1
jul
Seneste opdatering: 1/7-13 kl. 1747
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Asle Toje indleder.

Is the West in terminal decline? Niall Ferguson argues that, less than 25 years after the end of the Cold War and the apparent triumph of liberal democracy and the free market, the economic and political supremacy of Western Europe and North America is fading rapidly. According to the International Monetary Fund, advanced economies continue to pose a serious risk to global recovery. In the euro area, prolonged stagnation looms large, whilst in the United States excessive fiscal consolidation could derail the recent upturn. As developing economies continue to grow, many advanced economies are battling high unemployment, debt, and income inequality. Niall Ferguson argues that these challenges indicate the deterioration of economic and political institutions. What are the causes of this degeneration and what comes next? “Degeneration and Regeneration after the Cold War.”

Wilders’ PVV største parti i Holland

Support for the two ruling parties is also down sharply, the De Hond poll shows. The VVD, which has 41 seats in parliament, would win 21 if there were an election tomorrow and the PvdA, which has 38, would win 16.

The De Hond poll says Geert Wilders’ anti-immigration PVV would be the biggest party with 29 seats in the 150-seat parliament if there was a general election. Just one in three voters hopes the cabinet lasts the full four years, Geert Wilders frihetsparti PVV Nederländernas största, med 28 mandat

Svensk overklasse frabeder sig multikulturen

Sådan set ikke nogen nyhed, at overklassen overhovedet ikke er solidarisk med sit folk – i den udstrækning man længere kan tale om, der findes et svensk folk snarere end ‘svenske folk’ – men at det var så massivt….

Ju rikare en kommun är, desto mindre andel flyktingar tar man emot. De fattigaste kommunerna har ett fem gånger större mottagande än de rikaste. Moderatstyrda kommuner har det klart lägsta flyktingmottagandet. En sådan rangordning av kommunerna visar att de 20 rikaste kommunerna tar emot mindre än en femtedel så många – räknat per invånare – som de 20 fattigaste kommunerna.

Bland höginkomsttagarkommunerna med litet mottagande räknat per invånare, återfinns bland andra Vellinge och Lomma utanför Malmö samt Täby, Lidingö, Nacka och Danderyd utanför Stockholm. Samtliga är Moderatstyrda. Minst flyktingar i M-kommuner

Muslim Call to Prayer – Houses of Parliament, London

Jeg har ikke kunnet finde nogen artikel info. Det synes meget nyligt, den er uploadet i går, et andet upload af den samme i forgårs. Hjælp modtages.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] poäng understryks av Harvardprofessorn Niall Ferguson under sitt besök i Oslo nyligen: ”Stora välfärdsstater av den typen som kallas ’den nordiska modellen’ uppstod i […]

Da Capo
Da Capo
8 years ago

” Någon politiker, (minns ej vem), uttalade för någon tid sedan i anslutning till invandringspolitiken att; ” – Alla bekymmer kommer att försvinna, bara den äldre generationen försvinner.” – – – – – – Nej, Bergfast, du är ute och cyklar. Att någon politiker skulle tänka sådana tankar håller jag ej alls för otroligt, men att ge uttryck för dem skulle nog föranleda slut på den politiska karriären. Sådan självsanering ägnar sig tyvärr ingen politiker åt. Det var professorn i mångkultur, sociologen Mikael Hjerm,vid Umeå universitet, som ansåg och anser att “det är bra för mångkulturen när äldre svenskar dör,… Read more »

Bergfast
8 years ago
Reply to  Da Capo

Tack till Da Capo för korrigering och för upplysning om det riktiga namnet och yrkestiteln på den som gjort uttalandet. Uttalandet var i alla fall gjort, så helt ute och cyklade var jag kanske inte ändå. Det stämmer nog också att något sådant uttalande skulle nog inte en politiker kunna göra, även om han eller hon tänkte det. Det skulle nog medföra risker för dennes fortsatta möjligheter att kunna verka politiskt. Men det är ändå ett budskap som dagligen genom det massmediala rummet förmedlas på ett lite fördolt sätt, genom den fokusering, den vinkling, de ämnen och de omständigheter som… Read more »

Bergfast
8 years ago

Nial Fergusons föredrag. Så nu skall det sakta men säkert med hjälp av statistik och data, samt med hjälp av halvt om halvt anklagande fraser av olika slag, frammanas motsättningar mellan de gamla och de unga i de europeiska nationerna?(Kanske efter det att de värsta motsättningarna mellan invandrade och ursprungsbefolkningar börjat lugna ned sig, när invandringen då är ett faktum, och då måste en fokus ske mot nya motsatta grupperingar i samhället?) Och vilka tankar om slutliga lösningar på problemen önskar man sig kanske då att man kan mana fram ett stöd för? Sakta men säkert? Är det tankar som… Read more »

Eyvind Dk
8 years ago

God kvalitet på videoen fra Oslo. Den er til at holde ud at se på, og ikke mindst, at høre på 🙂

kung_och_fosterland
kung_och_fosterland
8 years ago

“Svensk overklasse frabeder sig multikulturen”

De flesta pursvenskar av alla samhällsklasser säger sig vara för multikultur , men i praktiken flyttar de alla från ett bostadsområde om det blir för mycket multikultur. De som blir kvar är de som inte har råd att flytta. White flight.

Da Capo
Da Capo
8 years ago

Eurabia? – Niall Ferguson In the 52nd chapter of his ”Decline and Fall of the Roman Empire,” Edward Gibbon posed one of the great counterfactual questions of history. If the French had failed to defeat an invading Muslim army at the Battle of Poitiers in A.D. 732, would all of Western Europe have succumbed to Islam? ”Perhaps,” speculated Gibbon with his inimitable irony, ”the interpretation of the Koran would now be taught in the schools of Oxford, and her pulpits might demonstrate to a circumcised people the sanctity and truth of the revelation of Mahomet.” When those words were published… Read more »

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x