29
okt
Seneste opdatering: 30/10-13 kl. 0132
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Ta inn hele skjermen 29.10.2013 171812

“FrĂ€mlingsfientligheten som trĂ€nger in i vĂ„ra vardagssamtal ska inte lĂ€ngre bemötas med tystnad – stöd ett Sverige för oss alla,” skriver Jan Scherman, Steffo Törnquist, Lasse KronĂ©r och Erik Ullenhag tillsammans med flera hundra kĂ€nda och okĂ€nda svenskar. Uppropet publicerades den 13 september i bĂ„de Aftonbladet och Expressen.

”Alla vi som bor hĂ€r har ett ansvar. Vi kan inte flytta över det pĂ„ nĂ„gon annan.”

Var bor dÄ dessa moraliska föredömen som uppmanar oss andra att göra upp med vÄr intolerans och bli lika goda mÀnniskor som de? Hur mÄngkulturellt bor de toleranta? I Stockholms kommun har i genomsnitt 30,3 procent utlÀndsk bakgrund.

1. De ljusaste stadsdelarna pĂ„ kartan har en population dĂ€r mindre Ă€n 30 procent har utlĂ€ndsk bakgrund. Klicka pĂ„ stadsdelen för att visa exakt procentandel. De blĂ„ prickarna visar var undertecknarna av uppropet bor. Adresserna Ă€r hĂ€mtade frĂ„n folkbokföringen 2013. De adresser som visas pĂ„ kartan Ă€r inte exakta, för att inte peka ut nĂ„gon enskild individ. Klicka pĂ„ bilden för att komma till kartan pĂ„ Google Maps og se videre pĂ„ Affes Statistik-blogg, der ogsĂ„ viser de tolerante kvarterer, “der ikke flytter ansvaret over pĂ„ andre” i MalmĂž og GĂžteborg. Hur mĂ„ngkulturellt bor de toleranta?

I Norge sagde Professor i Socialantropologi, Thomas Hylland Eriksen for nogle Ă„r siden: “Jeg bor i en kjedelig, hvit del av byen, men det er iallfall fine hĂžstfarger nĂ„.” Han er nok flyttet til noget mindre kedeligt i mellemtiden.

Svensk sosse: “Weimarepublikkens sidste dĂždstrĂŠkninger”

S-bloggeren Johan Westerholm, sÞn af generaldirektören for socialstyrelsen, Barbro Westerholm, nu riksdagsmedlem for Folkepartiet), vidner om Sverigedemokraternes folkelige styrke og Socialdemokratiets svaghed. Han advarede som en af meget fÄ Sverige for den 29 juli om det virkelige farepotentiale i forÄrets optÞjer i artiklen Porten till helvetet:

Expressen rapporterar i dagens tidning om de politiska partiernas valbudgetar inför ”SupervalĂ„ret” 2014. De fyra partier som har de största budgetarna Ă€r Socialdemokraterna, Moderaterna, Centerpartiet samt Sverigedemokraterna. ……Sverigedemokraternas anslagna medel förvĂ„nar dock. Jag vet inte om detta belopp baseras anonyma partibidrag eller den brandskattning som vi vet skett av lokala SD-föreningar. Det senare inte helt i linje med vad lagen om partibidrag avsĂ„g men det Ă€r en annan historia.

Moderaterna har aviserat ett mÄl pÄ 900 000 samtal innan valdagen, socialdemokraterna har inte satt nÄgot absolut tal men kommer mest sannolikt ha ett liknande internt. Hur det senare skall gÄ till Àr för mig en gÄta dÄ medlemskÄren blir glesare och mer Älderstigen med tiden.

Vi [S] Àr nere under 100 000 medlemmar och medelÄldern ökar snabbt nu. Inte sÀllan landar dörrknackarkvÀllar pÄ ett handfull tappra och om nÄgra Är sÄ utesluter jag inte att vi mÄste boka fÀrdtjÀnst för att över huvud taget kunna genomföra aktiviteter som dessa. NÀr inte ens de som aviserat sitt intresse för att representera partiet i olika församlingar dyker upp pÄ utÄtriktade aktiviteter Àr anden, eller kanske det politiska budskapet, svagt.

Allt detta gör att Sverigedemokraternas 45 miljoner kronor kommer rĂ€cka lĂ€ngre Ă€n vad vĂ„ra 65-70 kommer göra. Av fler skĂ€l. Sverigedemokraterna Ă€ger idag stora delar av nĂ€tet. De Ă€ger de stora chat- och communitysidorna genom att kontrollera moderatorerna. De ser till att slĂ€cka ut kommentarer som Ă€r kritiska för att sedan tĂ€nda dom igen nĂ€r de ligger sĂ„ lĂ„ngt ner att fĂ„, om ens nĂ„gon, lĂ€ser dem. De Ă€ger tidningarnas kommentatorsfĂ€lt och har drivit opinion för sin sak dĂ€r i flera Ă„r. NĂ€r jag tog upp detta med ansvariga för bloggkontakter pĂ„ staben sĂ„ blev reaktionerna milt sagt förvĂ„nande: Ӏh, inget för oss. Vem lĂ€ser dom? Bara troll”.

Mitt svar var annorlunda. De Ă€r mĂ„nga. Och kommentarerna ligger alltid dĂ€r. Över tid pĂ„verkar de, likt en droppe som urholkar stenen, attityder och förhĂ„llningssĂ€tt. Det Ă€r det som kallas för lĂ„ngsiktig opinionsbildning vilket staben pĂ„ SveavĂ€gen 68 inte lĂ€ngre behĂ€rskar.

Sedan har tvÄ enskilda personer Äsamkat hela debatten mot Sverigedemokraterna stor skada. SÄ stor skada att det inte lÀngre gÄr att debattera arbetskraftsinvandring, integration eller migration och flyktingpolitik pÄ ett rimligt och sansat sÀtt. Den ena Àr Mona Sahlin, den andre Àr Anders Lindberg pÄ Aftonbladet.

Lindberg var innan han kom till Aftonbladet Mona Sahlins ansvarige för just omvÀrldsbevakning sÄ det Àr ingen slump att de har samma anslag i debatten. Det finns ingen tvekan om deras patos, de brinner verkligen för den kampen mot frÀmlingsfientlighet pÄ samma sÀtt som jag, men vÀgen de bÄda har valt, att trumma in för lÀsare och vÀljare att en Sverigedemokrat Àr ett encelligt djur med barbariska drag, har visat sig vara kontraproduktivt.

Vare sig Mona Sahlin eller Anders Lindberg vill numera stÄ för att den logiska konsekvensen Àr att 12,8 procent, var Ättonde, manlig LO-medlem i sÄdana fall Àr en person misstÀnkt lik en neanderthalare men med en manets intellekt. SD har varit i valrörelse sedan tio mÄnader, tio mÄnader lÀngre Àn alla andra partier och med fokus pÄ europaparlaments- och riksdagsvalet.

Det Àr inte utan att jag kÀnner att lÀrdomarna frÄn Weimarrepublikens sista dödsrosslingar inte överlevt generationsskiftet i svensk politik. Det hÀr kommer bli en dyrköpt valrörelse om det vill sig illa. Och dÄ tÀnker jag inte pÄ storleken pÄ valbudget. En dyrköpt valrörelse

Se ogsÄ: Historikeren Morten Uhrskov skriver i dag om Aftonbladets kampagne mod Avpixlad: Stor svensk avis bruger rystende metoder mod kritikere af indvandringen

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

5 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Nils Svendsen
Nils Svendsen
10 years ago

Thomas Hylland Eriksen bor nok fortsatt pĂ„ samme kjedelige, hvite del av byen, nĂ„ vel 9 Ă„r senere… En bydel sterkt befolket av ihugga hvite multikulturalister. Mon tro nĂ„r de har tenkt Ă„ flytte til den spennende etniske del av byen… Hyklere?

odd. s.
odd. s.
10 years ago

““FrĂ€mlingsfientligheten som trĂ€nger in i vĂ„ra vardagssamtal ska inte lĂ€ngre bemötas med tystnad – stöd ett Sverige för oss alla,” skriver Jan Scherman, Steffo Törnquist, Lasse KronĂ©r och Erik Ullenhag tillsammans med flera hundra kĂ€nda och okĂ€nda svenskar. Ă…Ă„Ă„Ă„h nej, hvad skal man sige, ‘boller fra Kohberg’? Hvis i svenske politikere absolut vil have ‘et Sverige för alla’, vil i sĂ„ ikke vĂŠre sĂ„ sĂžde at tage i mod VORES utilpassede, uintegrerbare, usamarbejdsvillige, udemokratiske, uligestillingssindede, ubeskĂŠftigede og ikke mindst uĂžnskede ‘mennesker’ her fra Danmark? 500.000 uintegrerbare fra eller til kan vel ikke gĂžre den helt store forskel i Sverige? NEJ!… Read more »

Da Capo
Da Capo
10 years ago

Upprop för godhet Jan Milld skriver: “Det var i juni 1996 som Aftonbladet och Expressen sĂ€nde med sin EXPObilaga. Nu 17 Ă„r senare, i september 2013, följer de tvĂ„ kvĂ€llstidningarna upp med en namninsamling för fortsatt massinvandring. Denna gĂ„ng utan att det föregĂ„tts av nĂ„gon false-flag-operation.” http://janmilld.wordpress.com/2013/09/22/ – – – – Lista i EXPRESSEN pĂ„ de första 488 idioterna som skrev pĂ„ http://www.expressen.se/debatt/sverige-racker-till-for-oss-alla/ Se Ă€ven skittidningskollegan nedan http://www.aftonbladet.se/debatt/article17468676.ab – – – – – – – – – – “Ett Sverige för oss alla” “Det blĂ„ser en farlig frĂ€mlingsfientlig vind över Sverige. Den trĂ€nger sig in i vĂ„ra vardagssamtal. Den Ă€r… Read more »

GR
GR
10 years ago
Reply to  Da Capo

Varför ett antal underskrifter försvann, och namnen inte syns lĂ€ngre…

Vad som hĂ€nde var att vĂ€ldigt mĂ„nga skrev under med uppenbart falska namn (“Muhammed Ă€r en pedofil”, “Hitler var en fin kille” etc.) för att hĂ€ckla uppropet. Dessa namn publicerades direkt sĂ„ att alla kunde se dem. Man rensade dĂ€rför bor dessa namn (vilket alltsĂ„ var ungefĂ€r 2000 av 20000, 10%) och gjorde sĂ„ att inskrivna namn inte lĂ€ngre visades.

En person pÄ Flashback var förutseende nog att spara undan listan innan detta. Se lÀnk frÄn mitt anvÀndarnamn för mer info och nedladdningslÀnkar.

Janos
Janos
10 years ago

Jag har tidigare skrivit pĂ„ snaphanen om att jag roar mig med att ”kolla” upp alla som uttalar sig oreserverat positivt om det mĂ„ngkulturella samhĂ€llet. Wordfilen bestĂ„r idag av ca: 150 namn fördelade pĂ„ 26 sidor och den fylls stĂ€ndigt pĂ„ nĂ€r nĂ„gon frĂ„n den goda sidan uttalat sig. Det Ă€r grĂ€ddan av svenska journalister, politiker, opportunister och tjĂ€nstemĂ€n. SĂ€llan eller vanligtvis (99%) aldrig bor dessa goda mĂ€nniskor mĂ„ngkulturellt som dom utĂ„t vurmar för och krĂ€ver av andra att acceptera. Nej, boendet hittar man pĂ„ Kungsholmen, Djursholm, StrandvĂ€gen, Billdal, Södermalm, osv. m.m Man lever INTE som man lĂ€r! KĂ€llor jag… Read more »

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x