3
sep
Seneste opdatering: 4/9-13 kl. 0950
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!

hitch 002

Det er virkelig også forbavsende, at Hitchcock så sent som i 1960 måtte slås med filmindustriens censurkomité for at få lov at lave det berømte brusebadsmord [i Pschycho]. Censorerne var ikke blot imod den nøgenhed, som er ret naturlig, når man står under bruseren, de kunne heller ikke acceptere, at han viste et toilet i nærbillede! Det første toilet i en Hollywood-film kom kun i kassen ved, at Hitchcock indgik en regulær studehandel om at reducere filmens indledende elskovsscene. Og selv i dag er ”toilet” jo et uartigt ord på amerikansk: Man spørger i stedet om vej til ”the bathroom”, skønt man ikke har til hensigt at tage et bad. BIOGRAFANMELDELSE, Hitchcock, 2012

En film med Anthony Hopkins og Helen Mirren i hovedrollerne kan vanskeligt være dårlig. Det er den heller ikke. Man kan endda se den gratis her (bedst i Firefox), selvom det vist ikke er helt lovligt. Jeg kom i tanker om den, da jeg passerede det parkerede lokum i den stadig lune københavnernat på 17 grader. Ikke langt fra, sidder folk stadig ude på fortovscafeerne kl 23, kvinderne med deres kaffe og I-Pads, mændene med deres øl og terninger. Midt i Småland ikke nordligere end Ålborg, har de snart den første nattefrost. Det er en anden verden.

Elvis og Charlie Rich

Der er mange, som ser ned på country-musik, måske fordi det er folkemusik med rødderne langt tilbage i gospel og i Europa. Især de højere klasser kender ikke forskel på god og dårlig country. De kan ikke høre, at Dolly Parton er ægte, fordi hun ser uægte ud. Jeg har selv erfaret det, da jeg til en rund fødselsdag gav en Radikal af det bedre borgerskab Emmylou Harris, Linda Ronstadt, and Dolly Partons vidunderlige Trio. Det skulle jeg aldrig have gjort – folket, det billige lort. Heldigvis havde jeg også skaffet ham Alistair Hornes The Price of Glory: Verdun 1916 antikvarisk, så vores forhold kølnedes bare, men det hele gik alligevel galt lidt senere, da han hørte jeg havde stemt DF i 2001 valget, han kunne have ladet være med at spørge. Tæppefald for det, en mindre at skændes med.

Jeg hørte Mohair Man forleden på BBC, og der knytter sig en historie til den. Da The Beatles i 1965 skulle besøge Elvis Presley på Graceland, hørte Elvis denne hele tiden under besøget, så det var lidt svært at få en egentlig samtale igang. Det blev ikke bedre af, at de alle var på et eller andet stof, men så er den også god. Beatles talking about meeting Elvis

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
13 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
8 years ago

Den svenske kunstner Lars Wilks, der er kendt for blandt andet at have tegnet profeten Muhammed, er blevet overfaldet foran Galleri Rönnquist & Rönnquist i Malmø.

Det skriver svenske Aftonbladet.

Politiet har afspærret et stort område omkring galleriet, fordi manden tilsyneladende har efterladt en mistænkelig taske på stedet.

Opdateres…

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Dagens gode grin 😀

comment image

Crass Børsting
Crass Børsting
8 years ago

Hvad venstrefløjen i øvrigt mener om disse værker og alt muligt andet: Glem det. Lad dem sidde i grøften og kagle for hinanden, mens toget fortsætter fremad.

Crass Børsting
Crass Børsting
8 years ago

Tak for link til Hitchcock-filmen. Et velkomponeret lille mesterværk. Dolly Parton har komponeret mange små mesterværker. Der er masser af kunst i omløb, som venstrefløjen ikke har haft kontrol over.

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

”Europa sätter sitt folk på undantag” http://www.exponerat.info/europa-satter-sitt-folk-pa-undantag/ Hur mår demokratin i dagens Europa? I en ny essä finner den norske statsvetaren Asle Toje ett återkommande mönster: de politiska och ekonomiska eliterna har förlorat kontakten med folket, och deras avfärdande av populismen liknar ibland klassförakt. … Teser har han nämligen gott om. En är att integrationen av invandrare har misslyckats i stort sett överallt och att det är mångkulturalismens fel. I Köpenhamn talar han med en invandrarkonsulent, Mohammad Rafiq, som säger: ”Utifrån läran om mångkulturalism har vi uppmuntrat olika kulturer att leva sitt eget liv, avskurna från mainstream. Vi har också… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Geert Wilders PVV-parti störst i Nederländerna

http://www.exponerat.info/geert-wilders-pvv-parti-storst-i-nederlanderna/

Nederländernas styrande koalition fortsätter att tappa kraftigt i opinionen. Om det vore val idag, skulle de två regerande partierna, socialdemokratiska PvdA och högerliberala VVD, tappa hela 47 av 79 mandat. [!!!] PvdA skulle endast behålla 12 av parlamentets totalt 150 mandat.

Om vi jämför med svenska förhållanden, skulle denna bild här innebära att Socialdemokraterna hamnade kring 10% och Sverigedemokraterna blev största parti med över 20% [!!!]. Nederländerna kan tjäna som ett inspirerande exempel för oss alla.

Morten Dreyer
Morten Dreyer
8 years ago

Der er et skønt citat fra hende

Det er godt nok dyrt at klæde sig billigt.

Og så skudsmålet for Gordon Browns økonomiske poltik

Han bruger Dolly Pardon-Skolen. Ufattelige størrelser,,,,..,

Erling
Erling
8 years ago

De kan ikke høre, at Dolly Parton er ægte, fordi hun ser uægte ud.

Touché.

Der gik adskillige år før jeg kom ud af skabet; det er stadig kun mine nærmeste der har kendskab til min skamfulde tilbøjelighed.

Voldposten
Voldposten
8 years ago

…..Især de højere klasser kender ikke forskel på god og dårlig country. De kan ikke høre, at Dolly Parton er ægte, fordi hun ser uægte ud.. – Måske… men der er brècher i deres mur af tonedøvhed. I en spøjs klumme fra 2008, taler Claes Kasthoim Hansen med en af Den Kaglende Klasses søjlehelgener, filmmanden Christian Braad Thomsen. Blandt mange ramsaltede bemærkninger om samme klasse og dens futmælkskommunister fra ’68-konservatoriet, kommer han med denne iagttagelse: Christian Braad Thomsen: “Jeg har aldrig været så tæt på at blive kastreret, som da jeg i Information skrev en kronik om Dolly Parton. Faktisk… Read more »

Erling
Erling
8 years ago
Reply to  Voldposten

Ikke specifikt brysterne, men udseendet og alt det tingeltangel, hun elskede at gå i, som var fuldstændig ude at trit med tidens unisex-mode med Mao-skjorter.

Det minder mig om et interview jeg så på Youtube. Dolly fortæller, med rystende amerikansk ligefremhed, at da hun var en lille pige, boede der en dame i byen, som hun beundrede meget for sit flamboyante look. “Jeg vil være ligesom hende, når jeg bliver stor”, tænkte hun. Det var først senere, det gik op for hende at damen var luder.

Robin Shadowes
8 years ago

Jag har kollat på film på Dreamfilm ett tag. Ett par veckor ungefär. För mig fungerar det utmärkt på Comodo. Översättningarna är bristfälliga i en del fall men när det är gratis kan man inte vara kräsen. Rekommenderar gärna dom post-apokalyptiska The Colony och Oblivion. World War Z var dock en besvikelse men är det gratis så kan man ju alltid unna sig den ett par timmar ändå. Star Trek: Into Darkness har tydligen blivit allmänt sågad. Tyckte själv att så dålig var den ändå inte. Man får väl passa på så länge den finns kvar. Förr eller senare kommer… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Er dette mon den virkelige sandhed om de radigales utrolige behov for grundlovsændringer? Bare underligt at vi så først får den egentlige forklaring nu – det skulle åbenbart have været smuglet ind i en ny grundlov under helt andre påskud. Og hvilke andre FN-elementer skal der mon så også smugles ind i den danske grundlov ved samme lejlighed iflg. de verdensfjerne radigale gloriepudsere? – alle konventionerne samt officiel ligestilling af alle kulturer og religioner, så danskerne ikke længere selv kan bestemme deres flygtninge og indvandringspolitik, og kristendommen ikke længere kan have fortrin, så danskerne skal til at betale til ballade-moskéer,… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Dagens gode grin angående Syrien-krisen fra John Cleese ( dog fra 2012 ) 😀 [ Set via Hodja ] http://www.goodreads.com/topic/show/926647-alerts-to-threats-in-europe-by-john-cleese ALERTS TO THREATS IN EUROPE: BY JOHN CLEESE by John Cleese – British writer, actor and tall person The English are feeling the pinch in relation to recent events in Syria and have therefore raised their security level from “Miffed” to “Peeved.” Soon, though, security levels may be raised yet again to “Irritated” or even “A Bit Cross.” The English have not been “A Bit Cross” since the blitz in 1940 when tea supplies nearly ran out. Terrorists have been… Read more »

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x