8
nov
Seneste opdatering: 8/11-13 kl. 1851
3 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Ta inn hele skjermen 08.11.2013 100815

Forfattaren och doktor i statsvidenskab Carl Johan Ljungberg, phd skrev i Svensk invandringsdebatt inmålad i ett hörn for en uge siden, en meget bemærkelsesværdig passus, som jeg også tror er meget sand:

Kanske är den vitala frågan hur denna politik kan modifieras utan att de tyngsta aktörerna tappar ansiktet och så att en nystart kan ske? Så länge statsministern framhärdar i sina låsningar medan godkända debattörer krampaktigt ser en fortsatt hög invandring som det enda moraliska eller humana, lär en ändring kunna ske bara om de materiella och övriga kostnaderna blir så höga att de inte kan ignoreras.

De 84 % af svenskerne, der ikke vil stemme på Sverigedemokraterne, stemmer altså på partier, der har handlingslammet sig selv og som har investeret så mange milliarder og så megen prestige, at de hellere vil rasere landet og demokratiet, end de vil tabe ansigt. Så enkelt og så makabert tror jeg faktisk det er. Nu er SD selvfølgelig underrapporteret, så 11.9% nu betyder cirka 15 %, men om det så blev 20 % ved valget om ti måneder, ville det ikke betyde andet end at disse personer, der er så bange for at tabe ansigt, vil kompromittere svensk demokrati en tand yderligere.

Der vil opstå et sort hul i Riksdagen på 15-20 % af pladserne, uden om det vil de andre regere videre som ingenting, dog kan Reinfeldt roligt regne med at the back benchers vil murre så meget desto højere over at hans specielle psykologi, byder ham at forære magten til de rød-grønne. Han må være en dårlige skakspiller, end de amatører jeg kender. Demokratiet er allerede dysfunktionelt, fordi ledende personer som Fredrik Reinfeldt er dysfunktionel og uden gehør.

Man kan ikke andet end beundre Sverigedemokraternes Sisyfos-kamp, og jeg vil sige med Camus: “Man må forestille sig Jimmie Åkesson som et lykkeligt menneske.” Se de andre, der flytter rundt på imaginære tinsoldater som i de sidste dage i bunkeren til Wilhelmsstrasse 77. Sverige er en drøm, vi andre har at rette os efter den eller forføje os. Det har jeg gjort, i al fald fysisk, men ikke helt frivilligt. Taktiken som ska stoppa SD

Att prata mer om invandringsfrågan är inte aktuellt för S, uppger Expressens källor. Det skulle bara gynna SD ännu mer lyder analysen. Vår strategi är att möta SD:s intolerans och inhumanism med det som de tål allra sämst, det vill säga att vi är ännu tydligare med varför samhället mår bra av öppenhet och att av ta emot flyktingar. I varje valstuga kommer det att stå valarbetare som motiverar de väljare som funderar på SD att välja ett annat parti, säger språkröret Åsa Romson.

Nick Cohen: Firoozeh Bazrafkan is frightened of nothing

Let’s face it — we only challenge religions that won’t hurt us, and governments that won’t arrest us

Five foot tall, 31 years old, and so thin you think a puff of wind could blow her away, she still has the courage to be a truly radical artist and challenge those who might hurt her. She fights for women’s rights and intellectual freedom, and her background means her fight has to be directed against radical Islam. As a Danish citizen, she saw journalists go into hiding and mobs attack her country’s embassies just because Jyllands-Posten published cartoons of Muhammad that were so tame you could hardly call them ‘satirical’. Bazrafkan is also the daughter of an Iranian family, and the Islamic Republic’s subjugation of women revolts her.

When I met her, she was enduring a crash course in politically correct Europe’s many hypocrisies. White Danes reported her to the police for writing that Muslim men abuse and murder their daughters, and adding for good measure that the ‘Koran is more immoral, deplorable and crazy than manuals of the two other global religions combined’. When I asked what she thought of the Danish legal system, I did not receive a long lecture on freedom of expression.

‘I think it’s fucked,’ she said.

So is the London art world. After she told the Danish court she would sooner go to prison than pay its 5,000 kroner (£550) fine, the indomitable Bazrafkan headed for Passion for Freedom. Spectator

Sandelin og Arnstberg: Buss på villovägar…

Så här kan det gå till när vi utan värdeomdömen försöker annonsera för vår bok “Invandring och mörkläggning”. Nedanstående bussbolag hade godkänt två annonser i sin tidning. Sedan var tyst därifrån, därefter tvärnit berättar min medförfattare Karl-Olov Arnstberg i ett mejl för några minuter sedan:

“Jag blev just uppringd av en dam som presenterade sig med ett namn jag inte uppfattade och samtidigt sa att hon var ansvarig utgivare för ”Buss på Sverige” där vi beställt två helsidesannonser till specialpris. Jag mailade dem i går och bad att få ett par ex. av tidningen oss tillskickade men fick inget svar på det, vilket var lite underligt. Men nu kom alltså förklaringen:

Med på telefonlinjen var också en man som presenterade sig med namnet Rikard och kallade sig annonsansvarig. Han sa att min annons var refuserad därför att den var rasistisk. Jag frågade honom på vilket sätt den var rasistisk. Då började han berätta om sin son som han hade med en marockansk kvinna. Jag avbröt honom, sa att jag inte var intresserad av hans son utan att han istället fick lov att tala om för mig vad som var rasistiskt. Då lät han som om han nästan började gråta och upprepade flera gånger att den är rasistisk. Förklara vad som är rasistiskt krävde jag ännu en gång och då mumlade han bara tre gånger ”ta bort honom” varefter han lade på luren. Den ansvarige utgivaren var kvar.

Jag talade om för henne att jag fått en faktura och att annonsen var betald. Jag frågade henne också om hon insåg att deras beteende passade bättre in i exempelvis Nordkorea än i Sverige. Hon sa att ”Vi har gjort den bedömningen…” Jag sa åt henne att inte tilltala mig med färdiga formler och istället ge mig ett klart besked om orsaken till refuseringen och att jag ville ha den per mail. Hon sa att jag naturligtvis skulle få tillbaka mina pengar och jag frågade henne syrligt om det också var satt i fråga, eftersom hon ansåg att hon behövde få det sagt (när samtalet var klart gick jag in på mitt konto och stoppade utbetalningen). Hon sa att hon skulle återkomma men jag tvivlar starkt på att hon kommer att göra det.

Långsamt inser jag det som jag inte vill acceptera: Sverige har blivit ett rätt läskigt land att leva i. Tack politiker och tack journalister för att ni fixat till den här situationen!”

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
pk
pk
8 years ago

Sverige var en drøm.

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
8 years ago

De materiella och övriga kostnaderna är redan så höga att de inte kan ignoreras. Den fasen är passerad. Utan vidare åtgärder. Den s.k. eliten framstår inte alls som ängsligt konfliktskygg och enbart mån om att rädda ansiktet. Tvärtom. Mycket av språkbruket tyder snarast på en konfliktofili som bara bjuder på ännu mer extatisk upphetsning när befolkningen börjar göra motstånd. Nej, utvecklingen i Sverige och Norge passar väl in i ett större perspektiv där de gamla stormaktskonflikterna från kalla krigets dagar bubblar upp igen i form av Wikileaks, Snowden, NSA, Brödraskapet, ökande anarki i Mellanöstern och en EU-kommission som “inte bangar… Read more »

ny kommentaor
ny kommentaor
8 years ago

Sverige er en drøm…
Det bliver mere og mere uhyggeligt hvad der kommer fra Sverige…. PK trumfer ALT… De minder mere og mere om Jehovas vidner… Hellere dø end at få den livsgivende blodtransfusion….

@Arnstberg
Uhyggeligt at det er nået dertil at den svenske befolkning frygter politisk forfølgelse på linie med Cubanere og Nordkoreanere… Hvis det virkelig er så grotesk som disse eksempler viser… Så kommer det nok til at tage mere end en generation (20år) at rette op…. Men til den tid er det for sent… GOODBYE SWEDEN…

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x