22
sep
Seneste opdatering: 23/9-13 kl. 1431
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Af Kirsten Damgaard, psykolog

Ayatollah Khomeiny. Ha! He is one of the Fools! Undgå det kort, Khomeiny giver minus points ligesom Sai Baba og Scientology stifteren Ron L. Hubbard. Karl Marx? OK han tæller positivt.

P1040186I dag kunne man spille OPUS-DEI:Existence After Religion på Københavns Hovedbibliotek som et led i Golden Days festivalen. Vi var mange, der lod os introducere til det komplekse og strategiske filosofi-kortspil. Spiludviklerne Mark Rees-Andersen og Allan Schaufuss Laursen har begge grader i filosofi og på grund af spillets navn, der betyder Guds Værk – har de måttet igennem trusler fra advokater, patentudredninger og retssag anlagt af pavens personlige prelatur. Der er for så vidt intet nyt under solen –også for 2500 og 1000 år siden blev filosoffer forfulgt! Det nye er måske at paven for første gang i verdenshistorien gik af, hvilket sjovt nok skete mens de danske spiludviklere var ved at vinde retssagen anlagt af vatikanet…

Navnet OPUS-DEI = Guds Værk (også tolket som Det der er) kan en katolsk organisation, der i øvrigt virker som en temmelig ekstrem sekt, derfor ikke tage copy right på, og det kan andre heller ikke.

Filosofisk iver for at opildne andre til opnå viden ved at stille filosofiske spørgsmål udfra den tanke at horisonter skaber mening, drev de to studerende ,der således blev spiludviklere. Disse entreprenører udi filosofien vil gerne have folk til at tænke hvorfor og hvordan verden er. De siger, vi skal huske Life is a journey not at destination. Måske er nogle af de udbredte depressionsformer vi ser udfoldet i vort samfund rent faktisk filosofiske tilstande og slet ikke psykologiske, spørger de.

Spillere med nul forudsætning indenfor filosofi kan sagtens spille OPUS-DEI :Existence After Religion lige så vel som garvede filosoffer – faktisk vant denne artikels forfatter over begge spiludviklere! Man træner sin strategiske tænkning og får hen ad vejen mere viden om filosofiens begreber, om videnskabsmænd og altså Fools – de tænkere, der kun gør verden et værre sted at leve. Spillet er på engelsk – det gælder også instruktionen – og koster normalt 200 kr. (Billedtekst : her ses Sidsel Kjems fra Humanistisk samfund i fuld gang at prøve at undgå at få Khomeiny-kortet.)

Nairobi: Amerikanere, englændere, finner og svenskere

Ismail G., from Helsinki, Finland, Ahmed Nasir S., from London, UK, Mustafa N., from Kansas City, US, Abdishakur Sheikh H., from Maine, US, Abdifatah Osman K., from Minneapolis, US, Ahmad Mohamed I., from Saint Paul, US, Abdikarem Ali M., from Illinois, US, Shafie D., from Tucson, US, Abdirazak M., from Ontario (Canada), Eliko M., from Dagestan, Russia, Mohammed A., from Svalov, Sweden, Moulid A., from Sweden. The Al-Shabaab Terror Cell That Attacked Westgate, Finsk jihadist bland terroristerna i Nairobi. I Gøteborg mener de at noget lignende kan ske i Sverige, ja mon ikke det kan? BBC ser anderledes på det: Islamic Terror in Kenya? Not According to the BBC

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Sandheden om de naive, uvidende og uansvarlige europæiske politikeres sociale multi-kulti-eksperimenter i fuld skala – helt uden sikkerhedsnet og uden den mindste skygge af et folkeligt mandat nogensinde! Multikulturelt mareridt: Franskmænd kræver hæren sat ind 23. Sep 2013 Marseilles er Frankrigs hårdest plagede by, når det gælder indvandrerproblemer og bandeopgør. Et meget stort antal nordafrikanere har slået sig ned i den sydfranske havneby, der er landets næststørste by. Den Korte Avis har flere gange berettet om byens enorme problemer med parallelsamfund af især muslimske indvandrere og en tårnhøj og meget voldelig kriminalitet. I områder af byen har bander reelt taget… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago
Reply to  Bjovulf

Vi gentager nu den frygtelig fejl fra 1983 med “Den åbne ladeports” politik http://denkorteavis.dk/2013/68898/ 23. Sep 2013 I disse dage er vi vidne til en debat, som burde være afsluttet for længst. Debatten drejer sig om Flygtningenævnets ønske om at ændre praksis overfor syriske krigsflygtninge, sådan at de ikke behøver at være personligt forfulgte for at få asyl i Danmark. De skal bare komme fra et krigshærget område. Læren af flygtningeloven fra 1983 Denne debat burde simpelthen ikke komme op i Danmark. Vi burde have lært af den historie, der har udspillet sig i Danmark fra 1983. Vi burde have… Read more »

Skåning
Skåning
8 years ago
Reply to  Bjovulf

Sverige har faktiskt en liknande historia, men den diskuteras aldrig. Och de som känner till det är de som har läst ouppmärksammade böcker som “Exit Folkhemssverige” eller den nyutkomna “Invandring och mörkläggning”. 1985 gjorde Folkpartiet ett strålande val och erövrade 15%+ av rösterna, under ledning av Bengt Westerberg. Vänsterblocket var fortfarande i majoritet, men under diverse parlamentariska dribblerier fick Folkpartiet ändå igenom en av de frågor man gått hårdast ut med i valrörelsen, nämligen att införa begreppet “de facto”-flyktingar, alltså att inte bara konventionsflyktingar skulle få en fristad, utan även de som flydde från krig o dyl. Ert 1983 är… Read more »

Torben Caroc
8 years ago

Spillet har et pudsigt navn, men hvad er det bemærkelsesværdige ved det for øvrigt ?

Kirsten Damgaard, psykolog
Reply to  Torben Caroc

Kære Torben, Som jeg skrev i omtalen af spillet ” Man træner sin strategiske tænkning og får hen ad vejen mere viden om filosofiens begreber, om videnskabsmænd og altså Fools – de tænkere, der kun gør verden et værre sted at leve.” Da spillet også foregår på engelsk, så får man også udbygget/vedligeholdt sit engelske ordforråd. Man opererer med mange bolde i luften samtidigt , jeg ved ikke om spiludviklerne har klarlagt hvor mange lag og segmenter der kan være i spil samtidigt, jeg forventer over 10. Et alment accepteret mål på høj intelligens, er at personen kan operere med… Read more »

NielsC
NielsC
8 years ago

Daily Mail mener at Samantha Lewthwaite ( ‘enke’ efter en af 7/7 bombemændene også er med i gruppen. Ikke overraskende, hun er flere gange i de sidste år undsluppet kenyansk politi.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2429644/Terror-Kenya-Chilling-claim-shocking-picture-shows-terrified-little-girl-fleeing-mall-massacre.html

Dispirited existence
Dispirited existence
8 years ago

Helt enig med Breidablikk. Men bortset fra navnet lyder spillet sjovt at spille, hvis man kan udholde den ateistiske PK-fims… Det skal jo tydeligvis fortælle spillerne, hvad der er de rigtige meninger… “Existence after religion” har ingen endnu set (det er en utopi af samme kaliber som den socialistiske), og jeg tror ikke det nogensinde kommer til at ske. Som Chesterton beretter, var han engang med til et middagsselskab af højt oplyste, sekulariserede mennesker… Talen faldt på lykkeamuletter og anden overtro, og det viste sig, at alle som én havde en harefod i lommen eller en lykkemønt i bedste von… Read more »

Breidablikk
Breidablikk
8 years ago

Opus Dei er en gedigen katolsk religiøs orden direkte underlagt paven. Altså en orden som jesuitter og lignende, men med det særtrekk at medlemmene beholder sine verdslige jobber, hvis jeg husker rett. Man kan jo gjerne være filosof og fritenker, og endog påberope seg “filosofforfølgelse”, men det er jo ganske søkt å bruke et så etablert og spesifikt katolsk “(merke-)navn” om et kortspill som ikke har noe med denne katolske orden å gjøre. Igjen, er man virkelig filosof og fritenker, endog antireligiøs eller postreligiøs, da unnlater man vel å snylte på religiøse organisasjoner ved å anvende deres veletablerne (merke-)navn?

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x