29
okt
Seneste opdatering: 30/10-13 kl. 0132
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Ta inn hele skjermen 29.10.2013 171812

“Främlingsfientligheten som tränger in i våra vardagssamtal ska inte längre bemötas med tystnad – stöd ett Sverige för oss alla,” skriver Jan Scherman, Steffo Törnquist, Lasse Kronér och Erik Ullenhag tillsammans med flera hundra kända och okända svenskar. Uppropet publicerades den 13 september i både Aftonbladet och Expressen.

”Alla vi som bor här har ett ansvar. Vi kan inte flytta över det på någon annan.”

Var bor då dessa moraliska föredömen som uppmanar oss andra att göra upp med vår intolerans och bli lika goda människor som de? Hur mångkulturellt bor de toleranta? I Stockholms kommun har i genomsnitt 30,3 procent utländsk bakgrund.

1. De ljusaste stadsdelarna på kartan har en population där mindre än 30 procent har utländsk bakgrund. Klicka på stadsdelen för att visa exakt procentandel. De blå prickarna visar var undertecknarna av uppropet bor. Adresserna är hämtade från folkbokföringen 2013. De adresser som visas på kartan är inte exakta, för att inte peka ut någon enskild individ. Klicka på bilden för att komma till kartan på Google Maps og se videre på Affes Statistik-blogg, der også viser de tolerante kvarterer, “der ikke flytter ansvaret over på andre” i Malmø og Gøteborg. Hur mångkulturellt bor de toleranta?

I Norge sagde Professor i Socialantropologi, Thomas Hylland Eriksen for nogle år siden: “Jeg bor i en kjedelig, hvit del av byen, men det er iallfall fine høstfarger nå.” Han er nok flyttet til noget mindre kedeligt i mellemtiden.

Svensk sosse: “Weimarepublikkens sidste dødstrækninger”

S-bloggeren Johan Westerholm, søn af generaldirektören for socialstyrelsen, Barbro Westerholm, nu riksdagsmedlem for Folkepartiet), vidner om Sverigedemokraternes folkelige styrke og Socialdemokratiets svaghed. Han advarede som en af meget få Sverige for den 29 juli om det virkelige farepotentiale i forårets optøjer i artiklen Porten till helvetet:

Expressen rapporterar i dagens tidning om de politiska partiernas valbudgetar inför ”Supervalåret” 2014. De fyra partier som har de största budgetarna är Socialdemokraterna, Moderaterna, Centerpartiet samt Sverigedemokraterna. ……Sverigedemokraternas anslagna medel förvånar dock. Jag vet inte om detta belopp baseras anonyma partibidrag eller den brandskattning som vi vet skett av lokala SD-föreningar. Det senare inte helt i linje med vad lagen om partibidrag avsåg men det är en annan historia.

Moderaterna har aviserat ett mål på 900 000 samtal innan valdagen, socialdemokraterna har inte satt något absolut tal men kommer mest sannolikt ha ett liknande internt. Hur det senare skall gå till är för mig en gåta då medlemskåren blir glesare och mer ålderstigen med tiden.

Vi [S] är nere under 100 000 medlemmar och medelåldern ökar snabbt nu. Inte sällan landar dörrknackarkvällar på ett handfull tappra och om några år så utesluter jag inte att vi måste boka färdtjänst för att över huvud taget kunna genomföra aktiviteter som dessa. När inte ens de som aviserat sitt intresse för att representera partiet i olika församlingar dyker upp på utåtriktade aktiviteter är anden, eller kanske det politiska budskapet, svagt.

Allt detta gör att Sverigedemokraternas 45 miljoner kronor kommer räcka längre än vad våra 65-70 kommer göra. Av fler skäl. Sverigedemokraterna äger idag stora delar av nätet. De äger de stora chat- och communitysidorna genom att kontrollera moderatorerna. De ser till att släcka ut kommentarer som är kritiska för att sedan tända dom igen när de ligger så långt ner att få, om ens någon, läser dem. De äger tidningarnas kommentatorsfält och har drivit opinion för sin sak där i flera år. När jag tog upp detta med ansvariga för bloggkontakter på staben så blev reaktionerna milt sagt förvånande: ”Äh, inget för oss. Vem läser dom? Bara troll”.

Mitt svar var annorlunda. De är många. Och kommentarerna ligger alltid där. Över tid påverkar de, likt en droppe som urholkar stenen, attityder och förhållningssätt. Det är det som kallas för långsiktig opinionsbildning vilket staben på Sveavägen 68 inte längre behärskar.

Sedan har två enskilda personer åsamkat hela debatten mot Sverigedemokraterna stor skada. Så stor skada att det inte längre går att debattera arbetskraftsinvandring, integration eller migration och flyktingpolitik på ett rimligt och sansat sätt. Den ena är Mona Sahlin, den andre är Anders Lindberg på Aftonbladet.

Lindberg var innan han kom till Aftonbladet Mona Sahlins ansvarige för just omvärldsbevakning så det är ingen slump att de har samma anslag i debatten. Det finns ingen tvekan om deras patos, de brinner verkligen för den kampen mot främlingsfientlighet på samma sätt som jag, men vägen de båda har valt, att trumma in för läsare och väljare att en Sverigedemokrat är ett encelligt djur med barbariska drag, har visat sig vara kontraproduktivt.

Vare sig Mona Sahlin eller Anders Lindberg vill numera stå för att den logiska konsekvensen är att 12,8 procent, var åttonde, manlig LO-medlem i sådana fall är en person misstänkt lik en neanderthalare men med en manets intellekt. SD har varit i valrörelse sedan tio månader, tio månader längre än alla andra partier och med fokus på europaparlaments- och riksdagsvalet.

Det är inte utan att jag känner att lärdomarna från Weimarrepublikens sista dödsrosslingar inte överlevt generationsskiftet i svensk politik. Det här kommer bli en dyrköpt valrörelse om det vill sig illa. Och då tänker jag inte på storleken på valbudget. En dyrköpt valrörelse

Se også: Historikeren Morten Uhrskov skriver i dag om Aftonbladets kampagne mod Avpixlad: Stor svensk avis bruger rystende metoder mod kritikere af indvandringen

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Nils Svendsen
Nils Svendsen
8 years ago

Thomas Hylland Eriksen bor nok fortsatt på samme kjedelige, hvite del av byen, nå vel 9 år senere… En bydel sterkt befolket av ihugga hvite multikulturalister. Mon tro når de har tenkt å flytte til den spennende etniske del av byen… Hyklere?

odd. s.
odd. s.
8 years ago

““Främlingsfientligheten som tränger in i våra vardagssamtal ska inte längre bemötas med tystnad – stöd ett Sverige för oss alla,” skriver Jan Scherman, Steffo Törnquist, Lasse Kronér och Erik Ullenhag tillsammans med flera hundra kända och okända svenskar. Ååååh nej, hvad skal man sige, ‘boller fra Kohberg’? Hvis i svenske politikere absolut vil have ‘et Sverige för alla’, vil i så ikke være så søde at tage i mod VORES utilpassede, uintegrerbare, usamarbejdsvillige, udemokratiske, uligestillingssindede, ubeskæftigede og ikke mindst uønskede ‘mennesker’ her fra Danmark? 500.000 uintegrerbare fra eller til kan vel ikke gøre den helt store forskel i Sverige? NEJ!… Read more »

Da Capo
Da Capo
8 years ago

Upprop för godhet Jan Milld skriver: “Det var i juni 1996 som Aftonbladet och Expressen sände med sin EXPObilaga. Nu 17 år senare, i september 2013, följer de två kvällstidningarna upp med en namninsamling för fortsatt massinvandring. Denna gång utan att det föregåtts av någon false-flag-operation.” http://janmilld.wordpress.com/2013/09/22/ – – – – Lista i EXPRESSEN på de första 488 idioterna som skrev på http://www.expressen.se/debatt/sverige-racker-till-for-oss-alla/ Se även skittidningskollegan nedan http://www.aftonbladet.se/debatt/article17468676.ab – – – – – – – – – – “Ett Sverige för oss alla” “Det blåser en farlig främlingsfientlig vind över Sverige. Den tränger sig in i våra vardagssamtal. Den är… Read more »

GR
GR
8 years ago
Reply to  Da Capo

Varför ett antal underskrifter försvann, och namnen inte syns längre…

Vad som hände var att väldigt många skrev under med uppenbart falska namn (“Muhammed är en pedofil”, “Hitler var en fin kille” etc.) för att häckla uppropet. Dessa namn publicerades direkt så att alla kunde se dem. Man rensade därför bor dessa namn (vilket alltså var ungefär 2000 av 20000, 10%) och gjorde så att inskrivna namn inte längre visades.

En person på Flashback var förutseende nog att spara undan listan innan detta. Se länk från mitt användarnamn för mer info och nedladdningslänkar.

Janos
Janos
8 years ago

Jag har tidigare skrivit på snaphanen om att jag roar mig med att ”kolla” upp alla som uttalar sig oreserverat positivt om det mångkulturella samhället. Wordfilen består idag av ca: 150 namn fördelade på 26 sidor och den fylls ständigt på när någon från den goda sidan uttalat sig. Det är gräddan av svenska journalister, politiker, opportunister och tjänstemän. Sällan eller vanligtvis (99%) aldrig bor dessa goda människor mångkulturellt som dom utåt vurmar för och kräver av andra att acceptera. Nej, boendet hittar man på Kungsholmen, Djursholm, Strandvägen, Billdal, Södermalm, osv. m.m Man lever INTE som man lär! Källor jag… Read more »

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x