29
jul
Seneste opdatering: 29/7-13 kl. 2329
3 kommentarer - Tryk for at kommentere!

i første halvår 2013 – 57 tilfælde, et drab hver 3 dag i Stockholm alene. Det er flere drab i Stockhoms län på et halvt år end i hele Danmark på et helt år (vi ligger på i snit 45 drab om året). Nu havner langt fra alle i mordstatistikkken, af grunde der forekommer mig dunkle, men ofrene er lige døde for det.

Antalet anmälningar om våld med dödlig utgång har nästan fördubblats i Stockholm hittills i år. Under årets fem första månader utreddes 22 misstänkta mord. Bland dem finns en växande gärningsmannagrupp. – Psykiskt sjuka som inte har fått hjälp och begår våldsbrott ökar markant, säger Carola Pettersson, utredare på Citypolisen.

Anmälningar till Stockholmspolisen om våld med dödlig utgång är 84 procent fler det första halvåret jämfört med för ett år sedan, enligt statistik från Brottsförebyggande rådet (BRÅ). En successiv ökning av anmälningar har skett de senaste fem åren. Totalt i Stockholms län rör det sig om 57 anmälningar om våld med dödlig utgång från första januari till sista juni i år. Ingen kan säkert säga om morden faktiskt har ökat förrän utredningarna är färdiga och gärningsmännen dömts, men tidiga indikationer tyder på att antalet Stockholmsmord växer.

Under hela förra året begicks 18 mord i länet. Enligt polisens anmälningsdatabas är antalet mordutredningar mellan den 1 januari och den 31 maj i år 22 stycken. Det är oklart hur många av dem som i slutändan kommer att kategoriseras som mord, men en jämförelse med samma tid i fjol tyder på att något har hänt.Dramatisk ökning av dödligt våld

Kun 45.000 asylsøgere til Sverige i år

Hvordan antallet asylsøgere kan falde, samtidigt med at “ansökningarna om asyl hos Migrationsverket fortsätter att öka” det er også en sætning jeg bare opgiver at forstå. (Danmark har modtaget 1.124 asylsøgere første halvår 2013.)

Migrationsverket sänker sin prognos över hur många asylsökande som kommer till Sverige. I år väntas 45 000 asylsökande och nästa år 48 000. Det är 9 000 respektive 3 000 färre personer än myndigheten tidigare räknat med. Samtidigt fortsätter ansökningarna om asyl hos Migrationsverket att öka i förhållande till tidigare år.

Tidigare i år meddelade myndigheten att färre syrier än väntat kom till Sverige. Inbördeskriget i landet innebär dock fortsatt en stor flyktingström. Konflikten syns också i statistiken. I fjol ökade antalet asylansökningar till 43 887 jämfört med 29 648 år 2011.

En ny bedömning av läget i Syrien pågår på Migrationsverket. Det kommer troligtvis att resultera i att syriska flyktingar beviljas permanenta uppehållstillstånd direkt, i stället för dagens tidsbegränsade uppehållstillstånd.Prognos om asylsökande skrivs ner

”Reinfeldt förkastar demokratins principer”

To sverigedemokrater og en moderat, alle med rødder i det gamle Østeuropa, skriver i Hallandsposten:

Fredrik Reinfeldt tydliggjorde i sitt Almedalstal att han hellre lämnar över makten till en Rödgrön regering än förhandlar med SD. Reinfeldts utspel har mötts med jubel från de flesta vänster-liberala journalister som direkt började kräva ett liknande ställningstagande även från Löfvens sida.

Vi anser att det är en ganska skrämmande utveckling i ett land som påstås vara ett av världens mest demokratiska. Reinfeldts och hans omgivnings beteende är märkligt i flera avseenden. Det är ingen hemlighet att alliansregeringen fortfarande sitter vid makten tack vare SD:s stödröster i många frågor. Reinfeldt inte bara beter sig föraktfullt mot Sverigedemokraternas väljare (cirka tio procent enligt SONU genomsnitt i juli), han negligerar dessutom de egna väljarnas åsikter som i vissa frågor ligger ganska nära SD:s. Till exempel i Göteborg Universitets Politikerpanellen, som redovisades i juni 2013 där över 50 procent av M:s väljare svarat ”Att ta emot färre flyktingar är ett mycket/ganska bra förslag”. Och vad gör Reinfeldts regering? I stället för att lyssna på de egna väljarnas åsikter gör man en överenskommelse med Miljöpartiets mass­invandringsextremister.

Överenskommelsen som inte verkar ha något stöd bland Moderaternas egna väljare och har bara ett syfte: Visa att SD inte har något inflytande på invandringspolitiken. Oavsett hur många skattemiljarder dessa ansvarslösa beslut kommer att kosta skattebetalarna i framtiden. Det verkar som att M:s ledning är så förblindad av SD-hat att man inte ens märker att SD:s stöd ökar hela tiden och M:s och hela alliansens stöd går i motsatt riktning.

Vi som skrivit under denna insändare har rötter i gamla kommunistländer med åsiktsförtryck. Tyvärr måste vi erkänna att vi oftare och oftare upplever att i vissa frågor, till exempel invandringspolitiken, är åsiktsfriheten i Sverige lika inskränkt. De sju andra partierna har samma åsikt i invandringsfrågan trots att deras egna väljare tycker annat. Sjuklöverns inställning stöds gärna av de flesta inom journalistkåren som gör allt för att implementera ”den rätta åsikten” i väljarnas hjärnor. Vi hoppas verkligen att valet 2014 ska bli en brytpunkt i svensk politik i riktning mot den riktiga demokratin, där folkets röst respekteras, och längre bort ifrån etablissemangets och journalisternas PK-förtryck.

Oleg Datsishin, regionpolitiker (SD) Halmstad, med rötter i Ukraina/Sovjet, Jerzy Golovkin, region- och kommunpolitiker (M) Hylte, med rötter i Polen, Georg Cserti, kommunpolitiker (SD) Halmstad, med rötter i Ungern I Hallandsposten

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Simon
8 years ago

Det lyder godt nok helt vildt, at der bliver dræbt så mange i Stockholm ift. i hele Danmark :O

Morani ya Simba
Morani ya Simba
8 years ago

“I første halvår 2013 – 57 tilfælde, et drab hver 3 dag i Stockholm alene. Det er flere drab i Stockhoms län på et halvt år end i hele Danmark på et helt år (vi ligger på i snit 45 drab om året). Nu havner langt fra alle i mordstatistikkken, af grunde der forekommer mig dunkle, men ofrene er lige døde for det.” Det er jo en anden vinkel på myndighedernes mulige reaktion på stigende multikulti konflikter, der nok er langt farligere end den ret krasse måde man fx. har gået efter Tommy Robinson på i England og mere subtil… Read more »

trackback

[…]  Snaphanen. dk […]

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x