20
jun
Seneste opdatering: 20/6-13 kl. 1910
26 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Well I’m arguing with you about this Mr Blair. And I’ll tell you something: you … repealed the treason laws shortly after you came into power. I think you committed treason, Mr Blair. I think you committed treason when you said, we are going to import the Third World in order to “rub the noses of the right in diversity”. For me, that’s treason.

Your principal duty was to uphold the best interests of the people of this country. The idea that you deliberately set out to undermine us and to subvert us is an act that’s criminal. It doesn’t matter that you repealed the laws, those laws can be brought back. And one day Mr Blair, you will be tried for treason, along with the rest of your Cabinet and every single high-ranking Labour politician that allowed this criminal act to happen. Liberty, GB.

“Välkommen till Sverige, det är vårt land nu, inte ditt”

Vid tretiden i måndags befann sig en 23-årig kvinna på väg hem i Kristinebergsområdet i Oskarshamn. Plötsligt närmade sig tre yngre utländska män. De frågade om hon var svensk och när hon svarade ja blev hon slagen så pass hårt att hon hamnade på marken.

De tre männen ställde sig över kvinnan och sa: “Välkommen till Sverige, det är vårt land nu, inte ditt”.Polisen rubricerar händelsen som hatbrott. Kvinna utsattes för hatbrott

Hvorfor finder de sig i det, ikke én men mange gange hver dag, år efter år, tiår efter tiår? Hvorfor bærer de ikke våben efterhånden, hvorfor er de lam til slagtebænken? Læs en suverænt veloplagt kronik om den svenske psyke: Dialogpoliser och kaviarkommunister.

Tredje stormoske i Malmø: ”Det kommer att bli böneutrop”

En lille piss-by på Århus’ størrelse. Det er 15 år siden, jeg hørte de første svenskere sige: “Malmø är en forlorad stad,” der er en del google-hits på fem ord. De sidste svenskere er ikke skredet fra byen endnu, men mange tusinde er. Der var også tyske jøder i 30’erne, der ikke stolede på deres egne øjne. Det blev de så nødt til med tidens fylde.

Inom en snar framtid kan Malmö ha tre stora moskéer. Sedan tidigare har kommunen gett grönt ljus åt byggandet av ett muslimskt kulturcenter, inklusive stora bönesalar, på Danska vägen i villaområdet Håkanstorp. I torsdags beslöt stadsbyggnadsnämnden att bevilja bygglov åt ytterligare en moské, i det gamla industriområdet Elisedal nära Jägersro travbana. – Ett helt okontroversiellt beslut för vår del. Vi har religionsfrihet i Sverige och det är inte stadsbyggnadsnämndens uppgift att värdera inriktningen på folks tro.

– Ja, det blir böneutrop. Men jag kan inte säga hur ofta, det framgår inte, säger Carina Svensson.Enda partiet som reserverade sig mot beslutet var Sverigedemokraterna, som bland annat tryckte på jämställdhetsaspekten. Bygglov för ny stormoské i Malmö

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
26 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
HH
HH
8 years ago

Det som är gemensamt för oss är vår mänsklighet. Vi tillhör alla rasen människor som art. Vi är alltså inte chimpanser eller giraffer. Det svåra är att finna bryggan mellan KULTURERNA! Det är väl rätt självklart att vi som haft kungar sen 1200-talet som givit lagar om t ex kvinnofrid inte kan acceptera t ex islamska “lagar” som talar om kvinnans underställande. Att hon ska gå klädd täckt i tygsjok och dold för omvärlden. Naturligtvis kan man väl acceptera muslimen som inte tar en kvinna i hand utan lägger handen på hjärtat. Men vad är det han säger med den… Read more »

Bergfast
8 years ago
Reply to  HH

H.H. skriver, (något förvånande ändå,,,): …”Vi tillhör alla rasen människor som art.”…. Denna mening framstår för mig som lite märklig. Det – människan – , som just – varelse – , är, är just – ARTEN människa – , till vilken absolut ALLA människor tillhör, vare sig de är goda eller onda, långa eller korta, fula eller vackra, kloka eller dumma osv. Det som har fått ordet och benämningen – ras – , är ju helt enkelt de synliga olikheter som alla kan se, och som också minsta barn kan se. Det är de synliga skillnaderna i hudfärg, ögon och… Read more »

Anonymous
8 years ago

Det som är gemensamt för oss är vår mänsklighet. Vi tillhör alla rasen människor som art. Vi är alltså inte chimpanser eller giraffer. Det svåra är att finna bryggan mellan KULTURERNA! Det är väl rätt självklart att vi som haft kungar sen 1200-talet som givit lagar om t ex kvinnofrid inte kan acceptera t ex islamska “lagar” som talar om kvinnans underställande. Att hon ska gå klädd täckt i tygsjok och dold för omvärlden. Naturligtvis kan man väl acceptera muslimen som inte tar en kvinna i hand utan lägger handen på hjärtat. Men vad är det han säger med den… Read more »

Angela
Angela
8 years ago

Antingen är alla människor “rasister” eller också ingen. Det behövs ingen speciell examina för att förstå vad Weston talar om det räcker med sunt förnuft. Egentligen bevisar vetenskapen bara det som är sunt förnuft. Dessvärre verkar det som att vanligt sunt förnuft flugit sin kos i dag eftersom vi debatterar det som uppenbarligen är sunt förnuft. Floskeln “rasism” uppfanns någon gång på 1800-talet. Därmed har den aldrig legitimerat kolonisation eller slaveri utan tvärtom. Allt och alla som känner sig hotade eller hotas försvarar sig helt rätt och naturligt. Det handlar om det som Bergfast, Wilson, Damgaard m fl talar om… Read more »

Peter Andersen
8 years ago

Man behøver jo ikke engang den store eksamen udi psykologi eller særlige analytiske evner, for at forstå hvad det er Weston hér taler om. Det er jo logik for burhøns – fra enden til anden. Folk kræver forskellighed og hylder forskellighed. Alligevel må vi endelig ikke analyserer denne forskellighed – og evt. komme frem til visse negative konsekvenser af den. Det ville, trods alt, være at gå for langt. Så når nogen ønsker at dræbe eller terroriserer andre, så er det jo bare hvad det er – forskellighed. Intet negativt ved det. Hvis nogen skulle driste sig til at gå… Read more »

Kirsten Damgaard, psykolog

@Bergfast Race betyder oftest kultur i vor tid .Størrelsen på folks bagdele og hudfarve er ligegyldige. Værdier og holdninger er det som tæller ( internalisering/habitus/hjernens plasticitet, når vi taler akademisk) Philip Rack : ”Enten det er ønskeligt eller ikke, er fuldstændig kulturel relativisme egentlig umulig : a) det er selvmodsigende af natur ,siden princippet om at vi bør respektere alle kulturers værdier er en værdierklæring i sig selv, b) det er utænkeligt i praksis, da ingen kan magte at frigøre sig fra sin egen kultur og opnå sådan olympisk upartiskhed og c) det fører til den konklusion at alle bør… Read more »

Bergfast
8 years ago

Kirsten Damgaard säger:….” Race betyder oftest kultur i vor tid .Størrelsen på folks bagdele og hudfarve er ligegyldige. Værdier og holdninger er det som tæller.”… Även om det kanske verkar vara en glidande skala kring begreppet – rasism -, så skulle man ändå kunna fortsätta att vilja hävda att det verkligen är skillnad på att kritisera en ideologi, en – ism, eller en religion, och att faktiskt vilja kritisera andra – raser – , endast för – rasskillnadens skull – , vilket ju ändå är någonting som människor föds in i. Till viss del kan man kanske säga att alla… Read more »

trackback

[…] en god ordens skyld vil jeg i øvrigt gerne takke Snaphanen for at have bragt denne fremragende […]

Jernhesten
8 years ago

My name is Jernhesten and I am a racist, too!

Jeg husker at Mogens Glistrup engang blev konfronteret med racismebeskyldningen. Han svarede:

“Der findes 2 slags danskere: racister og landsforrædere!”

Dengang syntes mange at han gik lidt for vidt, men gjorde han nu også det?

Hvis vi får en slags borgerkrig som Weston her forudser, så kommer folk til at vælge side. Han nævner Syrien-krigen og hvor mange neutrale syrere findes der nu lige i dag? Enten er de vel for eller imod Assad? Det kan man vel også sammenligne med Glistrup racist eller landsforræder citat?

Allan Hansen
Allan Hansen
8 years ago

Hej Paul.
Jeg er også racist – jeg kan ikke
fordrage socialdemokrater og frikedeller.

Keep Smiling.

Erling
Erling
8 years ago

Sedan tidigare har kommunen gett grönt ljus åt byggandet av ett muslimskt kulturcenter, inklusive stora bönesalar, på Danska vägen…

Hæhæ…

Det ligner næsten en tanke.

Utflyttad svensk
Utflyttad svensk
8 years ago

Thank you Paul. I am a racist too.

Torgny Sund
Torgny Sund
8 years ago

My name is Torgny Sund and I am a racist, too!

Bergfast
8 years ago

Angående Paul Weston och – rasism – . Nedanstående är frågor till Nationell.nu från en ..”Upprörd läsare”, som jag dristat mig till att svara på, enligt följande: ”Upprörd läsare”: Fråga 1:”Jag vill gärna ha ett svar där ni förklarar hur ni kom in på detta spår. Att syssla med rasbiologi och antisemitism.”…. Svar: Ja. Varför ägnar sig Nationell.nu åt detta tankespår? Fungerar det? Om det nu är så att det finns ett mycket stort inflytande t ex inom bankindustri, massmedieindustri, filmindustri, nyhetsproduktionsindustri, underhållningsindustri, fastighetsindustri, guldindustri, ädelstensindustri, konstindustri, vapenindustri, läkemedelsindustri, ideologiproduktionsindustri, modeindustri, kosmetikaindustri, livsmedelsindustri, vetenskap, övrig konst, litteratur och teater, m.m.,… Read more »

Santor
Santor
8 years ago
Reply to  Bergfast

Bergfast, har du ikke din egen blog, hvor du kan poste dit rod?

Bergfast
8 years ago
Reply to  Santor

Vems blogg är detta?

Är det Santors blogg?

Nielsen
Nielsen
8 years ago
Reply to  Bergfast

….Det handlar istället om ATT TA HÄNSYN TILL och visa FÖRSTÅELSE FÖR,….
Må jeg forsigtigt spørge dig hvad islam viser forståelse for? Du er tydeligvis ude på dybt vand. Og jeg er enig med Santor i hans beskrivelse af dine ord.
Desuden vil jeg frabede mig svar, da jeg ærligt talt ikke gider læse mere du har skrevet.

Bergfast
8 years ago
Reply to  Bergfast

Förresten vill jag be om ursäkt till Santor, (och även eventuella andra), för min alltför långa kommentar. Jag fastnade i en argumentering mot vissa argument som jag tyckte var felaktiga, men som ju inte egentligen har framförts här på Snaphanen, (fastän det handlade om – rasism -), vilket var fel av mig. Paul Westons deklaration, att – acceptera -, att han, när han ändå just blir definierad som varande – rasist – , också själv deklarerar sig själv som en – rasist -, endast p.g.a. att han uttalar kritiska synpunkter på islamska rättskipnings-tillämpningar, vilket kanske är lite märkligt ändå. Sådana… Read more »

Spökskrivaren
Spökskrivaren
8 years ago
Reply to  Bergfast

Dina inlägg här är BRILJANTA!
(Och relevanta; eftersom ämnet var: vem är rasist?)

Angela
Angela
8 years ago
Reply to  Bergfast

Bergfast, du skall inte be om ursäkt. Den som inte vill läsa din kommentar får väl låta bli. Vi andra har inga behov av att bli underrättade om vilka som inte vill läsa en kommentar eller ej. Din kommentar och Kirsten Damgaards talar till olika läsares förförståelse varför båda är lika angelägna. Genom Kirsten Damgaards kommentar möttes och berikades läsarna. Kanske ett “aha” uppstod någonstans. För att debatten skall få djup måste ibland kommentarer bli långa. Det är så vi möts i kunskapsbildning och delar med oss vår kunskap till andra. Tack för att du tog dig tid att visa… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

“Kulturberigelsen” fejrer ny triumfer i Danmark ;-( Og vore dybt naive, uvidende og komplet uansvarlige vatnissepolitikere gør som sædvanlig ABSOLUT INGENTING for at stille skrappe krav og sætte hårde grænser for vore uninviterede “gæster” … http://www.b.dk/nationalt/foraeldre-tiltalt-for-aeresvold-mod-17-aarig-datter Forældre tiltalt for æresvold mod 17-årig datter Af Rasmus Boserup, Berlingske Nyhedsbureau 19. juni 2013, 13:06 Forældre ville straffe 17-årig datter og fik onkel [!!!] til at piske og næsten kvæle hende med et læderbælte i Høje Taastrup. Et forældrepar og to øvrige medlemmer af en palæstinensisk familie fra Høje Taastrup kommer på anklagebænken ved retten i Glostrup til august i en sag om… Read more »

Marit
Marit
8 years ago
Reply to  Bjovulf

Disse foreldrene er ikke mennesker, i den betydning siviliserte folk oppfatter det. De er et produkt av innavl gjennom genersjoner. Og derav svekkede kognitive evner. I tillegg kommer en forkvaklet og menneskefiendtlig,
psykotisk ideologi, som befaler å drepe og straffe dem som ikke lar seg kue.
Islam er totalt fremmed for moderne mennesker.

Bergfast
8 years ago
Reply to  Marit

Marit skriver:…..”De er et produkt av innavl gjennom genersjoner.Og derav svekkede kognitive evner. I tillegg kommer en forkvaklet og menneskefiendtlig, psykotisk ideologi, som befaler å drepe og straffe dem som ikke lar seg kue. Islam er totalt fremmed for moderne mennesker.”…. Kanske skulle det ändå vara intressant för Marit att ta en titt genom alla Europas kunga- och furstehus, samt väldigt många adliga familjer, släkter och ätter. Där finns otaliga kusingiften och nära släktgiften, i flera generationer. Marit kan också studera på målningar hur släktingarna till dessa otaliga kusingiften i flera led, ser ut, genom att studera släktporträtt. Det är… Read more »

Marit
Marit
8 years ago
Reply to  Bergfast

Hei Bergfast ! Ja jeg er kjent med innavlen i europeiske kongehus. Men de senere generasjoner har det kommet inn “friskt” blod. Heldigvis. “Norges nuverande konungs føreldrar var kusiner t ex.” Derom hersker det uenighet, i følge en biografi for noen år siden. Prins Carl av Danmark, senere kong Håkon 7. av Norge, var i lange perioder ute med et marinefartøy, også på det tidspunktet prinsesse Maud, senere dronning Maud av Norge, ble besvangret .Da hadde paret vært gift i 7 år. Mauds livlege i England hadde en slående likhet med kronprins Olav, senere kong Olav 5. av Norge. Mens… Read more »

Bergfast
8 years ago
Reply to  Bergfast

Det var en intressant anekdot. Om den nu är sann, vilket den kanske är. Det förekom nog att kungar, och drottningar också för den delen, inledde förbindelser utanför sina äktenskap. Kanske delvis beroende på att många av äktenskapen ingicks vid relativt tidig ålder, samt många gånger också av politiska orsaker. Det innebar väl att parterna själva nog inte egentligen hade något val alla gånger. Det kunde resultera i lyckade och harmoniska äktenskap om parterna hade – tur – , men också kanske inte så sällan i mer eller mindre olyckliga äktenskap. Och särskilt då kanske om det inte föddes några… Read more »

Bergfast
8 years ago
Reply to  Bergfast

Det var en intressant anekdot. Om den nu är sann, vilket den kanske är. Det förekom nog att kungar, och drottningar också för den delen, inledde förbindelser utanför sina äktenskap. Kanske delvis beroende på att många av äktenskapen ingicks vid relativt tidig ålder, samt många gånger också av politiska orsaker. Det innebar väl att parterna själva nog inte egentligen hade något val alla gånger. Det kunde resultera i lyckade och harmoniska äktenskap om parterna hade – tur – , men också kanske inte så sällan i mer eller mindre olyckliga äktenskap. Och särskilt då om det inte föddes några tronföljare… Read more »

26
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x