1
jul
Seneste opdatering: 2/7-13 kl. 0105
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

vilks2

..eller omvendt – hvad man nu foretrækker. Jeg har diskuteret med mig selv, om det er i Zorn-stil – han var glad for nøgne, buttede hunkøn, dog som regel noget ældre, eller om det ikke snarere er Carl Larssons naivistiske idyl-stil som f.eks.. Efter ti minutter kom jeg frem til, at det er Larsson, det er præcis denne lille tækkelige pige. Uwe tager fejl. Han skriver:

På lørdag er der fernisering i Galleri Rönnquist & Rönnquist i Malmø på den svenske kunstner og Muhammed-tegner Lars Vilks ‘s udstilling af malerier, der forestiller den islamiske religionsstifter Muhammed som en såkaldt rundkørselhund (rondellhund). Malerierne viser den islamiske rundkørselhund i forskellige situationer inspireret af kunsthistorien. Blandt andet ses rundkørselhunden Muhammed i selskab med maleren Vilks og i samspil med en mindreårig, nøgen pige. Sidstnævnte maleri er muligvis inspireret af Vilks ‘s landsmand Anders Zorn.Det er første gang, at Lars Vilks ‘s rundkørselhunde kommer op at hænge i kunstsammenhæng. Udstillingen, der har titlen Allvar är den enfaldiges sköld (Alvor er den enfoldiges skjold, red.), kan ses indtil 28. juli 2013. Om udstillingen udtaler Lars Vilks:

“Who’s afraid of the roundabout dog?

Svaret er: Alt for mange. I al sin uskyld og enkelhed er rundkørselhunden blevet en markør for rædsel og frygt. Den fremkalder desuden mistanker om racisme i forbindelse med den galopperende inflation, der har udhulet begrebet (racisme, red.). Galleristen Henrik Rönnquist har vist modet til at hæve sig over den paralysie général (generelle lammelse, red.) og løfte sløret fra rundkørselhundens besynderlige tabu.” Lars Vilks udstiller maleri af religionsstifteren Muhammed i selskab med en mindreårig, nøgen pige

Politiker med afløbsrør

Jeg afslører ingen hemmelighed ved at sige, at jeg ikke bryder mig om politikere. Der er undtagelser, men de er få. Kommer der en på radio, surfer jeg væk hvis jeg overhovedet kan komme til det. Jeg skyr dem næsten lige så meget som svenske medier, og det vil ikke sige så lidt. Ikke som mennesker, privat ligner de folk i al almindelighed. Måske er forekomsten af psykopater lidt højere, ligesom den er blandt erhvervsledere, jeg kunne nævne et par navne, men det er nok strafbart, men ellers er de som folk er flest. Det er politikerrollen, jeg ikke kan lide af cirka samme grund som at jeg ikke kan lide reklamebureauers snak. Hvor tit hører man en, som siger noget med kant, som afslører at de har læst et par bøger, ja ligefrem lidt af verdenslitteraturen og som kan holde en tale med bare retorisk bid og form, som det stadig forekommer i den angelsaksiske verden, hvor varm luft stadig kan lyde så imponerende, jvf. Clinton og Obama, at folk tror, de har med statsmænd at gøre.

politiker

Pawel Kuczynski født 1976

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

5 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
HH
HH
9 years ago

Det där tycker jag inte är vackert alls! Inte mycket bättre än Wallin Ohlssons hatbilder. Grundbilden är en ikon – Carl Larssons hemma-bilder från Sundborn. Jag tycker inte en sådan skall fläckas ned med en skäggig person med ett synnerligen främmande förflutet. Som inte har någonting alls med vår kultur att göra.

Jo, jag förstår mycket väl vad bilden skall uppvisa. Meddelandet är framfört. Släck skärmen!

JensF
JensF
9 years ago

Jeg forstår formålet med at afbilde ham “profeten”, men denne kombination med en lille svensk pige er der vel ikke meget provokation i for ortodokse muslimer, de vil vel nærmere se det som et ønskværdigt fremridsscenarie.

Et interessant tabu at overskride kunne være en skildring af “profetens” koner eller andre muslimske kvinder i fornøjeligt selskab med høje, blonde mænd. Dét er nemlig skrækvisionen for bemeldte segment.

Nils
Nils
9 years ago
Reply to  JensF

Jeg tror ikke det er Lars Vilks hensigt blot at ophidse nogle muslimer – hans projekt handler lige så meget om kunstverdenen – og der er placeringen af rundkørselshunden som noget katten har slæbt ind midt i idyllen, både genial og meget provokerende, dog mere på et abstrakt niveau sas.

JensF
JensF
9 years ago
Reply to  Nils

Du har givetvis ret i, at Vilks først og fremmest bearbejder sit eget bagland med denne version af Carl Larssons i øvrigt smålumre billede. Blot ville jeg også gerne se noget af den slags, som jeg foreslog.

Boe
Boe
9 years ago

Jag var beredd att försvara Sverige och Norden förr, med livet.

http://www.youtube.com/watch?v=_KigpIIZLEM

Jag har AK-märket i Silver (fick inte ta Guld på grund av tids-regler. Och stor kunskap med tunga pjäser.

Med allt vi hade förr.

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x