16
nov
Seneste opdatering: 17/11-13 kl. 0233
26 kommentarer - Tryk for at kommentere!

november 16 2013 048 October 22 2013 355 (1)

Âź Snaphanen. Klik f. helskĂŠrm. Hendrik Nordbrandt; Året har seksten mĂ„neder.

En familj ligger och sover i Ljungsbro


Inger-Siv Mattsson har skrivit ett brev till Jenny Strömstedt, journalist pÄ Expressen via Pettersson

Nacka den 14 november 2013, Expressens redaktion, f v b till Jenny Strömstedt

BÀsta Jenny Strömstedt,

Den 9 november skrev Ni i Expressen om hur en pojke blir ihjÀlslagen och hur en kvinna som försöker rÀdda honom dödas i Ljungsbro:

”Det hĂ€nde. FrĂ„n ingenstans hĂ€nde det i Ljungsbro.”

Nej, fr Strömstedt, det hĂ€nde inte frĂ„n ”ingenstans.” Detta – liksom sĂ„ mĂ„nga andra brutala mord i dagens Sverige – Ă€r ett resultat av den vettlösa invandrings- och flyktingpolitik som den politiska klassen – med benĂ€get bistĂ„nd frĂ„n sina glĂ€fsande bandhundar i medierna – bedrivit i decennier. Mördaren i just det hĂ€r fallet Ă€r – som bekant – en brottstyngd kongoles vid namn Doudou Ahoka.

Detta faktum att de bĂ„da blev offer för det mĂ„ngkulturella samhĂ€llet berör Ni givetvis – trots Er upprördhet över den tragiska hĂ€ndelsen – inte med ett enda ord i Er kolumn. Varför inte? Det Ă€r verkligen paradoxalt. Vi tar emot mĂ€nniskor p.g.a. – pĂ„stĂ„dd – förföljelse och bristande frihet i deras hemlĂ€nder till priset av att sĂ„vĂ€l tryggheten som friheten försvinner i vĂ„rt eget land.

”Masters of deception”

Som de flesta av Era journalistkollegor tillhör Ni dessa ”masters of deception” som uppenbarligen ser det som sin frĂ€msta uppgift att föra lĂ€sarna bakom ljuset, nĂ€r det gĂ€ller gĂ€rningsmĂ€nnens etniska ursprung.

Den systematiska och konsekventa desinformation och mörklĂ€ggning av fakta och förvanskning av verkligheten som svenska medier – i motsats till medierna i andra lĂ€nder – torgför blir dock tack vare Internet alltmer uppenbar för gemene man. Era lögner och förljugenhet avslöjas steg för steg för folket.

GlÀdjande nog tvingas ni förr eller senare och allt oftare att krypa fram ur era hÄlor, nÀr sanningen kommer fram genom att etnisk brottslighet redovisas i andra lÀnder. NÀr den norska statsministern avslöjade att busskaparen och trippelmördaren i Norge var en asylsökande sydsudanes kunde svenska medier inte lÀngre dölja hans etnicitet.

Förskönande omskrivningar för att dölja sanningen

Den politiskt korrekta svenska journalistkĂ„ren excellerar i att kalla importerade mördare, vĂ„ldtĂ€ktsmĂ€n, rĂ„nare m fl. för ”26-Ă„ringen, tvĂ„-barnspappan, SödertĂ€ljebon” och en uppsjö av liknande eufemismer. Muslimska terrorister, krigsförbrytare och allmĂ€nt kriminella som begĂ„r brott eller grips i utlandet benĂ€mns dĂ€remot regelmĂ€ssigt ”svensk”. Hur kommer det sig? Varför Ă€r det i detta fall viktigt att tala om etnicitet?

Beteckningen ”svensk” Ă€r dessutom grovt lögnaktig, eftersom det aldrig rör sig om etniska svenskar. NĂ„gra exempel: ”Svensk förser syriska rebeller med vapen.” ”Svensken” Ă€r en tidigare imam vid en moskĂ© i Sverige. ”Svensk dömd i Thailand för olagligt innehav av krigsmateriel.” ”Svensken” Ă€r libanes. ”TvĂ„ svenskar gripna för att ha planerat terroraktioner i USA” ”De tvĂ„ svenskarna” Ă€r somalier och greps i Afrika pĂ„ vĂ€g till Jemen.

”Svensk fĂ€ngslad i Libanon” . ”Svensken” Ă€r libanes och heter Eli Salibi.

”Svensk fĂ€ngslad för spioneri i Somalia.” ”Svensken” heter Muhamud Jama.

”Svensk misstĂ€nks för folkmord i Rwanda” – ”Svensk Ă„talas för flera massakrer” – ”Svensken inför rĂ€tta för folkmord.” ”Svensken” visade sig vara frĂ„n Rwanda.

”Svenskar Ă„talas för terrorism i Danmark”. ”Svenskarna” som planerade blodbad pĂ„ Jyllands-Posten kommer frĂ„n Libanon och Tunisien. De heter Sahbi Zalouti, Mounir Dharii, Omar Abdalla Aboelazm och Munir Awad (f d svĂ€rson till Helena Benaouda).

”Svensk dömd till fĂ€ngelse i Turkiet.” ”Svensken” Ă€r kurd och heter Ramazan Kizil. ”Svensk förser syriska rebeller med vapen” ”Svensken” var en tidigare imam vid en moskĂ© i Sverige. ”29-Ă„rig svensk smugglade pistol i handbagaget”. ”Svensken” Ă€r tunisier och heter Kerim Chatty. ”Karlskogabo hĂ€ktad för jĂ€tterĂ„n i Tyskland.” ”Svensken” visade sig vara en kriminell libanes. De ”fem svenskar som greps pĂ„ Cypern för stöld, inbrott, kontokortsbedrĂ€gerier mm” visade sig vara afrikaner.

SÄ dÀr hÄller det pÄ Är ut och Är in.

Journalisterna fiskar i ”grumliga vatten”

Nog har vĂ€l tilltaget att kalla alla kriminella utlĂ€nningar för ”svenskar” en obehaglig nationalistisk – för att inte sĂ€ga diskriminerande – underton? Att döma av den oerhörda krĂ€nkning det innebĂ€r att eventuellt behöva lĂ€ra sig svenska, anpassa sig till svenska lagar och bestĂ€mmelser och dagligen utsĂ€ttas för de frĂ€mlingsfientliga och rasistiska svenskarnas och det svenska samhĂ€llets föraktliga normer och vĂ€rderingar vill de förmodligen minst av allt kallas ”svenskar.” Beteckningen ”svensk” uttrycker m a o en missaktning av frĂ€mmande folkgrupper – alltsĂ„ fiskar journalisterna – som det brukar heta i andra sammanhang – ”i grumliga vatten.”

Avslutningsvis


vill jag erinra om Verner von Heidenstams definition av sin tids journalistskrĂ„ och Ă€n idag fullt tillĂ€mplig: ”andens tattarfölje.”

Inger-Siv Mattson, Nacka

Yderligere en svensk kvinde – ‘overbevist antiracist’ – myrdet af en afrikaner. Jeg har ikke tal pĂ„ de historier. Manden fik i dag 16 Ă„rs fĂŠngsel og sandelig, livstids udvisning. Det er dybt tragisk og oprĂžrende, men jeg er nok blevet lidt fatalistisk og opgivende med Ă„renes mange dĂžde svenskere. De dĂžr, fordi de ikke ved, hvorfor de dĂžr, og derfor vil de efter al sandsynlighed blive ved med at dĂž.

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

26 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
UncleBob
UncleBob
10 years ago

Det finns bara en rÀddning ur detta Kafkaliknande skÄdespel. StÄ upp för Sverige! SD 2014!

HH
HH
10 years ago

Söndagens TV2 gav en egendomlig och splittrad bild – lĂ€gg dĂ€rtill Sveriges radio som Ă€ntligen kom med en sanning. För att ta det sista först: sociala myndigheter hade skyddat ett antal invandrarflickor frĂ„n deras familjer. För att fĂ„ en lösning kontaktade man familjerna för samtal och för att fĂ„ dem att förstĂ„ att flickorna ville ha frihet som alla andra. Familjerna sa ja och amen och allt verkade gĂ„ efter sociala myndigheters program. Men det visade sig vara en lögn! De flesta av flickorna som kommit hem skickades till vĂ€ntande Ă€kta mĂ€n. En mördades av de 21 som varit med… Read more »

Bergfast
10 years ago
Reply to  HH

Ja, det verkar inte bĂ€ttre Ă€n att det Ă€r ganska sĂ„ mĂ„nga offentliga aktörer, bĂ„de politiker och journalister, som har uttalat sig om – rasism – , den senaste tiden? Johan Ehrenborg i Svt Agenda söndag 17/11, Mona Salin pĂ„ Publicistklubbens möte nyligen, som tillsammans med nĂ„gra andra högljutt protesterande journalister i publiken, ville hĂ€vda det automatiskt rasistiska i att föresprĂ„ka en mer restriktiv, och dĂ€rmed mer omdömesgill, mer omtĂ€nksam och hĂ€nsynsfull invandring till Sverige? För alla medborgares bĂ€sta. Även nĂ„gon som heter Johanna FrĂ€ndĂ©n skrev i Aftonbladet den 14 november under rubriken: – Rasismen Ă€r en del av klimatet… Read more »

Angela
Angela
10 years ago

Debatten i full gĂ„ng pĂ„ Avpixlat om vad Åkesson sagt eller ej. SnĂ€lla svenska mĂ€n och kvinnor lita pĂ„ ert omdöme och förnuft. Tro inte vad illasinnade krafter vid SR och övriga medier sĂ€ger. LĂ„t dem inte splittra er! HĂ„ll ihop! Det kommer att bli mer sĂ„dant hĂ€r i valrörelsen. Var sĂ„ sĂ€kra. Sveriges överlevnad hĂ€nger pĂ„ om ni orkar stĂ„ emot propagandan. Makteliten kommer att göra allt för att misstĂ€nkliggöra SD och splittra vĂ€ljarstödet och folkrörelsen. Visa att “Mandom, mod och morske mĂ€n(niskor) finns i gamla Sverige Ă€n”! HĂ„ll ihop leden! SD Ă€r svenska folkets och Sveriges enda chans.… Read more »

Katinka Glahd
Katinka Glahd
10 years ago

Jenny Strömstedt Ă€r en posör i all ordets bemĂ€rkelser.Alt hon gör och allt hon sĂ€ger Ă€r framtaget framför en spegel. Varje litet skratt,varje litet leende,all blyga ögonlockssĂ€nkningar nĂ€r Jenny lĂ„tsas klĂ€dsamt rodna framför kameran Ă€r inövade under mĂ„nga och lĂ„nga stunder framför en spegel.Allt Ă€r en spegling av en falskhet som har blivit rĂ„dande inom det offentliga livet.Denna pĂ„tvingade uppfattning av vad som hĂ€nder i Sverige,kan helt ekelt inte vara Ă€kta. MĂ€nniskan har ju barn som skall vĂ€xa upp i det forcerade mĂ„ngkulturella helvetet.TĂ€nker hon inte nĂ„gon gĂ„ng pĂ„ hur deras framtid kommer att gestalta sig? Hon Ă€r sĂ„ betvingad… Read more »

Angela
Angela
10 years ago

MurbrĂ€ckan, Ă€r inte helt sĂ€ker pĂ„ att valutgĂ„ngen inte kommer att göra skillnad. Det tyder J Åkessons överraskande uttalade idag pĂ„ morgonen om. Risken med Åkessons uttalande Ă€r att folk Ă„terigen kommer att kĂ€nna sig svikna och övergivna av politikerna och orsaka att SD-framgĂ„ngarna tvĂ€rstoppar eller partiet delas. Detta fĂ„r inte ske. Äntligen RYTER folket. Ryter sĂ„ att makten fĂ„tt stora skĂ€lvan. Att Åkesson gĂ„r ut med detta visar hur rĂ€dda makthavarna Ă€r. De Ă€r panikslagna och det skall de vara. De Ă€r rĂ€dda att förlora sin makt och sina lyxpositioner. Makten fĂ„r vara glada och tacksamma över att svenskar… Read more »

Arvid
Arvid
10 years ago

Jag vill allvarligt uppmana alla att klicka pĂ„ lĂ€nken och lyssna till den officiella bilden av sĂ„ kallad SVENSK JOURNALISTIK, hĂ€r understödd av “allmĂ€nhetens pressombudsman”.

Faktiskt frÄgade jag mig, nÀr jag i gÄr i den svenska statsradion hörde uttalandet, om jag var vaken eller om jag drömde. Kan sÄdant hyckleri och sÄdan förljugenhet finnas i det verkliga liver?
Ja tydligen, om man tvingas leva sitt liv i Nya Sverige.

http://sverigesradio.she/sida/default.aspx?programid=2795

Programmet heter MEDIERNA – och ha bara litet tĂ„lamod, inledningen kommer strax.

Anders
Anders
10 years ago

HvornÄr vil den svenske hen mon rejse sig i forsvar for alle Sveriges henner?
Nej, sÄ hellere ligge til sengs og vente pÄ at fÄ knust skallen.

Peter Buch
Peter Buch
10 years ago

Norske tlstande. En opdatering.

I tillegg til de 100 millionene til mer politikraft, foreslÄr regjeringen ytterligere 150 millioner kroner til flere uttransporteringer.

Det sidste oversÊtter jeg til deportationer pÄ dansk. Er det korrekt?
Det lyder af alt for smÄ belÞb, set herfra Danmark.
https://www.politi.no/politidirektoratet/aktuelt/Nyhet_13076.xhtml

Tony
Tony
10 years ago

Svenska journalister Àr en samling ömkliga töntar oavsett om dom Àr kvinnlig
eller manliga,som har det absolut lÀgsta förtroende hos Sveriges befolkning
av alla yrkesgrupper!

Anna C
10 years ago

KÀnda svenskar som flyttat ut i vÀrlden och oberoende av om de har kvar sitt svenska medborgarskap eller inte kallas ju alltid svenskar i skvallerpressen. Varför dÄ? De Àr vÀl t.ex. amerikaner, engelsmÀn eller spanjorer?

MurbrÀckan
10 years ago
Reply to  Anna C

Det Àr ytterligare ett exempel pÄ olika mÄttstockar för svenskar vs utlÀnningar.
NĂ„gra vinner pĂ„ den ologiska propagandan…

Angela
Angela
10 years ago

Har inte gjort denna bekantskap förrĂ€n nu. Tack för tipset., MurbrĂ€ckan. Tittade in och sĂ„g ett utdrag frĂ„n Heidenstams diktning “MedborgarsĂ„ng”, som passar bra hĂ€r.

“”Det Ă€r skam att sitta som vi har gjort

och tempel Ät andra vÀlva

och kasta stenar pÄ egen port

och tala ont om oss sjÀlva.

Vi tröttnat att blöda för egen dolk,

att hjÀrtat frÄn huvudet skilja:

vi vilja förbliva ett enda folk

och vi Ă€r och förbli det vi vilja.”

MurbrÀckan
10 years ago
Reply to  Angela

Jag blev lite chockad nĂ€r jag lĂ€st “MedborgarsĂ„ng”. Heidenstam tillhör 90-talisterna (1890-talet)
De antinationella problemen fanns redan dÄ, men dÄ var det industrialism kontra hembygd.
“Om individen söker sig till sitt vĂ€sens innersta, finner han dĂ€r som en grundval nationallynnet” skrev Heidenstam.
Varför Àr det svenska folket sÄ splittrat?
“Enade vi stĂ„, söndrade vi falla”.

Angela
Angela
10 years ago
Reply to  MurbrĂ€ckan

Vad tror du vĂ€rldskrigen handlade om? 🙂 Det fĂ„r inte barnen i skolan lĂ€ra sig lĂ€ngre. Men deras Ă€ldre slĂ€ktingar vet och berĂ€ttar för dem. Ingen litar pĂ„ skolorna eller etablissemanget lĂ€ngre. Knappt min generation heller fick lĂ€ra sig sĂ„vida de inte gick till högre utbildning men jag hade fantastiska lĂ€rare som varit med om bĂ€gge och visste. De Ă€ldre generationerna har ocksĂ„ berĂ€ttat. MĂ„nga födda i början av 1900-talet med förĂ€ldrar födda pĂ„ 1800-talet som hade far-och morförĂ€ldrar födda pĂ„ 1700-talet sĂ„ tala om kontinuitet. SĂ„ lĂ„ngt tillbaka Ă€r det inte. Amerikanska folket rĂ€ddade oss under 1900-talet nu Ă€r… Read more »

MurbrÀckan
10 years ago
Reply to  Angela

Krig har nog alltid gÄtt ut pÄ att lÀgga beslag pÄ jordens resurser.
Segrarna skriver historien.
Sedan 2VK har vi matats med segrarnas lögner; morgon, middag, kvÀll.

Vad ska vi göra nu?
ValutgÄngen nÀsta Är kommer knappt göra nÄgon skillnad.
?????

Invandrare1957
Invandrare1957
10 years ago

Jenny Strömstedt. Den roliga tjejen med den underfundiga snabba replikerna o humorn. Som förvandlades till en bitch. Nu för tiden ser man översitteri och nÄgon slags lÀskig stöddighet i blicken. Höjden var i veckan nÀt TV4 hade en barn psykolog. Som sa att man skulle skydda barnen i nuet och inte tÀnka pÄ framtiden sÄ mycket. Sverige börjar bli ett otÀckt kommunist land. Det finns ingen framtid i Sverige med sÄdan som Jenny Strömstedt inte för vanligt folk. Men den underfundiga roliga Jenny finns nog bakom fasaden.

MurbrÀckan
10 years ago

Ni som uppskattade brevet; hÀr finns mÄnga fler:
http://www.bgf.nu/ism/

Angela
Angela
10 years ago

Nej, inget kommer frĂ„n ingenstans. Det finns alltid mĂ€nniskor bakom med en intention av nĂ„got slag. Ingen bildad, vettig och klarsynt mĂ€nniska kan undgĂ„ att se intentionerna bakom eller budskapen till folket i Sverige i public service frĂ„n etablissemanget. Det som Ă€r pinsamt Ă€r att makteliten inte inser att folk genomskĂ„dar dem och driver med dem. Folk har förlorat förtroendet för journalister, politiker och kulturetablissemanget för lĂ€nge sedan i ett bottendjupt förakt. De som sĂ„g SVT:s Skavlan i fredags fick Ă€nnu en uppvisning i förfallet i SVT. Var fanns svenskarna i programmet? Man pratar om svenskar men inte en enda… Read more »

MurbrÀckan
10 years ago
Reply to  Angela

Amen, amen, amen!!!

Kingedward24
Kingedward24
10 years ago
Reply to  Angela

Angela, Àr inte en 69-Ärig man, född i Sverige och som har levt hela sitt liv i Sverige, svensk nog att kommentera landets problem?

Albinosa
Albinosa
10 years ago
Reply to  Kingedward24

Undrar jag ocksÄ ..

Bergfast
10 years ago
Reply to  Kingedward24

FrĂ„gan Ă€r om Guilou egentligen Ă€r svenskhatare med alla sina dĂ„liga erfarenheter av svenskar i bagaget, och eventuellt av svensk hierarkisk mobbning? …

….Samtidigt som han eventuellt Ă€r en övertygad kommunist?..

SvĂ„rt att veta med den poserande, och demonstrativt arroganta, revanschlystne (?) och sjĂ€lvhĂ€vdande, Jan Guilou?…

Samtidigt Ă€ndĂ„ inte en helt o-charmerande Guilou, med sin osvenska, utstuderade stil…,..

Lite rolig att iaktta, med andra ord……

XY
XY
10 years ago
Reply to  Angela

UtmÀrkt skarp kommentar av Angela till det likaledes utmÀrkta brevet av Inger-Siv Mattson.

Folket Àr en brandskattad gisslan i den flummigt spekulativa politiker- och mediedemokraturen Sverige, som invaderas av utsugare utan vilja eller krav pÄ sig att integreras. Den sortens mÄngfald vill jag inte ha. SVT Àr ett dÄligt skÀmt. Jag vet inte vem public service eller de agendasÀttande tidningarna egentligen vÀnder sig till.

Snowflinga
Snowflinga
10 years ago
Reply to  Angela

Du beskriver mycket intressanta iakttagelser pĂ„ ett förtrĂ€ffligt sĂ€tt som jag ocksĂ„ har tĂ€nkt. Varför talar svenskarna inte för svenskarna utan man har istĂ€llet utlĂ€nningarna att tala för dem. Det tycks vara en trend i Sverige att utlĂ€nningar skall tala för svenskarna. Lyssna ocksĂ„ till PI och Alexandra Pascalidous som inte tycker om nĂ€r svenskar försöker förklara varför det sker gruppvĂ„ldtĂ€kter i Sverige. Kanske svenska kvinnor inte skulle bli utsatta för vĂ„ldtĂ€kter och gruppvĂ„ldtĂ€kter om inte Sverige hade en stor invandring av mĂ€n frĂ„n kulturer men en vidrig kvinnosyn. Man undrar varför journalister vill mörklĂ€gga det. http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/277110?programid=1120&playepisode=277110 Det skall inte… Read more »

Stefan
Stefan
10 years ago

Författaren Inger-Siv Mattson i Nacka har utan tvekan verkligheten som garant för sina pĂ„stĂ„enden. Den ”verkliga” verkligheten kan bara den enfaldige, segregerade och politiskt korrekte blunda för.

Dagens omskrivning

20-Äring skjuten i HjÀllbo
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2180221-20-aring-skjuten-i-hjallbo

NÄgon som tror det Àr Andersson, Pettersson och Lundström som Àr i farten?

26
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x