18
jun
Seneste opdatering: 18/6-13 kl. 1715
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Tommy has appeared on a number of BBC programs recently ranging from full on ambush to planned assault of his character and mission. The BBC did what it is meant to do. Be the propaganda arm of the state and misdirect, misinform and reenforce the narrative of whatever real policy is in effect. (As opposed to the policies generally understood to be in effect)

Consequently I thought it might be interesting to hear how Tommy Robinson sounds when he is allowed to answer a question without interruption or ad hominem attacks. Thanks again to EDL Buck for setting this up last year. May 18 2012 interview with Tommy Robinson by VladTepesBlog

Vlad Tepes (Vlad Dracula (1431 – 1476) Stor canadisk blog og god ven. Han foretrækker at gå under sit pseudonym, så det skal han have lov til. Han er en også god interviewer, alle tror de kan, men det kan de ikke.

”De har lika stor rätt som du att vare ute och ha roligt”

Av Malmöbo

Det jag ska skriva om nu är så surrealistiskt att det känns som om det är en tragikomisk film. Men för mig är det verklighet. Det är nu tisdagen den 18 juni och jag skriver under synonym då polisutredning pågår. Sedan i fredags är min lägenhet en krigszon och jag har inte fått många sovtimmar utöver natten till måndagen då jag bodde tryggt hos en vän. Jag väljer att i nuläget av säkerhetsskäl skriva under synonym.

I korthet hände detta:

Klockan är över midnatt och jag ska precis göra mig redo att gå till sängs. Plötsligt hörs fientliga tonfall och rop utanför min balkong på tredje våningen som vätter mot en liten gångbana och gräsplan ganska centralt i Malmö. Ett gäng har samlats utanför. Jag går inte ut utan väntar på att de ska gå därifrån. Men det gör de inte. De skriker så aggressivt sinsemellan på den sociolekt som här i Malmö kallas ghettosvenska eller rosengårdska att jag till slut smyger ut på balkongen och ser vad som står på. Då ser jag att det bara är ungdomar på 13-15 år, åtta- tio stycken. De lät så aggressiva att jag hade trott att de var unga män. De står vid en grannes balkong på första våningen. De verkar vara ute efter bråk och jag tänker smyga in igen när jag tänker att det är dumt gjort av mig om de tänker kasta in saker hos min granne och jag stannar därför tyst kvar och iakttar. Då vänder sig en om och ser mig.

Genast flyttar sig gänget till nedanför min balkong. En av ungdomarna (arab?) juckar med höfterna mot mig och alla flinar. En annan (också arab?) gör andra hånfulla gester. Det är pojkar men de utsöndrar en fientlighet som inte står i samklang med deras ålder. En skriker något till mig på ett främmande språk. Han låter befallande. Jag säger att man inte uppför sig på det här viset och att han ska tala svenska. ”Kasta ner cigaretter!” skriker han till slut på svenska. ”Vill ni inte uppföra er så stick,” säger jag. ”Vi ska ta över här nu,” skriker en men jag ser inte närmare på honom för en mörkhyad grabb ställer sig nu och skriker: ”Jävla svensk, din jävla rasist, din jävla jude, stick härifrån, det är vi som bestämmer.”. Hans hat lyser ur ögonen.

Utöver den obefintliga logiken i resonemanget kändes det surrealistiskt att en yngling från världens mest rasistiska regioner (om han nu var somalier) kallade en svensk kvinna (från en av världens mest toleranta regioner) för rasist när man just betett sig som ett svin.

De börjar kasta saker mot balkongen och jag går in och ringer polis. Tyvärr inte akutlarm utan det vanliga 114 14 numret. Som svensk vill jag inte ställa till med mer besvär än nödvändigt.

Mens jag väntar på att komma fram hör jag att de fått in en fullträff. Balkongrutan skallrar betänkligt men håller. Sen blir det tyst utanför. När polisen äntligen svarar tänker de inte sända en bil – inget har gått sönder. Jag kan få göra en anmälan däremot om jag vill ta emot polisen i min lägenhet. Först därefter kan polisen avgöra om de ska patrullera området. Klockan är nu 00:45. Jag säger att jag inte är så mycket intresserad av en polisanmälan som att de ska kolla upp området och köra runt lite. Det går inte, får jag höra. Varken jag eller lägenheten har blivit skadad.

Jag har onda aningar och på känn att de ska komma tillbaka. Det gör också fyra av dem kvällen därpå klockan elva på natten. Jag hör en duns mot balkongrutan och går ut på balkongen utan att tänka på det. Två verkar mest iaktta medan övriga två är aggressiva – ”somaliern” och en ”arab”. Den mörkhyade skriker ”jävla jude” två gånger och den andre befaller mig något. De börjar kasta grus mot rutan. Det är tur att det inte fanns större stenar tillhands.

Jag hotar med polis fast jag vet att det är lönlöst. Inga övriga har synts till ute men nu visar sig en medelålders svensk kvinna på hundpromenad. Hon går raskt fram till den mörkhyade grabben men istället för att säga till honom att uppföra sig lägger hon oväntat armen runt honom och vänder sig till mig med stora vädjande ögon. ”Vet du, det här är egentligen fina fina grabbar. De är bara 12-13 år. Han här hjälper mig med matkassarna ibland.”

Jag berättar vad som hänt.

”Men vi två är vuxna. Vi måste hantera det här vuxet. Vet du inte att om man vill ha respekt måste man ge respekt. De har precis lika stor rätt som du att vara ute och ha roligt.”

Jag är mållös. Jag säger att de inte har någon som helst rätt att störa andra mitt i natten och att jag upplever det som oerhört kränkande att se henne stå med armen beskyddande om en grabb som skrikit antisemitiska och andra rasistiska saker samt hotat med att köra bort mig. Respekt förtjänar man, säger jag, och du uppmuntrar ju grabbarna utan att veta vad som hänt. Du var inte här i går natt.

”Men nu får du ju ge dig. Pojkarna har ju bett om ursäkt!”

Jag gapar igen. Pojkarna har ju inte bett om ursäkt, tvärtom. Deras kroppsspråk utstrålar det inte heller. ”Ber de om ursäkt, är allt ur världen. Bara de inte kommer hit och stör igen är jag nöjd.”

Fortfarande med armen om grabben går kvinnan och de övriga följer med. Det blir tyst. Men jag har en känsla av att stillheten är bedräglig. Det visade sig vara sant.

Jag kan inte sova. Klockan två på natten hörs högljutt diskuterande utanför. Arabiska. Jag tittar ut och ser tre unga män gå förbi. Män. Inga barn. De är helt klädda i svart. De har alla jackor med kapuschonger som är åtsnörda så att bara en liten ansiktsoval syns på dem. Maskeringskläder. Jag ser en lyfta armen och ögonblicket därefter skallrar mina rutor igen. Inget grus eller lerklumpar som tidigare utan en sten. Jag ringer ögonblicket alarmnumret, 112. Det tar en minut innan de svarar. Under tiden hör jag ytterligare en sten och rutor som skallrar. De kastar inte mot någon annan lägenhet än min. Polispatrullen kommer efter tjugo minuter. Då är männen sedan länge försvunna när vi går genom området. Allt är tyst.

Detta var natten till söndagen. Pojkarna har kommit kommit tillbaka och skrikit ”jävla jude” och kastat mot balkongen söndag och måndag kväll. Jag har inte visat mig eftersom jag inte vill att de ska berätta för storebröder och kusiner att jag är hemma. De här maskerade unga männen agerade ”proffsigt”.

Vi får se vad som händer i natt. Och nästa. Och nästa igen. Men, som den svenska kvinnan sa:

De har precis lika stor rätt som du att vara ute och ha roligt.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Av Malmöbo  Länk till Snaphanen  […]

Burnilla
Burnilla
8 years ago

Dels
det som händer (det därute), dels
det som sägs (som ska gälla för att beskriva det därute).

Beskrivningen av verkligheten består av två delar :
1. Det därute
2. Tidigare avgivna ord, uppfattade som beskrivningar av det därute

Den hundpromenerande kvinnan talade
utan att tala
om det därute.

Det är inte invandrare. Det är inte barn.
Det har talats om invandrare. Det har talats om barn. Talandet har inte talat om det därute.

anonym
anonym
8 years ago

Kære malmøbo

Det er surrealistisk…. ingen tvivl om det… Men…. Hvilket parti stemmer du på..????? De svenske politikere er ved at ødelægge sverige…. Og i ser stiltiende til… Dog skal du være glad for, at de ikke besøgte dig i din lejlighed.. 6.500 voldtægter i sverige pr. år… Voldelige overfald tælles i 100.000er REKORD på REKORD.. Og altsammen takket være jeres sindsyge indvandringspolitik..

Agricola
Agricola
8 years ago

@Malmöbos oplevelse:
Det svenske system har forrådt sine borgere. Ved samarbejde mellem system og borgere kunne de destruktive abemennesker hurtigt ekspederes hjem til deres æts og kulturs hjemlande. Systemet er blevet svenskernes fjende, betalt af dem selv 🙁
Som det er nu, er der kun selvforsvaret og organisation i frihedsbevægelse tilbage.

Skåning
Skåning
8 years ago

Han har jägarexamen (om det nu är den person jag tror), men vad skulle det hjälpa? Skall man skjuta ihjäl överkaxiga 12-13-åringar med en 68-kärring som håller dem om ryggen. Ingen vinnare precis.

Naivtive
Naivtive
8 years ago
Reply to  Skåning

Se jägarexamen på ett annat vis, om utvecklingen fortsätter finns det all anledning att se över självförsörjningsgraden. Om ICAs hyllor bara består av skurdukar har men en fördel av lite egen handlingsförmåga.

FoNUS
FoNUS
8 years ago

Mitt råd till dig är att ta jägarexamen.

Marit
Marit
8 years ago

Det var nok en god grunn til at Winston Churchill fikk Nobelprisen i litteratur.

LarsS
LarsS
8 years ago

Jeg tror, at kunne Sir Winston Churchill stige op af graven for blot et lille minut, ville han gå direkte over til Tommy Robinson, byde ham en cigar og så give knægten ET GEDIGENT SKULDERKLAP! Selv skulle jeg ikke blive forbavset om Tommy Robinson om 20 år er en stor og anerkendt politisk leder – han er et politisk talent udover det sædvanlige! “How dreadful are the curses which Mohammedanism lays on its votaries! Besides the fanatical frenzy, which is as dangerous in a man as hydrophobia in a dog, there is this fearful fatalistic apathy. The effects are apparent… Read more »

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x