11
sep
Seneste opdatering: 11/9-13 kl. 1110
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Nominerad till Prix Europa. En ensam, arbetslös amerikansk kvinna får till uppdrag att döda Lars Vilks. Arbejdsløs, det forklarer jo det hele.

Röda sten – natten till den elfte september

Gudløshed gjorde Sverige stort

Mjah, njoh, det indtil kedlige, fredelige land producerede søvndyssende krimis på samlebånd. Gud så, at landet var kedeligt, så opfandt han multikulturen. Ingen har endnu skrevet en femi-krimi om den og dens dødsofre. Hvad er de så bange for, Mankell og Marklund? Hvad spilder de deres liv med?

Sweden has long played an outsized role in the global music industry, providing a host of songwriters, producers, technological innovations and successful performers. A solid musical education system, general prosperity and a deftness at imitation have all been mentioned as drivers. But one of the patriarchs of Swedish pop has a different explanation: godlessness.

“Sweden is an open, liberal, secular and democratic country,” he says. “We strive towards achieving equality, we are forward-looking and refuse to be pulled back by social constructs, such as religion.”

While ABBA never made any serious political statements with its music, Ulvaeus himself has emerged as a controversial social commentator in recent years. Less known outside Sweden are his secularist views, and his avid criticism of religion. An active member of Humanisterna, the Swedish member organization of the International Humanist and Ethical Union, he says religion constraints creativity. “Religion is the root of so much misery in the world and I’ve always thought there is lack of criticism against it.”

“Look at all the misery in the Middle East for example. All these countries have Islam in common, and far too few dare to criticize Islam as an ideology, and what it’s doing to these countries. I know I might get punched in the face for saying these things, but my conviction is that less religion in the world would be better.” WSJ: ABBA Founder: Godlessness Makes Sweden’s Pop Music Great

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

15 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
10 years ago

Darwin og Carl Nilsson Linné kan altså blive
enig så langt, at naturen er et kontinuerlig dynamisk
kredsløb, som altid hænger sammen og hviler i
sig selv. Denne opfattelse kan spores helt tilbage til
Tao, Buddha og Platon.

Anonymous
Anonymous
10 years ago

Einstein skriver et sted ” den dag blomster bien forsvinder
er mennesket de næste, der står til forfald,,.
Så hold fingerne væk fra regnskovene!

Anonymous
Anonymous
10 years ago

Også botanikens “Darwin,, hvis nogle kan huske ham? fik stor betydning for den senere forskning. Han hed Carl Nilsson Linné og blev født den 13 maj 1707. i Råhult, Stenbrohult sogn i Sverige. Han var søn af kapellan Niels Ingemarsson Linné. Han skrev senere meget om det syd svenske landskab, hvori han voksede op, om smålands skove og vanddrag, om heder, skønne blomster og mangestemmig fuglesang, og tror man på hans egne ord, er det disse indtryk, der allerede tidligt bestemte hans liv. Historikerne påstår, at han var en doven knægt i skolen og interesserede sig mindre for fagene end… Read more »

Anonymous
Anonymous
10 years ago

Og stadigvæk nægter de at indse, hvad årsagerne er …. 😉 Nye tal: De trykte dagblades oplag styrtdykker 11. Sep 2013 Rundt om samfundet Læserne flygter fra de trykte aviser, og udviklingen går stadig stærkere. Det viser nye tal fra Dansk Oplagskontrol for avisernes oplag i 1. halvår 2013. I gennemsnit er de betalte hverdagsavisers oplag på et år gået tilbage med 7,2 procent, mens søndags- og weekendavisernes oplag er faldet med 8,0 procent. [!!!] …. Men også Politiken er gået markant tilbage (med 6,0 procent på hverdagsoplaget). [ Lidt retfærdighed er der da trods alt til … 😀 ]… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago

Thorning sidder fast i hængedyndet http://www.mx.dk/nyheder/danmark/story/21935433 Thornings Socialdemokrater har ikke ramt de 20 procent i halvandet år. DF står til over 20 procent for tredje måling i træk. Af Thomas Ambrosius – 11. september 2013 06:00 Statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) socialdemokrater har slået rødder på et historisk lavt niveau i vælgermålingerne. Beskedne 16,8 procent af vælgerne ville sætte deres kryds ved Thorning og co., hvis der var valg i dag. Det viser en vælgermåling, som YouGov har foretaget for metroxpress. … Socialdemokraterne: 16,8 procent (30). August: 17,2 procent (30). Valget: 24,8 procent (44) Dansk Folkeparti: 20,7 procent (37). August: 21,2… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago

BU glemmer desværre bare lige, hvor stor en del af vores moderne rock og popmusik,
der har sine rødder i salmer, carols, gospel, soul, blues, spirituals, anden kirkelig musik
samt store symfonier og andre værker med religiøse temaer – fx. Bach, som vi jo så i går.

Det giver så heller ingen mening, at helt ukritisk timportere folkeslag fra kulturer, hvor man
er 10-100 lange så religiøse, som svenskerne har været ( i nyere tid ) og langt mere alvorlige
eller ligefrem fanatiske og særdeles intolerante over for andre typer troende eller ateister.

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  Bjovulf

“10 – 100 gange” , naturligvis 😉

HH
HH
10 years ago

Istället för att försöka pressa sig före i kön kunde ju den som sen kom med oförskämdheterna, helt lugnt gått därifrån. Och kanske slagits av tanken att när man ska handla och har ett litet barn i handen har man fullt jobb med att hålla ordning på matvaror och barn. Det finns alltid fler affärer. Jag stod i en liten affär en gång och allt det jag behövde rymdes faktiskt i handen.Och jag hade bråttom, skulle passa en tid. När jag lyfte blicken stod en man före mig och började lasta upp det han köpt. Jag trodde han köpt hela… Read more »

Marit
10 years ago
Reply to  HH

Her i Norge har vi noe vi kaller for “køkultur”. Da jeg for noen år siden var turist i Luxor, Egypt, opplevde jeg at de der hadde en annen form for “kultur” i kø. Ved to ulike anledninger, opplevde jeg i bank-kø at menn gjentatte ganger kom og stilte seg foran meg i køen. Så jeg ikke rykket fremover, men bakover. En ny opplevelse av “multi-kulti” eller skal vi heller si arabisk kvinnediskriminering ? Jeg skal ihverfall aldri mere sette min fot i Egypt. Ikke i noe annet muslimsk land heller flere ganger.Det er mange vennligsinnede land å feriere i,… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  Marit

Og den opførsel tager de så endda med sig herop.

Jeg har flere gang hørt danske kvinder fortælle, hvordan muslimske mænd ligefrem mener,
at de faktisk har (guddommelig) ret til at springe kvinder ( og “urene vantro”? ) over i køer –
fx. ved busstoppesteder.

Så mon ikke denne sag i virkeligheden også er at et udslag af dette “kultur”-sammenstød?
Gad vide, om MVH mon er klar over dette aspekt? 🙂

JensH
JensH
10 years ago

Information.dk har idag en artikel om Klaus Wivel’s nye bog om forfølgelserne af de kristne i den muslimske verden, (“’Den sidste nadver”), og det er ikke selve artiklen jeg her vil henlede opmærksomheden på, men en af læser-kommnetarerne til artiklen. En kommentator ved navn “Morten Vesterbro-Hansen” skriver i et indlæg til artiklen: “Jeg tror det er et spørgsmål om at respektere, at vi ikke alle er ens, og at der skal være plads til, at vi reagerer forskelligt. I lørdags oplevede jeg et optrin i det lokale supermarked, hvor en ung 2. generationsindvandrer overfusede en mor og hendes barn, fordi… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  JensH

Man må da sandelig håbe, at MVH er sarkastisk, for ellers ser det sandelig sort ud. Det er jo skruen uden ende, hvis vi først begynder at give os på det ene punkt efter det andet. Gad vide, om MVH overhovedet har nogen nedre grænse for, hvor langt ned han er villig til bøje sig ned for vore “kulturberigere”, og om det mon nogensinde vil gå op for ham, at ikke alle problemer nødvendigvis er danskernes skyld. Skulle de så også bare automatisk have lov til at køre i venstre side, dyrke hovedjægeri eller lave menneskeofringer, hvis det var påbudt… Read more »

Peter Andersen
10 years ago
Reply to  JensH

Jens H

Du må sgu da ikke læse Information. De få tilbageværende venstre-tåber der sidder dér – og holder fast med neglene i bordkanten – sætter jo ligefrem en ære i at være på tværs. De er så himmelråbende åndssvage, så hér kan du virkelig tale om et ekkokammer…

Gud fri mig vel..!

LarsS
LarsS
10 years ago
Reply to  JensH

Et svar/spørgsmål til Morten Vesterbro-Halansen, kl. 19:27:

http://www.information.dk/comment/758359#comment-758359

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x