27
dec
Seneste opdatering: 5/3-15 kl. 0618
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!

El artista navarro Abel Azcona recibe amenazas por un trabajo en el que ingiere páginas del Corán. Det er det, der står, selvom jeg ikke er nogen ørn til spansk.

Jeg kan forstå på Lars Vilks, at der er en lille indbyrdes konkurrence mellem hvem, der er finest i dødstrusselshierakiet. Lars Hedegaard avancerede jo noget på trusselstoppen 5 februar i år, da en formodet muslimsk pistolskytte ikke kunne ramme hans hoved på en meters afstand. Tankerne flaksede afsted til så klassiske artikler som “Why Arabs lose Wars”.

Jeg kan ikke lide folk, der brænder bøger, om det så er det ulæselige makværk Mein Kampf, som jeg læste dengang jeg troede, livet varede evigt. Jeg har set folk brænde en koran, og jeg kan ikke lide det, jeg er opvokset i et bibliotek, bøger skal læses. Det er dog mere godartet at spise bøger, end at brænde dem. Mere inkluderende, undersøgende handling end at spise noget, kan jeg ikke rigtig forestille mig. Tænk på alt det, igen af os kunne drømme om at putte i munden. En dag vil min flinke læge måske ordinere mig to sider koran indtaget dagligt per os, for at gøre mig til et mere inkluderende menneske.

Man skal ikke adoptere andres barbari, hvis man kan undgå det. Derudover er det måske kunstnerisk set noget mere, så jeg føler mig kaldet til på kunstens vegne at gentage mine små mobilvideos fra København i juni ï år i solidaritet med Abel: Abel Azcona: Eating a Qur’an in Copenhagen. Se på linket, hvilket fascinerende menneske, Azcona er. Det er Kåre Bluitgens illustrerede koran, der spises på videoen. Jeg tror, den er på glittet papir, derfor tager tygningen noget tid.

Abel Azcona er helt afklaret med, at det eventuelle drab på ham er en del af hans kunstværk. “Jeg er ikke bange for at dø. Mit liv er så kompliceret allerede, én komplikation mere spiller ingen rolle.”

Han har også ladet sig stene offentligt. Er det også forbundet med dødsstraf, eller hvordan skal vi indrette os, så det behager det rettroende herrefolk . Vi er alle Abel Azcona, luderens og narkomanens søn. Udsatte, omend vi måske ikke oveni er kunstnere, men de udkommer jo i alle størrelser, hvoraf man roligt kan se bort fra de fleste. Man kan være Azcona, uden at være dansk kunstner eller Radikal politiker, det lindrer alligevel noget. Azcona Twitter

Indspilning i fuld skærm 27-12-2013 031930

Nu er bibelske historier også urene i Marks & Spencer
Hvis jeg var Marks eller Spencer, ville jeg sparke Muhammed ud på Oxford Street med hovedet først.

A Muslim store worker at Marks & Spencer refused to serve a customer buying a children’s book on biblical stories because she said it was “unclean”. Sally Friday, a customer at a branch of one of the famous stores, felt publicly humiliated when she tried to pay for First Bible Stories as a gift for her young grandson. When the grandmother put the book on the counter, the assistant refused to touch it, declared it was unclean and then summoned another member of staff to deal with the purchase.

Mrs Friday was so upset that she has now complained to the store’s manager.Politicians and religious leaders supported her in condemning the high street chain and it has reignited the debate over religious beliefs in the workplace. Muslim M&S worker refused to sell ‘unclean’ Bible book to grandmother, customer claims

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
PFEP
PFEP
8 years ago

Dette er første gang jeg skriver denne tanke; hvordan havde verden set ud om en “Frederik Reinfeldt” havde været Premierminister i England 1940 i England.

NielsC
NielsC
8 years ago

Bare lige for en god ordens skyld. Marks and Spencer historien er fra 2008

Men der er selvfølgelig noget der tyder på at de ikke er blevet så meget klogere.

Jørgen Duus
Jørgen Duus
8 years ago

Angående Marks&Spencer, så ligger de vel, som de har redt. Hvem kan efterhånden fortænke de muslimske ansatte i at tro, at kædens butikker er blevet en sharia-zone? (Måske bliver kædens direktion snart opsøgt af en ivrig Anjem Chaudary, der vil have gode råd). Inayat Bunglawala, assisterende generalsekretær for Muslim Council of Britain, siger: “This appears to be a very regrettable incident and the ‘unclean’ remark was clearly very offensive and unacceptable … Many Biblical stories complement the teachings of the Koran. We hope that M&S will investigate this incident” Jamen, det er da heldigt, at mange bibelske fortællinger komplementerer Koranens… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

“En dag vil min flinke læge måske ordinere mig to sider koran indtaget dagligt per os,
for at gøre mig til et mere inkluderende menneske.”

K-vitamin? 😀

Ole Burde
Ole Burde
8 years ago

Hmmm…. Efter have set Ringenes Herre , kan der kun være en rigtig måde at slippe af med en Koran på : den må smides ned i en Plutonium reaktor , langt inde i det iranske højland !

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago
Reply to  Ole Burde

Hmm, her gik jeg og troede, at Mordor lå ved Bruxelles, og så ligger det altså i Iran? 😉

Machiavelli
Machiavelli
8 years ago

Alle ved, at det ikke er sundt at spise bibler, så det skal man holde sig fra.

intetnavntak_22
intetnavntak_22
8 years ago

Jeg synes det var sjovt da de brændte det Danske flag af i de mellemøstlige lande, brug noget nationalt sind til at lave et filter der siger til dig selv “Det er kun et flag”

Morten - - -
Morten - - -
8 years ago

Flagafbrændingen var en henrettelse af os ‘in absentia’. Det er kun dét aspekt, der foruroliger nogen.

– – –

Morten - - -
Morten - - -
8 years ago

Spisning af en Koran er naturligvis ikke pr. definition destruktivt, fordi det kan være en meningsfuld manifestation, og derfor ikke kan lignes ved autodaféer, der har udryddelse til formål.

På samme måde, som muhammedtegningerne ikke var et eksempel på Jyllands-Postens og Flemming Roses valg af måde at kommunikere på. Men en manifestation.

– – –

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x