21
okt
Seneste opdatering: 22/10-13 kl. 2030
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!

R 001(Klik billede f. helskærm) – Navnet “Kærlighedpartiet” er desværre optaget. Man kan se, vi mangler kærlighed i København, når Anna Mee Allerslev skal ekskorteres af tre politifolk bare for at inspicere Nørrebroparken for “tryghedsskabende tiltag.”

Her hvor jeg bor, er de Radikale det største parti. De kunne danne regering alene med Enhedslisten – det næststørste – og SF, sikken fest der ville blive. Lidt fra en folder, der lå i min postkasse i morges, selv om jeg ikke tager imod reklamer, og henregner politikere til reklamebranchen. Partiet vil have “mere dialog i nattelivet og lys på gaderne”, samt gøre København til “En metropol i verdensklasse med et lovligt Christiania som eksperimenterende frirum.” Vi slap dog for “byrum”, det havde næsten været for meget Politiken-lingo på én gang.

Jeg håber, de Radikale er flittige på nettet, så de kan opveje alle de onde, ukærlige mennesker derude. Jeg må være en af de ondeste i kvarteret, en der ikke “vil lade hverdagen lade sig gøre for store som for små, er for meget bøvl og ikke vil komme nogen ved.” Jeg er nu god ved dyr og børn og eks-koner, det må være en brist i min skidte karakter, jeg har arvet fra en forfader.

Heldigvis arbejder både EU og minister Ullenhag på at sanere mig, han er på en ‘international konference’ der blandt andet undersøger om Glasögon kan motverka näthat. Sandt nok kom jeg til at sætte mig på mine kørebriller, jeg havde købt billigt i Markaryd. Nu kører jeg kun på cykel og “spreder onde ideer”, det vil sige indtil denne verdens Ullenhager får det stoppet. Sverige bliver det første land i Europa, der får at mærke at multikulturen kun lader sig regere med totalitære love og censur, og man tør nok sige, de har et naturligt forspring i den retning. For at lykkes ad den vej, er det nødvendigt at infantilisere samfundsdebatten, på den måde svenske politikere og journalister har perfektioneret. Det giver “rungande applåder”, hvis pressen selv skal sige det:

Alla har ett ansvar för att ta kampen mot intolerans och hat på internet. Men världens politiker har ett särskilt stort ansvar. Så invigde integrationsminister Erik Ullenhag (FP) en internationell konferens om näthat, som pågår i Uppsala i två dagar.

Internet har spelat en avgörande roll i kampen för demokrati och mänskliga rättigheter runt om i världen. – Men dessvärre är det också ett instrument för de onda och deras idéer. Det finns i dag en brist på politiska initiativ mot det här, sade Erik Ullenhag under sitt invigningstal på Norrlands nation, där den internationell tvådagarskonferens enorm hatet på internet hålls.

Världens politiker måste se över lagstiftning och funder över andra åtgärder för att göra hatet minde närvarande på internet. Men lika viktigt är att ta fajten mot intolerans….. Därför ska vi bemöta näthatet med fakta och goda argument, sade Erik Ullenhag, som drog ned rungande applåder från deltagarna. “Internet ett instrument för de onda”

Dalrymple on Breivik: Human action remains mysterious

Psykiateren siger forsigtigt til massemorderen Richard Kuklinski i The Iceman: “Blomster og blod”: “Vi ved lidt om, hvordan man bliver, som du er blevet.” Theodore Dalrymple har som tidligere fængselslæge og psykiater naturlige forudsætninger for at sige noget interessant om Anders Breivik, som jeg sammenlignede Kuklinski med. Han mener ikke, Breivik siger noget om os selv, og at vi skal være glade for det, men derimod at vores reaktion på forbryderen i høj grad gør. Dalrymple, der selv er citeret i ABB’s manifest, giver ikke meget for den politiske kapitalisering af hans handling. Fra stort interview i Wall Street Journal:

Dalrymple 19.05.2012, I 020

It’s a beautiful summer day in the south of France, and Dr. Dalrymple is holding forth on what we can—and can’t—know about the mind of a mass murderer like the Oslo shooter, Anders Behring Breivik. “I don’t think we’ll ever understand” what makes a person capable of this kind of premeditated murder, Dr. Dalrymple tells me over lunch. What’s more, he says, “we don’t even know what it is to understand. At what point do you say, ‘Aha! Now I understand!'” he asks.

A Breivik is a deeper mystery. Of him, “you can say, ‘This man is highly narcissistic, paranoid and grandiose,'” and this may lead you to seek reasons for that in his past—”his father disappeared at the age of 15 and so on and so forth.” But uncovering such facts doesn’t solve the mystery because “whatever you find, you would also find among hundreds or thousands or even millions of people who didn’t do what he did.” There is, he says, “always a gap between what is to be explained and your alleged explanation. So there’s always a mystery, and I think that’s going to remain.”

The human impulse to explain the inexplicably horrific is revealing, according to Dr. Dalrymple, in two respects—one personal, one political. First, it says something about us that we feel compelled to explain evil in a way that we don’t feel about people’s good actions. The discrepancy arises, he says, “because [Jean-Jacques] Rousseau has triumphed,” by which he means that “we believe ourselves to be good, and that evil, or bad, is the deviation from what is natural.” For most of human history, the prevailing view was different. Our intrinsic nature was something to be overcome, restrained and civilized. But Rousseau’s view, famously, was that society corrupted man’s pristine nature. This is not only wrong, Dr. Dalrymple argues, but it has had profound and baleful effects on society and our attitude toward crime and punishment. For one thing, it has alienated us from responsibility for our own actions. For another, it has reduced our willingness to hold others responsible for theirs.

Another modern impulse in trying to understand men like Breivik is what Dr. Dalrymple calls “a kind of neuroscientific investigation combined with Darwinism, which tries to persuade us that we understand something that perhaps Shakespeare didn’t understand” about human nature. “And of course,” he allows, “there are things we understand that we didn’t understand in Shakespeare’s time. But the idea that we have finally plucked out the heart of the mystery of existence is drivel.”….. Human action remains mysterious, and what’s more, “it’s dangerous to think we do have that kind of understanding,” because in the worst case, it could lead to a kind of scientific dictatorship.

Dr. Dalrymple has a point. And if the deepest thoughts of even our friends and acquaintances would be a horror, we should be grateful that there are gaps in our understanding of an Anders Breivik. Some gaps, we don’t really want to fill. Wall Street Jornal: Unraveling the Mystery of Murderous Minds

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
14 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Morani ya Simba
Morani ya Simba
8 years ago

To fjollede kvinder og to type-repræsentative han-kvinder…

Peter Andersen
8 years ago

Gad vide hvordan det egentligt må være, at være radikal. Man skal vel være ret så ignorant overfor alle de ting der sker i samfundet hverdag? Der er jo ingen der kommer hinanden ved, medmindre de føler en vis samhørighed. Det må de radikale da også vide, eftersom de jo selv kun gnubber skuldre med ligesindede.

Bliver de endeligt stillet overfor nogen af de talløse udfordringer vi andre konstant stilles overfor, står de bare op næste dag, får sig en kop latté og mener nøjagtigt det samme som dagen før.

Fascinerende…

Santor
Santor
8 years ago

For at det ikke skal være løgn så laver den Svenske integrationsminister Erik Ullenhag nøjagtigt det samme stunt 🙂

http://www.nationell.nu/2013/10/22/erik-ullenhag-besokte-malmo-med-livvakter-och-poliseskort/

Hvordan kan de bive ved med at krybe i skjul uden at føle den mindste medlidenhed overfor deres egen befolkning?

JensH
JensH
8 years ago
Reply to  Santor

“Hvordan kan de bive ved med at krybe i skjul uden at føle den mindste medlidenhed overfor deres egen befolkning?”

Aner det ikke. Men det kan undre mig, at de udviser en så nærmest afstumpet ligegyldighed overfor de lidelser de påfører den knap så privilgerede del af deres egen befolkning via deres vanvittge indvandrings-politik.

Gertrud Galster
8 years ago

Her er et tidligere svensk forsøg på at stramme op på den i forvejen begrænsede ytringsfrihed ved at få mere kontrol med internettet med henvisning til Sveriges mange “nynazister”. På initiativ af rigsanklagerembedet holdt Sverige i februar 2001 en 4-dages konference i Frøsundavik med dommere, anklagere og politi fra andre EU-lande og kandidatlandene Tjekkiet og Polen. Målet var at få kontrol over såkaldt ”racistisk” kommunikation på internettet og i e-mails. Mødet indledtes med en holocaustfilm som viste hvor farlig nynazismen var. Man måtte derfor have fælles EU-regler til styring af de elektroniske kommunikationsveje. Mødedeltagerne stillede krav til EU-kommissionen, Rådet og… Read more »

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
8 years ago

Politiken kan också vara ett instrument för de onda…och journalistiken…och psykiatrin. Ja, till och med Svenska Kyrkan kan vara ett instrument för de onda.

Man kunde ju drömma om att vad Ullenhag vill dra igång är ett cyberkrig mot Al Qaidas webbservrar där terroristerna skryter med sina illdåd, men jag antar att det inte alls är det han menar.

För övrigt tror jag inte att det var så klokt av dem att slå till just i Stalingrad igår av alla ställen. Det staden har nog en särskild betydelse för ryssarna.

JensH
JensH
8 years ago

“Kærlighed til byen”

En fuldstændig intetsigende godda’-mand-økseskaft non-statement. Men denne ungersvend skal nok blive valgt, da det Københavnske vælgerkorps rent politisk befinder sig på pattebarns-stadiet.

ngng
ngng
8 years ago

@santor
Ja,hvis de tre betjente er der for at beskytte hende mod kulturberigere, så må billedet være definitionen på virkelighedsbenægtelse.

Santor
Santor
8 years ago
Reply to  ngng

Jeg tvivler på at Anna Mee Allerslev havde en bande rollator-bevæbnede pensionister i tankerne da hun indkaldte sin politi-hird, men man ser jo så meget på tv om den slags forbryderbander 🙂

http://www.youtube.com/watch?v=9i25gZXQF2w

Morten Dreyer
Morten Dreyer
8 years ago

Jeg har netop sendt et lille indlæg til JP med næste samme sigte. Vejleåparken kæmper sig væk fra ghettolisten, er overskriften tirsdag i JP. Der var fint besøg i bebyggelsen mandag, hvor både Justitsminister Morten Bødskov og Boligminister Carsten Hansen var på besøg for at se hvorledes 1 milliard kroner er brugt på bebyggelsen. De var begge glade for, at bl.a. at et faldende kriminalitetsniveau nu holder Vejleåparken væk ghettolisten. Til gengæld nævnes senere i artiklen, at området oplever en voldsom stigning i indbrud. Men det har måske ikke noget med graden af tryghed at gøre, som Gallup ellers påviste… Read more »

hansL
hansL
8 years ago

Noget af et rædselskabinet unge spejlblanke mennesker.

Prudentius
8 years ago
Reply to  hansL

Det er vel mere ideologi, end det er alder. Og de radikale inkarnerer alt hvad der er galt med det post-moderne Vesten. Det er langt mere religion end det er politik. Om end det selvfølgelig bliver til politik. Troen på det åbne samfund, som en form for grænseløs-universel guddommelig tilstand, i stand til absorbere (“rumme”) alt og alle. Troen på et uanet menneskeligt potentiale for tolerance og altruisme, og på samfundet som en historieløs blank tavle hvor den “højere moral” (menneskerettighederne) kan indskrives og efterleves. En naturløs verden hvor alting kan formes-omformes efter viljens diktat og således altid “inkluderes”. En… Read more »

Prudentius
8 years ago
Reply to  Prudentius

Faktisk utroligt hvor meget af dette minder om islam. Essensen er den samme.

Islam iført moderne designertøj, smart hår og kærligheden til profeten udskiftet med “kærlighed til byen”.

De “gode” viljers “triumf”.

Mennesket har i sandhed en fast, men falden natur.

Santor
Santor
8 years ago

Det foto er et af de bedste argumenter mod hendes egen politik!

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x