21
jul
Seneste opdatering: 21/7-13 kl. 1610
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Uroligheder breder sig til andre byer i Yvelines (distrikt vest for Versailles)

For annen natt på rad var det uro­lig­he­ter i Paris-forstaden Trap­pes. Brå­ket begynte da poli­tiet ville sjekke iden­ti­te­ten til en bur­ka­kledd kvinne. Burka på offent­lig sted er for­budt i Frankrike.

Ekte­man­nen likte svært dår­lig at poli­tiet blan­det seg og han ble arres­tert. Dette pro­vo­serte omgi­vel­sene som mobi­li­serte og snart var politi­sta­sjo­nen belei­ret, ste­ner reg­net og bran­ner ble anstif­tet. 250 men­nes­ker del­tok i oppløpet.

BBC radio meldte om uroen, men hadde ikke noe på sin web­side. Hel­ler ikke Tele­graph. BBC mel­der nå at uroen fort­satt på andre nat­ten, men hel­ler ikke nå er det noe på nett.

Deri­mot hadde Jeru­sa­lem Post en story på Trap­pes. Isra­elske medier føl­ger bedre med på hva som skjer i Europa enn euro­pe­iske, og det er ikke fordi de er uvi­tende. Storyen er ube­ha­ge­lig og inn­gir frykt, frykt for et opp­rø­ret skal gripe om seg. Men det spil­ler ingen rolle om mediene rap­por­te­rer eller ei. For­ste­dene vil bli kvitt poli­ti­ets inn­blan­ding, spe­si­elt under rama­dan. Det man fryk­ter er hel­ler opi­nio­nen. At den skal bli alar­mert. Det er en uhold­bar situasjon.

In Trap­pes, a gritty suburb sout­hwest of Paris, police said a crowd gat­he­red in response to the arrest on Thurs­day of a man who had assaulted a police offi­cer during an iden­tity check on his wife, who was entirely veiled.

Some 250 people who col­lected out­side the Trap­pes police sta­tion on Fri­day night threw sto­nes and other pro­jecti­les and destroyed pro­perty before being repelled by riot police in the early hours of Satur­day, a police state­ment said.

A wit­ness said the crowd cal­led on police to release the hus­band but were “insulted” by authorities.

“They (the police) didn’t want to lis­ten and it got out of con­trol,” the man, who gave his name as Sofi­ane, told iTele. “Trap­pes is a big family. When you attack us we’re going to respond.”

Police said order was resto­red by day­break in Trap­pes, an area of grim housing esta­tes, but that rein­for­ce­ments sent in over­night would remain in coming hours to help ensure calm.

Men så var ikke order resto­red like­vel, for uroen fort­satt i natt.


Uroligheter i Paris-forstad fortsetter på andre natten, HANS RUSTAD 21.07.2013 kl. 12.47

Se også: France: Muslims besiege police station — “In twenty years Trappes will be Chechnya”

Kamel Laouadi, 32 and a father, proudly shows off his two imposing rifles… water rifles. “There, that’s a large calibre!”, he jokes, before becoming serious again. “We don’t have this hatred for no reason. We would fight for France, but this going into religion all the time has to stop.” For him, “what is going to happen tonight” is only the beginning. “In twenty years, Trappes will be Chechnya!”

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Asger Nord
Asger Nord
8 years ago

Morani har helt ret i, at muslimerne styrkes for hver dag. Jo længere tid der går inden det store sammenstød, jo sværere bliver det for europæerne at vinde. Men muslimerne er forskansede bag høje volde og beskyttelsesmure. Fæstningsværkerne hedder Europadomstolen, Universelle Menneskerettigheder, ‘fri bevægelighed’, terroruddannelse i fængslerne, retsforfølgelse af politifolk som gør sin pligt osv osv. Og de er meget effektive – vi har nemlig selv bygget dem !

Morani ya Simba
Morani ya Simba
8 years ago

“In twenty years, Trappes will be Chechnya!”

Der er flere og flere der tror at borgerkrig er et af de mere sandsynlige resultater af masseindvandringen. Hvis jeg skriver at så skal vi da sørge for at have den mens vi stadig kan vinde den, bliver jeg sikkert arresteret haha

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x