöker förstå …
Hur resonerar dessa politiskt korrekta journalister? Vad driver dem?
Rädsla för kollegorna? (Där ingen vågar ta första steget och tala om att kejsaren är naken)
En orubblig tro att man är “god” om man accepterar allt en islamist hittar på?
En medveten strategi för att skapa oro i landet och bana väg för revolutionen?
Ren och skär dumhet i kombination med att man hamnat i dåligt sällskap och blivit en nyttig idiot?

Jag undrar och tänker … men kan inte hitta någon logisk förklaring.

Jörgen
Jörgen
9 years ago

Naturligtvis är detta organiserat. En informell grupp av opinionsbildare har regelbundet kontakt med varandra för att på bästa sätt bekämpa SD, islamofobi och främlingsfientlighet. Då kan det t.ex. uppfattas som nödvändigt att desarmera den skadeverkan som skulle kunna uppkomma genom att allmänheten får vetskap om svenska islamisters krigföring i t.ex. Syrien. Motmedlet är att framställa jihadisternas krigsinsats i så gynnsam dager som möjligt och skrämma polis och säkerhetstjänst till största möjliga tystnad i frågan. “Du går väl inte de främlingsfientligas ärende, lille vän? Tänk på karriären!” Det gör man syn- och hörbarligen och ber närmast om ursäkt för att man… Read more »

H B
H B
9 years ago

Den närmast katastrofala utvecklingen i vårt land hade aldrig varit möjlig utan en genompolitiserad och korrupt media. Den som istället borde vara riktkarl och föredöme i journalistiskt arbete med kritisk granskning och objektivitet som adelsmärke, public service, har idag utvecklats till den absoluta värstingen.
Tyvärr lär vi inte få uppleva den demokratiskt renande process som grekerna idag upplever på public service-området. För det är demokraturen Sverige alltför homogen och sammansatt.

Marit
Marit
9 years ago

Takk til Julia Caesar !

Kjære svensker !

Les og abonner på ukeavisen Dispatch International ! Redaktører er Lars Hedegaard og Ingrid Carlqvist. Den finnes også i nettutgave, og anbefales på det varmeste.

Vi må holde sammen mot galskapen !

Mvh
Marit

Ludvig
Ludvig
9 years ago
Reply to  Marit

Håller helt och hållet med dig Marit.
DISPATCH INTERNATIONAL är den enda möjligheten vi har till rakryggad, sanningsenlig och professionell journalistik bland tryckta medier i Sverige som annars är quislingjournalisternas paradis.
Mediebevakning är oerhört viktig och därför tack till Julia Caesar för denna krönika.
Radions P1 utgör vanligtvis en skyddad verkstad där vänsteristisk extremism prånglas ut i ett utan att möta minsta mothugg.

christina wegel
christina wegel
9 years ago

Julia C har gjort det igen. Och hennes iakttagelser delas av de flesta som lyssnade på mediernas rapportering. Journalisterna gör klokt i att ta till sig recensionen.

Marie
Marie
9 years ago

Underbar läsning, tack för att du orkar kämpa för ett bättre Sverige! Svensk media är helt enkelt horribel nuförtiden, det finns ingen hejd på vansinnet inom journalistkåren där det ena krönikan efter den andra är full av sjuka lögner och snyfthistorier. Är så trött på det att jag inte ens orkar läsa vad de skriver nu för tiden och detta skit betalar vi för att få vare sig vi vill eller ej!

Benny Hedberg
Benny Hedberg
9 years ago

Självsanering, billigt och bra.

Allan Hansen
Allan Hansen
9 years ago

” Agua de beber ( drik vand – masser af vand).

http://www.youtube.com/watch?v=3xjcoBat2E8

Angela
Angela
9 years ago

Här en länk till talet som hölls av Birgitta Ohlsson.

http://1766tf.wordpress.com/dokument/avskaffa-sverige/

Angela
Angela
9 years ago

Från att ha varit ett land med en värnpliktsarmé med enda syftet att försvara sitt fädernesland har det som en gång var Sverige blivit ett land där “svenskar, heliga krigare”, reser till Syrien för att skapa en islamisk stat med sharialagar. Denna uppseendeväckande nyhet basuneras ut i medierna och inget händer. Största möjliga tystnad. Eller är det chock? Har vi alla hamnat i chocktillstånd? Har svenskarna inga som helst frågor att ställa? Medierna? Nej, medierna tacklar denna absurda, högst uppseendeväckande och helt revolutionerande nyhet precis som Julia Caesar skriver, som en historia om “fem svenskar som dött i krig utomlands”.… Read more »

Robin Shadowes
Robin Shadowes
9 years ago
Reply to  Angela

I sanning sover svenskarna. Bara 30 personer kom till demonstrationen för regeringens avgång i söndags. Nu dagarna efteråt kräver eliten åtgärder mot “näthatare” och “höger-extrema” sidor på nätet. Den sovande svennen kommer inte att reagera när den ena efter den andra fria sajten försvinner efter Reineldts beslut att släcka ned dem.

Spökskrivaren
Spökskrivaren
9 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Jag har funderat över varför det var en sådan liten anslutning.
En faktor är att parollen “regeringen avgå” inte tilltalade många sverigevänner. Regeringens avgång bestäms i val vart fjärde år.
En annan faktor är att många åker bort vid den tiden på året.
Dessutom är många regimkritiker anslutna till ett politiskt parti, då känner man inte för att gå med i en opolitisk demonstration.

Hans K Nilsson
Hans K Nilsson
9 years ago
Reply to  Spökskrivaren

Du har helt rätt i det du skriver detta är Svensken i ett nötskal och därför är det och blir det också helt omöjligt att få en förändring av läget i Sverige.

Carl Ericsson
Carl Ericsson
9 years ago

Inga tårar här inte!
Skäms på er journalist troglodyter.

Johan H
9 years ago

Viss skillnad mot Fox inslag om “amerikanska” jihadisterna…

http://therightscoop.com/must-watch-judge-jeanines-epic-smackdown-on-the-mother-of-the-boston-jihadi-bombers/

Fascinerande hur svensk media alltid lyckas sänka ribban ytterligare när man trodde att den redan låg nedgrävd.

Janne
Janne
9 years ago

Försvarsmakten söker ju med ljus och lykta efter mera “mångfald” i den nya svenska yrkesarmen. Jag har förstått att det är bland invandrare (där de attityder Julia Caesar skriver om är vanliga) som rekryteringen skall ske. Man måste säga att svenska myndigheter slår knut på sig själva i sin iver att underlätta ett islamistiskt maktövertagande i vårt land.

trackback

[…] En ny rykande aktuell krönika av Julia Caesar där hon bl.a. skriver:

Ska vi gråta över jihadister som stupar i strid mot demokrati och för ett islamistiskt världsherravälde? Det är naturligtvis valfritt. Jag fäller inte en tår över ondskan. Däremot finns det goda skäl att gråta över en public service som så grovt vilseleder och förvanskar sitt uppdrag, att informera folket på ett allsidigt och korrekt sätt. Stupade jihadister som snyftreportage – det är riktigt, riktigt illa”. Läs hela krönikan här.

[…]

Skåning
Skåning
9 years ago

Jag reagerade också när jag hörde dessa inslagen. Minns inte vad journalissan hette, men hon lät så glad på rösten, nästan lyrisk, över vad denne unge jihadist hade att berätta. Och sedan dessa gulleplutt-reportage hemma hos föräldrarna som det då skulle vara synd om på något vis. Svenska journalisters moraliska kompass är fullständigt snedvriden. Det är så sjukt, så sjukt…

Arvid Bengtsson
Arvid Bengtsson
9 years ago

Ser aldrig på TV, lyssnar inte på statlig radio. Helt meningslöst. Bara propagande numera.

AggeSWE
AggeSWE
9 years ago

Så länge de som är villiga att döda andra människor är de som dör, är det rätt sorts människor som dör.

Johan
Johan
9 years ago

VAD vi ska gråta över är följande: 1. Flyktingskälen till PUT i Sverige var ett klart avståndstagande från förtrycket i hemlandet. Ändå reser man tillbaka och lierar sig med en terrororganisation. 2. Att ungdomar radikaliseras på detta sätt o väljer döden framför livet i frihet. Verkar som Migrationsministern och Invandringsministern har lite att jobba på. 3. Att myndiga ungdomar enbart ses som offer trots att de gjort ett medvetet val att stödja en terrororganisation 4. Föräldrarnas stora sorg över att det kunde gå så illa, främst att deras barn dragits in i fördärvet pga naiv idealism. 5. Att SVT visar… Read more »

pk
pk
9 years ago

Græde ? nej da, hvorfor det ? De vil jo smadre vores lande og liv.
Glæde ? ja da. Vil så gerne leve i fred.
Jeg er jo ikke socialdemokrat eller andet ødelæggende.

Anders
Anders
9 years ago

Klart att vi ska gråta över dessa ditresta jihadister frtån skandinavien som dödats, vi ska gråta av GLÄDJE att de INTE kommer tillbaka till skandinavisk mark för att där sprida sin jihad och sin säd…..

Humanist_PI
Humanist_PI
9 years ago

Den bästa sammanfattning jag hittills läst av svenska massmediers gullande med islamistiska terrorister. Lysande skrivet! Jag instämmer i vartenda ord!

Naymlap
Naymlap
9 years ago

Att vara svensk idag är inte roligt. För uslare folk har aldrig tidigare funnits. Hur kan dessa uslingar förmå sig att skriva sådan dynga.
Dumsvenskarna har diskvalificerat sig själva, som inte längre tillräkneliga. En feg svensking är, som ohyra. Ge dem DDT så pesten och parasiterna försvinner.Sanningen är att 90% av detta galna folk står bakom dessa sjuka murvlar., med sitt tysta medgivande. Ett mer ondskefullt folk än dumsvenskarna är svårt att hitta.

T. Snorrason
T. Snorrason
9 years ago

Ska vi gråta över döda jihadister? Svaret er ganske simpelt: NEJ. Det er blot en fjende mindre. Jihadister er soldater for Allah og Ummaen i en evig, erklæret krig mod alle ikke-muslimske samfund og deres indbyggere, civile som militære. Er det en “svensk jihadist”, hvor han end befinder sig, også “hjemme i Sverige”, er han at betragte som som fjendtlig, krigsførende lejeknægt, som kan angribes og dræbes, hvor han end befinder sig. Russerne har lært dette fra deres brutale og hårde kampe gennem århundreder mod islam, og håndterer problemet derefter. Jihadister i deres samfund opspores og dræbes uden betænkning, uden… Read more »

kung_och_fosterland
kung_och_fosterland
9 years ago
Reply to  T. Snorrason

Tyvärr, situationen i öst är inte heller bra. THOUSANDS OF MUSLIMS BLOCKING STREETS FOR EID PRAYERS MOSCOW http://www.youtube.com/watch?v=TOSFT3FxqgM Tyvärr berör islamiseringen inte bara västländer. Ryska försvarsmakten snart muslimsk. Predicting a Majority-Muslim Russia by Daniel Pipes Sat, 6 Aug 2005 updated Tue, 23 Dec 2008 “Russia’s Turning Muslim, Says Mufti” is the startling headline in the Times of London today. Ravil Gaynutdin, head of the Council of Muftis of Russia, announced that Russia’s population of 144 million contains 23 million ethnic Muslims – and not, as the census indicates, 14.5 million, or, as the Orthodox Church estimates, nearer to 20 million.… Read more »

T. Snorrason
T. Snorrason
9 years ago

Jeg tror den gode mufti dagdrømmer. Rusland har aldrig haft rene muslimske regimenter, undtagen under WWII og islam blev da grundigt holdt nede. Russerne har aldrig stolet på islam, men været i stadig kamp mod muslimske, omkringliggende stater gennem århundreder. Det er rigtigt, at Rusland, ganske som Europa i disse årtier invaderes af muslimske “økonomiske flygtninge” og der kommer selvfølgelig, ganske som i Europa, en balkanisering med krav om oprettelse af nye muslimske stater. Der kommer opstande, som vil blive bekæmpet militært, hvor muslimske stater som Tyrkiet og i Nordafrika blander sig, men slutresultatet må anses som givet – islam… Read more »

Kurtan
Kurtan
9 years ago

Skrämmande är bara förnamnet på “Public Bullshit” i Sverige!

Föreslår att vi samtliga icke hjärntvättade jobbar för att göra som i Grekland nämligen att lägga ner skiten SVT SR och sparka samtliga gravt mentalt skadade journalister, reportrar (för de är de genom bl.a detta bevis, och alla andra som jobbar i denna Nordkorea liknande propaganda lögn/manipulerande koloss som vi tvingas financiera…

Oj, får man ta i så?!

Naturligtvis, vi har yttrandefrihet nu och för alltid!!!

USE IT OR LOSE IT!
MVH

Rune
Rune
9 years ago

“Resten av dagen ägnar samtliga Ekosändningar och i tur och ordning Studio Ett, SVT Rapport (tidskod 4:30) och Aktuellt (tidskod 07:42) åt snyftinslag där jordaniern Ali Al-Hasan, boende i Göteborg, får gråta ut över sonen Muhammed Al-Hasan”
——————————————————-
Detta ser ju ut som en samordnad kampanj. Då blir ju frågan, varifrån styrs och samordnas sådana kampanjer ifrån? Vem är dirigenten som kan beordra dessa nyhetsredaktioner att vinkla på detta vis?

Angela
Angela
9 years ago
Reply to  Rune

Till Rune: Visst är det en samordnad kampanj och till Arvid Falk :”Du skriver, att “han beskriver extatiskt hur lycklig han är när han får skjuta och vara med i det “heliga kriget”. “Jag har aldrig känt en sån glädje, det går inte att beskriva hur skönt det var”, var inte det som var värst utan den kvinnliga journalistens beteende som skrattade med som två tonåringar som skryter inför varandra om den senaste balla festen även om hon ställde en kritisk fråga om han verkligen tyckte så. Men kritiken i den frågan fick ingen seriositet p g a hennes sätt.… Read more »

Arvid Falk
Arvid Falk
9 years ago

TACK Julia, för att du ger ord åt vår häpna avsmak inför svenska journalisters senaste (?) smaklösa och stötande bravader. Inslaget på Godmorgon Världen i söndags, där journalisten enbart (!) lade perspektivet, om våld var effektivt för att uppnå våldsverkarens mål, det var också ett verkligt bottennapp. Hur blev svenska journalister samfällt så förtappade? (Frågan är retorisk.) Men, jag skulle vilja lyfta en fråga, som inte är retorisk. Du skriver, att “han beskriver extatiskt hur lycklig han är när han får skjuta och vara med i det “heliga kriget”. “Jag har aldrig känt en sån glädje, det går inte att… Read more »

35
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x