26
nov
Seneste opdatering: 28/11-13 kl. 1744
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Genève: ‘Nuclear peace in our time.’

Well, I wondered in this place last week if David Cameron knew what he was doing in relation to the Iran nuclear negotiations in Geneva. And now the answer is clearly, ‘no’.

America and Europe’s overwhelming desire to declare a deal meant that there had to be a deal to declare. The P5+1 countries, with the ludicrous Catherine Ashton speaking for Europe, have indeed made a historic and terrible mistake. Douglas Murray: William Hague’s appeasement of Iran’s mullahs is a historic and terrible mistake

Spengler skriver i The Dead’s Envy for the Living blandt andet:

Many commentators, most eloquently Bret Stephens at the Wall Street Journal, draw a parallel between the appeasement of Hitler at Munich in 1938 and the appeasement of Iran at Geneva. There is another, more chilling parallel: Iran’s motive for proposing to annihilate the Jewish State is the same as Hitler’s, and the world’s indifference to the prospect of another Holocaust is no different today than it was in 1938. It is the dead’s envy for the living.

Iran has no common border with Israel. No Iranian soldier has killed an Israeli soldier in combat since the founding of the Jewish State. Yet hatred and fear of the Jews is a palpable presence in the minds of Iran’s rulers. Some days the mullahs make the Nazis look rational by comparison.

Israel thus faces a new Hitler and the threat of a new Holocaust. There is no way to portray the situation in a less alarming light. That is one parallel to 1938; another is the response of the world’s powers to the emergence of this monster.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Peter Buch
Peter Buch
8 years ago

Det er skønt at være menneske. Selv med alle nederlagene, katastroferne og tragedierne er der nogle der fortsætter livet. Jeg finder hr. Hedegaard er et livsbekræftende menneske, jeg, blandt meget andet, kan lære noget af.

Hedegaard:

…jeg har 4 børn og 2 ekskoner.
Spørger: Hvilke menneskelige egenskaber sætter du højest?
Hedegaard: Troskab. Ærlighed. Søgen efter sandhed. Udholdenhed.

kurt Rosenstrøm
kurt Rosenstrøm
8 years ago

Det er jeg også.

Jernhesten
8 years ago

Tak for et fremragende interview med Lars Hedegaard.

Ham som interviewer – hvem han så end er – stiller mange gode spørgsmål.

Prudentius
8 years ago
Reply to  Jernhesten

Ja, helt rigtigt, et godt interview. Hedegaard har næsten altid noget vigtigt at sige. (Ja, jeg er en af hans fans)

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
8 years ago

Genève: Aldrig förr i historien har väl läget varit så flytande och “allianser” skiftat så ofta som de senaste få åren. Det borde egentligen vara ett drömscenario för anarkister, men jag tvivlar på att det är det. Anarkister vill inte fullständig anarki. De vill inte själva låta sig bindas av “borgerliga” regler och “borgerlig” moral, men de ser förstås mer än gärna att deras offer håller sig stilla och bara inväntar nådastöten. Nu kan det t.o.m. vara så att de är på väg att falla på sitt eget grepp, att de alltför länge har kunnat utgå ifrån att vi skulle… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Glimrende læserbrev i JP af Esben Lunde i JP – de radigale i en nøddeskal: 😉 En radikal fernis af forargelse http://jyllands-posten.dk/opinion/breve/ECE6275302/en-radikal-fernis-af-forargelse/ Læserbreve 26.11.13 kl. 03:00 AF Esben Lunde, uddannelses- og forskningsordfører (V) Danmark er i oprør. Forsøget på at forhindre den unge digter Yahya Hassan i at læse islamkritiske digte op på biblioteket i Vollsmose har fået høj som lav til at reagere. Selv den kulturradikale kulturminister, Marianne Jelved [!], er kommet på banen og har krævet, at arrangementet gennemføres. “Gennem 1990’erne og 00’erne har De Radikale været rejsende i en naivistisk fortælling om det multikulturelle.” Desværre illustrerer reaktionerne… Read more »

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
8 years ago
Reply to  Bjovulf

Enligt min åsikt är den enda möjliga slutsatsen av de motstridiga förhållningssätten i mycket likartade situationer att: 1. “Den naivistiska berättelsen om det multikulturella” (lyckoriket) inte alls är naivistisk, utan medvetet förfalskad 2. “Fernissan av förargelse” inte alls är någon förargelse, utan också en förfalskning i avsikt att dupera till tystnad och eftergifter. Förargelsen skulle förstås vara äkta om Pia Kjaersgård eller Lars Vilks skulle vilja läsa islamkritiska dikter på ett bibliotek, men då skulle kraven istället gå ut på att arrangemanget skulle ställas in och kontrollrutiner måste införas för att förhindra att offentliga lokaler används för “främjande av rasism”.… Read more »

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x